۲۱۳۸۰۹
۵۷۴۴
۵۷۴۴
پ

۳ برج قدیمی تهران که یادآور خاطرات گذشته اند!

برج‌های قدیمی تهران هنوز هم كه هنوز است در تهران مي‌درخشند و يادآور خاطرات قديمی اين شهر هستند. بسياری از پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌های ما از اين برج‌های قديمی خاطرات زيادی دارند.

وب سایت چیدانه - لاله داورپناه: برج‌های قدیمی تهران هنوز هم كه هنوز است در تهران مي‌درخشند و يادآور خاطرات قديمی اين شهر هستند. بسياری از پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌های ما از اين برج‌های قديمی خاطرات زيادی دارند. اگرچه اين برج‌ها نسبت به برج‌های مدرنی كه در تهران ساخته مي‌شوند دارای ويژگي‌های خاص كم‌تری هستند، اما در روزگار خود به عنوان دستاوردهای معماری شناخته مي‌شدند. در اين مطلب مي‌خواهيم سه برج قدیمی تهران را به شما معرفي كنيم؛ برج‌هایی كه هر كدام دارای ويژگي‌های متفاوت و طراحی خاصی هستند. با ما همراه شوید.

برج قدیمی تهران، ساختمان پلاسکو

این ساختمان دومین بنای بلندمرتبه و دارای آسانسور در ایران و نخستین بنای بلندمرتبه دارای اسکلت فلزی است. این ساختمان ۱۵ طبقه در سال های ۱۳۳۹ تا ۱۳۴۱ ساخته شد. مساحت کل زیر بنای ساختمان ۲۹۰۰۰ متر مربع است و طبقات اول تا چهارم این ساختمان دارای مساحت بیشتری نسبت به سایر طبقات هستند.

ساختمان پلاسکو به حبیب القانیان مالک شرکت پلاسکو، کارخانجات بزرگ‌ترین صنایع پلاستیک ایران، تعلق داشت. اداره این ساختمان پس از انقلاب اسلامی به بنیاد مستضعفان واگذار شد. در حال حاضر، ساختمان پلاسکو معروف‌ترین ساختمان توزیع عمده انواع پوشاک، به ویژه پوشاک مردانه است و بوتیک‌ها و تک‌فروشان پوشاک از اکثر شهرهای ایران، برای خرید به این مرکز مراجعه می‌کنند. در طبقه زیرزمین این پاساژ تنها چند معدود مغازه بر خلاف دیگر مغازه‌های این پاساژ به فروش ماهی و وسایل آکواریومی می‌پردازند. ساعت کاری این پاساژ همه روزه از ۸ صبح الی ۲۰ بعد از ظهر است. پنجشنبه‌ها این ساعت تا ۱۴ بعد از ظهر است.

۳ برج قدیمی تهران که یادآور خاطرات گذشته اند!

برج قدیمی تهران، برج سپهر

برج سپهر با معماری ساده به شکل مکعب مستطیل به رنگ خاکستری، یکی از بلندترین ساختمان‌های تهران است. بلندای برج ۱۱۵ متر در ۳۲ طبقه (روی زمین) و مساحت آن ۵۵۰۰۰ متر مربع است. این برج که در خیابان سمیه میان خیابان‌های بهار و مفتح قرار گرفته، هم اکنون به عنوان ساختمان مرکزی بانک صادرات ایران به کار گرفته شده ‌است. برج سپهر که با بلندی بسیار نسبت به بافت شهری تهران در آن ناحیه کاملا از ساختمان‌های پيرامون خود قابل تمایز است، در تمام طول خیابان‌های سعدی و سمیه، بخش‌هایی از بزرگراه رسالت، خیابان مفتح و بزرگراه مدرس در معرض دید و از میدان قدس به سمت جنوب بر محور خیابان شریعتی قرار گرفته‌است.

برج سپهر در زمان انقلاب نیمه‌کاره و متعلق به هژبر یزدانی بود و پس از آن به عنوان بدهی وی در اختیار بانک صادرات قرار گرفت. این ساختمان پس از خاتمه جنگ تکمیل شد و در سال ۱۳۷۰ مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

۳ برج قدیمی تهران که یادآور خاطرات گذشته اند!

برج قدیمی تهران، ساختمان آلومینیم

ساختمان آلومینیم ساختمانی در خیابان جمهوری نرسيده به پل حافظ تهران است. این ساختمان سومین بنای بلندمرتبه و دارای آسانسور در ایران است. این ساختمان ۱۲ طبقه در سال ۱۳۴۳ (۱۹۶۲ میلادی) ساخته شد. ساختمان آلومینیم به حبیب القانیان مالک کارخانجات صنایع پروفیل آلومینیم ایران، تعلق داشت. اداره این ساختمان پس از انقلاب اسلامی به بنیاد مستضعفان واگذار شد و هم اکنون قسمت فروشگاه های آن به تعمیرگاه های ساعت و طبقات آن به موسسات کوچک اجاره داده شده است. در کنار این ساختمان فروشگاه‌های لوازم صوتی و تصویری، ساعت‌فروشی و لوازم خانگی وجود دارد.

۳ برج قدیمی تهران که یادآور خاطرات گذشته اند!
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج