۵۳۹۷۵
۵۴ نظر
۶۲۶۱
۵۴ نظر
۶۲۶۱
پ

ام.‌آر.‌آی یا سی.تی.اسکن؛ کدام بهتر است؟

اگر روزی پزشکی برای‌تان تصویربرداری با ام. آر. آی یا سی. تی. اسکن تجویز کند به طور حتم کنجکاو خواهید شد که این ۲ چه فرقی باهم دارند؟ ام. آر. آی دستگاهی است که با استفاده از امواج مغناطیسی و آهنربا تمام اتم‌های بدن انسان را آهنربایی کرده و بعد تصویر این اتم‌ها را به وسیله امواج ثبت می‌کند. ام. آر. آی قادر است تغییرات بیماری‌ها را در مراحل اولیه و با دقت بسیار بالا نشان دهد.

برترین‌ها: هرکدام از ما حداقل تا به حال یک بار از یک قسمت از بدن‌مان عکسبرداری پزشکی کرده‌ایم که البته شاید بیشتر این عکس‌ها مربوط به دندانپزشکی باشد. اما اگر روزی پزشکی برای‌تان تصویربرداری با ام. آر. آی یا سی. تی. اسکن تجویز کند به طور حتم کنجکاو خواهید شد که این ۲ چه فرقی باهم دارند؟

بهترین دستگاه تشخیص

ام. آر. آی دستگاهی است که با استفاده از امواج مغناطیسی و آهنربا تمام اتم‌های بدن انسان را آهنربایی کرده و بعد تصویر این اتم‌ها را به وسیله امواج ثبت می‌کند. ام. آر. آی قادر است تغییرات بیماری‌ها را در مراحل اولیه و با دقت بسیار بالا نشان دهد. برای مثال چند دقیقه بعد از سکته مغزی می‌توان با کمک DWI ام. آر. آی محل دقیق سکته را مشخص و از لحاظ درمانی برای آن برنامه‌ریزی کرد و تصمیم گرفت که آیا لخته باید درآورده شود یا خیر.

در مورد سرطان‌ها نیز ام. آر. آی قادر است هم در تشخیص اولیه سرطان و هم در برنامه‌ریزی و بررسی سیر درمان بسیار کمک‌کننده باشد. می‌توان گفت ام. آر. آی در آینده اساس تشخیص خواهد بود بنابراین مسئولان کشور باید در زمینه استفاده از ام. آر. آی برای تشخیص بیماری‌ها سرمایه‌گذاری بیشتری انجام دهند. اینطور به نظر می‌رسد که حداقل در ۱۰ تا ۱۵ سال آینده بهترین و دقیق‌ترین دستگاه در درمان بیماری‌ها از لحاظ تصویربرداری ام. آر. آی خواهد بود.

ام.‌آر.‌آی یا سی.تی.اسکن؛ کدام بهتر است؟

بررسی قلب با سی. تی. اسکن

سی. تی. اسکن قادر است تصویر را برای ما برش بزند. در قدیم با گرفتن عکس از یک پرتقال فقط قادر بودیم سطح روی آن را ببینیم، اما امروزه سی. تی. اسکن طوری عمل می‌کند که گویی این پرتقال را با چاقو در برش‌های نازک بریده باشیم بنابراین می‌توانیم درون پرتقال و مشکلات احتمالی آن را ببینیم. با استفاده از سی. تی. اسکن می‌توان اطلاعات بیشتری از ماهیت بافت‌ها و عملکرد و جزئیات آن‌ها داشته باشیم. با کمک تزریق ماده حاجب نیز می‌توان حتی عروق را در سی. تی. اسکن بررسی کرد.

امروزه با کمک سی. تی. اسکن، عروق قلب بدون نیاز به آنژیوگرافی بررسی می‌شوند و در اکثر موارد بیمارانی که مشکلات قلبی دارند تنگی‌های احتمالی عروق‌شان با دقت بالا از این طریق قابل بررسی خواهد بود. به همین دلیل در بسیاری از مراکز دنیا میزان آنژیوگرافی تشخیصی به شدت کاهش پیدا کرده است. با استفاده از سی. تی. اسکن می‌توان نقشه تنگی‌های عروق را به دست آورد و بعد تصمیم به انجام آنژیوپلاستی، بای پس عروقی و... گرفت. به این ترتیب می‌توان خطرات احتمالی آنژیوگرافی غیرضروری را کاهش داد. علاوه بر این، با سی. تی. اسکن‌های چند فازی می‌توان کبد را بررسی و توده‌های کبدی را دسته‌بندی کرد.

ام.‌آر.‌آی یا سی.تی.اسکن؛ کدام بهتر است؟

اشعه‌اش از یک لامپ مهتابی هم کمتر است!

اشعه ام. آر. آی بسیار ضعیف است و قدرت آن از لحاظ رادیوفرکوئنسی حتی از یک لامپ مهتابی کمتر است بنابراین خطری را متوجه انسان نمی‌کند و از لحاظ تکرار محدودیتی برای انجام آن وجود ندارد. یکی از مزایای ام. آر. آی این است که در بارداری هم می‌توان از آن بهره برد و از جنین تصویربرداری کرد. مدت زمان لازم برای انجام ام. آر. آی بستگی به نوع ام. آر. آی دارد. برخی دستگاه‌ها حدود ۲۰ دقیقه و برخی حدود ۱۰ دقیقه زمان می‌برند، اما به طور معمول هر ام. آر. آی طی ۱۰ تا ۱۵ دقیقه انجام می‌شود.

کارت بانکی‌تان نسوزد

هنگام انجام ام. آر. آی نباید اجسام فلزی به همراه داشت. این اجسام بسته به سایزشان باعث اختلال در ناحیه تصویربرداری می‌شود. برای مثال اگر فردی در کمرش پلاتین داشته باشد تصویر ناحیه جراحی شده کاملا اعوجاج پیدا می‌کند. بیمارانی که دارای اجسام خارجی مثل کلیپس در درمان آنوریسم یا بادکنک مغزی یا دستگاه ضربان ساز قلب هستند نباید از ام. آر. آی استفاده کنند. ام. آر. آی موجب تخریب مدار‌های الکترونیکی دستگاه ضربان‌ساز قلب می‌شود و در عملکرد آن اختلال ایجاد می‌کند. اختلال و از کار افتادن دستگاه ضربان‌ساز می‌تواند باعث اختلالات قلبی و حتی مرگ شود.

همچنین افرادی که دارای مفصل مصنوعی فلزی یا دریچه مصنوعی قلب فلزی هستند نمی‌توانند از دستگاه ام. آر. آی استفاده کنند. جالب است بدانید کارت‌های الکترونیکی مثل کارت عابر بانک با ورود به دستگاه ام. آر. آی باطل می‌شود و می‌سوزد. موبایل نیز خود آسیب می‌بیند و هم به دستگاه ام. آر. آی صدمه وارد می‌سازد. وجود خالکوبی با رنگ‌های فلزی نیز موجب اعوجاج در تصویربرداری خواهد شد. توصیه این است که اگر مریضی خالکوبی دارد ام. آر. آی را انجام دهد و اگر خراب شد از دستگاه‌های دیگر استفاده کند.

دستگاهی با اشعه ضعیف شده

سی. تی. اسکن دستگاهی است که براساس میزان تضعیف اشعه‌ای که از انسان می‌گذرد تصویربرداری می‌کند، یعنی از یک طرف اشعه داده می‌شود و از طرف دیگر اشعه گرفته می‌شود. بعد از آن میزان اشعه ضعیف شده در جهات مختلف محاسبه می‌شود و یک معادله چند مجهولی به دست می‌آید. سپس یک ماتریکس با ستون‌ها و سطر‌های متعدد تشکیل داده می‌شود و براساس آن Grayscale یا میزان سایه روشن روی صفحه کامپیوتر یا فیلم تغییر داده می‌شود و به این ترتیب تصویر تولید می‌شود.

جالب است بدانید کلمه الگوریتم که برای برنامه‌ریزی دقیق تصویربرداری و سی. تی. اسکن استفاده می‌شود از نام خوارزمی، دانشمند بزرگ ایرانی گرفته شده است. علاوه بر این معادلات چند مجهولی خیام نیز در محاسبات سی. تی. اسکن و ام. آر. آی بسیار تعیین‌کننده بوده است.

ترک اعتیاد با کمک ام. آر. آی

ام. آر. آی نه‌تن‌ها می‌تواند از ارگان‌ها تصویربرداری کند بلکه با کمک تکنولوژی‌های جدید می‌تواند مغز را درحال کار بررسی کند. برای مثال اگر بیماری در مغزش تومور داشته باشد می‌تواند مشخص کند این تومور با مرکز حرکتی دست فاصله دارد یا مرکز حرکتی دست را در خودش گرفته و اینکه قابل جراحی است یا خیر و اگر بخواهیم آن را جراحی کنیم می‌توانیم بفهمیم که آیا با درآوردن تومور بیمار فلج می‌شود یا خیر، بنابراین می‌توان این مسائل را از قبل به بیمار گوشزد کرد. جراحان از این طریق می‌توانند عمل‌های‌شان را بهتر، راحت‌تر و دقیق‌تر انجام دهند.

از کاربرد‌های دیگر ام. آر. آی می‌توان به وضعیت افرادی اشاره کرد که دچار ولع به مواد مخدر هستند و با وجود اینکه ترک اعتیاد می‌کنند دوباره به طرف مواد مخدر برمی‌گردند. در این افراد می‌توان با کمک ام. آر. آی عملکرد مغز را بررسی و ناحیه مسئول اعتیاد در مغز را شناسایی کرد. در برخی موارد نیز در دنیا تحقیقات جدیدی روی این بیماران شروع شده است که طی آن پزشک با جراحی‌های ظریف مغز، مرکز مسئول اعتیاد در مغز را از بین می‌برد و نهایتا فرد دیگر دنبال موادمخدر نمی‌رود.

اشعه کمتر، بهتر

سی. تی. اسکن با اشعه ایکس کار می‌کند. هر میزان اشعه می‌تواند خطرناک باشد درست مانند آلودگی هوا که هرچه آلاینده‌ها در هوا کمتر باشد برای سلامت بشر بهتر است بنابراین هرقدر اشعه‌ای که می‌گیریم کمتر باشد سالم‌تر خواهیم بود. انسان‌های روی زمین همواره در معرض پرتو‌ها هستند. مهم‌ترین پرتو‌هایی که ما را مورد تابش قرار می‌دهند پرتو‌های کیهانی هستند که از فضا به زمین می‌آیند و به موجودات زنده برخورد می‌کنند.

خوشبختانه مکانیسم‌های دفاعی موجود در جو زمین و بدن انسان اثرات این پرتو‌ها را خنثی می‌کند. اثرات احتمالی اشعه ممکن است به صورت سرطان یا اختلالات ژنتیک ظاهر شود. اما میزان اشعه‌ای که در پزشکی استفاده می‌شود در خیلی از موارد به خصوص در سنین بالا اثر سوئی برای فرد ندارد. آنچه ما را نگران می‌کند تاثیر احتمالی اشعه بر ژنتیک و سلول‌های تناسلی (تخمک‌ها و اسپرم‌ها) است. این اشعه ممکن است بر این سلول‌ها تاثیر سوء بگذارد و باعث ایجاد اشکال در نسل انسان شود.

ام.‌آر.‌آی یا سی.تی.اسکن؛ کدام بهتر است؟

چند وقت یک بار؟

فاصله زمانی لازم بین هر بار سی. تی. اسکن تعریف شده نیست. حداکثر دوز مجاز اشعه مشخص است و با تعداد عکس‌هایی که در حالت عادی برای افراد انجام می‌شود مشکلی پیش نخواهد آمد. یک فرد ممکن است سالی هشت بار سی. تی. اسکن انجام دهد و مشکلی هم پیدا نکند. البته تعداد افرادی که در سال هشت بار نیاز به سی. تی. اسکن داشته باشند، بسیار کم است. لازم به ذکر است که اشعه ایکس برای خانم‌های باردار ممنوع است و این افراد نباید از طریق سی. تی. اسکن پرتوگیری شوند.

با این حال برای خانم‌های شیرده مشکل چندانی وجود ندارد. وجود اجسام فلزی مانند پلاتین، جواهرات، سمعک و... حین استفاده از دستگاه سی. تی. اسکن خطری را متوجه بیمار نمی‌کند، اما ممکن است عکس را خراب کند. همانطور که در ام. آر. آی از مواد کنتراست خوراکی و وریدی استفاده می‌شود در سی. تی. اسکن نیز برای تمایز هرچه بهتر بافت‌ها می‌توان از این مواد استفاده کرد. در رابطه با خوردن و آشامیدن قبل یا بعد از سی. تی. اسکن محدودیتی برای بیمار وجود ندارد. آخرین نکته هم اینکه هربار سی. تی. اسکن معمولا از ۲ تا ۵ دقیقه زمان می‌برد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 11/5 ميليون

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • دكتر سپهري

    بنده به شخصه MRI براي بيماران پيشنهاد ميكنم...ولي در حال حاضر كم خطر ترين تست تشخيصي "پزشكي هسته اي" هستش،كه با استفاده از يه ماده حاجب كه به بدن بيماران تزريق ميشه و دستگاهي كه اشعه گاما از خودش اتساع ميكنه ميتوانند از محل مورد نظر عكس و فيلم برداري كنند....

  • صحرا

    ممنون.جالب و مفید بود.

  • yalda

    khob bod .mer30

  • امير

    بسيار ممنون از توضيحات مفيد شما.

  • فرهاد

    بسيارعالي بود

  • فاطمه فضلی

    سلام اگه ممکنه به سوالاتم جواب بدین.چرا ازکرم قبل از سی تی اسکن استفاده میکنن؟؟ در عکس سی تی اسکن در قسمت چپ بالا این نوشته ها به چه معنیه؟؟
    لطفاتو اولین فرصت بهم جواب بدین 1شنبه اراعه دارم...ممنون میشم

  • رضا

    واقعا علم پیشرفت کرده

  • علی

    با سلام ممنون از مطالب مفیدتون امیدوارم موفق باشید

  • شاهرخ

    سلام.
    از اونجا که سی تی اسکن در صدر نتایج جستجو بود ، قطعا دکترها و متخصصان به این پیج سر میزنن.
    بنده یک مشکلی دارم که صد البته به متخصص هم مراجعه میکنم اما برای اینکه اطلاعاتی هم خودم داشته باشم از متخصصان عزیز در این زمینه درخواست راهنمایی دارم:
    حدود 2 سال با یک فروشگاه اینترنتی کار میکنم.اکثر شب ها تا صبح بیدارم.تنظیم خواب دقیق ندارم.
    75 درصد از روز رو با اینترنتی و انواع کامپیوتر ها سپری میکنم.
    اخیرا با یکی از دوستانم رفته بودیم رودخونه که بعد از اینکه 3 دم به ذغال فوت کردم و بلند شدم ، دیگه هیچی نفهمیدم همه چیز سیاه شد و بعد سقوط کردم تو رودخونه.
    شب قبلش هم بیدار بودم.
    بعد از اون تقریبا روزی یک بار سرگیجه پیدا میکنم.
    اونطور بیهوش نمیشم که دیگه هیچی نفهمم اما به اون حالت زیاد نزدیک میشم.
    پشت فرمون ماشین که میشینم ، یک لحظه برام دیگه مهم نیست برم بخورم به مانع یا نه.گاهی هم اصلا مغزم خطر رو رمان نمیده که سرعتم رو بیارم پایین.
    روی فرمون به تازگی احساس میکنم دستم سنگین شده و دارم جا گوشت ، یه تیکه وزنه سنگین رو تحمل میکنم و دستم خود به خود تمایل به نگه داشتنش روی مفاصل تو آسمون رو نداره و میخواد که بیوفته.
    اصلا تمرکز ندارم و یا اگر هم دارم بهم فشار میاد.
    دوست ندارم فکر کنم گاهی.تازه اینطور شدم.
    وقتی به یک جا خیره میشم شاید 5 دقیقه بدون اینکه به چیزی فکر کنم ، با چشمای باز به اون زل میزنم.
    ممنون میشم راهنمایی کنید

  • مهسا

    خیلی عالی بود واقعا استفاده کردیم

  • ضروری

    سلام
    ممنون از مطالب خوبتون. من واسه پایان نامه ام روی تصاویر سی تی ریه کار میکنم. اما الان که این مطلب رو خوندم کلی ناامید شدم چون با این حساب دیگه تصویر سی تی داره منسوخ میشه...درسته؟؟ممنون میشم اگه زود جوابموبدید

  • يوسف

    تشكر فروان معلومات خوبي بود.برداشت خود گرفتم

  • حسین بهزادی

    اطلاعات. خوبی بود تشکر میکنمّ

  • پونه

    عااااااااااالی بود.مر30

  • atefeh

    سلام من دو سه روز پیش ctاسکن انجام دادم از سرم عکس گرفتن الآن از هرکس میپرسم میگه خطرناک نباید انجام میدادی.عصبی شدم...... واقعا خطر داره

  • مهتا

    سلام برای کاهش. اثرات امواج مغناطیسی و اشعه ایکس خوردن شیر رو توصیه میکنن

  • آرتان

    درسته ولی در تشخیص بعضی از تمور های استخوان و ضایعه ها سی تی اسکن مطمئن تر به طور مثال تومور استئوید استئوما معمولا با ام ار ای نشان داده نمی شه و فقط سی تی اسکن می تونه نشانش بده بستگی دار

  • زکیه

    همه ی. مطالب عالی و ب درد نخور بود ممنون

  • زهره دولتی

    سلام ببخشید یه سوال دارم مدتی از سر درد های شدید مواجه هستم تورو خدا کمکم کنید پیش هر دکتری رفتم یه مشت قرص اعصاب بهم دارم حتی متخصص هم قبول MIR برام تجویز کردن گرفتم چیزی نشون نداد دیگه طاقت درد ندارم بعضئ اوقات هم سردرد میگرن میگیره کمکم کنید خواهش میکنم

    پاسخ ها

    • فرناز

      شما باید ماست نخوری

    • رضا

      خخخخخخ

    • بدون نام

      ورزش کن عزیز

  • سروناز هستم

    من هم یکبار سی تی اسکن کلیه انجام دادن خیلی ار اثراتش می ترسم

    پاسخ ها

    • بدون نام

      میدونید هزینه حدودی سی تی اسکن الان چقدره برای کلیه؟

  • امید

    ام آر آی مختص بافتهای نرم میباشدو سی تی متخصص است در استخوان وكلسیم،یاهمون بافتهای سخت،ازلحاظ اصول وعلم فیزیك پزشكی تمامیه روشهای تصویر برداری برای بدن خطرناك واحتمال ایجاد سرطان با كنترل نكردن دوز پرتویاسرویس نكردن بموقع سیستمهای تصویر برداری خیلی زیاده،بخصوص در كشور ما كه علم مهندسی پزشكی مافیایی شده وبهش خیلی كم پرداخته میشود،،،،متاسفم از بابته نظرات آقای دكتر كه به هیچ وجه علمی وبر پایه واصول علم نیست حرفهاشون وهنوز فرق سی تی با ام آر آی رو نتونستن یاد بگیرن.

    پاسخ ها

    • نیکان

      شما که فرقشو یاد گرفتی و بلدی چرا به ما انتقالنمیدی؟من با توجه به تحقیقات میدانیای که داشتم...به نظرم این متن بسیار مفید و دقیق هست!بازم اگر شما میتونی متن بهتری تنظیم کنی خوشحال میشم که باز هممطالعه داشته باشم

  • محمد رضا رسولی

    اینجانب دوبار آنژیوگرافی کرده ام اما مدتی است که دوباره در سینه درد دارم ایا لازمست سی تی اسکن هسته‌ای انجام دهم.

  • مهناز

    باسلام وخسته نباشیدپدرم تاندون های دستش آسیب دیده وگفتن بایدام آرآی انجام بدهنداماچون دوتادریچه مصنوعی قلب دارندبایدچیکارکنند?

  • نیکان

    بسیار عالی...با تشکر

  • مصطفی

    سلام من به علت سکته مغزی 15 بار سیتی اسکن وسه بار انژیو گرافی شدم درمدت 6 ماه. سکته مغزیم خوب شد العان ترسم از این همه اشعه هست..خدا بهم رحم کنه

  • ایمان

    مفید بود خیلی ممنون.

  • مهدی

    سلام مطالب بسیار مفیدی بود و از شما متشکرم درمورد مطالب خوبتون
    ولی برام یه سوال پیش اومد من امروز رفتم سی تی اسکن از سرم
    اولین بارم بود که میرفتم میخواس بدونم ممکنه در اینده مشکلاتی مثل سرطانو مشکلات جنسی برام پیش بیاد ممنون میشم اگه جواب بدین خیلی واسم مهمه که بدونم :)

  • پیمان

    باسلام. سیتی اسکن میتونه وجود یه فلز به نازکی یه تار مو رو نشون بده؟ واگه نشون بده به چه شکل نمایان میشه

  • فاطمه

    من سی سال پیش کمرم روعمل کردم پلاتین داره الان کمردردشدیدی دارم برای تشخیص درددکترم میگه بایدعمل کنی پلاتین رودربیاری تابتونم تشخیص بدم مشکلت چیه چون باوجودپلاتین نمیشه ام ارای فرستادمنم نمیخوام عمل کنم یبارعمل کردم خوب نشدم که هیچ بدترهم شدم ایاراهی بغیرام ارای هست که منم مجبورنشم پلاتینم رودربیارم ممنون ازراهنماییتون

    پاسخ ها

    • سالار

      شاید شما بتونی از روش عکسبرداری ای اٌ اس استفاده کنی.با پزشکتون مشورت کنید

  • بینام

    سلام. برا منم دکتر سی تی برا سرم نوشته. خطر داره؟؟ میترسم برم. و نمیتونم ب کسی هم بگم. تنهایی میخام برم. استرس دارم. چ کنم

    پاسخ ها

    • بدون نام

      ترسی نداره برو خداپشتو پناهت

    • سجاد

      نه بابا چه خطری...انگارکه ازدندونت داری عکس میگیری

    • بدون نام

      هم ام ار هم سی تی اسکن کاربرد های خاص خودشون رو دارن.برا بعضی موارد سی تی بهتره برا بعضی دیگه ام آر.ولی برتری ام آر در این هستش که از اشعه ایکس استفاده نمیشه بنابراین ضرر خاصی برای بدن نداره.ولی اینجوری هم نیست که با یه بار استفاده از سی تی فرد دچار ضررهای حاصل از اون بشه.اگه اینجوری بود کع اصلا اختراع نمیشد.نقش اصلی رو در اینجا دکتر فرد بر عهده داره که سی تی یا ام آر آی یا هر روش تشخیصی دیگه رو بیش از حد درخواست نده و فقط درصورتی که لازم هستش اینکار رو انجام بده تا هم اینکه از ضررهای حاصل از اونها جلوگیری بشه و هم اینکه مریض دچار هزینه ها اضافی و بی خودی نشه.ولی متاسفانه الان شاهدیم که خیلی از دکتر ها اینا رو درنظر نمیگیرن اصلا.مخصوصا جنبه مالی ش رو.درواققع با احترام به جامعه پزشکان دکتر خوب کم شده. و اینکه ام آر آی هم تصاویر رئ به صورت برشی و از داخل نشون میده

  • بدون نام

    سلام خانم برای سی تی اسکن کجای مشهدبرم دقیق تره

  • بدون نام

    ببخشید کسی میدونه هزینه ام آی آر مغز با تزریق وبدون تزریق چقدر میشه بخش خصوصی لطفا اگر میدونید زود جواب بدید

    پاسخ ها

    • بدون نام

      ۱۳۵ تومن بدون تزریق

    • نیما

      هیچکدام همه دزدن وفقط پول میگیرن الکی میگن بایدام آرآی بدی سونوگراعی بدی همه باهم دست دارن پاست میدن پیشهمدیگه واسه کسب درآمدمیلیاردی ریدم به خداوپیغمبر

  • Fffffffffff

    بدون تزریق۱۳۵ تومن

    پاسخ ها

    • بدون نام

      مرسی

  • کلاین کوچک.

    عزیبه خیلی ممنون زیاد فشار بخودت.نیار شوما

  • رضا

    دردهایی به صورت گذراوموقتی دربرخی ازنقاط سر احساس میکنم به صورت تیر کشیدن.ام ارای یاسیتی اسکن کدوم بهتره برام؟

  • بدون نام

    سلام کسی میدونه مشکل گوارشی رو کجا باید رفت تا خیلی خوب رسیدگی کنن بهم؟ چون من ۲ ساله خیلی اذبتم!!!!!

  • بدون نام

    سلام کسی میدونه مشکل گوارشی رو کجا باید رفت تا خیلی خوب رسیدگی کنن بهم؟ چون من ۲ ساله خیلی اذبتم!!!!!

  • بدون نام

    سلام کسی میدونه مشکل گوارشی رو کجا باید رفت تا خیلی خوب رسیدگی کنن بهم؟ چون من ۲ ساله خیلی اذبتم!!!!!

  • رها

    سینه قبرستون!

  • ع حیدری

    بلاخره کدوم بهتره در کل MRI یا اسکن

  • نیمارشیدی

    سی تی اسکن وام آر آی وسونوگرافی وهمه فقط بازار دلالی بین پزشکان است که باهم گفتگو میکنند دوست میشن وابن به اون میگه بیماران رابفرست پیش مابرای سونوگرافی بعدسونوگرافی که گرفت میگه بایدبری سی تی اسکن بعد ازاون میگه بیدبری ام آر آی بعدازاون میگه بایدبری نوارعصب بعدمیگه بایدبری آنژیوگرافی وهرکدوم هم بالای سیصدهزارتومان زینه ازت میگیرن آخرش هم میگن خوبی بسلامت دوتا قرص معمولی هم شایدبرات بنویسن من الان مرحله چهارمم دیگه پول واعصاب برام نمونده

  • حسین

    آیا میشه بدون تجویز دکتر وقت ام آر آی گرفت؟

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج