نامه کارگران به حسن روحانی
کانون شوراهای اسلامی کار استان تهران در نامه ای به رئیس جمهور ۱۶ خواسته مشخص جامعه کارگری را مطرح کردند. افزایش مزد ۹۳ طبق ماده ۴۱ قانون کار، انجام وعده پرداخت مابه اتفاوت مزد ۹۲، حذف استاد شاگردی، جلوگیری از طرح مباحث غیرواقعی مانند شرایط اقتصادی در تعیین مزد و ساماندهی قراردادهای مستمر از جمله این درخواستها است.
افزایش مزد ۹۳ طبق ماده ۴۱ قانون کار، عملی شدن وعده پرداخت ما به التفاوت تورم و افزایش مزد ۹۲، جلوگیری از طرح الگوی غیرواقعی مثل شرایط اقتصادی در تعیین مزد، حذف استاد شاگردی، جلوگیری از قراردادهای کوتاه مدت کار، حذف پیمانکاری ها، اجرای معافیت مالیاتی کارگران، ساماندهی قراردادهای مستمر، حذف طرح طبقه بندی مشاغل، حذف ویژه خواری، تشویق صادرات و امنیت سرمایه کذاری، آزادی مطبوعات، حق اعتصاب کارگران، جلوگیری از حاکمیت دولت در تامین اجتماعی و بخش تعاون و تفکیک وزارتخانه های تعاون، کار و رفاه؛ اصلی ترین خواسته های مطرح شده در این نامه است.
متن نامه کارگران به این شرح است:
"جناب آقای دکتر حسن روحانی
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
سلام و خدا قوت
احتراما به استحضار می رساند قبل از انتخابات ریاست جمهور وعده دادید مابه التفاوت نرخ تورم و افزایش دستمزد کارگران را پرداخت خواهید نمود. آقای رئیس جمهور اینگونه سخن گفتن اگر از زبان کاندیداهای ریاست جمهوری در اروپا و آمریکا شنیده شود غریب به اتفاق خواهند گفت برای جمع کرن رای حداکثری مردم است ولی شنیدن از زبان رئیس جمهوری که علاوه بر شخصیت سیاسی شخصیت روحانی دارد حکایت از درک واقعیت و عمل کردن به رسالت انسانی و الهی بود.
حال اگر شما به وعده خود عمل نکنید چه اتفاقی خواهد افتاد؟ درست آن چیزی که نباید رخ دهد اتفاق خواهد افتاد یعنی بدبینی مردم به خصوص قشر عظیم و زحمتکش کارگری که نیمی از جمعیت کشور را که می توانند در انتخابات مجلس شورای اسلامی، خبرگان رهبری، ریاست جمهوری و شوراهای شهر شرکت کنند را به نظام و مسئولان به دنبال خواهد داشت.
آقای رئیس جمهور عدم دریافت دستمزد واقعی که رابطه مستقیم و حیاتی با زندگی کارگران دارد منجر به بروز پدیده مظلوم و ظالم و عکسالعمل آن از جانب مظلوم، ظلم ستیزی خواهد شد. لذا شما باید با تدبیر و امید زمینه بروز ظلم و ظالم را از بین ببرید ضمن آنکه باید دستمزد سال ۹۳ را بر مبنای نرخ تورم و هزینه خانوار موضوع ماده ۴۱ قانون کار در شورای عالی کار افزایش دهید لذا خواهشمند است نسبت به وعده داده شده در خصوص پرداخت مابه التفاوت نرخ تورم و افزایش دستمزد سال ۹۲ در روزهای پایانی سال عمل نمائید تا خوش بینی و باور و اعتماد را به جامعه تزریق کنید.
آقای رئیس جمهور
شایسته است جنابعالی و وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی به این موضوع توجه داشته باشید که معیارهای افزایش حداقل دستمزد کارگران موضوع بند ۱ و ۲ ماده ۴۱ قانون کار از قواعد آمره بوده و میبایست ملاک افزایش باشد. به خصوص بند ۲ كه معیشت خانواده كارگران را مدنظر قرار داده تاكنون مغفول مانده. معیشیتی كه به قول مقام معظم رهبری اگر نباشد دین هم نیست، اخلاق هم نیست، حفظ عصمت و عفت هم نیست، امید هم نیست و شورای عالی کار موضوع ماده ۱۶۷ قانون کار نیز باید در همین چارچوب عمل نماید لذا طرح الگوهایی مانند افزایش حداقل دستمزد بر مبنای بهرهوری و شرایط اقتصادی و در سطح منطقه و صنعت و غیره که خارج از معیار ماده ۴۱ می باشد، غیرقانونی است.
آقای رئیس جمهور عمل نکردن به قانون کار که قانون حداقلها می باشد از طرف کارفرمایان دولتی و بخش خصوصی عملی است مجرمانه چرا که قائل به برخورداری کارگران از کمترینها و حداقل ها نبوده و به دنبال گسترش برده داری نوین در قالب قراردادهای كوتاه مدت كار، افزایش شركت های پیمانكاری (آدم فروشی) گسترش كار براساس فرهنگ استثمارگرایانه استاد شاگردی و عدم پرداخت حداقل ها می باشند كه نه تنها برازنده نظام و مسئولان کشور نبوده بلكه با شرع مقدس اسلام و قانون اساسی نیز در تضاد شدید می باشد كه شما و دولت تدبیر و امید وظیفه دارید بنا به تكلیف قانونی و شرعی از کارگران حمایت کنید.
پس به وعده خود عمل نمایید؛ شورای عالی کار به ریاست وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکلف شوند به اینکه افزایش حداقل دستمزد را باید براساس ماده ۴۱ قانون کار یعنی نرخ تورم و تامین زندگی یک خانواده بدون در نظر گرفتن مشخصات جسمی و روحی ویژگی کار محول شده به کارگر اقدام نمایند.
در غیر اینصورت چنانچه افزایش حداقل دستمزد براساس مواد ۴۱ و ۱۶۷ قانون کار اقدام نگردد حق شکایت در مراجع ذیصلاح برای کلیه کارگران و تشکلات کارگری کشور به مانند سال ۹۲ محفوظ خواهد بود.
کارگران از پرداخت مالیات معاف شده و یا اینکه مالیات آنها نیز به مانند کارکنان دولت پس از معافیت های قانونی با نرخ ثابت ۱۰ درصد باشد. البته به این موضوع نیز باید توجه نمود مالیات بر ارزش افزوده نزدیک به ۲۰ درصد در سال ۹۲ و ۲۴ درصد در سال ۹۳ نیز به هزینه های جامعه به خصوص کارگران اضافه شده که با اعمال آن می بایست متقابلا مالیات برحقوق آنها کاهش یابد که این اتفاق رخ نداده که می تواند مورد پیگیری حقوقی نیز باشد.
در کارهای با ماهیت مستمر قراردادکار دائم منعقد شده و برای کارهایی که جنبه غیرمستمر دارد حداکثر مدت موقت توسط وزارت كار و هیئت وزیران اعلام شود؛ طرح طبقه بندی مشاغل موجود به علت آنکه مغایر با مواد ۴۸ و ۴۹ قانون کار بوده و بهره کشی و ظلم به کارگران در خصوص دستمزد و شرایط کار را به دنبال داشته و بهرهوری کارگاه را به شدت کاهش می دهد ملغی شود.
با کارفرمایانی که از پرداختن دستمزد قانونی و واقعی و بیمه نمودن کارگران خودداری می کنند برخورد قانونی و قضایی شود؛ متقابلا کارفرمایانی که قانون را رعایت می کنند و در اداره کارگاه خود در کار و تولید و رعایت شأن و کرامت نیروی کار قانونی و انسانی برخورد می كنند به طرق مختلف تشویق شوند.
برای صادرات تشویقاتی در نظر گرفته شود؛ سیاست های مالی و پولی به گونه ای تنظیم شود تا مردم تمایل پیدا كنند نقدینگی خودرا در بخش صنعت و تولید سرمایه گذاری نمایند در واقع اطمینان کنند که سرمایه گذاری آنها اصل و سودش از امنیت کافی برخوردار خواهد بود. انحصار ویژه خواری که فساد و تباهی را به دنبال دارد برچیده شود
مطبوعات و اصحاب رسانه آزاد باشند که واقعیت ها را به اطلاع مردم برسانند؛ با توجه به گسترش سرمایه داری و جلوگیری از ظلم و ستم به کارگران که برای جامعه و نظام جمهوری اسلامی صدمات و هزینه ها به دنبال خواهد داشت حق تجمع و اعتراضات و اعتصابات صنفی برای کارگران به رسمیت شناخته شود.
تجمیع وزارت کار و تعاون و رفاه تامین اجتماعی به لحاظ ساختاری از ابتدا درست نبود چرا که سازمان تامین اجتماعی به خاطر آنکه از محل حق بیمه نیروی کار شکل گرفته در این ادغام دولتی محسوب می شود و این دست اندازی دولت به اموال و دارایی کارگران بدون رضایت آنها محسوب می شود که مخالف قانون و شرع مقدس اسلام می باشد.
البته تامین اجتماعی موضوع اصل ۲۹ قانون اساسی به عنوان وظیفه دولت که منابع آن از محل در آمدهای عمومی دولت و مشارکت مردم تامین میشود با سازمان تامین اجتماعی متفاوت است؛ بخش تعاونی هم براساس اصل ۴۴ قانون اساسی یکی از ۳ رکن اقتصادی کشور می باشد که نباید دولت بر آن حاکمیت داشته باشد.
لذا شایسته است وزارت تعاون، کار و رفاه مجددا از هم تفکیک شده و هر کدام براساس ماموریت خود جهت جامعه هدف انجام وظیفه نمایند؛ فرهنگ خدمت به مردم از نوع فرهنگ اسلامی به طور ریشه ای در مسئولان و کارفرمایان نهادینه شود."
رونوشت این نامه برای رئیس مجلس شورای اسلامی، رئیس دیوان عدالت ادارِِی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس فراکسیون کارگری مجلس ارسال شده است.
نظر کاربران
امیدواریم جواب امیدوارانه ای بگیریم و تنها شعار و جواب این نباشد که: پایان شب سیه سپید است... صبح نزدیک است...این جوابها را در هشت سال پیش هم شنیده ایم.
دلخوشی نداره چون اقای روحانی دربدو ورودقانون تبدیل وضع شرکتی به قراردادی وازقراردادی به پیمانی ورسمی رااشتباه دولت قبل وآنرالغونموده وزمینه تولدشرکتها آنهم بصورت واگذاری کارحجمی ازطرف ارگانها راپیش بینی کرده ازایشان بپرسیدبعداز20سال آزمایش روی میلیونها نفرانسان پی پول وپارتی که همیشه ازنظرقانونی ودولت مظلوم واقع شده بودندکه باآن همه حق خوریها ونابرابریها دردولت قبل توقف ادامه ظلم کلیدخوردکه باقراردادی شدن ووعده به پیمانی شدن به مرورامیدبرابری کاری ودرآمدی رابه قشرعظیمی داده بودحال ازایشان بپرسیدکه چراآزموده راآزمودن آنهم باجان ومال ونان کلی ازجمعیت که سالها درارگانها وادارات موردظلم واقع شده اندودیگرتوان تحقیرها وقوانین زورگویی قانونمدارنمای شرکتهارانداشته وندارندترابخدایکسال خودوفرزندانتان وخانواده تان راجای یکی ازاین افرادبگزارید بخدایکماه دوام نمیاوریدچه رسدچندین یا30سال مگرهرانسانی چندسال عمرمیکندکه 30سال آنراباناامیدی ودرآمدناچیزوتوسریازبالادستیهابگزراند یارزاق
پاسخ ها
عزیزم میدانی چرا تبدیل نیروی شرکتی را به قراردادی ایشان لغو نموده چون ایشان به تبعیت دولت های قبل البته قبل از احمدی نژاد اینکار را انجام داده که فقط به نفع سرمایه دار برنامه ریزی میکرده اند
دو موضوع دررابطه بااین درخواست که سالهاست مطرح میشه وجود داره، اول اینکه جامعه حمایت ازکارگران که شامل خانه کارگر و بنیادهای حمایتی میشن این نکته را همیشه فراموش کرده اند که یکسر قضیه کارفرماها هستند،این بنیادها همواره از لزوم رعایت حق وانصاف سخن میگن اما هیچگاه راهکاری برای احقاق حق کارفرماها بیان نکرده اند، حقی که بارها پایمال شده و بسیاری از آنان را تامرزورشکستگی پیش برده، نه اینکه طرفدار ظلم به کارگرباشم هرگز، فقط می گویم باید آب را از سرچشمه پاک کرد، وقتی اوضاع اقتصادی مملکت طوری هست که بسیاری از کارخانه داران و روسای شرکتها و جاهای دیگه از پرداخت همین مقدار حقوق هم عاجزند وگاهاً حقوق کارگران رو چند ماه به چند ماه پرداخت میکنن دیگر چه انتظاری می توان داشت که رئیس جمهور یک طرفه قانونی را به تصویب برساند که میزان حقوق و حداقل آن بالاتراز توان کارفرما باشد، قضیه دوم اینجا شکل می گیرد که گیریم مجلس و دولت میزان افزایش حقوق را تا حدی برسانند که مورد رضایت کارگران باشد این سوال شکل می گیرد که با توان محدود کارفرماها آیااین مسئله باعث تشدید بیکاری نخواهد شد؟ به زبان ساده می توان گفت وقتی کارفرما نتواند حقوق دونفررا پرداخت کند ناچار یک نفر را اخراج و کارهردو را به نفرباقیمانده ارجاع دهد و این نیزنوعی ظلم است ، بایستی کار را ازریشه درست کرد و با افزایش مقداری ناچیز به دستمزدها نمی توان حق را به حقدار رساند
پاسخ ها
دوست عزیز با احترام به نظر شما اما چه ان زمانی که وضع کار خانه داران خوب بود و چه الان ما هیچ تفاوتی را در نوع پرداخت حقوق ندیده ایم میدانید مساله از کجا ایراد دارد؟ مسئله این است که در فقنون کار نوع پرداخت ایراد دارد یعنی فرقی بین گار گر دیپلم /بیسواد /ماهر /لیسانس و... نیست مسلما بنده به عنوان یک کار فرما هرگز با این قانون پر از ایراد به همه به یک اندازه حقوق میدهم ان هم چند؟ماهی 400 تومان که الان با این افزایش به 500 خورده ای میرسد شما انصافا اگر لیسانس بودین این حقوق رو قبول داشتید
دولت به داد مردم ضعف برس نه مردم سرمایه دار
پاسخ ها
دولتی که سرمایه داره دردمردم بیچاره رانمیداند سواره از پیاده نه خبرده
آقای رئیس جمهور از به یک وعده شان که با صدای رسا در تمام دیدارهای مردمی شان با در دست داشتن کلید اعلام مینمودند .(بالا بردن ارزش پول ملی = برگشت نرخ دلار به اول امسال که 1226 تومان بود ) بتوانند عمل کنند مردم و کارگران و ... نه یارانه میخواهند نه سبد نه افزایش حقوق نه بیمه درمانی عمومی نه ... همه چی به خودی خود حل خواهد شد - حتی رونق اقتصادی هم به کشور برمیگردد
پاسخ ها
البته اگر انشاالله کلید مشکلی پیدا نکند
جناب اقای ریس جمهور اگر وقت کردید سری به قانون کار که مصوب کرده اند بزنید و خوتون بررسی کنید با این اوضاعی که وجود داره :
1-عدم استفاده از نیروی کاری به صورت استخدامی
2-یکسان در نظر گرفتن تمام کارگران در جامعه حال آنکه خود میدانید عمده جوانان دارای مدرک تحصیلی دیپلم به بالا به صورت کارگری در کارخانه ها مشغول کار هستند
3-فاصله بین حقوق و مخارج کار گران که در طول این سالهای متمادی همواره اندازه سال نوری باهم تفاوت دارند
خود انصاف خواهید دا که حقوق کار گران نتنها با اضاف شدن 167000 تومان تغیری نخواهد کرد بلکه بد تر خواهد شد
با انجام مر حله نا مبارک و نا میمون هدف مندی یارانه ها و ادامه ان در سال جدید فشار مهلک بر قشر کار گری چنان افزایش میابد که همان یک ذره توان نیز از آنها گرفته میشود و چرخ تمام کار خانه ها از فعالیت می ایستد
آقای روحانی
شما اگه مرد عدل و تدبیر هستی پس چرا انقدر اختلاف طبقاتی وجود دارد در ارگان ها
چرا برادر بنده در بانک هست با 10 سال سابقه کار و با مدرک دیپلم 2خانه و 2 ماشین دارد چرا چونکه پاداش ها و تسهیلاتی که به آنها می دهند بسیار زیاد است .ولی بنده با مدرک لیسانس و هدر دادن 4 سال از عمر مفیدم الان اسم کارگر روم گذاشتن و با 490 هزار تومان و 4 سال سابقه کار هنوز موفق به خرید ماشین هم نشدم چه رسد به خانه حالا شما خودت دودوتا کن ببین آیا این عدل آیا این اختلاف طبقاتی تا کجاست.حالا دیگه نگم که بیمه درمانشان حتی ویزیت دکترشان می گیرند ولی کارفرما ...هیچی .تسهیلات مسافرتی دارند ما....هیچی واقعا عدل این است؟؟؟؟
پاسخ ها
عدالت یعنی پول وپارتی چون اگه داشتی هرچه که بخوای بهتری وبالاترینشو برات ردیف میکنندحتی کارهای راحت وپردرآمدکه دکترامیخوادبیسوادباشی پارتی وپول دکترا وهمه شرایط روهموارمیکنه ولی ناراحن نباشید دنیاسجن المومن ایندنیارانداریم ولی اون دنیا برامون میلیونها ویلا وماشین ولوکسترینها روآماده کردن اونجا ماحال اینا کار شتردرخواب بیند.......
چرا نظراتم رو نگذاشتید
آقای رئیس جمهور وعده هایش را در کلید سازی جا گذاشته اند .
پاسخ ها
حتما کلیدسازم ازکابینه دولت قبلی بوده یک کاری کرده که کلید قدرت جادوییشوازدست داده حالا دولت داره قوانین دولتهای طردشده قبلی روادامه میده خدابه دادمستضعف غیررسمی وکارگربرسه