۱۵۰۴۲۱۴
۳۳ نظر
۸۴۴۵
۳۳ نظر
۸۴۴۵
پ

لقب بی‌سابقه‌ای که عراقچی در توصیف ترامپ به کار برد

وزیر امور خارجه کشورمان طی مقاله‌ای در روزنامه واشنگتن پست با توجه به مذاکرات آتی ایران و آمریکا تاکید کرد: ایران آماده است با جدیت وارد تعامل شود و با هدف دستیابی به یک توافق وارد گفت‌وگو شود.

تسنیم: وزیر امور خارجه کشورمان طی مقاله‌ای در روزنامه واشنگتن پست با توجه به مذاکرات آتی ایران و آمریکا تاکید کرد: ایران آماده است با جدیت وارد تعامل شود و با هدف دستیابی به یک توافق وارد گفت‌وگو شود. وی همچنین در بخشی از این مقاله از دونالد ترامپ به عنوان «رئیس جمهور صلح» یاد کرد 

2130896_316-1-470

سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در مقاله‌ای برای واشنگتن پست در خصوص مذاکرات ایران و آمریکا تاکید کرد: اگر آمریکا به‌دنبال راه‌حل دیپلماتیک واقعی است، ما مسیر آن را پیش‌تر نشان داده‌ایم. اما اگر هدفش تحمیل اراده از طریق فشار باشد، باید بداند: ملت ایران در برابر زبان زور و تهدید، متحدانه و قاطع واکنش نشان می‌دهد

متن این مقاله به شرح زیر است:

در هفته‌های اخیر، مجموعه‌ای از نامه‌ها و پیام‌ها میان جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا رد و بدل شده است. برخلاف برخی تفسیرهای سطحی، این ارتباطات — دست‌کم از سوی ما — نه نمادین بوده‌اند و نه تشریفاتی. ما آن‌ها را تلاشی واقعی برای شفاف‌سازی مواضع و گشودن پنجره‌ای به‌سوی دیپلماسی تلقی می‌کنیم.

با توجه به اظهارات روز دوشنبه رئیس‌جمهور دونالد ترامپ، ایران آماده است با جدیت وارد تعامل شود و با هدف دستیابی به یک توافق وارد گفت‌وگو شود. ما روز شنبه در عمان برای مذاکرات غیرمستقیم دیدار خواهیم کرد. این دیدار به همان اندازه که یک فرصت است، یک آزمون نیز هست.

مدلی که ما برای این تعامل پیشنهاد می‌دهیم، نوآورانه یا بی‌سابقه نیست. ایالات متحده خود در حال میانجی‌گری مذاکرات غیرمستقیم میان روسیه و اوکراین است — مناقشه‌ای به‌مراتب شدیدتر و پیچیده‌تر که ابعاد راهبردی، سرزمینی، نظامی، امنیتی و اقتصادی را در بر می‌گیرد.

من شخصاً نیز تجربه‌ی هدایت مذاکرات غیرمستقیم با ایالات متحده را داشته‌ام. این روند که در سال 2021 با میانجی‌گری اتحادیه اروپا انجام شد، هرچند پیچیده‌تر و دشوارتر از مذاکره‌ی مستقیم بود، اما هم امکان‌پذیر و هم ثمربخش بود. گرچه آن زمان به خط پایان نرسیدیم، اما دلیل اصلی آن، نبود اراده‌ی واقعی از سوی دولت جو بایدن بود.

پیگیری مذاکرات غیرمستقیم نه یک تاکتیک است و نه بازتاب یک گرایش ایدئولوژیک، بلکه انتخابی راهبردی است که بر پایه‌ی تجربه اتخاذ شده است.ما با دیواری بزرگ از بی‌اعتمادی مواجه هستیم و نسبت به صداقت نیت‌ها تردیدهای جدی داریم؛ تردیدهایی که با اصرار ایالات متحده بر از سرگیری سیاست «فشار حداکثری» پیش از هرگونه تعامل دیپلماتیک، تشدید شده‌اند.

برای حرکت به‌سوی آینده، ابتدا باید به درک مشترکی از این واقعیت برسیم که: به‌طور اصولی، چیزی به‌نام «گزینه نظامی» وجود ندارد، چه رسد به «راه‌حل نظامی». رئیس‌جمهور ترامپ نیز با توصیه به آتش‌بس به‌عنوان نخستین گام برای پایان دادن به جنگ اوکراین، به‌روشنی به این واقعیت اذعان کرده است.

هزینه کردن منابع مالیات‌دهندگان آمریکایی برای تشدید حضور نظامی ایالات متحده در منطقه‌ی ما — حضوری که می‌تواند جان سربازانآمریکایی را هزاران کیلومتر دورتر از خاک‌شان به خطر بیندازد — نه‌تنها بهنتیجه‌ی دیپلماتیک منتهی نمی‌شود، بلکه مانعی برای آن است. ملت سرافراز ایران، که دولت من در زمینه‌ی بازدارندگی واقعی بر قدرت آنان تکیه دارد، هرگز تحمیل و اجبار را نخواهد پذیرفت.

ما نمی‌توانیم تصور کنیم که رئیس‌جمهور ترامپ بخواهد به یکی دیگر از رؤسای‌جمهور ایالات متحده بدل شود که درگیر جنگی فاجعه‌بار در خاورمیانه شده است؛ جنگی که به سراسر منطقه گسترش خواهد یافت و هزینه‌ای به‌مراتب فراتر از هفت تریلیون دلار از مالیات مردم آمریکا خواهد داشت —هزینه‌ای که دولت‌های پیشین آمریکا در افغانستان و عراق بر باد دادند.

با نگاهی به آینده، دو نکته‌ی اساسی شایسته‌ی تأکید است:

نخست آن‌که، ممکن است رئیس‌جمهور ترامپ علاقه‌ای به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) نداشته باشد، اما این توافق حاوی یک تعهد کلیدی است که در آن آمده است: «ایران بار دیگر تاکید می کند که هیچگاه و تحت هیچ شرایطی به دنبال جستجو، تولید و یا به دست آوردن سلاح هسته ای نخواهد بود..»

ده سال پس از انعقاد برجام — و نزدیک به هفت سال پس از آنکه ایالاتمتحده به‌طور یک‌جانبه از این توافق خارج شد — هیچ‌گونه مدرکی وجودندارد که نشان دهد ایران این تعهد را نقض کرده است.

این موضوع بارها و بارها در ارزیابی‌های نهادهای اطلاعاتی ایالات متحده مورد تأیید قرار گرفته است.

تولسی گابارد، مدیر اطلاعات ملی آمریکا، اخیراً تصریح کرده است که: «ایران در حال ساخت سلاح هسته‌ای نیست و رهبر معظم [آیت‌الله علی خامنه‌ای] برنامه تسلیحات هسته‌ای را که در سال 2003 متوقف کرده بود، مجدداً فعال نکرده است.» 

ما نسبت به بسیاری از جنبه‌های سیاست جهانی آمریکا، و به‌ویژه سیاست‌های غرب در منطقه‌ خود، از جمله استانداردهای دوگانه در حوزه اشاعه تسلیحات، انتقادها و گلایه‌های جدی داریم. به همین ترتیب، ممکن است برخی نگرانی‌ها نیز درباره برنامه هسته‌ای ما وجود داشته باشد. ما زمانی که در سال 2015 به توافق برجام پیوستیم، آمادگی خود را برای پاسخ‌گویی به این نگرانی‌ها اثبات کردیم — توافقی که از موضعی برابر و مبتنی بر احترام متقابل شکل گرفت.

اما با وجود آن‌که هنوز به چارچوب برجام پایبند مانده‌ایم، تجربه‌ی ما از عدم تمایل یا ناتوانی ایالات متحده و اتحادیه اروپا در انجام تعهدات‌شان در چارچوب این توافق هسته‌ای، بسیاری را در ایران به این نتیجه رسانده که حصول هر توافق جدید، مستلزم دریافت تضمین‌هایی برای اجرای متقابل تعهدات است.

دوم، یک سوءبرداشت جدی وجود دارد که باید برطرف شود. بسیاری در واشنگتن، ایران را از منظر اقتصادی کشوری بسته تصویر می‌کنند. اما واقعیت آن است که ایران به‌طور کامل برای حضور فعال شرکت‌ها و کسب‌وکارهای بین‌المللی باز است. این محدودیت‌ها، نه از جانب ایران، بلکه از سوی دولت‌های ایالات متحده و موانع تحمیل‌شده توسط کنگره بوده‌اند که شرکت‌های آمریکایی را از ورود به بازار ایران — بازاری با فرصت‌هاییدر مقیاس تریلیون دلاری — باز داشته‌اند.

در حقیقت، زمانی که آمریکا در چارچوب برجام مجوز فروش هواپیماهای مسافربری را صادر کرد، ایران بلافاصله برای خرید بیش از 80 فروند هواپیما با شرکت بوئینگ وارد مذاکره و عقد قرارداد شد. گفتن اینکه فرصت‌های تجارت و سرمایه‌گذاری در ایران بی‌نظیر است، حق مطلب را ادا نمی‌کند.

پیشنهاد ما برای آغاز مذاکرات غیرمستقیم همچنان روی میز قرار دارد. ما بر این باوریم که اگر اراده‌ی واقعی وجود داشته باشد، همواره راهی برای پیشرفت هست. همان‌طور که تجربه‌های اخیر نشان داده‌اند، دیپلماسی در گذشته نتیجه‌بخش بوده و همچنان می‌تواند مؤثر باشد. ما آماده‌ایم نیت صلح‌آمیز خود را شفاف کنیم و برای رفع هرگونه نگرانی منطقی، اقدامات لازم را انجام دهیم. در مقابل، ایالات متحده می‌تواند جدیت خود را در مسیر دیپلماسی با پایبندی واقعی به توافقی که امضا می‌کند نشان دهد. اگر به ما احترام گذاشته شود، ما نیز با احترام پاسخ خواهیم داد.

اما افزایش حضور نظامی پیام کاملاً متضادی ارسال می‌کند. این سخن من را به یاد داشته باشید: ایران دیپلماسی را ترجیح می‌دهد، اما به‌خوبی می‌داند چگونه از خود دفاع کند. ما نه در گذشته در برابر تهدیدها تسلیم شده‌ایم، و نه اکنون و نه در آینده تسلیم خواهیم شد. ما خواهان صلح هستیم، اما هرگز تسلیم را نمی‌پذیریم.

اکنون توپ در زمین آمریکاست. اگر آمریکا به‌دنبال راه‌حل دیپلماتیک واقعی است، ما مسیر آن را پیش‌تر نشان داده‌ایم. اما اگر هدفش تحمیل اراده از طریق فشار باشد، باید بداند: ملت ایران در برابر زبان زور و تهدید، متحدانه و قاطع واکنش نشان می‌دهد. اکنون فرصتی وجود دارد تا ایالات متحده سرانجام یک «رئیس جمهور صلح» داشته باشد. این‌که آیا این فرصت را مغتنم می‌شمارد یا نه، انتخاب خود آنهاست.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • مجید

    بسیار عالی و به جا و آبرو مند و مقتدرانه نوشت

  • کریم امیدی

    بنظرم جناب دکتر عراقچی وزیر امور خارجه لب کلام فرموده اند در همان برجام قبلی ایران متعهد شده که تحت هیچ شرایطی و در هیچ زمانی هسته ای نباشند از این واضح تر چیست!! آمریکا از برجام خارج شده و برجام را باطل کرده بعد انتظار دارد ایران یک جانبه رعایت کند خیلی مسخره است و بعد میگه مذاکره کنیم و در کنار مذاکره از آن طرف دنیا آمده نزدیک ما سنگر گرفته و تهدید می کند!

  • سینا

    بسیار عالی احسنت...دقیق و کامل و جامع

  • اهوازی

    به‌نظرم‌آمریکا نیت بدی داره که اسرائیل هم دم از مذاکره میزنه بخاطر همین بدبینم

  • داوود

    ظریف عالیست نمیدانم موفق ب

  • سهراب شرافتمند

    سلام
    مذاکره بزرگترین شاهکار زندگی انسان است. که به توانمندی طرف مذاکره کننده بستگی دارد. شانه خالی کردن ازمذاکره ضعف ومقصربودن دریک مشاجره می باشد. دریک مذاکره صداقت اصل بازکردن گره وحل چالش می باشد.

  • سید عباس کاظمی

    سلام ، دیدگاه وزیر امور خارجه کاملا واقع بینانه و عاقلانه است!

  • کمانگیر

    به ظریف بگومیکسرهای بتن رو آماده کنه برات...خاک برسرت که به قاتل میگی ریس جمهور صلح

  • بدون نام

    مرگ ترامپ قمار باز قاتل شیرین ترین آرزوی مردم جهان خصوصا مردم فلسطین هست

  • حمید

    اگر ما هم تهدید نمیکردیم یه کشور دیگه رو خیلی بهتر بود

  • رضا

    دوره قبل ترامپ که از برجام خارج شد من فکر کنم باعثش اطرافیان ترامپ بوده چون اطلاعات غلط از ایران بهش میدادن،حالا هم که مجددآ رئیس جمهور شده آمده اشتباهات خودش رو نسبت به ایران اصلاح کنه و صلح کنه و به توافق برسه

  • @

    آزموده را آزمودن خطاست ، آمریکا دشمن قسم خورده مردم ایرانه !!!! اثباتش تحریمهای ظالمانشه !!!! و هیچ زمانی دشمن ، دوست نمیشه و تحریم هم بیشتر میشه !!!! توبه گرگ مرگه و فایده ای نداره !! آمریکا فقط و فقط دنبال منافع خودش و اسراییل جنایتکاره !!!! و جز ضرر ، سودی بحال ایران نداره متأسفانه !!!!

  • حامد

    ترامپ داره یمن رو با خاک یکسان میکنه آنوقت صلح طلب شده

  • حریر

    آقای عراقچی فاقد هوش،عقل و شرافت است

  • سهراب جوکار

    مذاکره بزرگترین شاهکار انسان است. درامان خدا.

  • مجید

    درود بر دکتر عراقچی

  • کنیزالزهرا

    این بی پدرومادررییس جمهورصلحه هرجاکه فتنه ای روی میده آتشی بپامیشه که ازگوراین جرثمه های این مردک وحشی وسنگدل بپامیشه

  • کنیزالزهرا

    اون بی پدرمادررییس جمهورصلحع عرجاآتشی افروخته مسشه که ازگوراین پدرسگ زلندمیشه ای اوف برشما

  • مجید

    درود بر دکتر عراقچی

  • ایران عزیز

    به مردک قمار باز و قاتل شهید سلیمانی می گوید رئیس جمهور صلح ای خاک بر سرتان کند که این چنین حرفهایی از دهانتان بیرون نیایید این زردک قاتل بچه های غزه‌ای هم هست

  • ایران

    ما تهدید میکنیم زورگو رو و گرنه چرا با کشورای دیگه چنین ادبیاتی نداریم، تاریخ بخونید، از ابتدا مداخله گر آمریکا بوده ما هم تحمل چنین عملکردی رو نداریم
    اصلا مونده جایی آمریکا دخالت نکرده باشه ، انگار کل دنیا ارثیه پدریشه ، ای لعنت بر استعمارگر

  • ایران

    یا پیغمبر
    نمردیم مفهوم صلحم فهمیدیم اونم چطوری از کشوری که با کل دنیا جنگ داره

  • یکی از مردم

    یادت باشه که این خود یمنی ها بودند که شروع کننده بودند و به کشتی های آمریکایی حمله می کردند ، منتها در زمان بایدن، او کوتاه میومد و پاسخی نمیداد، اما الآن ترامپ اومده و شرایط تغییر کرده،
    در واقع الان یمنی‌ها دارند جواب پس می‌دهند. جواب کارهای گذشته شان را الان دارند پس می‌دهند.

  • الاقلی

    حالا قاتل شهیدسلیمانی شده رئیس جمهورصلح ازدیدگاه جناب عراقچی.!!!

  • هموطن

    👋منم هم نظرم باشما.خدامیدونه نتانیاهو چه نیت پلیدی توسرشه.

  • هموطن

    کاملادرسته

  • کیمیا

    صلح صلح صلح و تجارت در سطح عالی با آمریکا! ما هرگاه در دام روسها و کمونیست ها افتادیم گدا شدیم!!!

  • درخشنده همچون ماه

    درود بر شما سید بزرگوار و شجاع

  • مشهدی

    کاملا درست گفته

  • باربد

    احسنت به این میگن سیاست،

  • علی

    اگر ما قدرتمند بودیم هیچ کشوری جرات نمیکرد ما را تهدید کنه

  • علی

    والا ما از آمریکا صلح ندیدیم ،فقط جنگ و ظلم و غارت دیدیم،او به زلنسکی رحم نکرد میخواد به ما رحم کنه

  • mr

    ایران را به سوی صلح و دوستی واقعی ببرید

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج