رکوردشکنی عرضه ارز در سامانه نیما
مدیرکل سیاست ها و مقررات ارزی بانک مرکزی با اشاره به اینکه سامانه نیما با استقبال خوبی مواجه شده،گفت:امروز رکورد عرضه ارز صادرکنندگان غیرنفتی با۷۸ میلیون یورو و نرخ میانگین ۸۹۰۰تومان زده شد.
مهر: به نقل از پژوهشکده پولی و بانکی، مهدی کسرائی پور، مدیرکل سیاست ها و مقررات ارزی بانک مرکزی در بخش خبری شبکه یک سیما در پاسخ به اینکه ارز با چه قیمتی در اختیار تامین کنندگان کالا قرار می گیرد، اظهار داشت: براساس آخرین تصمیم گرفته شده، تامین ارز برای کالاهای مورد نیاز کشور به دو دسته اصلی تقسیم شده اند.
وی افزود: اولویت اول کالاهای اساسی، دارو مواد و برخی مواد اولیه مرتبط با این دو حوزه است که تا اردیبهشت ماه ۱۳۹۸ با نرخ مصوب ۴۲۰۰ تومان براساس اعلام دولت از سوی بانک مرکزی اجرا و ارائه خواهد شد.
مدیرکل سیاست ها و مقررات ارزی بانک مرکزی درباره کالاهای دسته دوم، گفت: سایر کالاها و خدمات در بازار دوم یا سامانه نیما در حال عرضه و تقاضا است. نرخ این بازار به صورت متوسط از آغاز شکل گیری این بازار تاکنون، برای یورو نرخ ۹ هزاز تومان و دلار نیز با نرخ ۹۶۰۰ تا ۹۸۰۰ تومان بوده است.
کسرائی پور ادامه داد: ما این بازار را واقعی می دانیم. ارز کالاهای اولویت اول از سوی بانک مرکزی و از طریق صادرات نفت و میعانات گازی تامین می شود و در بازار کالاهای اولویت دوم نیز صادرکنندگان کالاهای غیر نفتی ارز خود را در این بازار عرضه می کنند.
به گفته وی ،روند خوب و رو به رشدی در معاملات این بازار پیش رو است و به طور مثال امروز بالاترین رکورد در عرضه ارز از سوی صادرکنندگان غیرنفتی با ۷۸ میلیون یورو با نرخ میانگین ۸۹۰۰ تومان زده شد.
مدیرکل سیاست ها و مقررات ارزی بانک مرکزی با اشاره به اینکه بازار ثانویه در جهت تامین ارز و کنترل بازار راه اندازی شد، درباره ارزیابی عملکرد این بازار، گفت: سامانه نیما از ۲۲ فروردین که اولین سیاست ارزی دولت در سال جاری، اجرایی شد با مشکلاتی مواجه بود و با فاصله نرخ رسمی و باازار قاچاق انگیزه ها برای فعالیت در این بازار کمترو عرضه و تقاضا به درستی انجام نشد.
وی ادامه داد: اما از ۱۶ مردادماه سال جاری شاهد این هستیم که روند معاملات از رشد خوبی برخوردار بوده و متقاضیان ارز، به این بازار ورود کرده و فعالیت می کنند.
کسرائی پور درباره تمهیدات اندیشیده شده از سوی بانک مرکزی برای رفع نیاز متقاضیان واقعی بازار، اظهار داشت: اگر نیاز واقعی از جمله کالاهای اولیه، ماشین آلات است، توسط بانک مرکزی وهمچنین توسط سامانه نیما قابل تامین است و مشکلی از این جهت وجود ندارد.
مدیرکل سیاست ها و مقررات ارزی بانک مرکزی با تاکید بر اینکه تاکنون روند معاملات در این سامانه رو به رشد بوده، گفت: برخی مصارف خدماتی نیز وجود دارند که پیش بینی های لازم انجام شده و نکته مهم بررسی روند بازار و تفکیک بازار نقدی و غیر نقدی از یکدیگر است.
وی با اشاره به اینکه روز گذشته به بانک ها به صورت رسمی اعلام شد می توانند ارز نقد بیاورند، ادامه داد: در بازار نقدی انگیزه های زیادی از جمله سفته بازی، احتیاطی و یا نیازهای واقعی مثل دانشجویی و دارویی وجود دارد که به بانک ها و صرافی ها اعلام از سوی بانک مرکزی اعلام شد که راسا می توانند نسبت به ورود اسکناس ارز و تامین نیازهای مردم اقدام کنند.
کسرائی پور در پایان افزود: جلساتی میان بانک ها، بانک مرکزی و کانون صرافان در حال برگزاری است تا نیازهای واقعی رصد و راه حلی برای پاسخگویی به این نیازها فارغ از انگیزه سفته بازی برخی، ارائه شود.
نظر کاربران
اگر باصدای رسا بگوییم , تسلیم به این ظلم پایان خواهید داد؟!
متاسفانه حتی اگه با ارز 4200کالا وارد کنن به دست مصرف کننده که برسه میگن دلار 14000هزار تومنی وارد شده
۵ماهه جلسه پشت جلسه میگذارند ونتیجه جلساتشون پنج برابرشدن قیمت ارز و بدبخت کردن قشر حقوق بگیر وکلفت کردن رانت خوران و دولتیهاست!توراخدا به هر دین و آیینی باور دارید دست بردارید وبرید مردم بیشتر از این تحمل بدبختی و سختی و دلار ۱۵هزارتومانی راندارند
بیچاره اون کسانی که به شما وکنترل بازار ارز امیدوارهستند!
بازار ثانویه با نرخ ۸ ، ۹ هزار تومان چه گلی به سر ملت میزند؟ نتیجه همینه که ملت دارن از گشنگی میمیرند. خحالت نمیکشید اقایان مسئول بانک مرکزی؟ انگار دارید از افتخاراتتون صحبت میکنید؟
مردم رومسخره خودتون کردین بااین قول وقرارهاتون واقعاکه
ليوان حدي دارد
اگر بانک مرکزی روزی 100 میلیون دلار مثل آدم به بازار عرضه میکرد دلار زیر 4000 بود مقصر اصلی روحانی دلار پرست و بانک مرکزیشه.