روایت AFC از دومین قهرمانی ایران در آسیا
تیم ملی ایران موفق شد در سال ۱۹۷۲ برای دومین بار قهرمانی در جام ملت های آسیا را تجربه کند.
میزبان بدون بازی مقدماتی جواز حضور در این دوره را بدست آورد. همچنین کره جنوبی که چهار سال قبل نتوانسته بود در جام ملتها حضور داشته باشد، در این دوره به بازیها برگشت. ایران نیز که مدافع عنوان قهرمانی بود با ترکیبی قدرتمند پای به مسابقات گذاشته بود. این دوره معرفی سه تیم جدید به جام ملتهای آسیا بود. سه تیم عراق، کویت و کامبوج برای نخستین بار در این رقابتها حاضر بودند.
بازی های این دوره از ۷ می ۱۹۷۲ شروع شد تا تیمهای حاضر در این دوره به صورت گروهی به رقابت با هم بپردازند. ایران بازی ها را با گلهای حسین کلانی و صفر ایرانپاک طوفانی شروع کرد و موفق شد کامبوج را با دو گل شکست دهد. دیدار عراق و کره نیز پس از ۹۰ دقیقه به تساوی بدون گل رضایت دادند ولی عراق در ضربات پنالتی با نتیجه ۴ بر ۲ صاحب برتری شد.
تایلند میزبان نیز در اولین دیدار خود ناامیدکننده ظاهر شد و با ۲ گل برابر کویت شکست خورد. ایران در دومین دیدار خود در این رقابتها کیفیت خود را نشان داد و با نتیجه ۳ بر صفر عراق را شکست داد. هت تریک حسین کلانی باعث شد تا ایران نشان دهد برای قهرمانی به این رقابتها پای گذاشته است.
همچنین دیدار عراق و تایلند نیز به تساوی یک بر یک رسید. ایران در سومین دیدار خود بازی باخته را از تایلند برد و موفق شد این تیم را با نتیجه ۳ بر ۲ شکست دهد. ابتدا تایلند بازی را بهتر شروع کرد و توانست دروازه ایران را باز کند و در آستانه پیروزی در این دیدار قرار گیرد. ایران در عرض ۵ دقیقه به بازی برگشت و با هت تریک علی جباری موفق شد پیروزی مسابقه شود تا یک دیدار سخت را پشت سر بگذارد.
کرهجنوبی موفق شد کامبوج را با نتیجه ۴ بر یک شکست دهد تا با قدرت خودش را برای رقابت با کویت اماده کند. در نهایت بخلاف انتظارها کویت توانست شگفتی بیافریند و با نتیجه ۲ بر یک کرهجنوبی را شکست دهد. در نهایت برای تعین تیم صعود کننده این گروه دو تیم کامبوج و کویت به مصاف هم رفتند که در نهایت این کامبوج بود که توانست با برتری برابر کویت همراه کره جنوبی به مرحله بعد صعود کند.
کامبوج پس از صعود سخت از این گروه در مرحله نیمه نهایی به مصاف ایران رفت و با ارائه یک بازی قابل قبول با نتیجه ۲ بر یک شکست خورد تا ایران به دیدار نهایی راه یابد. پرویزقلیچخوانی توانست قهرمان ایران در این بازی لقب گیرد و گل برتری ایران را به ثمر برساند. قبل از این گل صفر ایرانپاک توانسته بود گل نخست را برای کشورش به ثمر برساند. به این ترتیب ایران موفق شد تیم سخت کوش کامبوج را از سد راه خود بردارد.
در دیگر دیدار حساس این مرحله رویای قهرمانی تایلند در خانه با شکست از کره جنوبی در ضربات پنالتی به پایان رسید. دیدار این دو تیم در جریان بازی با تساوی یک بر یک همراه شد ولی میزبان در ضربات پنالتی شکست خورد و حذف شد.
به این ترتیب دو تیم ایران و کرهجنوبی در دیدار نهایی برابر همبه میدان رفتند که ایران با نتیجه ۲ بر یک صاحب برتری شد و برای دومین بار پیاپی قهرمان جام ملتها آسیا شد. نیمه نخست دیدار نهایی گلی در بر نداشت. علی جباری در دقیقه ۴۹ طلسم دروازه ها را گشود تا ایران از حریف خود پیش بیفتد. پس از این گل کره ای به بازی برگشتند و در دقیقه ۶۸ با ضربه پارک لی چوان بازی را به تساوی کشاندند تا این دیدار در پایان ۹۰ دقیقه با تساوی یک بر یک به پایان برسد و به وقتهای اضافه کشیده شود.
حسین کلانی که در پایان این رقابت ها عنوان آقای گلی را کسب کرد در دقیقه ۱۰۷ موفق شد گل برتری ایران را به ثمر برساند و این تیم را به دومین قهرمانی پیاپی خود برساند.
در دیدار ردهبندی نیز تابلند موفق شد در ضربات پنالتی کامبوج را شکست دهد و عنوان سومی را کسب کند.
ارسال نظر