کاش این ابتکارها همین امروز در اینجا هم اجرا شود!
در این مقاله دوباره سراغ ایدهها و ابتکارهایی رفتیم که با کمترین هزینه، رفاه شهروندان را در سطح قابل توجهی افزایش میدهند.
برترینها - آرمان رمضانی: اگر نگاهتان به دنیا و زندگی فقط اندکی شبیه به نگاه من باشد احتمالا پس از مطالعه هر مورد از این مقاله به این فکر خواهید کرد که چرا چنین ایدهای همین امروز در تمام دنیا اجرا نمیشود.
از خطکشیهای خیابانی که در تاریکی میدرخشند گرفته تا سیستم پمپاژ آبنمک از کف خیابان برای جلوگیری از یخ زدن معابر، همه نوآوریهای حاضر در این مقاله زندگی را برای همه شهروندان راحتتر میکند.
در این مقاله دوباره سراغ ایدهها و ابتکارهایی رفتیم که با کمترین هزینه، رفاه شهروندان را در سطح قابل توجهی افزایش میدهند.
خطوط خیابانِ درخشان در تاریکی
قبول دارم که این مورد پیشتر هم در مقالههای قبلی ذکر شده اما انجام چنین ابتکاری آنقدر ساده و کمخرج است و از طرف مقابل آنقدر موثر که دلم نیامد دوباره به آن اشاره نکنم. فکر کنید در هر شبانه روز چند نفر روی کره زمین یکی از عزیزانش را به خاطر تاریکی و گم کردن جاده از دست میدهد؟
احترام به سالمندان در عمل
در سنگاپور مانند بسیاری از کشورهای دنیا سالمندان مجهز به کارتهایی هستند که برای آنها خدمات متنوعی از جمله استفاده رایگان از وسایل حمل و نقل عمومی را ممکن میکند.
اما ابتکار مسئولین مدیریت شهری در سنگاپور اینجاست که حالا سالمندان میتوانند با نگهداشتن همان کارت روی این دستگاهها، زمانی بیشتر از معمول برای رد شدن از خیابان داشته باشند. به این فکر کنید که چنین ابتکاری فارغ از کاربردش چه حس مثبتی برای سالمندان ایجاد میکند.
ژاپنِ دوستداشتنی
آنچه در تصویر میبینید محتوای بسته یا سبدی است که در هنگام قرنطینه دولت ژاپن برای شهروندانش به درب هر منزل مسکونی میفرستاد. جالب است بدانید این اجناس تنها برای یک نفر است.
چگونه شهروندان را به مالیات دادن تشویق کنیم؟
یک شهروند استرالیا این عکس را پست کرده و در توضیح آن نوشته که در استرالیا دولت به هر فرد اطلاع میدهد مبلغ پرداختیاش به عنوان مالیات دقیقا در کجا خرج و صرف چه اموری شده است.
برای نمونه این شهروند نه تنها دقیقا میداند چه کسری از مالیاتش صرف موضوع کلی رفاه شده بلکه برای نمونه دقیقا میداند 200 دلار از مالیات او صرف رفاه شهروندان معلول شده است. طبق این لیست 420 دلار از مالیات این فرد صرف موضوع سلامت و 203 دلار برای دفاع هزینه شده و 21 دلار برای مهاجرین و 41 دلار صرف سوخت و انرژی شده است.
ایستگاههای تعمیر دوچرخه مجهز به تلمبه و تمام ابزار مورد نیاز در کانادا
در کپنهاگن به فکر حیوانات عزیزتان هم هستیم
در این شهر از کشور دانمارک در کنار درب سوپرمارکتها یا مکانهایی عمومی که به هر دلیلی ورود حیوانات اهلی مجاز نیست، چنین محفظههای مجهزی نصب شده است.
همانطور که میبینید این محفظهها مجهز به نور، تهویه، گرمایش و تمام آنچه ممکن است یک حیوان احتیاج داشته باشد است. به این ترتیب مشتریان نه نگران به سرقت رفتن و گم شدن حیواناتشان هستند و نه در تمام مدت خرید به اذیت شدن حیوانشان از سرما یا به خیس شدنشان به خاطر باران و برف فکر میکنند.
یک ابتکار بسیار ساده اما بسیار کاربردی
برای بسیاری از ما لمس هر وسیلهای در سرویسهای بهداشتی عمومی به خاطر آلودگی سخت است. به همین دلیل در بسیاری از سرویسهای بهداشتی در سراسر دنیا مانند این عکس از مکزیک دستکم دکمه سیفون دستشوییها را طوری تعبیه میکنند که بتوانید بدون استفاده از دست و با پاهایتان فشارش دهید.
شیک و کاربردی از رم
شرکت UPS در رم به خاطر باریک بودن کوچهها و البته حمایت از محیط زیست از این سهچرخه یا دوچرخه-وانتها برای حمل و نقل و رساندن بستههای مردم استفاده میکند که هم بسیار جالب و شیک است و هم به محیط زیست کمک میکند و هم دستکم برای شهرهای کوچک و متراکم بسیار کاربردی است.
به نظر شما چرا همه صندلیها در قطارها به این شکل نیست؟
مسئولین ژاپنی در هر رده و مقامی که باشند انگار اگر مدتی بگذرد و ایدهای برای رفاه بیشتر شهروندان ارائه ندهند عذاب وجدان به سراغشان میآید. این ایده هم در قطارهای این کشور برای لذت بیشتر مسافران و تماشای بهتر مناظر به کار گرفته شده است.
البته همه صندلیهای یک واگن به این شکل و روبه پنجره نیستند و هنوز برای استفاده بهتر از فضا و رعایت حال مسافرانی که با تماشای مناظر در حرکت دچار تهوع میشوند، بیشتر صندلیهای هر واگن به همان شکل سنتی نصب شده است.
دوشِ هوای عمومی در توکیو برای مبارزه با گسترش تب یونجه
و این ابتکار در ترکیه برای اینکه سر دنگ دعوایتان نشود
ظاهرا رسیدها در رستورانهای دستکم بخشی از کشور ترکیه به این صورت چاپ میشود. مطابق تصویر در این رسید مشخص است که به صورت مجزا هر فرد دقیقا چه خورده و چقدر باید بپردازد.
پلهبرقی در لیسبون برای افراد کمتوان، سالمندان یا صرفا شهروندان تنبل
شهر لیسبون در پرتغال پر است از سربالاییها و سرپایینیهای اینچنینی چرا که به صورت کلی این شهر بر روی هفت تپه شکل گرفته است. شهرداری لیسبون برای رفاه حال شهروندان و توریستها در اغلب شیبهای بلند، پلهبرقی نصب کرده تا نشان دهد به فکر آسایش ساکنین این شهر و مهمانان است.
دستگاه تمیزکننده سبدهای خرید در آلمان برای جلوگیری از انتقال بیماری
برای اجرای برخی ابتکارها فقط باید آفرین گفت
در قطارهای کشور بلژیک در سرویسهای بهداشتی دکمههایی برای درخواست کمک تقریبا در سطح زمین نصب شده است. این دکمهها به افراد سالمند یا کمتوانی که به خاطر تکانهای قطار در این مکان به زمین افتادهاند اجازه میدهد بدون فوت وقت و وارد شدن آسیب بیشتر کمک بخواهند.
امان از دست این ژاپنیها
در ژاپن انگار دیگر امکان چندانی برای بالاتر بردن رفاه شهروندان باقی نمانده و به همین دلیل به سراغ جزییات رفتهاند. این دکمه با عنوان Privacy در اغلب دستشوییهای عمومی و خصوصی این کشور وجود دارد وفرد استفاده کننده با فشردن آن و پخش شدن صدای پسزمینه، دیگر نیازی نیست نگران صداهای غیرارادی تولید شده در این مکان باشد.
کتابخانههای کوچک در ایستگاههای اتوبوس کشور نروژ
باز هم ژاپن
بسیاری از شرکتهای تولید آدامس در کشور ژاپن محصولشان را با چنین کاغذهای کوچکی عرضه میکنند. به این ترتیب در هنگام دور انداختن آدامس جویده شده نه کار رفتگران زحمتکش سخت میشود و نه مشکلی برای حیوانات بینوا ایجاد خواهد شد.
و باز هم ژاپن
در کشور ژاپن خیابانهای بسیاری از شهرهای سرد با میانگین پایین دما و میانگین بالای بارش برف برای جلوگیری از یخ زدن سطوح به چنین سیستمی مجهز هستند. این سیستم در دمای پایین یا هر زمان که امکان یخ زدن معابر وجود دارد با پمپاژ و پاشیدن خودکار آبنمک، امنیت شهروندان را تامین میکند.
بسیار ساده و بسیار کاربردی
ظاهرا در کشور ایتالیا شرکتهای تولید مواد غذایی و نوشیدنی موظف هستند درب بطریها را به این شکل به بدنه بطری متصل کنند و به همین سادگی دیگر خبری از گم شدن درب بطریها نیست.
ایستگاه اتوبوس در کره جنوبی؛ صندلیهای مجهز به گرمکن و صفحه شارژ تلفن همراه
نکته آخر: حتما در بخش نظرات به ما و بقیه کاربران بگویید که به نظر شما کدامیک از این ابتکارها جالبتر و کاربردیتر بودند و همچنین دوست دارید کدام مورد در شهر محل زندگیتان اجرا شود.
نظر کاربران
میدونین چرا اینها اینقد برای ماها جالب و دیدنی هست ؟! چون هیچوقت فکر اینکه همچین امکاناتی تو ایران فراهم بشه نیست
هیچ کجا دنیا و ایران تهران نمشه فقط باید هزینه زندگی تو تهران جند برابر زیاد تر بشه که هر کسی به تهران مهاجرت نکنه باید قیمت همه چیز بیست برابر شهر های دیگه باشد
پاسخ ها
اتفاقا از ۹۷ که ترامپ از برجام خارج شد و قیمت خونه تهران و کرج زیاد شد عده زیادی از تهران و کرج مهاجرت کردن قزوین و شهرهای اطراف قزوین تو اتوبان قزوین تهران مثل مهرگان و زیباشهر پس خوبه بیرونشون کنیم قبلا شمالیا میومدن الان هر کدومشون که بعد از بازنشستگی رفتن جاشون تهرانی و کرجی اومده از بعد از زلزله کرمانشاه هم تا دلت بخواد کرمانشاهی و سنندجی اومده و تا دلت بخواد پلاک تهران و کرج قزوینه به نظرت باید با شما هم همین برخورد بشه ؟! رشد و توسعه تهران صدقه سر همین مهاجرینه ، قاجار هم که تهران و پایتخت کرد ترکهای گرگان بودن
تک تک ابتکاراجالب وکاربردی بودن ازهمش جالبتربرای من این بودکه بفکریخ زدن خیابونابودن وخط هایی که درتاریکی جاده هامیکشن یعنی سلامتی وجون آدمابراشون خیییلی مهمه برعکس ایران......
وطنم ... 😂😂😂😂😂
بسیار عالی
مسئولین هم .... هر روز میشینن فکر میکنن که فردا چطور میتونن حال مردم بیشتر خراب کنن
شونصد سال عقبیم
تک تکشون جالب بود ماهم در اینجا در ایران درختا رو قطع می کنیم گاز مون رو به کشور همسایه میدیم و خودمون مازوت می سوزونیم و ازین قبیل کارا نمادهای ملی رو تخریب می کنیم ...
و متاسفانه در اینجا در حد صفر . ی زمان تو خیابونها دور برگردون میزاشتن اما حالا اونهار ور هم مجدد مسدود میکنن و ترافیک رو خودشون ایجاد میکنن فقط برای سرگرمی من و شما تا فکرمون دنبال چیزهای بیهوده باشه و دیگر هیچ و ...
جالب بودن
زاکانی هم پلاکارد و بنر نصب میکنه
اون اولی واقعا کاربردی خطوط روشن در جاده
برتریتها ازچی حرف میزنی ؟ اینا توی پیش و پا افتاده ترین کاراهای اولیه وظایفشون موندن. توی مشهد پول هوایی نزدیک خونمون نرده حفاظ نداره شما تصورش رو بکن فقط پله س .قشنگ پل وحشته ینی بچه ای پیرمرد پیرزنی پرت بشه پایین مرگش حتمیه. بعد از رفاه حال عمومی ملت برامون میگی؟ کی اختلاس کنه؟
سلام به نظر من اگر با دقت نگاه کنیم تمامی این اپشنها میتوانند با مخارج اندک در شهرها تعبیه شود البته مردم نیز بدانند که اینها در جهت رفاه خودشان است و به درستی استفاده کنند.مطلب جالبی بود لطفا از اینگونه مطالب بیشتر استفاده کنید.ممنون
ما هم هیچ و فقط نگاه و حسرت خوردن
بدبخت ها حسرت چه چیزهایی را میخورید استین ها را بالا بزنید خودتان دست به کار شوید حشرت نخورید
پاسخ ها
ما حشره نمیخوریم شما اگر دوست دارید نوش جان
آرزوش به دل ما ایرانی ها مونده
دقیقا ایران مثل ژاپنه 😁خدایا دمت گرم
فقط اون صدای پس زمینه دستشویی تو ژاپن توجه منو جلب کرد.زیرا بیشتر ایرانیها این مشکلو دارن
همشون عالی بودن ،مسولین ما تو ثابت کردن قیمت تخم مرغ عاجزن ! وسایل رفاهی پیشکش/
به ما فقط هوای پاک بدن بقیش پیشکش
همه شون جالبن. ترجیحا خطکشی های شب نما و رسید خرج کردن مالیات توسط دولت اگه اجرا بشه بهتره (البته براساس واقعیت)
افرلدی مثه ...رو مردم انتخاب نکردن که فکر خواسته های مردم باشه خیلی ها تو ایران اینجورین
ماکجاییم واونا کجان...وای خدایا ...
پله برقی وحقوبق شهروندی
پس ایران کو؟
داغ دلمونو چرا تازه میکنی اخه؟؟
ما اینهارو تو خواب باید ببینیم
ژاپنی که با بمب اتم امریکا دوتا کشورش نابود شد و هنوزم بچه های معلول از اون زمان دنیا میان کجا و ما که ۸سال جنگ داشتیم کجا
ژاپن درهای دوستی و رفاهو برای کشورش باز کن حتی با آمریکا
ما تمام درهای دنیارو به روی خودمون بستیم جز افغانستان و پاکستان و ...
همه موارد قشنگ و زیبا درجهت رفاه عمومی مردم
قفط بگن اینهمه مالیات کجا میره بقیش پیشکش
مالیات ما هم به همین مصارف می رسه ولی توی ...
هوای پاک و کنترل ترافیک دیگه برا ما شده ارزو بقیش پیشکش
ایران. این همه معدن ن وثروت. پول کجا میره
پاسخ ها
تو من همه مى دونيم کجا مى ره چرا مى پرسى آخه
ایران بهترین سرزمین چهار فصل ..بهترین آب و هوا داره تو خاورمیانه ...همه اینو میدونن..
ولی افسوس میخورم که برا مملکت که همه جوره از معادن از نفت و گاز بگیر تا معدن طلا و فولاد وآهن ... بگیر تا آب و هوا چشمه های زیبا ب اون جنگلهای خوشگل ش ...خداوند از خلقتش زیبایی طبیعت و ثروت و معادن زیبایی کم نزاسشته برا ایرانمان برا این سر زمین ...الهی شکرت...
ولی کو همت اراده و راستگویی همش شعار .... برا زیبا کردن وطن مون برا امکانات رفاه وشهری تفریحی ..هزینه کنند
اگر هزینه کنند بهشت اول کل دنیا ایران میشه ...ولی کو عمل ...افسوس...
توایرات میدزدن
هیچ جای دنیا این افکار پوسیده شما را ندارن
کاربر ۸:۴۳ جمله هات مثه این بود که انگار یه مسئول داره بهمون توصیه میکنه ینی چی حسرت نخوریم خودمون دست بکار شیم؟ سرت رو از آخور دربیار ببین اینها وظایف دولت نه مردم امسال شماها بودن که به اینجا رسیدیم
توی بانکها سالمندان بتونن از باجه مخصوص خودشون نوبت بگیرن و در نوبت همگانی معطل نشن و کارمند با حوصله تر مخصوص خودشون بزارن
عالی بود
نیازی به نظر نیست وقتی مطالبه گر نباشیم برای پیش پا افتاده ترین چیزها باید حسرت بخوریم...
هرکس به شخصه وظیفه خودش راانجام بدهدوکاری به بقیه نداشته باشد.دوم ازمسئولین همیشه وهمیشه مطالبه کنید.آنقدربخواهیدتابه دست بیاورید.
مطلب جالبی بود،ممنون از تهیه کننده متن.
بله به شرط اینکه بودجه ای که برای تهران صرف میشه از اول نسبت به بزرگی و پهناوریش میبود توی ایران تهران زیاد داشتیم
سلام همه ایده ها جالب و کاربردی و جذاب بود
ولی در نظر داشته باشید این ایده ها برای چندین کشور بود که اینجا جمع و نوشته شده بود و در ضمن این ایده ها در تمام سطح کشور اجرا نمیشه و ممکنه ایده یه غذا رستوران بودهکه دنگ را حساب میکنه نه لزوما همه رستوران های ترکیه!!! و همه اونا را با خودمون مقایسه نکنیم
توی کشور خودمون هم ایده و طرح های جالبی اجرا شده که ممکنه برای کشورهای دیگه جالب و الگو باشه.
...
موردی که نوشتید در مکزیک دکمه سیفون با پا تعبیه شده استدر هتل پارسیان آزادی هم به همین شکل می باشد
برترین ها
در کشور ما مسئولین تصمیم گیرنده به فکر کشور نیستند.
به فکر ... هستند.
ماهم بجای نصب تابلوکاهش سرعت دست اندازیاسرعتگیربقولی کوه دماونددروسط خیابان واتوبان ایجادمی کنیم که اگرماشین راچپ نکندحداقل سردست می شکند.