استادیومی که بعد از جام جهانی ناپدید میشود
ستادیوم راس ابو عبود برای میزبانی از جام جهانی ۲۰۲۲ قطر با استفاده از کانتینرهای باری ساخته شده است که پس از جام جهانی اثری از آن باقی نخواهد ماند.
تسنیم و به نقل از رسانه فوتبال در قطر: ساخت هر استادیوم داستانی دارد، اما شاید داستان ساخت استادیوم راس ابو عبود ویژهتر از هر استادیوم دیگری باشد.
راس ابو عبود در کنار یکی از سواحل زیبای قطر و رو به Skyline دوحه یا همان برجهای بلند شهر واقع شده است.
این ساحل اولین محل اکتشاف نفت و گاز در قطر بود و تا سالها شرکتهای بزرگ نفت و گاز و همچنین منازل مسکونی در این منطقه قرار داشتند.
پس از گذشت سالها و توسعه دوحه این منطقه به شکلی از توسعه شهری دور مانده بود و قطریها در برنامه ۲۰۳۰ خود تصمیم به احیای این منطقه گرفتند. از این رو احداث یکی از استادیومهای جام جهانی ۲۰۲۲ در این منطقه اولین اقدام بود.
منطقه قدیمی راس ابو عبود در شهر دوحه قرار است با برگزاری جام جهانی ۲۰۲۲ قطر به توسعه برسد. این منطقه قدیمی برای همیشه میهمان استادیوم راس ابو عبود نیست و برای همین سازه این استادیوم موقتی است.
مسئولان کمیته برگزاری جام جهانی ۲۰۲۲ قطر برای طراحی موقت استادیوم راس ابو عبود از کانتینرهای باری و تجاری استفاده کردهاند که معمولاً از این کانتینرها در کشتیرانی استفاده میشود که با توجه به ساحلی بودن استادیوم، فلسفهای هم در سازه کانتینری آن نهفته باشد.
پس از جام جهانی سازه این استادیوم موقتی از یکدیگر جدا خواهد شد و در منطقه راس ابو عبود منازل مسکونی، شرکتهای تجاری و اداری و... بنا میشود تا این منطقه قدیمی و محل اکتشاف نفت و گاز قطر بار دیگر به توسعه برسد.
شاید تصور و باور ساخت یک استادیوم فوتبال با کانتینرها آن هم با استاندارد جهانی و برای میزبانی از جام جهانی سخت باشد، اما این اتفاق در قطر رقم خورده است.
کانتینرهایی که روی ستونهای فولادی سوار هستند، علاوه بر تشکیل طبقات استادیوم، بخشهای مختلف از جمله سرویسهای بهداشتی را هم تشکیل دادهاند. سازه استادیوم با جکهای فولادی قدرتمند استحکام سازی شده و سقف استادیوم نیز روی همین سازه سوار است.
پس از استحکام سازی و نصب سقف نیز در مراحل بعدی ساخت استادیوم کانتینری جام جهانی، صندلی گذاری در طبقات مختلف صورت گرفت که این اقدام نیز با موفقیت انجام شد تا استادیوم راس ابو عبود صاحب یک سازه خاص، ویژه و البته شگفتانگیز شود.
بد نیست با نحوه تهیه چمن استادیوم راس ابو عبود نیز آشنا شویم. چمن استادیومها و زمینهای تمرینی در قطر به صورت کاشت بذر نیست. ابتدا در کمپ اسپایر چمنها پرورش یافته و سپس به صورت رول شده به استادیومها و کمپهای تمرینی منتقل میشود.
این چمنهای رول شده طبق آخرین تکنولوژیهای کاشت چمن تهیه میشود و دارای بالاترین کیفیت است. همچنین چمنهای 8 استادیوم و 41 کمپ تمرینی جام جهانی 2022 قطر دارای کیفیتی مشخص و یکسان هستند که تیمها تمرینات خود را روی چمنی انجام دهند که در آن مسابقه خواهند داد.
پس از انتقال این چمنها به استادیوم، آنها با تراکتورهای مخصوصی که مربوط به پهن کردن چمنهای رول شده است، در زمین استادیوم قرار میگیرند. چمنهای رول شده روی زمین پهن میشوند که این اقدام با دقت بسیار بالا انجام میشود.
هر بخش از چمنهای رول شده که در استادیوم پهن میشود، به یکدیگر متصل و دوخته شده و سپس روی آنها غلتک زده میشود. آبیاری روی چمن مرحله بعدی است و این چمن تا مرحله بهرهبرداری رسیدگیهای ویژه دیگری هم دارد تا کاملاً آماده شود.
جالب اینکه جدا از چمن داخل استادیوم، بانک چمنی به اندازه یک زمین فوتبال نیز کنار استادیوم وجود دارد که در صورت هرگونه آسیب به چمن، از این بانک چمن برای ترمیم آن استفاده میشود.
استادیوم 40 هزار نفری راس ابو عبود که میزبان دیدارهای گروهی و یک دیدار از مرحله یک هشتم نهایی جام جهانی 2022 قطر خواهد بود، پس از پایان جام جهانی 2022 قطر بخش قابل استفاده آن مانند صندلی تماشاگران، برای ساخت استادیوم در کشورهای کمتر برخوردار یا در حال توسعه مورد استفاده قرار میگیرد. سازه استادیوم هم که از کانتینرهای باری و کشتیرانی است، بار دیگر در همین تشکیلات استفاده میشود.
استادیوم راس ابو عبود تنها استادیوم جام جهانی است که با پایان این تورنمنت هیچ اثری از آن در محل احداثش وجود نخواهد داشت و در این منطقه ساختمانهای مسکونی، اداری و تجاری ساخته میشود.
نظر کاربران
جل الخالق واقعا که
اینا حدود دو قرن از ما جلوترن
پاسخ ها
بعد یک ه سری ادم به اینا میگن وابسته بدبخت .!!؟؟خخخ
اونا دزد ندارن
مردم غرغروی طلبکار ندارند خیلی مهمه
ی دوسال و شش ماه بیشتر از دوقرن از ما جلوترن
یاد استادیوم اصفهان میفتم ک ۲۰سال طول کشید سکو پشت دروازه درست کنن براش
ببینید برای حفظ مناظر و تلاش برای خدمت به شهروندان چه کارهایی که نمیکنن، مسولین ما یاد بگیرید
ایران داغون شده هیچ نگاه فقط
پبشرفت قطر
پسرفت ایران
پاسخ ها
الان قطر مثلا واکسن برکت ساخته؟ یا پروفسور سمیعی داره یا علی دایی و یا موشک و ماهواره و نانو تکنولوژی و یا پیشرفت پزشکی کرده ؟ دو تا ساختمون رو ساهتن تو بیابون شد پیشرفت آخه
ما هیچ ، ما نگاه ): ):
هر کشوری ی پیشرفت کرد الا ایران
کار قطریها قابل ستایش است
جزو کشورهای بی عرضه ی منطقه ،همه بی عرضه اند و فقط ما خوبیم
ما کجا و دنیا کجا، مفت مفت عمرمون داره تمام میشه بدون هیچگونه امیدی، فقط یاس و نا امیدی.
دزدیا نمیزاره ایران رشد کنه
این ک چیزی نیس تو ایران با بتون میسازن ولی بعداز ی مدت چیزی ازش باقی نمونده
چقد پیشرفته هستن
چه فکر بکری
صندلی تماشاگرانش رو بدن به ما
کیف دنیارو میکنه مردم قطر!چون همه چیزشون حساب کتاب شده س!رفاه اولویت اول جامعه شونه!ماهم کشور ممتاز اختلاسیم
قطعاتش رو بدن به بر بچ ایران گناه دارن