هشدار درباره استفاده از داروی مالاریا علیه کرونا
مقامات سازمان جهانی بهداشت روز چهارشنبه ۲۰ مه در جریان یک نشست خبری در ژنو بار دیگر دربارۀ استفاده از داروی مالاریا یعنی هیدروکسی کلروکین برای مقابله با کووید۱۹ هشدار داده و اعلام کردند که این دارو تا کنون نه برای درمان و نه پیشگیری از ابتلا به ویروس جدید کرونا مؤثر نبوده است.
برترینها: به نقل از رسانه فارسی زبان؛ مقامات سازمان جهانی بهداشت روز چهارشنبه ۲۰ مه در جریان یک نشست خبری در ژنو بار دیگر دربارۀ استفاده از داروی مالاریا یعنی هیدروکسی کلروکین برای مقابله با کووید۱۹ هشدار داده و اعلام کردند که این دارو تا کنون نه برای درمان و نه پیشگیری از ابتلا به ویروس جدید کرونا مؤثر نبوده است.
دکتر مایکل رایان، مدیر اجرایی برنامه اضطراری سازمان جهانی بهداشت در این باره گفت: «باید توجه داشت که نه تنها هنوز داروهای هیدروکسی کلروکین و کلروکین در درمان یا پیشگیری از ابتلا به کووید۱۹ موثر نبودهاند، بلکه برعکس با توجه به هشدارهایی که از سوی بسیاری از متخصصان درباره عوارض جانبی استفاده از آنها صادر شده، بسیاری از کشورها در مجموع استفاده از این داروها را حتی برای آزمایشهای بالینی یا تحت نظارت پزشکان در بیمارستان محدود کردهاند.
استفاده از این داروها بویژه برای مبتلایان به کووید۱۹ به دلیل عوارض جانبی متعددی که داشته یا میتواند داشته باشد، محدود شده است. بنابراین بار دیگر میگوییم که این برعهده مراجع ملی است تا با توجه به شواهد، موضوع استفاده از این دارو یا عدم استفاده از آن را ارزیابی کند.»
سخنان مایکل رایان در حالی مطرح میشود که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا تا کنون بارها به دفاع ازاین داروها برای درمان مبتلایان کرونا پرداخته و حتی روز دوشنبه اعلام کرده است که شخصا برای پیشگیری از ابتلا به کرونا، از داروی تائید نشده هیدروکسی کلروکین استفاده کرده است.
ستایش کرۀ جنوبی و نگرانی برای کشورهای کمدرآمد
تدروس آدانوم گبریسوس، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت نیز در جریان این نشست، دربارۀ تداوم همهگیری ویروس جدید کرونا گفت: «ما هنوز راه درازی برای مهار این بیماری در پیش داریم. تنها در ۲۴ ساعت گذشته ۱۰۶ هزار مورد جدید ابتلا، به سازمان ما گزارش شده است که بیشترین تعداد ابتلا در یک روز از زمان آغاز شیوع این ویروس است. تقریبا دو سوم موارد جدید گزارش شده متعلق به چهار کشور است.»
او همچنین با اشاره به برنامههایی که در کره جنوبی برای مهار ویروس کرونا به اجرا گذاشته شده است، گفت: «خبر خوب اینکه برخی از کشورها مانند کره جنوبی از تجربۀ خود در مقابله با ویروس مرس استفاده کردهاند و استراتژی جامعی را برای یافتن مبتلایان، قرنطینه کردن آنها، انجام آزمایش، مراقبت از مبتلایان و حتی ردیابی تماسهای آنها با دیگران به اجرا گذاشتهاند. این کار مهمی بود که از سوی جمهوری کره انجام و باعث مهار موج اول کرونا شد. آنها اکنون میتوانند بسرعت موارد جدید را شناسایی کرده و از شیوع دوباره این ویروس جلوگیری کنند. ما اکنون بیشتر نگران افزایش تعداد موارد ابتلا در کشورهای با درآمد کم و متوسط هستیم.»
پیش از این آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل نیز نسبت به شیوع کرونا در کشورهای کمدرآمد ابراز نگرانی کرده و خواستار کمکهای بینالمللی برای مقابله با شیوع کرونا و رفع تبعات اقتصادی آن در این کشورها شده بود.
نظر کاربران
بخدا قسم ازبس که هرروز یک نمونه دارو اعلام میشود دیوانه شدیم هرروز یه خبر بابا جان این خبر های بی نتیجه برای ملت نسخه پیچ کنید تا بخوریم ول کنید این خبرها را بگوید شما دانشمندان نجومی خودمان چکار کردید مثل ان زن وشوهر نباشید که به همدیگر مگین فلانی چه ماشینی داره چقدر لباس شیک میپوشه بابا جان شما چی دوختین تاما به تن کنیم وسلام
سلام پس چرا در کشور ما برای بیماران تجویز می شود . برای من و خانم که کرونا گرفته بودیم تجویز کردند کرنا رفته ولی عوارض ان از جمله سردردهای شدید ولمان نمی کند. چرا کسی به فکر این مردم بیچاره نیست؟
اگر خدای ناکرده کرنا گرفتید در خانه بمانید به ابن مراکز درمانی دروغگو مراجعه نکنید . دردتان را دوتا نکنید. جواب تستی که یک هفته طول می خورد