مراقب اضافهوزن زمستانی باشید!
معمولاً با پایان فصل زمستان متوجه میشویم که چند کیلویی به وزن ما اضافه شده است. در این فصل ناخودآگاه کنترل هوس خوردن شیرینی و غذاهای پرکالری به سختی انجام میشود. این عامل در کنار بقیه موارد زمینه افزایش وزن را فراهم میکند.
روزنامه خراسان: معمولاً با پایان فصل زمستان متوجه میشویم که چند کیلویی به وزن ما اضافه شده است. در این فصل ناخودآگاه کنترل هوس خوردن شیرینی و غذاهای پرکالری به سختی انجام میشود. این عامل در کنار بقیه موارد زمینه افزایش وزن را فراهم میکند.
از طرفی افسردگی فصلی بر خلق و خوی ما تاثیر میگذارد و بدن ما به صورت ژنتیکی تمایل بیشتری به دریافت کالری بیشتر دارد. بی خوابی هم مزید بر علت است و افراد تمایل بیشتری به مصرف غذاهای چرب و شیرین پیدا میکنند. در این مطلب به برخی از تغییراتی در زندگی که میتواند به شما در حفظ وزنتان کمک کند، اشاره کردهایم.
هیچ دقت کرده اید که با سردشدن هوا تمایل مان به مصرف غذاهای چرب، گرم و پرکالری بیشتر میشود به ویژه اگر هوا آلوده هم باشد. خیلی از ما هم که اهل ورزش و باشگاه رفتن هستیم، چند روزی را از برنامه باشگاه روی کم میکنیم در گوشه منزل زیرپتو میمانیم و چند ساعتی بیشتر میخوابیم. به گفته محققان در حالتی خوش بینانه نگاه کردن به این قضیه نشان میدهد: ما در زمستان روزانه ۲۰۰ کالری اضافه دریافت میکنیم.
تابش کم نورخورشید هم مزید برعلت
خورشید در فصل زمستان تابش کمتری دارد و این موضوع باعث میشود تا نور کمتری به بدن ما بتابد و همین عامل باعث اختلال عاطفی فصلی میشود که نتیجه تغییردر ترشح هورمونها و ساعت بیولوژیکی بدن است.
یکی دیگر از پیامدهای کاهش تابش نور خورشید، افت سطح ویتامین D است. این در حالی است که برخی از مطالعات نشان میدهد کمبود ویتامین D میتواند موجب افزایش وزن شود. کمبود ویتامین D باعث میشود احساس خستگی و انرژی کمتری داشته باشید. به همین دلیل پزشکان به بعضی از افراد مصرف مکملهای این ویتامین را تجویز میکنند.
پیشگیری از افزایش وزن زمستانی
رژیم متعادل داشته باشید و از فست فودها اجتناب کنید.
از رژیم غذایی مایع با انواع سوپها و آشهای سالم استفاده کنید.
از کم تحرکی دوری کنید. میتوانید اطراف خانه یا محل کارتان قدم بزنید. ورزشهای عضله ساز باعث افزایش متابولیسم میشود.
از ادویههای گرم زمستانی استفاده کنید تا بدنتان گرمتر شود و انرژی بیشتری برای فعالیت بدنی داشته باشد.
گرسنگی بیموقع را با نوشیدن آب، کم کنید، زیرا درزمستان ممکن است میل به نوشیدن مایعات نداشته باشید.
یک صبحانه خوب و سالم بخورید و هرگز این وعده غذایی را حذف نکنید.
تا حد ممکن از نور خورشید بهره ببرید.
قبل از رفتن به رختخواب نباید غذایی مصرف کنید.
گرسنگی نیمهشب را باید با میانوعدههای سالم کنترل کرد.
از مصرف میوهها و سبزیجات دارای ویتامین C غافل نشوید.
مواد غذایی سالم را در برنامه غذایی داشته باشید به عنوان مثال مصرف تخم مرغ در روزهای زمستان ضروری است. زرده تخم مرغ بیشتر از ۹۰ درصد از کلسیم و آهن تخم مرغ را در خود جای داده است. سفیده هم بیشتر پروتئین تخم مرغ را گرفته است. در حقیقت، در تخم مرغ تمام ۹ آمینواسید ضروری بدن یک جا قرار گرفته اند.
توصیههای طب سنتی درباره فصل زمستان
هر فصلی مزاج خاص خودش را دارد، مزاج فصل زمستان سرد وتر است، بنابراین غذایی که در این فصل استفاده میکنیم باید میزان سردی و تری شان با سردی و تری فصل زمستان تداخل پیدا نکند، چرا که باعث میشود میزان سردی در بدن افزایش یابد. به همین دلیل پزشکان طب سنتی توصیه میکنند غذاهای گرم بیشتر مصرف کنیم. غذاهایی مثل کره، شیرگوسفند و ... در لبنیات، بالنگ، خرما، انگور و... در میوه ها، نعناع، کلم و... در گروه سبزیجات، گردو، بادام زمینی، فندق و... در آجیلها همچنین بوقلمون، گوسفند و... جزو خوراکیهایی هستند که طبع گرمی دارند و مصرف شان درفصل سرد مفید است.
ارسال نظر