شایعات مختلفی در رابطه با بازگشت کمپانی نوکیا به بازار گوشیهای هوشمند شنیده میشود. به بهانه این رویداد مهم، در بخش اول این مقالات شما را با تعدادی از گوشیهای معروف نوکیا آشنا کردیم. در این بخش، دیگر گوشیهای نوستالژی این کمپانی را مشاهده خواهید کرد.
zoomit.ir - علیرضا جهانبخش: شایعات مختلفی در رابطه با بازگشت کمپانی نوکیا به بازار گوشیهای هوشمند شنیده میشود. به بهانه این رویداد مهم، در بخش اول این مقالات شما را با تعدادی از گوشیهای معروف نوکیا آشنا کردیم. در این بخش، دیگر گوشیهای نوستالژی این کمپانی را مشاهده خواهید کرد.
کمپانی فنلاندی نوکیا زمانی تأسیس شد که فنلاند جزو روسیه (شوروی سابق) بود. در سال ۱۸۶۵ میلادی (۱۲۴۴ ه.ش) Fredrik Idestam (مهندس معدن) شرکت تولیدی کاغذ را تأسیس کرد. زمانی که فردریک بخش دوم شرکت خود را در بخش رودخانه Nokianvirta تأسیس کرد، نام نوکیا بوجود آمد. تا سال ۱۹۲۲ میلادی (۱۳۰۱ ه.ش)، نوکیا وارد کارهای تولید کابل و لاستیک شد.
این شرکت کارهای مختلفی از قبیل تولید کاغذ، تایر، کفش، کابلهای ارتباطی، ماشینهای تولید الکتریسیته، ربات، خازن، پلاستیک، آلومینیوم و مواد شیمیایی را انجام داد. همچنین این شرکت، وسایل ارتباطی نظیر Sanomalaite m/۹۰ و m۶۱ را برای ارتش فنلاند تولید کرد. در دهه ۸۰ میلادی، نوکیا توجه خود را معطوف تکنولوژی مخابراتی کرد و آنچه که در ادامه به آن دست یافتند، به گفته مدیران این شرکت، تاریخ را ساخت.
آنچه امروزه ما از نوکیا میدانیم، مربوط به تولید گوشیهای این شرکت در طول سه دهه اخیر است. در سری قبلی این مقالات شما را با تعدادی از گوشیهای کمپانی نوکیا آشنا کردیم. در بخش دوم این مقاله، گوشیهای دیگری از این شرکت را معرفی میکنیم.
Nokia N-Gage
سال ساخت: ۲۰۰۳ (۱۳۸۲ ه.ش) - قیمت در زمان عرضه: ۲۰۰۰۰ روپیه هند (۲۹۹ دلار)
از سال ۲۰۰۰ به بعد، طرفداران بازی، شروع به استفاده گسترده از گوشیهای موبایل و کنسولهای دستی کردند. نوکیا از این فرصت استفاده کرد تا هر دو وسیله را در یک دستگاه عرضه کند. بازیهای چند نفره، به جای استفاده از کابل، از طریق بلوتوث یا اینترنت، قابل استفاده بود. این گوشی از سیمبین ۶.۱ سری ۶۰ استفاده میکرد اما فاقد دوربین بود. نوکیا تا سال ۲۰۰۷ حدود دو میلیون گوشی N-Gage به فروش رساند. کمپانی نوکیا حدود ۵۰ بازی برای این دستگاه عرضه کرد.
ویژگیهای اصلی:
صفحه نمایش ۲.۱ اینچ
پردازنده ۱۰۴ مگاهرتز ARM
سرویس آنلاین N-Gage Arena
وزن: ۱۳۷ گرم
باتری ۸۵۰ میلیآمپرساعتی
امکان اجرای حدود ۵۰ بازی عرضه شده توسط نوکیا
Nokia ۶۶۳۰
سال ساخت: ۲۰۰۴ (۱۳۸۳ ه.ش)
گوشی نوکیا ۶۶۳۰ اولین گوشی ۳G نوکیا بود که نسخه جدید گوشی ۶۶۰۰ و ۶۶۲۰ به حساب میآمد. ۶۶۳۰ اولین گوشی بود که از Roaming در کل جهان، پشتیبانی میکرد. این گوشی از سیستم عامل سیمبین ۸.۰ a نسخه دوم سری ۶۰، بهره میبرد. ۶۶۳۰ از یک دوربین ۱.۳ مگاپیکسلی با قابلیت فیلمبرداری استفاده میکرد و صفحه نمایش ۲.۱ اینچ TFT این گوشی، قابلیت نمایش ۶۵۰۰۰ رنگ را داشت. این گوشی قابلیت تماس تلفنی را داشت، اما به دلیل نبود دوربین دوم، برای این کار باید از دوربین اصلی استفاده میشد.
ویژگیهای اصلی:
پردازنده OMAP 1710 با فرکانس ۲۲۰ مگاهرتز
صفحه نمایش رنگی ۲.۱ اینچ TFT
سیستم عامل سیمبین ۸.۰ a نسخه دوم سری ۶۰
دوربین ۱.۳ مگاپیکسلی
وزن: ۱۲۷ گرم
باتری ۹۰۰ میلیآمپرساعتی
Nokia ۷۷۱۰
سال ساخت: ۲۰۰۴ (۱۳۸۳ ه.ش)
نوکیا ۷۷۰۰، اولین گوشی نوکیا با صفحه نمایش لمسی بود. این گوشی بر اساس طرح گوشی ۷۷۰۰ ساخته شد، البته ۷۷۰۰ هیچگاه به بازار عرضه نشد. این گوشی از سیستم عامل سیمبین ۷.۰ سری ۹۰ استفاده میکرد. نوکیا ۷۷۱۰ دارای صفحه نمایش لمسی ۳.۵ اینچ TFT با قابلیت نمایش ۶۵۰۰۰ رنگ بود و حافظه ۹۰ مگابایتی آن قابلیت ارتقا تا ۱۲۸ مگابایت دیگر را به کمک کارتهای مولتی مدیا (MMC) داشت. این گوشی همراه با رسیورهای ماهوارهای نیز فروخته میشد و اولین گوشی با قابلیت پشتیبانی از سیستم رهیاب ماهوارهای، لقب گرفت.
ویژگیهای اصلی:
صفحه نمایش لمسی ۳.۵ اینچ TFT
سیستم رهیاب ماهوارهای
سیستم عامل سیمبین ۷.۰ سری ۹۰
دوربین ۱ مگاپیکسل
وزن: ۱۸۹ گرم
باتری ۱۳۰۰ میلیآمپرساعتی
Nokia ۷۶۱۰
سال ساخت: ۲۰۰۴ ( ۱۳۸۳ ه.ش)
نوکیا گوشی ۷۶۱۰ را با دوربین ۱ مگاپیکسلی جهت استفاده در مدلینگ، عرضه کرد. این گوشی طراحی خاصی داشت و از سیستم عامل سیمبین ۷.۰ نسخه ۲.۱ سری ۶۰ استفاده میکرد. گوشی زیبای نوکیا از ۸ مگابایت حافظه داخلی و ۳۲ مگابایت رم بهره میبرد.
مشخصات اصلی:
دوربین ۱ مگاپیکسل
پردازنده ARM ۴T با فرکانس ۱۲۳ مگاهرتز
سیستم عامل سیمبین ۷.۰ نسخه ۲.۱ سری ۶۰
وزن: ۱۱۸ گرم
باتری: ۹۰۰ میلیآمپرساعتی
طراحی خاص
Nokia N90
سال ساخت: ۲۰۰۵ (۱۳۸۴ ه.ش) - قیمت در زمان عرضه: ۳۰۰۰۰ روپیه هند (۴۴۷ دلار)
بعد از اینکه نوکیا تبدیل به پرفروشترین برند دوربینهای دیجیتال دنیا شد، بازار دوربینهای فیلمبرداری را با گوشی N90، هدف قرار داد. از بین دو صفحه نمایش آن، یکی از چرخش ۲۷۰ درجهای پشتیبانی میکرد. دوربین ۲ مگاپیکسل این گوشی قابلیت چرخش داشت و از لنز کارلزایس استفاده میکرد. این گوشی از ۳۱ مگابایت حافظه داخلی بهره میبرد و درون جعبه آن، یک کارت حافظه ۶۴ مگابایتی وجود داشت.
ویژگیهای اصلی:
صفحه نمایش اصلی ۲.۱ اینچ با تراکم پیکسلی ۲۶۰ ppi
صفحه نمایش دوم ۱۲۸×۱۲۸ با قابلیت نمایش ۶۵۰۰۰ رنگ
حافظه داخلی ۳۱ مگابایت
پردازنده ARM با فرکانس ۲۲۰ مگاهرتز
دوربین ۲ مگاپیکسل
سیستم عامل سیمبین ۸.۱
Nokia 8800
سال ساخت: ۲۰۰۵ (۱۳۸۴ ه.ش)
سری ۸۸۰۰، گوشیهای لوکس کمپانی نوکیا بودند. این گوشی از بدنه فلزی و صفحه نمایش ضد خش استفاده میکرد و وزن ۱۳۴ گرمی داشت. گوشی ۸۸۰۰ از دو باتری ۶۰۰ میلیآمپرساعتی بهره میبرد که هر کدام از آنها برای ۱.۵ تا دو ساعت مکالمه و ۸ روز استندبای، کافی بودند. در ادامه گوشیهای ۸۸۰۰ Arte نیز در چهار مدل، وارد بازار شدند که مشخصات بهتر و کیفیت ساخت بالاتری داشتند.
ویژگیهای اصلی:
صفحه نمایش ۱.۷ اینچ TFT با قابلیت نمایش ۲۵۶۰۰۰ رنگ (سری Arte از صفحه نمایش اولد ۲ اینچ با قابلیت نمایش ۱۶ میلیون رنگ، استفاده میکردند)
شیشه ضدخش صفحه نمایش
دوربین SVGA با قابلیت فیلمبرداری (سری Arte از دوربین ۳.۱۵ مگاپیکسلی بهره میبردند)
سینک دستگاه به دستگاه
صفحه کلید کشویی
رایو افام داخلی
دو باتری ۶۰۰ میلیآمپرساعتی
وزن: ۱۳۴ گرم (۱۵۰ گرم در سری Arte)
Nokia N70
سال ساخت: ۲۰۰۵ (۱۳۸۴ ه.ش)
نوکیا N70، گوشی هوشمند 3G نوکیا بود که در زمان معرفی سری جدید N این کمپانی، معرفی شد. این گوشی از سستم عامل سیمبین ۸.۱ نسخه دوم سری ۶۰ استفاده میکرد. N70 از دوربین ۲ مگاپیکسل همراه با فلش بهره میبرد و دوربین جلوی آن نیز، VGA بود. نوکیا در سال ۲۰۰۶ (۱۳۸۵) نسخه موزیک این گوشی را عرضه کرد. گوشی نوکیا N70 جزو اولین گوشیهایی بود که به کاربران، تجربه استفاده از گوشیهای هوشمند را شناساند. این گوشی در ادامه با گوشیهای N72 و N73 جایگزین شد.
ویژگیهای اصلی:
صفحه نمایش ۲.۱ اینچ TFT با قابلیت نمایش ۲۵۶۰۰۰ رنگ
دوربین اصلی ۲ مگاپیکسل همراه با فلش
دوربین دوم VGA
پردازنده OMAP ۱۷۱۰ با کلاک ۲۲۰ مگاهرتز
Nokia N73
سال ساخت: ۲۰۰۶ (۱۳۸۵ ه.ش)
گوشی N73 با دوربین ۳.۲ مگاپیکسل و بهره بردن از اسپیکر استریو، جزو اولین گوشیهای هوشمندی بود که در بازارهای در حال توسعه، فروش خوبی را تجربه کرد. این گوشی از سیستم عامل سیمبین ۹.۱ نسخه ۳ سری ۶۰ استفاده میکرد. گوشی N73 از نمایش فایلهای ورد و پیدیاف پشتیبانی میکرد و همچنین امکان اجرای چند برنامه با یکدیگر را فراهم کرده بود. مثلاً میتوانستید در حال وبگردی، به موسیقی دلخواه خود گوش دهید.
ویژگیهای اصلی:
دو پردازنده ARM با کلاک ۲۲۰ مگاهرتز
حافظه داخلی ۴۲ مگابایت
دوربین ۳.۱۵ مگاپیکسلی با لنز کارلزایس و فوکوس خودکار همراه با فلش LED
دوربین دوم جهت مکالمات ویدیویی
صفحه نمایش ۲.۴ اینچ TFT با قابلیت نمایش ۲۵۶۰۰۰ رنگ
وزن: ۱۱۶ گرم
باتری ۱۱۰۰ میلیآمپرساعتی
Nokia N80
سال ساخت: ۲۰۰۶ (۱۳۸۵ ه.ش)
گوشی N80 نوکیا با پشتیبانی از شبکههای پر سرعت UMTS / WCDMA عرضه شد. این گوشی از دوربین ۳.۱ مگاپیکسل همراه با فلش LED و دوربین دوم VGA بهره میبرد. N80 اولین گوشی با قابلیت پشتیبانی از UPnP بود که به وسیله آن میشد، فایلها را از طریق وایفای انتقال داد. طراحی کشویی این گوشی هوشمند، مخاطبان بسیاری را به خرید آن، ترغیب کرد.
ویژگیهای اصلی:
سیستم عامل سیمبین ۹.۱ نسخه سوم سری ۶۰
دو پردازنده ARM ۹ با کلاک ۲۲۰ مگاهرتز
طراحی کشویی جذاب
صفحه نمایش ۲.۴ اینچ TFT با قابلیت نمایش ۲۵۶۰۰۰ رنگ
دوربین ۳.۱۵ مگاپیکسل با فلش الایدی و دوربین دوم VGA
حافظه داخلی ۴۰ مگابایت
وزن: ۱۳۴ گرم
باتری ۸۲۰ میلیآمپرساعتی
در بخش دوم این مقاله، شما را با تعدادی از گوشیهای معروف سری N نوکیا آشنا کردیم. در بخش آخر این مقاله، با گوشیهای دیگر سری N و چند گوشی سری لومیا آشنا خواهیم شد.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
نظر کاربران
یادش بخیر
چقدر انتظارات از گوشی فرق داشت با الان