۱۰۳۰۷۵
۲ نظر
۵۰۱۲
۲ نظر
۵۰۱۲
پ

به انگيزه اکران جديدترين فيلم «گودزيلا»

همه گودزيلاهاي برتر تاريخ سينما

«گودزيلا»، پادشاه هيولاها تا چندي ديگر باز مي گردد و سالن هاي سينماها را اشغال مي کند. اين فيلم جديد را گرت ادواردز کارگرداني کرده است. اين فيلم اولين فيلم بزرگ آمريکايي درباره «گودزيلا»، هيولاي افسانه هاي شرقي است.

بانی فیلم: «گودزيلا»، پادشاه هيولاها تا چندي ديگر باز مي گردد و سالن هاي سينماها را اشغال مي کند. اين فيلم جديد را گرت ادواردز کارگرداني کرده است. اين فيلم اولين فيلم بزرگ آمريکايي درباره «گودزيلا»، هيولاي افسانه هاي شرقي است که از سال ۱۹۹۸ و «گودزيلا» ي رولاند امريش به اين سو ساخته مي شود. اولين فيلمي که درباره «گودزيلا» ساخته شد، محصول ۱۹۵۴ ژاپن بود. اين فيلم در آن زمان با عنوان «گوجيرا» که نام ژاپني و اصل گودزيلا است، عرضه شد. کارگردان «گوجيرا» ايشيرو هوندا بود. او با توجه به امکانات آن زمان فيلم را به صورت سياه و سفيد عرضه کرد و از آنجا که هنوز خبري از تکنولوژي و کامپيوتر نبود، يک بازيگر لباس گودزيلا پوشيد و به جاي آن نقش بازي کرد. اما اکنون همه چيز تغيير کرده است و سازندگان گودزيلاي جديد آن را در قالب سه بعدي و با جلوه هاي ويژه ديجيتالي عرضه کرده اند.

در اينجا نگاهي داريم به ۵ فيلمي که پيش از اين پادشاه هيولاهاي جهان يعني گودزيلا را به تصوير کشيده و بيشتر از نسخه هاي ديگر موجود در اين زمينه جلب نظر کرده اند.

۱ - گوجيرا (۱۹۵۴)

وقتي صحبت از فيلم هاي «گودزيلا» مي شود، به سختي مي توان يادي از اولين فيلم آن نکرد. ايشيرو هوندا مشتاق آن بود که فيلمي درباره هيولايي جهش يافته بسازد که به توکيو حمله مي کند. با اين حال تجسم گودزيلا، مي تواند استعاره اي هم براي قدرت ويرانگر بمب اتم و شرايط رواني مردم ژاپن پس از جنگ جهاني دوم و نگراني آنها از چنين بمبي باشد.



اين فيلم ۲ سال پس از توليد، در آمريکا نيز اکران شد. اما عنوان فيلم براي مخاطبان آمريکايي از «گوجيرا» به «گودزيلا، پادشاه هيولاها» تغيير کرد. نسخه آمريکايي شده فيلم شامل دوبله آن به زبان انگليسي و جاي دادن تصاويري از ريموند بور بود. در حالي که «گودزيلا، پادشاه هيولاها» جذابيت هاي منحصر به فرد خود را دارد، علاقه مندان آن، همچنان نسخه ژاپني را ترجيح مي دهند. سال ۲۰۰۴ به مناسبت پنجاهمين سالگرد ساخت اين فيلم، درخواستي براي صدور مجدد فيلم مطرح شد. نسخه اصلي و ژاپني فيلم از سوي منتقدان سايت سينمايي «Rotten Tomatoes» ۹۳ درصد و از سوي ناقدان «Metacritic» ۷۸ درصد مقبوليت گرفته است.

۲ - کينگ کونگ در برابر گودزيلا (۱۹۶۲)

فيلم را همان کارگردان و استوديويي عرضه کرده اند که «گوجيرا» را ساخته بودند. اين فيلم ۲ هيولاي معروف فيلم ها و قصه ها را رو در روي هم قرار داده است. اين فيلم بر خلاف اولين فيلم «گودزيلا» اندکي غمگين و محزون کننده است. «کينگ کونگ در برابر گودزيلا» در واقع تکامل شخصيت گودزيلا و تبديل آن به کاراکتري شبيه به کورکاني است.



همان طور که يکي از منتقدان «Rotten Tomatoes» مي نويسد: ۲ هيولاي دوست داشتني اين فيلم با يک سنگ کاملاً گرد و توپي شکل بازي مي کنند و مثل کشتي گيرهاي حرفه اي اطراف دوربين بازي مي کنند. اين فيلم رتبه خوبي را بين منتقدان به دست نياورد و در سايت «Rotten Tomatoes» ۳۳ درصد مقبوليت گرفت. با اين حال اين فيلم يکي از معروف ترين کارهاي استوديو توهو در کنار «گوجيرا» محسوب مي شود.

۳ - گودزيلا (۱۹۹۸)

اين اثر رولاند امريش پرفروش ترين فيلمي است که تاکنون با عنوان «گودزيلا» وجود داشته است. اين فيلم توانست در داخل آمريکا ۳/۱۳۶ ميليون دلار بفروشد که با احتساب تورم معادل ۷/۲۴۲ ميليون دلار مي شود. فيلم هر چند به لحاظ تجاري موفقيتي بزرگ محسوب مي شد اما بسياري از هواداران فيلم «گودزيلا» از امريش به خاطر طراحي دوباره اين موجود که آن را بيشتر شبيه يک مارمولک عظيم الجثه ساخته است،



انتقاد کردند «گودزيلا»ي امريش نتوانست نظر منتقدان را جلب کند. منتقدان «Metacritic» ۳۲ درصد مقبوليت به آن نشان دادند. اما سينماروها آن را پسنديدند. فيلم براي کساني که مي خواهند نابود شدن منتهن را به جاي توکيو ببينند، فيلمي ديدني است.

۴- گودزيلا ۲۰۰۰ (۱۹۹۹)

اين فيلم بعد از «گودزيلا»يي که سال ۱۹۹۸ عرضه شد، پرفروش ترين فيلم «گودزيلا»يي لقب گرفت. هر چند که ميزان فروش آن بسيار کمتر از فيلم امريش است. فروش داخلي اين فيلم به ۱۰ ميليون دلار رسيد که با احتساب تورم معادل ۵/۱۵ ميليون دلار است.



«گودزيلا ۲۰۰۰» مثل اولين فيلم براي اکران در آمريکا تغييراتي را متحمل شد و علاوه بر دوبله ديالوگ ها موسيقي و جلوه هاي ويژه صوتي آن متناسب با فرهنگ آمريکا تغيير کرد. فيلم هر چند موفقيت تجاري فيلم امريش را کسب نکرد اما منتقدان روي خوش بيشتري به آن نشان دادند و از جمله ميزان مقبوليت آن نزد منتقدان «Metacritic» به ۴۱ درصد رسيد.

۵- گودزيلا ۱۹۸۵: افسانه باز مي گردد (۱۹۸۴)

اين فيلم که سي سال پس از اولين فيلم «گودزيلا» ساخته شد، در واقع دنباله اي براي آن فيلم است و تلاش مي کند کاراکتر خود را به ريشه هاي اصلي اش که يک هيولاي تهديد کننده است، بازگرداند و آن را از موجود دوست داشتني و بازيگوشي که کمپاني توهو سال ۱۹۶۲ ساخته بود، دور سازد.



نسخه آمريکايي فيلم مثل فيلم نخست شامل ريموند بور در همان نقشي است که سال ۱۹۵۶ در نسخه آمريکايي «گوجيرا» داشت. هر چند «گودزيلا ۱۹۸۵» موفقيت تجاري بالايي به دست نياورد اما فروش آن بد هم نبود. او در آن زمان ۴ ميليون دلار فروخت که با احتساب تورم ۷/۹ ميليون دلار مي شود.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    چطور می شه دانلود

  • Godgoblin

    واقعا حیف اینهمه پول نبود این ژاپنی های احمق واسه ساختن این مجمعه فیلم ها حیف و میل کردن خدایی میتونستن یک هیولای جالبتر و شگفت آور تر خلق کنن یا حداقل همین گوزیلا رو جذاب تر درست میکرد داستان فیلم جذابه اما خود گودزیلا و اون حرکات و رفتارو ترکیب صورت و پاهاش واقعا مسخرست فقط اون شاخ های پشتش که یکجورایی شبیه مرجانهای توی خلیج دریا هست که منبع ذخیره اشعه گاما هست جالبه وگرنه واقعا چرت و چپرته. ای کاش امرکایی ها اون رو خلق میکردن همونطور که یکبار اومدن دایناسور غولپیکری رو خلق کردن که هر جهت از گوذیلای ژاپنی بهتر و جالبتر بود حتی داستانش

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج