۹۸۱۷۸۵
۲۲ نظر
۵۱۰۹
۲۲ نظر
۵۱۰۹
پ

آیا ناسا فرود انسان روی ماه را صحنه‌سازی کرد؟

فرود انسان روی ماه برای اولین بار در سال ۱۹۶۹ اتفاق افتاد، اما از آن زمان تاکنون هنوز برخی معتقدند که سفر بشر به ماه واقعا رخ نداده است. در این مطلب به بررسی صحبت‌های مطرح شده خواهیم پرداخت.

وب‌سایت - کیا علیپور: فرود انسان روی ماه برای اولین بار در سال ۱۹۶۹ اتفاق افتاد، اما از آن زمان تاکنون هنوز برخی معتقدند که سفر بشر به ماه واقعا رخ نداده است. در این مطلب به بررسی صحبت‌های مطرح شده خواهیم پرداخت.

فرود انسان روی ماه در ۲۰ جولای ۱۹۶۹ برای اولین بار، در جریان ماموریت آپولو ۱۱ ناسا رخ داد. با این وجود از همان ابتدای موفقیت این دستاورد شگفت‌انگیز، بسیاری از طرفداران تئوری‌های توطئه در داخل و خارج آمریکا ادعا کردند که سازمان فضایی ایالات متحده در یک فریب‌کاری بزرگ سفر انسان به ماه را صحنه‌سازی کرده است؛ اما آیا واقعا چنین ادعایی می‌تواند درست باشد؟

آیا ناسا فرود انسان روی ماه را صحنه‌سازی کرد؟

جنجال‌های فرود انسان روی ماه

بیل کایسینگ (Bill Kaysing) در سال ۱۹۷۶، کتابی را با نام «ما هرگز به ماه نرفتیم: کلاه‌برداری ۳۰ میلیارد دلاری آمریکا» منتشر کرد که همانند آنچه از اسم کتاب برداشت می‌کنیم، سفر انسان به قمر سیاره زمین را در اواخر دهه ۶۰ میلادی تکذیب می‌کند. کایسینگ یک افسر سابق نیروی دریایی آمریکا بود و به علاوه، به عنوان نویسنده تخصصی برای یکی از کمپانی‌های سازنده موشک‌های پروژه ارسال انسان به ماه هم کار می‌کرد.

به واسطه دستیابی به اطلاعات موشک‌های مأموریت‌های آپولو و سایر داده‌های سری مربوط به پروژه، کایسینگ ادعا کرد که فرود انسان روی ماه یک دروغ بزرگ بوده و از آن زمان تاکنون، بسیاری بر این باور هستند که ناسا توانایی عملی کردن وعده قرار دادن فضانوردان بر روی ماه تا پایان دهه ۶۰ را نداشت و به همین دلیل، فیلم ثبت شده توسط اعضای ماموریت آپولو ۱۱ روی قمر زمین، در واقع در یک استودیو فیلم‌برداری ضبط شده است.

طرفداران نظریه فریبکاری ناسا به تصاویر ثبت شده روی ماه اشاره می‌کنند و به نکاتی می‌پردازند که نشان دهنده جعلی بودن ویدیوست؛ این نکات به صورت گسترده توسط کارشناسان بررسی شده‌اند و صحت ویدیو بار‌ها و بار‌ها تایید شده است. با این وجود یک نظرسنجی جدید در آمریکا نشان داد که بین ۵ تا ۱۰ درصد مرد نسبت به اطلاعات منتشر شده توسط دولت در این رابطه بی‌اعتماد هستند.

آیا ناسا فرود انسان روی ماه را صحنه‌سازی کرد؟

در سال ۲۰۱۲ نظرسنجی دیگری در بریتانیا مشخص کرد که ۱۲ درصد مردم این کشور معتقدند که فرود انسان روی ماه اتفاق نیفتاده است! میزان طرفداران تئوری توطئه در ایتالیا ۲۰ درصد بوده و در روسیه، رقیب اصلی آمریکا در رقابت‌های فضایی و تلاش برای ارسال انسان به ماه، چیزی در حدود ۵۷ درصد معتقدند که ایالات متحده در این رابطه دروغ گفته و فریبکاری کرده است.

دلایل شروع تئوری‌های توطئه

در زمانی که کتاب کایسینگ منتشر شد، نوعی بحران بی‌اعتمادی بین مردم آمریکا نسبت به دولت به وجود آمده بود؛ در سال ۱۹۷۱ گزارش‌هایی به بیرون درز کرد که از دروغ‌گویی دولت در مورد جنگ ویتنام خبر می‌دادند و از طرف دیگر، ماجرای کار گذاشتن شنود در دفاتر رقیب انتخاباتی نیکسون، رئیس جمهوری وقت آمریکا، در هتل واترگیت توجه بسیاری را جلب کرده بود. به علاوه صحبت‌های دیگری در مورد توطئه‌های مربوط به ترور جان اف کندی در داخل دولت مطرح شده بود. به همین دلیل فضای دهه هفتاد میلادی برای انتشار کتابی که یکی از بزرگ‌ترین دستاورد‌های تاریخ بشر را به کلی زیر سوال می‌برد، کاملا مناسب بود.

همان‌طور که اشاره شد، از زمان انتشار کتاب تئوری‌های فریبکاری فرود انسان روی ماه همچنان مورد توجه قرار می‌گیرند و برای بررسی دلایل گوناگون دوام این تئوری‌ها و نظریه‌های توطئه آمیز دیگری که در مورد اتفاقات تاریخی بزرگ دیگر مطرح می‌شوند، باید جنبه‌های گوناگونی از جمله جنبه فرهنگی و روانشناسی را مدنظر داشت.

زیر سوال بردن ماموریت آپولو ۱۱ این فکر را به ذهن بسیاری انداخت که حادثه‌های دیگری مثل حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر و یا تیراندازی‌هایی که در مدارس آمریکا رخ داده‌اند، توسط دولت صحنه‌سازی شده‌اند و مردمی که در فیلم‌ها و عکس‌های گوناگون به عنوان شاهدان و افراد آسیب دیده نشان داده می‌شوند، بازیگرانی هستند که برای دراماتیک کردن ماجرا استخدام شده‌اند.

در سال ۱۹۷۸ هم فیلمی به نام "Capricorn One" منتشر شد که به نوعی تئوری‌های توطئه کتاب کایسینگ را بازگو می‌کرد و در آن موضوع صحنه‌سازی فرود انسان بر روی سیاره مریخ، مخاطبان را به یاد ایده‌های مطرح شده توسط کایسینگ و دیگران می‌انداخت.

از طرف دیگر بسیاری از کسانی که فرود انسان روی ماه را دروغ می‌دانند، معتقدند که کارگردان فقید آمریکایی، استنلی کوبریک (Stanley Kubrick) فیلم فضانوردان روی ماه را ساخته و با انتشار فیلم دیگری از کوبریک به نام "۲۰۰۱ A Space Odyssey"، یک سال قبل از ماموریت آپولو ۱۱، این باور به وجود آمده بود که تکنیک‌های جلوه‌های ویژه به حدی پیشرفت کرده‌اند که حتی توهم حضور اشخاص بر روی یک جرم آسمانی دیگر را به وجود آورند.

آیا ناسا فرود انسان روی ماه را صحنه‌سازی کرد؟

به هر حال با وجود صحبت‌های گوناگون مطرح شده و تئوری‌هایی که به اشکال مختلف سفر انسان به ماه و یا واقعیت‌های دیگری مثل گرد بودن زمین را زیر سوال می‌برند، به نظر می‌رسد که گاهی قانع کردن عده‌ای از مخاطبانی که بر روی باوری غلط پافشاری می‌کنند، غیرممکن است. از طرف دیگر با وجود این بحث که هر واقعیتی که ما در قاب تلویزیون و یا از طریق رسانه‌های گوناگون می‌بینیم، می‌خوانیم و می‌شوریم، پتانسیل جعلی و دروغ بودن را دارند، اثبات واقعی بودن فرود انسان روی ماه از آنچه تصور می‌کنیم، سخت‌تر می‌شود.

منبع:livescience

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    قبلا فرود نکردم الان دیگه کردن

  • بدون نام

    موارد مشکوک زیادی هست

    پاسخ ها

    • خودم

      شوما موارد مشکوک رو بفرمایید من خودم شخصاً به ناسا اعللم میکنم..

  • بدون نام

    یعنی دارین ناسا رو به دروغگویی متهم میکنید؟؟

    پاسخ ها

    • بدون نام

      دروغگو هست

  • بدون نام

    بس کنید این توهم توطئه رو
    بخاطر ضدیت سیاسی با آمریکا، علم رو تحقیر نکنید
    در اون دوران رقابت سیاسی بین شوروی و آمریکا زیاد بود و اگر این کار دروغ بود، شوروی ها آبروی ایالات متحده رو میبردن ولی سکوت کردن و تا بحال چنین کاری نکردن.
    در این پروژه حداقل 400 نفر شرکت داشتن اگه سفر به ماه دروغ بود بالاخره نمی شد دهن همه رو بست
    فقط کمونیست های ضد آمریکایی این شایعه رو ساختن و باور میکنن.
    ناسا به همه ایراد ها و شایعه ها پاسخ داده.

    پاسخ ها

    • بدون نام

      ببخشید جناب دانشمند نشناختیم شمارا فکرکنم رئیس ناسا پسرخاله ات است

    • بدون نام

      دوست عزیز قبل از این ماجرا تمام آزمایشهاشون با شکست مواجه شده بود . اونها نتونستند یه آدم به فضا بفرستند اون موقع منظورمه بعد چطور یهو سر از ماه دراورن؟؟؟

    • بدون نام

      خودتو ناراحت نکن این یک فرضیست جهانیه

    • بدون نام

      دقیقاً

  • بدون نام

    دلایلشون قانع کننده بود در ضمن فیلمهای ساختگیشون از آرشیو ناسا درز کرد ولی یه عده حاضر نیستند قبول کنند که هرگز سفری به ماه انجام نشده

  • بدون نام

    چرنده . انگار بعضی ها نمی تونن قدرت بشر رو باور کنن.

  • بدون نام

    اگه جعلی بود حتما روسها ساکت نمیموندن چون اینها با هم رقیب هستند

  • روح اله

    چیزی که همیشه ذهن منو در اینباره به خودش مشغول کرده اینه که وقتی برای فرار از جاذبه زمین نیاز به تجهیزات پیچیده و سکوهای پرتاب و . . . هست، با فرض واقعی بودن فرود انسان به روی سطح کره ماه، خروج از جاذبه ماه و برگشت اونها به مدار زمین واقعن چطوری صورت گرفته؟؟؟

    پاسخ ها

    • فرید

      سوالی ک ذهن منو درگیر میکنه راجب لین موضوع اینه که چرا سال ۱۹۶۹ رفتن و دیگه بعد از اون نه!

    • خودم

      میدونیییی چرررا...؟؟؟
      چون ناسا این مواردی که به ذهن شوما اومده رو اصلا روش فکر نکرده بود..!!! حالا شما بزرگی کنید و پیگیری نکنید..

  • بهرام

    فرود انسان روی ماه دروغ است
    اگر با فناوری 50 سال پیش روی ماه قدم گذاشتند پس با پیشرفت امروز باید اونجا حتما یک شهر ساخته بودند!!!

    پاسخ ها

    • بدون نام

      برای این پروژه ی25 میلیارد دلار در دوران کندی اختصاص داده شد چیزی که تا الان ندیدیم و جدا از این مورد فناوری هایی که در اون دوران به کار رفته از دور خارج شدن تا بدست روسها و چینی ها نرسه

  • روح اله

    دروغه چرا ازون به بعد دوباره کسی رو نفرستادن روسیه هم احتمالا تا الان داره تلاش میکنه که به ماه سفر کنه بعد هر وقت عملی شد بگه ما تونستیم و اون جزییات و چیزایی که امریکایی ها میگن مغایر واقعیت روسیه هم چون شک داره و به واقعیت دسترسی نداره هنوز پته امریکایی هارو نتونسته بریزه رو اب

    پاسخ ها

    • بدون نام

      چون فوق العاده هزینه بردار هست، و توجیه اقتصادی نداره، الان تمرکز ناسا 40 سال هست روی فتح مریخ هست

  • بدون نام

    چرا ماه انقدر عجیبه؟ انسان دورتر از ماهو رفته چرا نمیتونن؟

  • آرش

    تنها خدا میدونه

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج