۹۶۰۰۷۵
۳۳۳۱۶
۳۳۳۱۶
پ

محتوای حمایت‌شده

ارتودنسی یا کامپوزیت؟ برای دندان شما کدام بهتر است؟

همه ما ترجیح می‌دهیم که دندان‌هایی سالم، مرتب، سفید و زیبا داشته باشیم. در بسیاری از مواقع با نگهداری درست از دندان‌ها می‌توان به سلامت آن‌ها کمک کرد، اما در شرایطی دیگر که دندان‌ها آسیب دیده‌اند، ظاهر نامرتبی دارند و چیز‌هایی از این دست باید به فکر چاره دیگری بود. کامپوزیت دندان و ارتودنسی، همزمان با یکدیگر غیرممکن نیست و در مواقعی که لازم باشد، این کار انجام می شود. این دو روش درمانی مقابل هم نمی باشند، بلکه می تواند مکمل های خوبی برای یکدیگر باشند.

برترین‌ها: اصلاح طرح لبخند موضوعی است که این روز‌ها فکر اکثر افراد جامعه را به خود درگیر کرده. در واقع می‌توان گفت امروزه داشتن لبخند زیبا و دندان‌های مرتب به یک امر ضروری برای حضور در جامعه، به خصوص برای افرادی که جایگاه اجتماعی بالایی دارند، تبدیل شده است. از این رو در حال حاضر نیاز به ارتودنسی و لمینت نیز با توجه به افزایش عادات بد غذایی بیشتر شده است. با اینکه لمینت دندان یک روش درمانی نیست و بیشتر برای زیبایی بخشیدن به خط لبخند انجام می‌شود، اما امروزه بسیاری افراد از این روش به عنوان ارتودنسی سریع استفاده می‌کنند.

ارتودنسی از لحاظ پزشکی و سلامتی بهترین روش برای درمان ایرادات دندانی است. روشی که به واسطه اهمیت زیاد آن در علم دندانپزشکی پیشرفت‌های زیادی تاکنون داشته. با این حال بازهم افرادی بدون آگاهی و مشورت با یک متخصص دندانپزشک با تجربه و منصف به سراغ روش‌های سریع اصلاح طرح لبخند، مانند لمینیت، می‌روند. در صورتی که لمینت نمی‌تواند سلامت دندان‌هایی که نیاز به ارتودنسی دارند را تأمین کند. با توجه به اینکه انتخاب روش مناسب برای داشتن لبخند زیبا این روز‌ها برای بسیاری از افراد به سؤال و دغدغه‌ای بزرگ تبدیل شده در ادامه این مطلب قصد داریم با جزئیات بیشتر به این موضوع بپردازیم.

ارتودنسی یا کامپوزیت؟ برای دندان شما کدام بهتر است؟

برای نوبت دهی و مشاوره با کلینیک دندانپزشکی شریعتی همین حالا تماس بگیرید.

۰۲۱-۲۲۶۴۵۹۹۷

۰۹۱۲۷۶۰۹۰۲۴

با ما در ادامه همراه باشید تا به شما بگوییم چه دندان‌هایی نیاز به ارتودنسی دارند و چه زمانی لمینت کارایی خواهد داشت؟

چه دندان‌هایی نیاز به ارتودنسی دارند؟

شاید جواب این سؤال به ظاهر ساده باشد. همانطور که می‌دانید، دندان‌های روی هم رفته و نامرتب بودن دندان از شایع‌ترین مواردی هستند که نیاز به ارتودنسی دارند. اما تنها این نوع دندان‌ها جزو موارد ضروری ارتودنسی نیستند. در برخی موارد به خصوص در کودکان تشخیص نیاز به ارتودنسی با بررسی الگوی رشد فک‌ها و مقایسه آن با الگوی رشد طبیعی صورت توسط متخصص دندانپزشک ماهر انجام می‌پذیرد. در بزرگسالان تشخیص نیاز به ارتودنسی ساده‌تر بوده و با بررسی چند الگوی دندانی که به malocclusion معروف است انجام می‌شود. افرادی که این الگو‌ها را در دندان‌های خود دارند کیس‌های ارتودنسی هستند. در ادامه الگو‌های مختلف malocclusion را شرح خواهیم داد.باید گفته شود ، براکت های ارتودنسی از لوازم مراحل ارتودنسی است که انواع مختلفی دارد؛ مانند براکت ارتودنسی نامرئی و براکت دیمون.

• برآمدگی فوقانی یا اورجت

اورجت زیاد یا جلوزدگی دندانها، در شرایط طبیعی دندانهای جلو فک بالا با فاصله کمی جلوتر از دندانهای فک پایین قرار میگیرند. اگر این فاصله زیاد شود فرد دندانهای بیرون زده دارد  و دندانهای جلویی فک بالا به سمت بیرون شیب دارند و به سمت لب ها تمایل دارند اورجت ممکن است بدلیل رشد نادرست فک بالا و پایین بوجود آمده باشد و از علل دیگر آن می توان به مکیدن انگشت در کودکی و یا استفاده طولانی مدت از پستانک اشاره کردکوچک بودن فک پایین یکی از دلایل به وجود آمدن این شرایط است. اما استفاده طولانی مدت از پستانک در کودکی و مکیدن انگشت نیز می‌تواند از دلایل دیگر آن باشد که در اثر فشار دادن دندان‌ها به بیرون باعث تغییر سقف دهان و شکل گیری دندان‌های فک بالا به این صورت شده است. نمونه بارز این عارضه نیز خواننده معروف بریتانیایی یعنی فردی مرکوری است! این موارد قطعاً نیاز به ارتودنسی خواهند داشت.

ارتودنسی یا کامپوزیت؟ برای دندان شما کدام بهتر است؟

• فاصله زیاد یا شلوغی دندان‌ها

فاصله زیاد که به spacing و شلوغی دندان‌ها که به crowding مشهور هستند دو مورد بسیار شایع در جهان برای ارتودنسی هستند. وجود فاصله زیاد بین دندان‌ها و یا شلوغی بیش از حد دندان‌ها هر دو مشکلات و بیماری‌های لثه را در افراد افزایش می‌دهد. این دو مورد بهم ریختگی بیشتر به دلیل کوچکی دندان‌ها و یا کوچک بودن فک‌ها اتفاق می‌افتد. شلوغی بیش از حد دندان‌ها در دوران کودکی ممکن است از در آمدن صحیح دندان‌های دائمی و یا حتی از در آمدن آن‌ها به طور کلی جلوگیری کند. از این رو بهتر است در همان سنین کودکی نیز فرزتد خود را برای تشخیص نیاز به ارتودنسی نزد یک دندانپزشک ماهر ببرید تا این موارد را قبل از حاد شدن تشخیص دهد.

ارتودنسی یا کامپوزیت؟ برای دندان شما کدام بهتر است؟

• خط میانی نابجا (Misplaced midline)

در افرادی که خط وسط نابجا دارند خط وسط بین دندان جلویی بالا با پایین مطابقت ندارند و در یک راستا قرار ندارند. هرچند برای این موارد نیز انجام درمان ارتودنسی ارجحیت دارد، اما بسیاری از افراد به خصوص بزرگسالان برای درمان این عارضه به سراغ لمینیت می‌روند. البته که اگر در این روش دندان‌های اصلی فرد تراشیده نشود، ضرری نخواهد داشت.

ارتودنسی یا کامپوزیت؟ برای دندان شما کدام بهتر است؟

• باز بودن بین دو فک (open bite)

در افرادی که دچار عارضه open bite هستند، معمولاً دندان‌های آسیاب خلفی روی هم قرار می‌گیرند و مشکل خاصی ندارند. در حالی که دندان‌های جلویی فک بالا و پایین با روی هم قرار گرفتن یک فضای خالی بین دو ردیف به وجود می‌آورند. این حالت بیشتر بدلیل مکیدن انگشت پر کودکی ایجاد میشود که بر روی شکل گیری فک و سقف دهان  تاثیر میگذارد. هرچند این مورد بیشتر در دندان‌های جلویی دیده شده، اما ممکن است در دندان‌های کناری نیز اتفاق بی افتد. برای این افراد نیز دندانپزشک در همان دوران کودکی با توجه به عادات بد کودک می‌تواند تشخیص دهد که نیاز به ارتودنسی دارد یا نه.

ارتودنسی یا کامپوزیت؟ برای دندان شما کدام بهتر است؟

• حالت دیپ بایت (over bite)

دیگر مورد شایعی که نیاز به ارتودنسی دارد آور بایت است. حالت آور بایت زمانی پیش می‌آید که در هنگام بستن دهان دندان‌های فک بالا دندان‌های فک پایین را بپوشانند. در حالت عادی پوشیده شدن نیمی از دندان‌های جلویی فک پایین با دندان‌های جلویی فک بالا طبیعی است. اما در افرادی که دندان‌های آور بایت دارند، کل دندان‌های فک پایین پوشیده شده و گاهی نیز در موارد شدید باعث برخورد دندان‌های پایین با سقف دهان و آسیب زدن به آن می‌شوند.

ارتودنسی یا کامپوزیت؟ برای دندان شما کدام بهتر است؟

• حالت آندر بایت (under bite)

ناهنجاری آندربایت که به طور کلینیکی پیش آمدگی فک پایین (mandibular prognathism)، ناهنجاری دندانی یا بایت نادرستی است که زمانی رخ می دهد که دندانهای پایین جلوتر از دندان های بالا قرار می گیرند.این حالت در افرادی دیده می‌شود که در هنگام بستن دهان دندان‌های جلویی ردیف پایین آن‌ها جلوتر از دندان‌های ردیف بالا قرار می‌گیرند. دلیل رایج به وجود آمدن چنین حالتی نیز رشد غیر طبیعی فک‌ها در صورت است. چنین عارضه‌هایی اگر در کودکی به درستی تشخیص داده شوند، به راحتی در زمان کوتاه‌تر و با هزینه کمتر با ارتودنسی قابل درمان هستند.

ارتودنسی یا کامپوزیت؟ برای دندان شما کدام بهتر است؟

• حالت کراس بایت (cross bite)

یکی از انواع بهم ریختگی دندان‌ها حالت کراس بایت است. در این حالت دندان‌های فک بالا و پایین به درستی روی هم قرار نگرفته و حالت طبیعی ندارند.این نوع مال اکلوژن به این معناست که وقتی دو فکر روی هم قرار می‌گیرند،برخی دندان‌های فک پایین از یک سمت،به جای قرار گیری روی دندان‌های فک بالا،داخل فکر قرار می‌گیرند.کجی‌های ایجاد شده در این اخلال به دو نوع قدامی ئ خلفی تقسیم می‌شوند.کجی‌های قدامی در جلو دهان و کجی‌های خلفی در طرفین دندان ظاهر می‌شوند.در بسیاری از موارد کراس بایت با آندربایت استباه گرفته می‌شود اما باید بدانید این دو اختلال کاملا متفاوت بوده و درمان‌های متفاوتی نیز دارند.

ارتودنسی یا کامپوزیت؟ برای دندان شما کدام بهتر است؟

جمع بندی نیاز به ارتودنسی

دندان بسیاری از افراد در زاویه درست و فاصله مناسبی از یکدیگر رشد نمی‌کند. این یعنی یا دندان‌ها بسیار به هم نزدیک هستند و روی یکدیگر رشد می‌کنند، یا از هم فاصله زیادی دارند. در این میان برخی دیگر از افراد نیز دندان‌هایی دارند که با سایز فک آن‌ها هماهنگ نیستند و در این صورت نیز شکل کلی دندان‌ها چندان زیبا به نظر نمی‌رسند. در این زمان ارتودنسی روشی است که می‌تواند باعث بهبود موقعیت دندان‌ها و ایجاد لبخندی زیباتر شود. به طور کلی اگر نحوه قرارگیری دندان‌ها در کنار هم مشکل دارد مسئله بیمار با ارتودنسی قابل حل شدن است و نباید از لمینیت استفاده کند.

منظور از کامپوزیت دندان چیست؟

در دانش دندان‌پزشکی از کامپوزیت استفاده‌های مختلفی می‌شود. در بسیاری از موارد از مواد کامپوزیت برای پر کردن دندان استفاده می‌شود اما امروزه این مواد با هدف زیبایی دندان‌ها نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. کامپوزیت در واقع خمیری نرم از رنگ دندان است که به سطح دندان چسبانده شده و شکل می‌گیرد. پزشکان با استفاده از این خمیر و شکل دادن به آن ایرادات دندان را رفع کرده و زیبایی لبخند را دوچندان می‌کنند همچنین باید گفته شود که باید بعد از کامپوزیت بهداشت دهان و دندان را رعایت کرد عفونت و التهاب لثه یکی از مشکلاتی است که به دلیل عدم رعایت بهداشت دهان و دندان پس از کامپوزیت دندان با آن مواجه خواهید شد.حساس شدن لثه های شما ممکن است باعث شود به خوبی قادر به استفاده از مسواک و نخ دندان نباشید.

مقایسه هزینه ارتودنسی با کامپوزیت

بررسی هزینه هر یک از روش‌های ارتودنسی و کامپوزیت به عوامل مختلفی بستگی دارد که باید به آن‌ها توجه داشت. در صورت نیاز به تغییرات اساسی در دندان‌ها هزینه‌ی هر دو روش‌ها بالاتر خواهد رفت اما به دلیل استفاده از تجهیزات بیشتر در ارتودنسی هزینه این روش بالاتر خواهد بود.

ارتودنسی یا کامپوزیت، مزایای کدام یک بیشتر است؟

برای مقایسه این روش‌ها بهتر است با مزایای هر یک از آن‌ها آشنا شویم:

مزایای ارتودنسی دندان

  • کاهش خطر پوسیدگی دندان
  • بالا رفتن اعتماد به نفس
  • تمیز شدن راحت‌تر دندان‌ها
  • اصلاح طرح لبخند
  • بالا رفتن استحکام دندان‌ها 
  • برطرف شدن مشکلات لثه
  • بر طرف شدن برخی از مشکلات گوارشی

ارتودنسی یا کامپوزیت؟ برای دندان شما کدام بهتر است؟

مزایای کامپوزیت دندان

  • عدم نیاز به تغییر ساختار دندان
  • امکان ترمیم شدن دندان
  • ظاهری طبیعی 
  • کوتاه بودن مدت درمان
  • استحام بالا
  • هزینه کمتر
  • تغییر ایرادات جزئی

ارتودنسی یا کامپوزیت؟ برای دندان شما کدام بهتر است؟

کامپوزیت یا ارتودنسی، معایب کدام یک کمتر است؟

بدون شک هر یک از روش‌های معرفی شده دارای معایب و عوارضی هستند که باید به آن‌ها توجه داشت. برای آشنایی بای این عوارض بهتر است به موارد زیر توجه داشته باشید:

 معایب ارتودنسی دندان

  • تحلیل ریشه دندان
  • درد 
  • ایجاد زخم و آفت دهان
  • احتمال بروز واکنش‌های آلژیک

معایب کامپوزیت دندان

  • تغییر رنگ
  • امکان شکستگی
  • احتمال بروز حساسیت
  • مصنوعی جلوه کردن
  • طول عمر پایین

ارتودنسی یا کامپوزیت؟ برای دندان شما کدام بهتر است؟

آیا استفاده همزمان کامپوزیت و ارتودنسی امکان پذیر است؟

این سوال برای بسیاری از افراد مطرح است که آیا استفاده همزمان کامپوزیت و ارتودنسی امکان پذیر است یا خیر. در پاسخ به این سوال باید گفت بله، می‌توان از این دو روش به شکل همزمان استفاده کرد اما در این صورت هزینه‌های درمان بالاتر رفته و طول مدت درمان بیشتر خواهد شد.

ارتودنسی یا کامپوزیت، کدام یک طول درمان کمتری دارد؟

همانطور که تا کنون متوجه شده‌اید، طول درمان این دو روش باهم متفاوت است و باید گفت طول درمان ارتودنسی بیشتر از کامپوزیت دندان است. این مدت زمان طولانی به دلیل تغییرات اساسی در ریشه و ساختار دندان است که به مدت زمان بیشتر نیازمند است.

در نهایت ارتودنسی  بهترین راه مرتب کردن دندان ها کدام است؟ارتودنسی یا کامپوزیت؟

با توجه به تمامی این توضیحات، مسئله‌ای که برای خیلی از افراد مطرح می‌شود آن است که ارتودنسی بهتر است یا کامپوزیت؟ در پاسخ به این سؤال می‌توان سه عامل مهم و تعیین‌کننده را مطرح کرد. اولین مسئله موقعیت دندان است. برای مثال اگر تنها مسئله و مشکلی که دندان‌هایتان دارد موقعیت آنهاست و شکل آن ایرادی ندارد بهتر است که ارتودنسی را به عنوان راه درمانی انتخاب کنید.

مسئله دیگری که می‌توان به آن اشاره کرد شکل دندان است. اگر دندان شما بسیار بلند، بسیار کوتاه، شکسته شده و یا ساییده شده باشد بهتر است که به سراغ ونیر کامپوزیت بروید، چراکه این روش می‌تواند بدون تراش دادن دندان‌هایتان تنها لایه‌ای بر روی آن‌ها اضافه کند. البته باید به این موضوع نیز اشاره کنیم که در برخی از شرایط دندان‌ها به شدت آسیب دیده‌اند و یا حتی فواصل فواصل بین دندانی بسیاری در میانشان وجود دارد که در این حالت نیز بهترین راه استفاده از کامپوزیت دندان است که با توجه به تشخیص پزشک به انجام خواهد رسید. استفاده از این روش می‌تواند برای بلندتر کردن دندان سالم و ضخامت و پهنا بخشیدن به آن نیز مفید باشد.

مسئله سومی که می‌تواند در انتخاب ارتودنسی و کامپوزیت مؤثر باشد رنگ دندان است. اگر شکل و موقعیت دندان شما هیچ مشکلی ندارد و صرفاً می‌خواهید که دندانی سفیدتر داشته باشید می‌توانید به جای استفاده از کامپوزیت به دنبال روش‌های دیگری مانند بلچینگ دندان باشید. اما اگر شرایط شدیدتر از این حرف‌هاست و دندان‌ها شکل پوسیده‌ای به خود گرفته‌اند می‌توانید در نهایت پس از بهبود آن‌ها از روش کامپوزیت ونیر نیز استفاده نمایید.

سؤال دیگری که غالباً در ذهن افراد شکل می‌گیرد این است که آیا می‌توان ارتودنسی و کامپوزیت را با هم انجام داد؟ در پاسخ به این سؤال می‌توان گفت که در برخی از شرایط چنین چیزی ممکن خواهد بود. البته در بیشتر موارد لازم است که فرد ابتدا با کمک ارتودنسی دندان‌های خود را درمان کرده و سپس به سراغ ونیر کامپوزیت برود. این کار باعث می‌شود که ساختار دندان به حالت بهتری حفظ شده و دندان‌های کمتری به ونیر کامپوزیت احتیاج پیدا کنند.اگر امکان استفاده از ونیر دندان را نداشته باشید از روکش دندان استفاده می شود.روکش دندانی بخش باقیمانده از دندان را می پوشاند و باعث قوی شدن ساختار باقیمانده دندان و ایجاد ظاهر طبیعی برای آن می شود..

ارتودنسی یا کامپوزیت؟ برای دندان شما کدام بهتر است؟

کلینیک دندانپزشکی مهر شریعتی

کلینیک مهر با حضور دندان‌پزشکان مجرب و متخصص تمامی خدمات درمانی و زیبایی مربوط به دندان را برای کودکان و بزرگسالان در محیطی استریل و امن فراهم کرده است.

تمامی خدمات ما طبق جدیدترین متدهای علمی و با تجهیزات پیشرفته به مراجعه‌کنندگان عزیز ارائه می‌شود.

برای اطلاع از هزینه کلیک کنید.

ارتودنسی یا کامپوزیت؟ برای دندان شما کدام بهتر است؟

برای نوبت دهی و مشاوره همین حالا تماس بگیرید.

۰۲۱-۲۲۶۴۵۹۹۷

۰۹۱۲۷۶۰۹۰۲۴

ارتودنسی یا کامپوزیت؟ برای دندان شما کدام بهتر است؟

نمونه خدمات کلینیک را از اینستاگرام ببینید.

@mehrclinic_dental

ارتودنسی یا کامپوزیت؟ برای دندان شما کدام بهتر است؟

خیابان شریعتی‌، خیابان یخچال، خیابان کی نژاد، نبش خیابان قریب، پلاک 3، طبقه ۳، واحد ۷

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج