ابر سازههایی که هیچگاه ساخته نشدند!
در ابوظبی امارات، کارگران پی ساختمانی را ریختند که قرار بود یکی از بزرگترین عجایب مدرن معماری جهان، یعنی موزه گوگنهایم، شود؛ موزهای که میرفت به پنجمین شعبه مجموعه گوگنهایم در جهان بدل شود.
موزه گوگنهایم
، فرانک گهری، معمار مشهور آمریکایی، این موزه را طراحی کرد. کارهای ابتدایی ساخت موزه ابوظبی در سال ۲۰۱۱ در شمال غربی جزیره سعادیت در مجاورت ابوظبی شروع شد و قرار بود تا سال ۲۰۱۲ این پروژه به پایان برسد. اما پس از سپری شدن مدتی کوتاه، پروژه به حالت تعویق درآمد. در سال جاری میلادی نیز امارات متحده اماراتی قرارداد را لغو و زمان تکمیل پروژه را به سال ۲۰۱۷ میلادی موکول کرد.
ساختمان مینِروا در لندن
ساختمان مینروا میتوانست بلندترین و بزرگترین ساختمان اداری لندن باشد. پروژه مینروا در سال ۲۰۰۶ متوقف شد و دلیل آن نیز محدودیتهای مالی عنوان شد. ساختمان مینروا اما میتوانست نقطه عطفی در معماری معاصر لندن باشد.
طرح اصلی شامل یک ساختمان اداری ۱۴ طبقهی زیبا بود که پس از تجدید نظر حملات ۱۱ سپتامبر تغییراتی را در پی داشت. ارتفاع ساختمان به ۲۱۷ متر رسید که قرار بود در ۵۳ طبقه ساخته شود. قرار بود حدود ۱۰ هزار نفر در این ساختمان ساکن شوند، اما به دلیل بحران مالی، طرح جدید لغو و همان طرح ۱۴ طبقه اصلی اجرایی شد. نام ساختمان نیز به «سنت بوتولف هاوس» تغییر پیدا کرد. با این وجود، این پروژه هنوز اجرایی نشده است.
برج روسیه در مسکو
نورمن فاستر، معمار بریتانیایی، یکی دیگر از قربانیان بحران جهانی اقتصادی در سال ۲۰۰۸ بود. او طرح بلندترین آسمان خراش اروپا را قرار بود در مسکو پیاده کند، اما سرمایهگذاران روسی اعلام کردند که طرح او رنگ واقعیت به خود نخواهد گرفت.
آژانس مسکن شالوا چیگیرینسکی گفت که دیگر خبری از برج ۶۰۰ متری مسکو نخواهد بود، زیرا آنها منابع پولی کافی برای ساخت این برج را ندارند. کار ساخت برج ۱۱۸ طبقه در سال ۲۰۰۷ در مسکو آغاز شد و قرار بود که این ساختمان در نزدیکی رود مسکو ساخته شود. اگر چنین اتفاقی میافتاد، قدرت اقتصادی تازه احیا شدهی مسکو و محوریت تجاری آن بار دیگر بر سر زبانها میافتاد.
مسیر ویژه دوچرخه سواری در آسمان کوپنهاگن
این طرح معماری در نوع خود جالب بود. دروازه کوپنهاگن یا «کوپنهاگن گیت» مسیر ویژه دوچرخه سواری است که قرار بود بین دو آسمان خراش و در ارتفاع ساخته شود. ساکنین شهر میتوانستند از مسیر شیشهای برای پیاده روی یا دوچرخهسواری استفاده کنند و همزمان از منظره زیبای شهر لذت ببرند.
استیون هال، معماری آمریکایی، این ایده را در سال ۲۰۰۸ مطرح کرد و از استقبال خوبی هم برخوردار شد، اما این پروژه در نهایت در سال ۲۰۱۵ لغو شد. دلیل لغو شدن پروژه نیز اینگونه عنوان شد که کسی از آن استفاده نخواهد کرد و مردم ترجیح میدهند که از مسیرهای دوچرخه سواری زمینی استفاده کنند.
استادیوم جدید تیم پورتسموث
گروه معماری سوئیسیِ هرزوگ و دِمرون دو استادیوم زیبای آلیانتس آرنا و استادیوم ملی پکن را طراحی کردند. آنها در نظر داشتند تا به جای استادیوم قدیمی تیم فوتبال پورتسموث «فراتون پارک،» استادیوم دیگری بسازند. استادیوم جدید گنجایش ۳۶ هزار تماشاگر را داشت.
سرمایه مورد نیاز این استادیوم ۶۰۰ میلیون پوند بود. باشگاه پورتسموث پس از بررسیهای اولیه و حتی بررسی موقعیت جغرافیایی شهر سرانجام قانع شد تا پروژه را به دلیل بحران اقتصادی سال ۲۰۰۸ منحل کند و به فکر توسعه استادیوم قدیمی شهر باشد.
برج شیکاگو
پروژه برج شیکاگو حدود یک دهه پیش کلید خورد. گارت کلِر، توسعه دهندهی پروژه، تصمیم گرفت تا برج ۶۱۰ متری شیکاگو را در ساحل جنوبی رود شیکاگو بنا کند. ظاهر برج شبیه به منار مخروطی شکل بود، اما به دلیل مشکلات مالی هیچگاه ساخته نشد. کلر در نهایت مجبور شد ملک را به توسعه دهندگان محلی واگذار کند.
پروژه منار مخروطی شیکاگو در ژوئیه ۲۰۰۵ مطرح شد. این پروژه شامل ۱۱۶ طبقه مسکونی و یک هتل بود. در حال حاضر تنها چیزی که در جای آن ساخته شده، یک فونداسیون چاه مانند ۲۴ متری است!
شهر آسمانی در چانگشا
قرار شد تا ساختمان ۸۳۸ متری در چانگشا ساخته شود، اما این پروژه کاملا منحل و زمین محل ساخت آن به یک زمین زراعی ساده تبدیل شد. اسکای سیتی یا شهر آسمانی قرار بود تا به عنوان بلندترین ساختمان جهان شناخته شود، اما به دلیل عدم موافقت کامل مسئولان دولتی و مشکلات امنیتی پروژه ساخت آن تنها چند روز پس از شروع متوقف شد. دو سال از توقف پروژه میگذرد.
ابرشهر هرمی شیمیزو در توکیو
ابرشهر هرمی شیمیزو یک پروژه پیشنهادی برای ساخت بر فراز خلیج توکیو در ژاپن است. این هرم ۱۲ بار بزرگتر از هرم بزرگ جیزه در مصر بود و گنجایش ۷۵۰٬۰۰۰ نفر را نیز داشت. اگر این مجموعه ساخته میشد، بدون شک بزرگترین بنای ساخته شده توسط بشر در تاریخ نام میگرفت.
این بنا ۷۵۰ متر بالاتر از سطح دریا و شامل ۵ پایه آهنی خواهد بود، ارتفاع کل این سازه ۲۰۰۴ متر خواهد بود. این هرم به کمبود فضا در توکیو کمک خواهد کرد. هرچند که این ابرشهر میتواند تنها یک چهل هفتم جمعیت توکیو را در خود جای دهد.
برجهای دوبی
مجموعه برجهای دوبی شامل چهار برج زیبا در این شهر توریستی بود. قرار بود تا برجها بین ۵۷ طبقه تا ۹۴ طبقه باشند، اما ارتفاع دقیق هر یک مشخص نشد. گفته میشود که ارتفاع بلندترین برج آن حدود ۴۰۰ متر بود. پروژه ساخت این مجموعه به دلیل کاهش رشد اقتصادی دوبی متوقف شد.
ارسال نظر