۵۲۹۸۹۹
۱ نظر
۵۰۰۵
۱ نظر
۵۰۰۵
پ

مصرف ۲۲ درصد کل آب زیرزمینی جهان در ایران

مدیر دفتر برنامه‌ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه با انتقاد از وضعیت مدیریت نامناسب آب در کشور، اظهار کرد: پیش بینی می‌شود به خاطر مصرف نادرست منابع آب تا سال ۱۴۱۰ تمدن ما در معرض تهدید قرار گیرد.

خبرگزاری ایسنا: مدیر دفتر برنامه‌ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه با انتقاد از وضعیت مدیریت نامناسب آب در کشور، اظهار کرد: پیش بینی می‌شود به خاطر مصرف نادرست منابع آب تا سال ۱۴۱۰ تمدن ما در معرض تهدید قرار گیرد.

مسعود تجریشی مدیر دفتر برنامه ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه در جلسه کارگروه احیای دریاچه ارومیه اظهار کرد: طراز دریاچه ارومیه نسبت به سال ۹۳، ۲۸ سانت بیشتر است. در شرایط حاضر ۱۴.۵ میلیارد متر مکعب آب نیاز داریم.

وی با بیان اینکه دریاچه ارومیه در دو طرف وضعیت مناسبی پیدا کرده است گفت: اعتبارات بحث مهمی در احیای دریاچه ارومیه است. از صندوق توسعه ملی هر آنچه دستگاه‌ها صورت وضعیت داده بودند جذب شد. همچنین مبالغی از ماده ۱۰ و ۱۲ اختصاص یافت. به طور کلی ۴۲ درصد اعتبارات مورد نیاز را به دستگاه‌های اجرایی دادیم و واقعیت آن است که بیش از ۵۵ درصد قدرت جذب منابع مالی وجود نداشت.

تجریشی با اشاره به سطح دریاچه ارومیه در سال‌های اخیر اظهار کرد: در شهریور ۹۱ سطح دریاچه ۱۵۰۰ کیلومتر و در سال ۹۳ ،‌۱۳۵۰ کیلومتر مربع بود. پیش بینی می شود در شهریور ۹۶، ۸۵ سانت با برنامه اختلاف داشته باشیم و انتظار داریم سطح دریاچه در این مقطع از سال ۸۰۰ کیلومتر مربع کمتر از برنامه باشد.

مدیر دفتر برنامه ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه در ادامه به موانع اثرگذار در ادامه روند احیای دریاچه ارومیه اشاره کرد و گفت: عدم تامین منابع مالی عمدتا از محل ماده ۱۰ و ۱۲، کم توجهی دستگاه‌های اجرایی و ترجیحا سیاست‌های محلی در احیای دریاچه ارومیه عمده‌ترین مشکلات ما برای احیای دریاچه ارومیه است.

وی با اشاره به کاهش هشت درصدی مصرف آب در بخش کشاورزی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه گفت: با اینکه مصرف آب کشاورزی تا هشت درصد کاهش پیدا کرد هیچ مشکلی برای کشاورزی ایجاد نشد و حتی تولیدات بیشتری داشتیم. پیش بینی شده که در انتهای سال آبی ۹۰ تا انتهای سال آبی ۹۶، ۲۴ درصد مصرف آب کشاورزی را کاهش دهیم.

تجریشی با بیان اینکه بخش‌های بین‌المللی مختلف از جمله یاسا، فائو و دانشگاه واخنینگن هلند با ما همکاری دارند افزود: در غرب دریاچه ارومیه دانشگاه ارومیه را داریم که به دنبال کاهش ۴۰ درصدی مصرف آب هستند. همچنین در شرق دریاچه دانشگاه تبریز وجود دارد که با همکاری بخش‌های بین‌المللی در حوزه احیای دریاچه ارومیه فعالیت می‌کند. همچنین با دانشگاه استرالیا به منظور تبادل تجربیات ارتباط داریم.

تجریشی با اشاره به اینکه طرح انتقال آب از سد کانی سیب به دریاچه ارومیه در حال پیگیری است، گفت: باید دولت پای کار باشد تا بتوانیم برنامه‌های احیایی دریاچه ارومیه را به خوبی پیش ببریم.

این عضو ستاد احیای دریاچه ارومیه نسبت به مدیریت منابع آب هشدار داد و گفت: پیش بینی آن است که تا ۱۴۱۰ به خاطر از دست دادن منابع آبی تمدن ما نیز در معرض خطر قرار گیرد. امروز هشت درصد کل آب‌های زیرزمینی دنیا توسط ایران مصرف می‌شود و پیش بینی می‌شود تا سال ۲۰۵۰، ۲۲ درصد کل آب زیرزمینی جهان را در ایران مصرف کنیم.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت برترین ها هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نظر کاربران

    • منوچهر شمسی

      این آمار کاملا الکی است من حدود سه سال آرژانتین در محله کگلان زندگی کردم اکثر خانه های انجا استخر دارد و مصرف اب نیز وحشتناکه بعد از این مگه چند در صد بارندگی جهان در ایران است که 20 در صد انرا ما مصرف کنیم حرف خنده دار میزنید

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج