سرمایه گذاری روی طلا هنوز جواب می دهد؟
سرمایه گذارانی که به دنبال سرمایه گذاری روی فلز زرد درخشان هستند این روزها راه های بسیاری دارند. آنها می توانند وارد بازار سهام طلا بشوند و یا می توانند خود طلا را خریداری و در گاوصندوق های شان ذخیره کنند. اما منظور اصلی چیست؟
واقعیت این است که هر چند طلا در جبهه مبادلات ارزی حضور ندارد اما در اقتصاد جهانی بسیار موثر است. نگاهی به ذخایر بانک های مرکزی و صندوق بین المللی پول به خوبی اهمیت این فلز زرد درخشان را نشان می دهد. طبق آمار، در حال حاضر حدود یک پنجم از کل ذخایر طلای روی زمین در بانک های مرکزی و صندوق بین المللی پول ذخیره شده است. بسیاری از بانک ها نیز تلاش می کنند ذخایر طلای خود را افزایش بدهند.
قلمروی امن
تنش ها چه در خاورمیانه و چه در سایر کشورها، چه در زمینه سیاسی و چه در زمینه اقتصادی، امری اجتناب ناپذیر به شمار می آیند. در واقع یکی از حقایق اقتصاد مدرن همین تنش ها هستند. در تمام این شرایط، سرمایه گذاران همواره طلا را قلمروی امن برای سرمایه گذاری خود دیده اند. در واقع هرگاه ناامنی یا تنشی در حوزه سیاست یا اقتصاد رخ می دهد، سرمایه گذاران تمامی پول و سرمایه خود را راهی بازار طلا می کنند. در طول تاریخ نیز هر گاه امپراتوری ها سقوط می کردند همیشه ارزها از میان می رفتند اما آن دسته از سرمایه گذاران که روی طلا سرمایه گذاری کرده بودند، تقریبا همیشه نجات پیدا می کردند. در هر دوره آشوبی، طلا حکم قلمرویی امن و امان را داشته که سرمایه گذار را از مهلکه نجات داده است.
البته سرمایه گذاران راه های بسیاری برای تنوع بخشی به سرمایه گذاری در دنیای طلا دارند. برخی از آنها روی سکه های طلا یا شرکت های طلاسازی سرمایه گذاری می کنند، برخی به سراغ سهام طلا در بازار می روند و تعداد کمی نیز به صورت مستقیم روی خود این فلز سرمایه گذاری می کنند. یعنی آنها جواهرات را خریداری و به عنوان سرمایه نگهداری می کنند.
نظر کاربران
نه