۹۷۶۵۳
۴ نظر
۵۰۳۳
۴ نظر
۵۰۳۳
پ

پنج خطای تاریخی در فیلم جدید «۳۰۰»

فیلم کارتون‌وار «۳۰۰» که داستان دفاع اسپارتی‌ها از ترموپلی در مقابل سپاهی از لشکریان ایرانی را نشان می داد، حال قسمت دومی نیز یافته است و با عنوان «۳۰۰: ظهور یک امپراتوری» راهی سینماهای جهان شده است.

خبرگزاری مهر: پل کارتلج پروفسور فرهنگ و تاریخ یونانی دانشگاه کمبریج درباره این که چقدر این فیلم فارغ از حقیقت است چنین گفته است:



۱. مشکل اول عنوان فیلم است. کدام «امپراتوری» قرار است اینجا در حال طلوع باشد؟ امپراتوری آتنی؟ این امپراتوری تا حداقل دو سال بعد از اتفاقاتی که در این فیلم نشان داده می شود - یعنی نبردهای دریایی آرتمیسیوم و سالامیس که در هر دو در سال ۴۸۰ قبل از میلاد مسیح رخ دادند - آغاز نمی شود.

۲. این فیلم با نمایش پیکانی که به طرز خارق‌العاده ای غیرتاریخی است، کار خود را آغاز می‌کند. این خدنگ توسط تمیستوکلس قهرمان آتنی در میدان نبرد ماراتون که نزدیک شهر آتن بود در سال ۴۹۰ قبل از میلاد مسیح پرتاب می‌شود و پادشاه داریوش اول را آن هم درست هنگامی که پسر و جانشینش خشایار کنارش ایستاده است، به قتل می رساند. اما واقعیت این است که با وجود اینکه داریوش آغازگر حمله بزرگ ایران - که در نهایت در ماراتون به پایان رسید- بود، نه شخص او و نه خشایار در صحنه نبرد حضور نداشتند.

۳. از صحنه شکست ایرانی ها در نبرد ماراتون - که از نظر تاریخی دلیل اصلی حمله بعدی انتقام جویانه خشایار شاه بود - فیلم یک دهه جلوتر می رود و ناوگان دریایی ایرانی ها را نشان می دهد. این ناوگان تحت فرمان یک زن یونانی است - ملکه آرتمیس اهل هالیکارناسوس که نقشش را ایوا گرین بازی می کند. ما از گزارش های تاریخی هردوت که تاریخدان معاصر آرتمیس و نویسنده داستان های جنگ های ایرانی-یونانی بود می دانیم که آرتمیس واقعی بوده است. او مسلما یک ملکه یونانی بوده که در سالامیس برای ایرانی ها جنگید. اما او به هیچ وجه فرمانده کل نیروهای دریایی نبود و از میان چیزی حدود ۶۰۰ کشتی جنگی، او تنها چندین عدد از آن ها را فراهم کرده بود.

۴. فیلمسازان رابطه ای را نیز میان تمیستوکلس و آرتمیس که دشمن یکدیگر هستند به وجود می آورند، آن هم در میان نبردهای آرتمیسیوم (که در فیلم به عنوان شکست یونانی ها نشان داده شد، ولی در حقیقت نتیجه آن تساوی بود) و سالامیس. که طبیعتا تمام این ها به نام دیپلماسی انجام داده می شود.

۵. و البته در نهایت، بزرگترین و مضحک ترین خطای تاریخی این فیلم، این تصور است که تمیستوکلس و سپاهیان آتنی اش برای برنده شدن در نبرد سالامیس نیازمند کمک نیروی دریایی عظیم اسپارتانی ها بودند که طبیعتا درست به موقع از راه می رسد و فرمانده اش نیز کسی نیست جز یک ملکه یونانی دیگر به نام گورگو (همسر بیوه لئونایداس، قهرمان فیلم «۳۰۰»)، که نقشش را لینا هدی بازی می کند. اما در حقیقت از میان ۴۰۰ کشتی جنگی ای که در آن نبرد در سمت آتنی ها حضور داشتند، اسپارتی ها تنها ۱۶ عدد را فراهم کرده بودند که درست مانند تعداد کشتی های ملکه آرتمیس، هیچ تاثیری در نتیجه نهایی نبرد که پیروزی قطعی آتنی ها بود نداشتند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    این آمریکایا شکر اضافی زیاد می خورن شما بدل نگیر

  • ناشناس آشنا

    دلم از این می سوزه که ما خودمون فرهنگ و تمدن کهن ایران رو اونطور که باید نشان نمی دهیم و حتی خودمان سعی در نابودسازی اون ها رو داریم اونوقت هر بی سروپای گاوچرونی به خودش اجازه می ده هر چرت و پرتی رو راجع به ایران و ایرانی بسازه. ما هم که سرمون و کردیم زیربرف... اگه پول داشتم و اجازه هم داشتم!! یه فیلم راجع به تمدن ایران می ساختم... بخدا

  • سارا

    وفتی ما از خودمون نگیم اونا از ما می گن هر کی زودتر بگه برنده است

  • بدون نام

    هیچکس نمیتونه تاریخ رو عوض کنه.همه از فرهنگ وتمدن و قدرت اریاییا باخبرن ...

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج