محمدرضا لطفی منتقد و کارگردان از برگزاری فیزیکی جشنواره ملی فیلم فجر و بی توجهی به خطراتی که برای سینما و سلامتی مخاطبان دارد، انتقاد کرد.
خبرگزاری صبا: محمدرضا لطفی منتقد و کارگردان از برگزاری فیزیکی جشنواره ملی فیلم فجر و بی توجهی به خطراتی که برای سینما و سلامتی مخاطبان دارد، انتقاد کرد.
محمدرضا لطفی منتقد و کارگردان سینما در گفتگو با ما درباره سخنان مسئولان سینمایی که از برگزار شدن جشنواره ملی فیلم فجر باوجود بحران کرونا خبر دادهاند، بیان کرد: خبر برگزاری فیزیکی جشنواره ملی فیلم فجر امسال در حالی اعلام شد که به همت مردم و مسئولان به رتبه سوم مرگ و میر در کرونا صعود کردیم و تا رسیدن به رکورد روزانه چهار هزار ابتلا در روز تنها یک گام فاصله داریم…عجب!
وی افزود: عجب که گویی در دنیایی دیگر سیر می کنیم، عجب که فقط روی آمار و ظاهرسازی متمرکز هستیم و عجب که حتی از ارایه یک راهکار عملی و درست عاجز هستیم.
این کارگردان سینما با اشاره به اینکه روزگاری فریاد زدیم که اکران آنلاین را دریابید و به آن رسمیت دهید اما متهم به سیاه نمایی شدیم، عنوان کرد: در نهایت برای عادیسازی شرایط با لجبازیهای مکرر تیشه به ریشه اکران آنلاین زدیم و درب سالن ها را باز کردیم که نتیجه اش همین حقارت و تحقیر شد که کل فروش این ماهها به اندازه فروش یک هفته روزگار عادی هم نرسید.
لطفی اضافه کرد: با این دست فرمون و لجبازی و تنها دغدغه عادیانگاری، سینما و شکوه و عظمت پرده نقره ای را که نابود کردید، حداقل به جشنواره ملی فیلم فجر به عنوان مهم ترین جشنواره سینمایی کشور رحم کنید و آن را قربانی عادی سازی خود نکنید. حداقل این یکی را بگذارید برای دلخوشی هم که شده برای ما بماند و تحقیر نشود.
این کارگردان سینما در پاسخ به این پرسش که گفته شده جشنواره قرار است با رعایت کامل و حداکثر پروتکلهای بهداشتی برگزار شود پس چه مشکلی وجود دارد، گفت: کدام پروتکل؟ منظور از حداکثر چیست؟ حداقل اگر به سینما و جشنواره فجر رحم نمیکنید به جان آدمها رحم کنید. دوستان خیلی بهتر میدانند که برگزار کردن جشنوارهای مثل فجر در حالت عادی کاری سخت و طاقت فرسا است که تیمهای اجرایی و رسانهای روزی پانزده، شانزده ساعت کار فشرده و بعضا در مواقعی چند شب بیخوابی دارند. جشنواره ستاد، جلسه، نشست و هزار مورد دیگر میخواهد. چگونه فکر میکنید همه باید پانزده، شانزده ساعت مداوم ماسک بزنند و شب بیداری بکشند و همه پروتکلها هم رعایت شود؟ چرا همه معیارها را با اتاق شیک و ایزوله مدیران قیاس میکنید؟ جشنواره که تنها مخاطب و سالن نمایش نیست.
وی در پایان تاکید کرد: از برگزاری فیزیکی جشنواره ونیز برای الگوبرداری از آن سخن به میان آمده است، خود این جمله آنقدر ابزورد است که نیاز به هیچ توضیحی ندارد. به این فکر کنیم که ونیز در حالی برگزار شد که ایتالیا توانست از رتبه اول بحران کرونا در دنیا در عرض چند ماه به کشور بیست و پنجم تبدیل شود و ما بعد از هشت ماه اگر هند با یک میلیارد و آمریکا و سیصد و پنجاه میلیون جمعیت نبودند ما در سکوی نخست ایستاده بودیم و همین یک اشاره و بس.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
ارسال نظر