۱۵۰۸۴۵۹
۸۱۸
۸۱۸
پ

در سفری خوشمزه به شیراز کدام غذاهای محلی را بخوریم؟

​در این سفر به شیراز، نه به دنبال حافظیه می‌رویم، نه در بازار وکیل خرید می‌کنیم. این‌بار مقصد ما آشپزخانه‌ها، خوراکی‌ها و طعم‌های خاصی‌ست که فقط در شیراز پیدا می‌شود.

راهنماتو: در این سفر به شیراز، نه به دنبال حافظیه می‌رویم، نه در بازار وکیل خرید می‌کنیم. این‌بار مقصد ما آشپزخانه‌ها، خوراکی‌ها و طعم‌های خاصی‌ست که فقط در شیراز پیدا می‌شود.

شیراز

در این مطلب، ما مهمان سفره‌های مردم شیراز می‌شویم؛ سفره‌هایی با رنگ و طعمی متفاوت که نه در عکس‌ها قابل درک است، نه در تعریف دوستان. باید خودتان آن‌جا باشید، لقمه‌ای بردارید و با طعم‌های ناب جنوب ایران آشنا شوید.

در کنار دیدن و گشت‌وگذار، یکی از بخش‌های هیجان‌انگیز هر سفر، چشیدن غذاهای محلی‌ست. طعم‌هایی که ممکن است تا آخر عمر در ذهنت بمانند. حالا در ادامه با هم می‌رویم سراغ غذاهای سنتی شیراز.

۱. کلم‌پلو شیرازی

بی‌شک معروف‌ترین غذای محلی شیراز است. این پلو با ترکیب برنج، کلم سفید، کوفته‌ریزه‌های گوشت، شوید و ادویه‌های خاص تهیه می‌شود و طعمی تند و معطر دارد. کلم‌پلو شیرازی بر خلاف اسمش شباهتی به کلم‌پلوهای دیگر ندارد، هم ظاهرش خاص است، هم عطرش فراموش‌نشدنی.

کلم+پلو+شیرازی

۲. قنبرپلو

قنبرپلو از غذاهای کمترشناخته‌شده اما بسیار دلچسب شیرازی است. برنجی‌ست که با خرما، گوشت چرخ‌کرده، کشمش، پیاز و دارچین تهیه می‌شود. غذایی‌ست که بیشتر در مراسم یا مهمانی‌ها سرو می‌شود و طعمی شیرین‌ و انرژی‌بخش دارد.

قنبرپلو

۳. آش سبزی شیرازی

آشی مخصوص شیراز که با سبزی مخصوص محلی، نخود، عدس، لوبیا و رشته درست می‌شود. طعمی تند و معطر دارد و معمولاً با آب‌غوره یا سرکه سرو می‌شود. صبح‌های زود یا برای نذری‌های خاص پخته می‌شود.

آش+سبزی

۴. فالوده شیرازی

فالوده‌ی اصل شیراز را فقط باید در خود شهر خورد. رشته‌های نشاسته‌ای در شربت یخ‌زده‌ی لیمو یا عرقیجات، با بافتی خاص و طعمی خنک. تابستان‌ها که برسد، خیابان‌های شیراز پر می‌شود از عطر و صدای فالوده‌فروش‌ها.

فالوده+شیرازی

۵. حلوای خارک

این حلوا با خارک (خرمای نارس) درست می‌شود و طعمی خاص، شیرین و کمی گس دارد. برای کسانی که دنبال یک دسر متفاوت محلی هستند، حلوای خارک انتخاب خوبی‌ست.

حلوای+خارک

۷. مسقطی شیرازی

دسر مشهور شیرازی‌ها که از نشاسته، گلاب، زعفران، خلال بادام و گاهی هل و پسته تهیه می‌شود. شیرینی لطیف و معطری‌ست که بیشتر به‌عنوان سوغاتی خریداری می‌شود.

مسقطی

 

۹. آش دوغ شیرازی

آشی سبک با دوغ محلی، نخود، سبزی‌های معطر و گاهی برنج. این آش خنک است و برخلاف بیشتر آش‌ها، معمولاً در هوای گرم سرو می‌شود. با نعناع داغ و کمی فلفل سیاه، طعمی منحصر‌به‌فرد پیدا می‌کند.

آش+دوغ

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج