۷۲۶۷۱۶
۵۰۳۲
۵۰۳۲
پ

علل «گُر گرفتگی» و روش‌های مقابله با آن

درست است که گُر گرفتگی معمولا به یائسگی و دوران پیش از آن مربوط می‌شود اما زنان و حتی مردان در هر سنی ممکن است این گُر گرفتگی‌ها را تجربه کنند، چون علت‌های گوناگونی می‌توانند داشته باشند.

برترین ها - ترجمه از هدی بانکی: همه چیز طبق عادی پیش می‌رود و شما هم در حال انجام کارهای‌تان هستید که، ناگهان احساس می‌کنید دارید داغ می‌شوید، انگار کسی زیر پوست‌تان ژل داغ تزریق می‌کند! گُر گرفتگی‌ها آزاردهنده‌اند و می‌توانند باعث تپش قلب و قرمزی پوست شده و وقتی تمام می‌شوند شما را با عرق زیاد و حتی لرز تنها بگذارند.

درست است که گُر گرفتگی معمولا به یائسگی و دوران پیش از آن مربوط می‌شود اما زنان و حتی مردان در هر سنی ممکن است این گُر گرفتگی‌ها را تجربه کنند، چون علت‌ها گوناگونی می‌توانند داشته باشند.

پیش از اینکه به بررسی این علت‌ها بپردازیم باید بگوییم که گُر گرفتگی به معنی یک اتفاق خطرناک نیست که شما را بترساند. هنوز مشخص نیست چرا عده‌ای گُر گرفتگی را تجربه می‌کنند و عده‌ای دیگر نه. اگر احساس می‌کنید مکررا دچار گُر گرفتگی می‌شوید توصیه می‌کنیم دفترچه‌ی یادداشتی داشته باشید و هر بار که دچارش شدید، جز‌ئیات آن را یادداشت کنید؛ چه زمانی از روز روی داده و قبل از آن در حال انجام چه کاری بوده‌اید یا چه احساسی داشته‌اید و ...

چنین یادداشت‌هایی کمک‌تان می‌کند علت‌ها و محرک‌ها را پیدا کنید، چیزهایی مانند استرس یا شراب قرمز. این اطلاعات به پزشک‌تان نیز کمک می‌کند تا علت گُر گرفتگی‌های‌تان را تشخیص بدهد. در ادامه برخی از شایع‌ترین علت‌های گر گرفتگی را برای‌تان می‌گوییم که ارتباطی یا یائسگی ندارند و توصیه می‌کنیم چه باید بکنید.

علت‌هایی از گُر گرفتگی که ربطی به یائسگی ندارند

داروهای تجویز شده

گر گرفتگی از عوارض جانبی خیلی از داروهای معمول هستند که پزشک تجویز می‌کند. داروهای ضد افسردگی و برخی از داورهای پوکی استخوان چند نمونه‌ی رایج از این دست داروها هستند. بعد از شروع دوره‌ای جدید از دارو، فورا علائم را بررسی کنید. اگر گر گرفتگی‌های‌تان همزمان با مصرف دارو بود پس علت را پیدا کرده‌اید.

چه باید بکنید: به پزشک‌تان بگویید چه علائمی دارید. او می‌تواند داروی مشابهی برای‌تان تجویز کند که شما را دچار گر گرفتگی نکند. این احتمال هم وجود دارد که به مرور زمان بدن شما با دارو سازگاری پیدا کند و پزشک این اطمینان را به شما می‌دهد که احساس ناراحتی شما چندان طول نخواهد کشید.

اضافه وزن

حتما تاکنون دیگر می‌دانید که چربی بدن از لحاظ متابولیکی فعال است. همین فعالیت می‌تواند توجیه کننده‌ی ارتباط بین چاقی و بعضی از سرطان‌ها باشد. وزن اضافی می‌تواند در کار سوخت و ساز بدن اختلال ایجاد کرده و همچنین موجب گر گرفتگی شود.

چه باید بکنید: راهکاری که پیش رو دارید کاملا مشخص است؛ رژیم غذایی و ورزش. در پژوهشی، زنان چاقی را که تلاشی برای کاهش وزن نمی‌کردند را با آنهایی که سعی داشتند وزن کم کنند و رژیم غذایی سالم داشتند و هر هفته 200 دقیقه ورزش می‌کردند مقایسه کرد و نتیجه اینکه گروه دوم، گر گرفتگی‌های بسیار کمتری را تجربه می‌کردند.

آلرژی یا حساسیت‌های غذایی

تقریبا همه‌ی ما با خوردن غذاهای تند و ادویه دار، چیزی شبیه گر گرفتگی را تجربه کرده‌ایم. اما اگر شما آلرژی غذایی خاصی داشته باشید، عامل دیگری غیر از فلفل و ادویه در غذا می‌تواند علت گر گرفتگی‌های‌تان باشد.

چه باید بکنید: الکل، کافئین و افزدنی‌هایی چون سولفیت، برخی از عوامل متداول هستند. این بار هر چیزی که می‌خورید به واکنش بدن‌تان دقت کنید. اگر این شیوه کمکی به شما نکرد با پزشک مشورت کنید تا تحت نظر او، رژیم غذایی حذفی را در پیش بگیرید.

اضطراب

هر چند کلمات «اضطراب و استرس» را معمولا همراه هم یا به جای هم می‌شنویم اما کارشناسان عقیده دارند اضطراب، عوارض جانبی و نمودهای فیزیکی هیجاناتی چون استرس، ترس و یا نگرانی است. ضربان قلب تند و بیقراری‌های ناشی از نگرانی، دو علامت شناخته شده‌ی اضطراب هستند.

چه باید بکنید: به خودتان یادآوری کنید که نفس بکشید! همین تمرین ساده می‌تواند کمک‌تان کند اضطراب‌تان را آرام کنید. ورزش، مدیتیشن و یوگا نیز روش‌های موثری در فرونشاندن اضطراب هستند. اما اگر مفید نبودند پس احتمالا مشکل جدی‌تری دارید.

بیماری

تقریبا هر نوع بیماری که مرتبط با هورمون‌ها و سیستم غدد درون ریز باشد می‌تواند موجب علائمی شبیه علائم یائسگی شود. مشکلات تیروئید، مخصوصا پُر کاری تیروئید می‌تواند دلیل احساس گُر گرفتگی‌تان باشد. عفونت‌ها یا ویروس‌ها نیز می‌توانند باعث گر گرفتگی شوند.

چه باید بکنید: اگر مشکل از تیروئیدتان است پس احتمالا علائم دیگری غیر از گر گرفتگی نیز دارید. تپش قلب، کاهش وزن بی‌دلیل، تکرر ادرار و احساس خستگی مفرط در زمان‌های خاصی از روز همگی از نشانه‌های مرتبط با پُر کاری تیروئید هستند. وقتی پای بیماری‌های دیگری به میان می‌آید، مثلا عفونت‌ها، باید به علامت‌هایی چون اسهال یا ناراحتی روده توجه داشته باشید. اگر هر کدام از این علا‌مت‌ها را همراه با گر گرفتگی داشتید با پزشک مشورت کنید.

دمای بالای اتاق خواب

دمای بدن به طور طبیعی در طول شب نوسان دارد. بنابراین طبیعی است که نیمه شب از خواب بیدار شوید و احساس گرمای زیاد کنید یا خیس از عرق باشید.

چه باید بکنید: اگر متوجه شدید گر گرفتگی‌های‌تان نیمه شب روی می‌دهند ممکن است دمای بالای اتاق، پتوهای زیاد و یا لباس خیلی گرم، علت مشکل شما باشد. با کم کردن دمای اتاق یا کمتر کردن روانداز یا لباس‌تان می‌توانید به راحتی مشکل گر گرفتگی‌تان را برطرف کنید.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج