جدال انتقامی برای شاگردان کواچ
تیم ملی والیبال ایران در دومین مسابقه خود در رقابتهای قهرمانی جهان از ساعت ۱۵:۳۰ فردا (سهشنبه) به مصاف آمریکا میرود.
آمریکا با کسب مدال طلای لیگ جهانی ۲۰۱۴، آن هم با پیروزی سه بر یک مقابل برزیلی که چند سالی است رتبه نخست رده بندی فدراسیون بین المللی والیبال را تصاحب کرده است، باعث شد آمریکاییها در اوج وارد مسابقات قهرمانی جهان شوند. روحیه بالای بازیکنان این تیم، آنها را امیدوار کرده است که یک بار دیگر به مدال طلای قهرمانی جهان برسند؛ عنوانی که در سال ۱۹۸۶ در فرانسه آن را به دست آورده بودند. آمریکا تا کنون ۱۴ بار در مسابقات قهرمانی جهان حضور داشته و هشت بار در میان ده تیم برتر قرار گرفته است.
والیبال آمریکا یکی از قدرت های مهم این رشته ورزشی در جهان است که چهار مدال المپیک را نیز در پرونده کاری خود دارد. ملیپوشان والیبال ایالات متحده آمریکا در بازیهای المپیک سالهای ۱۹۸۴ (لس آنجلس)، ۱۹۸۸ (سئول) و ۲۰۰۸ (پکن) موفق به کسب مدال طلای مسابقات والیبال المپیک شدند. تیم ملی والیبال آمریکا همچنین مدال برنز مسابقات والیبال بازی المپیک سال ۱۹۹۲ بارسلونا را نیز در گنجینه افتخارات خود دارد.
این تیم پنج مدال لیگ جهانی والیبال را نیز به دست آورده است که دو مدال آن در سالهای ۲۰۰۸ (ریودوژانیرو) و ۲۰۱۴ (فلورانس) از رنگ خوش طلا بوده است. یک مدال نقره در سال ۲۰۱۲ صوفیه و دو نشان برنز لیگ جهانی در سال های ۱۹۹۲ و ۲۰۰۷ از دیگر افتخارات این کشور در این رشته ورزشی است.
کسب ۹ مدال در مسابقات پان آمریکن (شامل ۴ مدال طلا، ۴ مدال نقره و یک نشان برنز)، چهار مدال در کاپ آمریکا (دو مدال طلا، دو نقره و برنز) و شش مدال در کاپ پان آمریکن (پنج مدال طلا و یک نقره) از دیگر افتخارات والیبال ایالات متحده است.
تیم ملی والیبال آمریکا سابقه حضور در ۱۴ دوره مسابقات والیبال قهرمانی جهان را در پرونده کاری خود دارد که عنوان قهرمانی در مسابقات سال ۱۹۸۶ فرانسه و مدال برنز رقابت های سال ۱۹۹۴ یونان بهترین عنوانهای کسب شده این تیم است.
عنوانهای کسب شده از سوی تیم ملی والیبال آمریکا در ۱۷ دوره گذشته مسابقات قهرمانی مردان جهان به شرح زیر است:
۱- ۱۹۴۹: آمریکا حضور نداشت
۲- ۱۹۵۲: آمریکا حضور نداشت
۳- ۱۹۵۶: ششم
۴- ۱۹۶۰: هفتم
۵- ۱۹۶۲: آمریکا حضور نداشت
۶- ۱۹۶۶: یازدهم
۷- ۱۹۷۰: هجدهم
۸- ۱۹۷۴: چهاردهم
۹- ۱۹۷۸: هجدهم
۱۰- ۱۹۸۲: سیزدهم
۱۱- ۱۹۸۶: مدال طلا و قهرمانی
۱۲- ۱۹۹۰: سیزدهم
۱۳- ۱۹۹۴: مدال برنز و مقام سومی
۱۴- ۱۹۹۸: نهم
۱۵- ۲۰۰۲: نهم
۱۶- ۲۰۰۶: دهم
۱۷- ۲۰۱۰: ششم
۱۸- ۲۰۱۴: ؟
نکته جالب در مورد آمریکاییها این است که در میان رقابتهای معتبر بینالمللی، بیش از همه در المپیک موفق بودهاند و سه طلا و یک برنز تصاحب کردهاند. آمریکا سالهاست خود را به عنوان قدرت برتر والیبال آمریکای شمالی مطرح کرده است و آخرین باری که یکی از دو رتبه اول و دوم مسابقات قهرمانی این منطقه را به دست نیاورد مربوط به سال ۱۹۸۱ میشود.
بهترین رتبه آمریکا در مسابقات قهرمانی جهان در سال ۱۹۸۶ رقم خورد که به مدال طلا رسید اما بدترین رتبه این تیم به سال ۱۹۷۸ مربوط میشود که در رده نوزدهم ایستاد. آمریکا در آخرین دوره این مسابقات در سال ۲۰۱۰ نیز در رده ششم قرار گرفتند.
جان اسپراو، سرمربی تیم ملی والیبال آمریکا که فارغ التحصیل رشته میکروبیولوژی و ژنتیک مولکولی از دانشگاه معتبر UCLA است در کارنامه خود سه عنوان قهرمانی در مسابقات باشگاهی آمریکا با تیم یوسی ایروین را دارد. او در زمان بازیکنیاش هم در پست دفاع وسط کار میکرد و با تیم دانشگاه خود به دو قهرمانی رسید.
در المپیک ۲۰۰۸ پکن نیز که آمریکا مدال طلای بازیها را از آن خود کرد، اسپراو به عنوان دستیار روی نیمکت این تیم نشسته بود و پس از آن سرمربیگری تیم ملی را بر عهده گرفت که قهرمانی در لیگ جهانی ۲۰۱۴ تنها مدال طلایی بود که او به عنوان سرمربی در مسابقات بین المللی کسب کرد.
جدال تیمهای ملی والیبال ایران و آمریکا حساسیت زیادی دارد و قطعاً کواچ و شاگردانش تنها به پیروزی در این مسابقه فکر میکنند تا به همگان ثابت کنند پیروزی بر ایتالیا یک شانس و اتفاق نبوده است.
ارسال نظر