نبرد با پسران شبه جزیره ایبری و مغربیها
جمعه سرد مسکو و ملکه برفی که با سورتمه دهشتناکش ایستاده بود درست مقابل کاخ کرملین تا بذر ترس و اضطراب را در دل میلیاردها عاشق بکارد!
پرتغال؛ کیروش، رونالدو و مرد پرتقال فروش !
پرتغال، تیمی که از سید نخست حریف ایران در گروه دوم جام بیست و یکم شد. آنها تنها هفت بار به جام جهانی صعود کردهاند و نخستین بار این اتفاق سال 1984 برای پرتغالیها افتاد. آنها آن سال هم مانند جام جهانی 2018 با اسپانیا همگروه شدند و با این تیم به تساوی یک بر یک رسیدند. پیروزی یک بر صفر برابر رومانی و تساوی بدون گل برابر آلمان غربی سابق، این تیم را به مرحله نیمه نهای هدایت کرد. پرتغال در دیدار نیمه پایانی سه بر 2 مغلوب فرانسه و میشل پلاتینی افسانهای شدند تا در نخستین حضور خود در جام جهانی از رسیدن به فینال بازمانند.
جام جهانی ۲۰۰۶ اما اتفاقات جالبی در دل خود داشت. پرتغال در گروه D با تیم کشورمان، مکزیک و آنگولا همگروه شد. مقاوت شاگردان برانکو ایوانکوویچ در نیمه نخست برابر پرتغال جواب داد و دو تیم بدون رد و بدل شدن گلی به رختکن رفتند اما در نیمه دوم ابتدا شوت وحشتناک دکو از فاصلهای دور ابراهیم میرزاپور را تسلیم کرد و دقیقه ۸۳ هم کریستیانو رونالدو هم از روی نقطه پنالتی سنگر ایران را فروریخت. درمرحله حذفی یاران لوییز فیگو یک بر صفر هلند را شکست دادند و در یک چهارم نهایی و در ضربات پنالتی سه بر یک مقابل انگلیس به پیروزی رسیدند. دیدار نیمهنهایی مقابل فرانسه با شکست یک بر صفر پرتغال به پایان رسید و این تیم دیدار ردهبندی را هم سه بر یک به آلمان واگذار کرد و به مقام چهارم جهان رسید. پرتغال در جام جهانی ۲۰۱۰ هم پس از برزیل از گروه خود صعود کرد اما در یک هشتم با یک گل برابر اسپانیا شکست خورد و حذف شد. آنها در جام جهانی ۲۰۱۴ هم از گروه خود صعود نکردند و آلمان و آمریکا را بالاتر از خود دیدند. حالا کیروش در حالی باید مقابل هموطنانش بایستد که شایعه رفتن او از ایران پس از جام جهانی هر روز پررنگ تر میشود و انگار ما باید معادله مرد پرتقال فروش را بعد از روسیه حل کنیم.
اسپانیا؛ گریه انریکه، خنده اینیستا
تیم ملی فوتبال اسپانیا 14حضور در جام جهانی را یدک میکشد. ماتادورها نخستین بار سال 1934 مسافر جام جهانی شدند. دومین دوره این رویداد که از 27 می تا 10 ژوئن آن سال با حضور 16 تیم در ایتالیا برگزار شد. نحوه برگزاری آن رقابتها از ابتدا تک حذفی بود و اسپانیا در نخستین دیدار خود باید در ورزشگاه «لوییجی فراری» جنوا به مصاف برزیل میرفت. در پایان بازی اسپانیا با برتری سه بریک راهی دور یکچهارم پایانی شد تا حریف میزبان شود. دیداری که با تساوی یک بر یک به پایان رسید اما در وقتهای اضافه آتزوری سنگر میهمان را با ضربه نهایی جیوانی فراری فرو ریخت تا ماتادورها با یک برد و یک باخت به نخستین حضور خود در جام جهانی پایان دهند. اسپانیا در دوره بعدی در فرانسه غایب بود. در ادامه اسپانیاییها به توفیق چندانی در جام جهانی نرسیدند تا سال 1982 اسپانیا به عنوان میزبان برگزیده شد. آن سال 2 تیم از هر گروه به دور بعد میرفتند و در مرحله دوم بازهم گروهبندی میشدند تا در قالب گروههای سه تیمه به رقابت بپردازند.
مراکش؛ شمال از شمال غربی
تیم شمال قاره سیاه که تنگه جبلالطارق را با اسپانیا شریک است میهمان گروه ایران از سید چهارم بود. آنها تا کنون ۴ بار به جام جهانی رفتهاند و نخستین حضور آنها به سال ۱۹۷۰ مکزیک بازمیگردد. جایی که در گروه چهارم با شکست دو بر یک از آلمان و سه بر صفر از پرو، همچنین تساوی یک به یک برابر بلغارستان در قعر گروه چهارم ایستادند و حذف شدند. سال ۱۹۸۶ در مکزیک، بهترین نمایش پسران مغربی رقم خورد. دو تساوی بدون گل مقابل لهستان و انگلیس و برتری سه بر یک برابر پرتغال آنها را روانه مرحله حذفی کرد تا آنها به عنوان نخستین تیم قاره سیاه از مرحله گروهی جام جهانی صعود کنند. در یک چهارم پایانی اما گل دقیقه ۸۶ لوتار ماتئوس رویاهای پسران مغربی را بر باد داد. مراکش سال ۱۹۹۴ هم به جام جهانی آمریکا رفت اما از بلژیک و عربستان و هلند شکست خورد و حذف شد. آنها سال ۱۹۹۸ هرچند با هنری میشل سه بر صفر اسکاتلند را شکست دادند و با نروژ هم مساوی کردند اما از صعود به مرحله حذفی بازماندند. شیرهای اطلس اما مقتدرانه گام به جام جهانی گذاشتند و با دروازهبان معجزهگر خود، بدون گل خورده بعد از ۲۰ سال به جام جهانی رفتند.
ارسال نظر