۱۴۳۵۳۰۵
۱ نظر
۱۳۹۷
۱ نظر
۱۳۹۷
پ

عکس‌های تکان‌دهنده‌ای که یک عکاس ۱۲ساله از جنگ گرفت

کودکان معمولا آسیب‌پذیرترین افراد جامعه در زمان جنگ و آشوب هستند؛ اما در ویتنام، زمانی که آتش جنگ شعله‌ور شده بود، یک کودک ۱۲ ساله به جای اینکه بگریزد، دوربین عکاسی‌اش را به گردن آویخته بود و دقیقا به سمت خطرناک‌ترین خطوط جنگ می‌دوید.

فرادید: کودکان معمولا آسیب‌پذیرترین افراد جامعه در زمان جنگ و آشوب هستند؛ اما در ویتنام، زمانی که آتش جنگ شعله‌ور شده بود، یک کودک ۱۲ ساله به جای اینکه بگریزد، دوربین عکاسی‌اش را به گردن آویخته بود و دقیقا به سمت خطرناک‌ترین خطوط جنگ می‌دوید. لو منه هونگ که در شهر سایگون (هوشی مین) زندگی می‌کرد، تنها ۱۲ سال داشت که در میان آشوب جنگ ویتنام دوربین به دست گرفت و به عنوان جوان‌ترین عکاس جنگ، در میدانی از خون و آتش حضور پیدا کرد.

البته داستان هونگ در واقع نه از میدان نبرد، بلکه از تاریکخانه پدرش لو وینه که خود یک عکاس آزاد با تجربه بود آغاز شد. در آنجا، هونگ زبان نور و سایه را یاد گرفت و صدای کلیک شاتر بخشی دائمی از کودکی‌اش شد. وقتی هونگ به سن یازده سالگی رسید ویتنام در جنگ فرو رفته بود و او راضی نبود که در حاشیه بماند.

30993034591_516a651547_b
حمل جسد یک ویت‌کنگ بااستفاده از گاری؛ عکس از هونگ

جثۀ کوچک هونگ که در بیشتر مواقع یک نقص به حساب می‌آمد، در منطقه جنگی به یک مزیت تبدیل شد. هونگ می‌توانست از میان آوار عبور کند و در نقاطی که حرکت برای بزرگسالان دشوار بود، حرکت کند. اما ظاهر جوانش نیز چالش‌هایی به همراه داشت. پلیس اغلب او را متوقف می‌کرد و حضور یک کودک را در میان خطرات جنگ مورد سوال قرار می‌داد. با این حال، هونگ مصمم بود. او با داشتن مدارک پدرش و اراده‌ای غیرقابل انکار، احترام دیگران را برمی‌انگیخت و هر طور که بود خودش را به دل ماجراها می‌رساند.

23255263383_47d32e7cf9_h
هونگ در حال عکاسی از آوارگان جنگ

هونگ در جریان «حملۀ عید تِت» که در سال 1968 اتفاق افتاد شهرت بیشتری پیدا کرد. او اغلب دنبال نیروهای ویتنام جنوبی به اعماق مناطق تحت کنترل ویت‌کُنگ‌ها در شهر سایگون می‌رفت تا عکس بگیرد و آن‌ها را به خبرگزاری‌های محلی و بین‌المللی بفروشد.

52233755567_a10085ba8b_h

هونگ نهایتاً ویتنام را ترک کرد و با مهاجرت به آمریکا، در سان فرانسیسکو مغازه عکاسی خود را تأسیس کرد. در سال 1998 او با هورست فاس گزارشگر آسوشیتدپرس ملاقات کرد و دربارۀ کودکی خودش با او گفتگو کرد.

هونگ گفت: «روزنامه‌ها در آن زمان به من برای هر عکس 10 دلار پرداخت می‌کردند و این پول بزرگی در ویتنام بود. می‌توانست کل خانواده‌ام را برای یک ماه تامین کند».

16975380695_76d33cd88e_k

هنگام حمله نیروهای ویتنام شمالی به جنوب، هونگ بیشتر عکس‌ها و نگاتیوهایش را از دست داد. او گفت: «فقط چند دقیقه وقت داشتم تا فرار کنم. مرا به زور سوار هلیکوپتری پر از سرباز کردند. آن‌ها پایم را گرفته بودند در حالی که هلیکوپتر بلند می‌شد. تعداد زیادی سرباز می‌خواستند سوار شوند؛ بعضی نتوانستند، بعضی هم افتادند».

یک روزنامۀ محلی در همان زمان گزارشی دربارۀ این عکاس بسیار جوان منتشر کرده بود. در آن گزارش آمده بود:

52234739421_96a81c3ce2_h

«این کودک عکاس به دنبال خطر می‌دود در حالی که دیگران از آن فرار می‌کنند. یکی از دیدنی‌ترین صحنه‌ها در شهری پر از اتفاقات عجیب، جثۀ کوچک یک پسر 12 ساله ویتنامی است که به سمت نبردهای خیابانی می‌دود، از میان آوار عبور می‌کند و عمداً خودش را به دل خطر می‌رساند.

او یک عکاس حرفه‌ای است و تعداد پرشمار عکس‌های منتشر شده‌اش برای اثبات این امر کافی است. با قدی کمتر از چهار فوت و وزنی کمی بیشتر از 60 پوند، لو منه هونگ چشم‌هایی تیزبین دارد و دوربینش همیشه مانند یک نشان افتخار روی سینه‌اش آویزان است».

52235222445_bab0d9ac04_h

41424612954_b5f8ee0c0e_h

52234747593_ed00aac022_h

 

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

می‌خواید یکبار برای همیشه از «بی‌پولی» خلاص شید؟ این وبینار رایگان برای شماست 👇

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • ناشناس

    عکسهای معمولی.....تکان دهنده خخخخخخ

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج