۱۴۶۰۹۶۸
۱۳۵۲
۱۳۵۲
پ

هشدار جدید به آن‌هایی که همستر را دارند!

رییس پلیس فتا تهران بزرگ با بیان اینکه ماهیت ربات همستر فقط برای جذب مخاطب بیشتر بود، تاکید کرد: ربات همستر خروجی جز سرخوردگی برای جوان‌ها ندارد.

خبرگزاری ایرنا: رییس پلیس فتا تهران بزرگ با بیان اینکه ماهیت ربات همستر فقط برای جذب مخاطب بیشتر بود، تاکید کرد: ربات همستر خروجی جز سرخوردگی برای جوان‌ها ندارد.

171192396

سرهنگ داود معظمی گودرزی روز چهارشنبه تاکید کرد: اصل موضوع این بود که تلگرام از طریق این ربات دنبال جذب مخاطب بیشتری است و البته که هر شبکه‌ای اجتماعی ترفندی خاص برای جذب مشترک بیشتر دارد.

وی ادامه داد: متاسفانه افرادی به صورت هیجانی و با سودای یک شبه پول دار شدن وقت خود را صرف این ربات کردند و دست آخرم هم بهای بسیار ناچیزی گیر افرادی که شبانه روز وقت خود را در اختیار این ربات گذاشته بودند، آمد.

وی ادامه داد: از یاد نبریم که هیچ کس به صورت مجانی آن هم در فضای مجازی به ما خدماتی نمی‌دهد مگر اینکه به محتوای گوشی و سیستم‌های داخلی دسترسی یابد و مردم ما به ویژه جوان‌ها باید سعه صدر به خرج داده و سواد رسانه‌ای خود را بالا ببرند و در مسیر درست کسب درآمد داشته باشند.

به گفته سرهنگ معظمی گودرزی، ربات‌هایی مثل همستر خروجی جز سرخوردگی برای جوان‌ها ندارد و عده‌ای هم با تبلیغ و در حوزه صرافی‌ها به این چرخه کاذب کسب درآمد دامن زدند.

بیشترین تنوع در جرم مربوط به حوزه سایبری است

وی همچنین با بیان اینکه بیشترین پیچیدگی و تنوع را در جرایم سایبری شاهد هستیم، گفت: ظهور هوش مصنوعی در این امر بی تاثیر نیست و تمام تلاش ما این بوده تا بتوانیم از شرکت‌های دانش بنیان یعنی شرکت‌هایی که لبه تکنولوژی هستند، نهایت استفاده و همکاری را داشته باشیم.

سرهنگ معظمی گودرزی ادامه داد: در بحث استناد پذیری ادله دیجیتال، هوش مصنوعی می‌تواند دست و پاگیر شود اما ما تلاش کردیم تا در این رابطه نیروهای مستعدی را تربیت کنیم و فکر می‌کنم با شرایط پیش رو موفقیت‌های خوبی را بدست آوریم.

وی یادآور شد: متخصصین امنیت سایبری در پلیس فتا به صورت روزانه و همیشگی تحت آموزش هستند که این موضوع در پلیس فتا بیشتر بروز و ظهور پیدا می‌کند و در این مورد ما با گستردگی در بحث جرایم روبرو هستیم و تلاش می‌کنیم تا منطبق با تکنولوژی رو به جلو حرکت کنیم.

به سایت‌های «فری» اعتماد نکنید

رییس پلیس فتا پایتخت در مورد یک سایتی که مدعی حذف تصاویر خصوصی پس از انتشار در فضای مجازی است، هم گفت: یک سایت خاصی مدعی این کار از طریق هوش مصنوعی است که ما اعلام می‌کنیم اگر کسی می‌خواهد این کار را انجام دهد باید حواسش جمع باشد چرا که ممکن است در دام بدافزاری دیگر اسیر شود.

سرهنگ معظمی گودرزی افزود: اگر کاربر بخواهد به صورت غیرتخصصی در لینک یا سایتی وارد شود، ممکن است آن سایت حریم خصوصی شما را نقض کند و در این مورد خاص هم سرور سایتی که اعلام شده در خارج از کشور است؛ البته که ما هنوز خروجی از این در حوزه‌های پلیسی مشاهده نکردیم ولی تاکید می‌کنیم اگر مردم بخواهند اقدام به استفاده از این سایتی که مدعی حذف تصاویر خصوصی آنها از فضای مجازی است حتما باید سواد رسانه‌ای لازم را داشته باشند تا حریم خصوصی‌اش نقض نشود.

وی یادآور شد: برخی نرم افزارها که در کشور ما با عنوان free یا مجانی دست به دست می‌شود در کشورهای خارجی این مفهوم بدین معنا است که در قبال اخذ اطلاعات و هویت شما دسترسی و خدماتی ارائه می‌کند و این تلقی که این سایت‌ها مجانی بوده یک تهدید بسیار جدی برای حریم خصوصی هر شخصی بوده چرا که تمام پروتکل‌های آن سایت را قبول کرده است.

ریسک سرمایه گذاری در رمز ارز بالاست

ریییس پلیس فتا پایتخت در مورد جرم انگاری رمز ارز هم گفت: خط مشی پلیس منطبق با قانون است و هر آن چیزی که در قانون جرم انگاری، پلیس ورود پیدا می‌کند؛ در حوزه رمز ارز خیلی از موارد عنصر قانونی جرم بر آن مترتب نیست و خود صرافی‌ها بلاتکلیف هستند چراکه رده رگلاتور و مقنن تقریبا مسکوت مانده و یا اگر هم در جریان باشد، خروجی‌اش آن چیزی نیست که تکلیف این عزیزان مشخص شود.

وی تاکید کرد: باید رده های تصمیم‌گیر و تصمیم ساز رگلاتور و قوه مقننه در رابطه با رمزارز تعیین تکلیف انجام دهند تا پلیس هم راحت تر بتواند موضوعات را پیگیری کند چراکه ریسک سرمایه گذاری در این حوزه بالا است و اگر شما به پلیس فتا سری بزنید، مراجعه کننده های را می بینید که اموالشان را سر موضوع رمز ارز از دست داده اند.

شناسایی ۸۰ کانال فروش مواد مخدر در فضای مجازی

وی همچنین از همکاری پلیس فتا با دیگر پلیس های تخصصی پایتخت خبر داد و گفت: یکی از موارد همکاری با پلیس مبارزه با مواد مخدر برای پاکسازی فضای مجازی از فروش انواع و اقسام مواد افیونی است که البته بسیاری از این کانال ها و پیج ها کلاهبرداری می کنند و امسال بیش از ۸۰ تارنما را در این خصوص شناسایی و در طرح مشترک موضوع را پیگیری کردیم.

سرهنگ معظمی گودرزی ادامه داد: در بحث فروش مدارک جعلی در فضای مجازی هم کار به جد در حال پیگیری و رصد است که پس از شناسایی موارد را با پلیس آگاهی مطرح می کنیم؛ همچنین یک طرح دیگر ما موضوع مبارزه با اخلال گران بازار ارز در فضای مجازی است که با روح و روان مردم بازی کرده و با سواستفاده از هیجانات اجتماعی قیمت های کذایی درج می کنند که در این مورد هم ۲۷ تارنما شناسایی و در بحث کالای قاچاق هم بالغ بر ۲۴۰ فقره از این تارنماها را برای برخورد قانونی به پلیس امنیت اقتصادی تهران معرفی کردیم.

وی با بیان اینکه تلاش همکارانم موجب به نتیجه رساندن ۹۰ درصد از پرونده های جرایم سایبری شده است، تاکید کرد: مرکز فوریت پلیسی فتا را به صورت ۲۴ ساعته پارسال راه اندازی کردیم چراکه لحظات در جرایم سایبری بسیار مهم است؛ بیش از ۶ هزار پرونده فوریتی امسال واصل شده که بعضی از جرایم در ساعات اولیه بامداد رخ داده بود.

عودت ۷۴۶ میلیارد ریال به مالباختگان

سرهنگ معظمی گودرزی گفت: ۷۴۶ میلیارد ریال از اموالی که قرار بود از چرخه بانکی خارج بشود که با تلاش همکارانم عودت داده و به شکات برگشت داده شد؛ همچنین با کارگروه مشترکی که در دادستانی کل کشور داریم سایت هایی که حاوی بدافزار و سایت هایی که حاوی پیوندهای آلوده هستند را در سامانه دادستانی ثبت کردیم که این میزان بر ۱۲ هزار فقره فقط در حوزه پلیس فتای تهران بوده و این یعنی پیشگیری از حجم عظیمی از پرونده های ورودی که اگر این پیوندها اعلام نمی شد شاید تعداد پرونده های ورودی ما خیلی بیشتر از این ها بود.

وی این را هم گفت: همچنین واحد رسیدگی به جرایم علیه کودکان و بانوان را در پلیس فتا تهران راه اندازی کردیم که خوشبختانه توفیقات خیلی خوبی هم داشت؛ همه پرسنل این بخش بانوان متخصصی هستند که می توانند آرامش و امنیت روانی خاصی را برای مردم ایجاد کنند.

به گفته رییس پلیس فتا پایتخت، در بحث شرط بندی و قمار اقدامات خوبی با همکاری بانک مرکزی و حوزه دادستان کشور صورت گرفت که اقدام پیشگیرانه مناسبی انجام شد و برخی از ریشه ها را خشکاند اما فرهنگ سازی های زیادی هم انجام شد که تشدید مقابله داشتیم که در سال جاری تعداد پرونده ها رو به افول است.

غافلگیری مجرمان سایبری ناصرخسرو

وی اضافه کرد: امسال ۸۰ هزار قلم انواع داروهای کمیاب، نایاب، تاریخ گذشته و ضد سرطان که مجرمان سایبری سعی بر فروش آن همانند اتفاقات خیابان ناصرخسرو داشتند، توقیف و عوامل آن دستگیر شدند.

سرهنگ معظمی گودرزی با بیان اینکه حفاظت از جان و سلامت مردم اولویت پلیس است، گفت: همچنین تعدادی از پزشک نماها و افرادی که در شبکه های مجازی از جمله اینستاگرام و تلگرام فعال بودند و بازار سیاه در رابطه با جراحی های زیبایی راه انداخته بودند هم در اختیار قانون قرار گرفتند.

 

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

می‌خواید یکبار برای همیشه از «بی‌پولی» خلاص شید؟ این وبینار رایگان برای شماست 👇

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج