نکاتی که درباره بهداشت میزغذاخوری باید رعایت کنیم
میز غذاخوری یکی از پرکاربردترین وسایل خانگی است که ارتباط مستقیمی هم با سلامت جسمی اهل خانه دارد.
اما در مورد میزها هم باید نکاتی را مدنظر داشته باشید.
میزها به دلیل اینکه به طور معمول در نزدیکی آشپزخانه قرار دارند، برای قرار دادن بعضی از لوازم مانند کلیدها، کیف پول، بستههای خرید و پلاستیک میوه که همگی دارای آلودگیهای زیادی هستند، مورد استفاده قرار میگیرد.
اگر میز در آشپزخانه باشد هم، ممکن است در زمان آشپزی نیز از آن استفاده کنید. در این صورت، همواره سطح میز با مواد خام مانند مرغ و ماهی، گوشت، تخممرغ یا گل و لای سبزی آلوده میشود. بنابراین اگر روی میزی که در آشپزخانه گذاشتهاید، غذا میخورید بهتر است هنگام غذا خوردن روی آن، سفره پهن کنید.
این رومیزی بهتر است که سفره یا پارچهای باشد که به راحتی بتوانید آن را با آب گرم و مواد شوینده بشویید. همیشه بعد از صرف غذا، سفره را در سینک ظرفشویی بتکانید و هر چند وقت یکبار آن را با آب گرم و صابون بشویید. نور خورشید هم برای ضدعفونی کردن آن لازم است.
پاک کردن میزهای چوبی کار مشکلی است زیرا چوب را نمیشود با محلولهای شوینده آمونیاکی، سرکه یا محلولهای شیشه پاککن تمیز کرد. به همین دلیل بهتر است برای میز غذاخوری یک شیشه تهیه کنید که به راحتی قابل تمیز کردن باشد.
اگر امکان دارد میز را در کنار پنجره یا زیر لامپ یا لوستر قرار بدهید. روشن بودن فضای بالایی میز، موجب میشود که آلودگیها و کثیفیها زودتر دیده شوند.
ترکهای چوب، محل مناسبی برای رشد میکروبها هستند. در یک ترک بسیار باریک، تعداد زیادی میکروب جا میگیرد. در صورت وجود ترک روی چوب، آن را به سرعت برطرف کنید یا بخش چوبی روی میز را تعویض کنید.
سطح میز غذاخوری را علاوه بر پاک کردن بعد از هر وعده غذایی، حداقل دو بار در هفته تمیز کنید. برای تمیز کردن آن از یک دستمال نخی تمیز، آب گرم و مایع شوینده استفاده کنید. سطح میز محیط بسیار آلودهای دارد. یک فنجان آب گرم، یک فنجان الکل و یک قاشق غذاخوری سرکه را با هم مخلوط و روی میز اسپری کنید. بعد با دستمال تمیز آن را خشک کنید. بعد از تمیزکردن سطح رویی میز، لبههای آن را نیز تمیز کنید. در صورت لزوم برای از بین بردن لکهها از فرچه استفاده کنید. سپس روی میز را با دستمال تمیز نمدار پاک کنید و اجازه دهید تا خشک شود.
ارسال نظر