درصد عامل انسانی در تصادفات مشخص شد
رییس پلیس راهور ناجا گفت: ۶۵ درصد تصادفات رانندگی در ابتدای خروجی شهرها و یا در ۳۰ کیلومتری شهرهای مقصد رخ می دهد.
خبرگزاری مهر: سردارسید کمال هادیانفر، رییس پلیس راهور ناجا در جلسه قرارگاه کاهش تصادفات فرماندهی انتظامی استان فارس در شیراز، با اشاره به اینکه هیچ دستگاهی در کشور به اندازه نیروی انتظامی با مردم ارتباط ندارد، اظهار داشت: امروز حدود ۸۵ میلیون شهروند داریم که یا راننده، یا سرنشین و یا عابر پیاده هستند، بنابراین به نحوی با پلیس راهنمایی و رانندگی ارتباط دارند.
وی با بیان اینکه امروز نیروی انتظامی با گذشته بسیار متفاوت شده است، افزود: تنها با نگاه سلبی نمیتوان کارها را پیش برد، بلکه باید با مهربانی، درایت و مدیریت قوی اقدامات لازم را انجام داد.
رئیس پلیس راهور ناجا چهار وظیفه اصلی پلیس راهنمایی و رانندگی را مدیریت ترافیک، تأثیر در ترددها، ایمنی در تردد و خدمات راهور عنوان کرد و گفت: در بخش ایمنی ترددها، ۳۳ سازمان در کشور نقش دارند که سهم پلیس ۲۰ درصد است.
سردار هادیانفر تأکید کرد: یکی از نشانههای توسعه یافتگی کشورها نظم و انضباط ترافیکی است و در کشور ما نیز پیشرفتهای زیادی در این خصوص حاصل شده است.
وی به نقش ۱۸ درصدی همیاران پلیس در کاهش تخلفات رانندگی اشاره کرد و افزود: این طرح که از چند سال پیش آغاز شد، بسیار تأثیر گذار بود به نحوی که کودکان آن زمان، امروز در جامعه تأثیر گذار هستند.
رئیس پلیس راهور ناجا با بیان اینکه سال گذشته، ۱۷ هزار و ۱۸۳ نفر بر اثر تصادفات رانندگی در جادههای کشور کشته شدهاند، گفت: ۳ هزار راننده از این آمار عامل مرگ افراد و مقصر حادثه بودهاند.
سردار هادیانفر با اشاره به اینکه تصادفات رانندگی ۷ درصد به تولید ناخالص ملی زیان وارد میکنند، خاطر نشان کرد: از مجموع تصادفات رانندگی، ۵۱ درصد در صحنه، ۶ درصد در طول انتقال و ۴۳ درصد نیز در مراکز درمانی و یا بعد از ترخیص جان خود را از دست میدهند.
وی تصریح کرد: ۹۲ درصد علت وقوع حوادث رانندگی عامل انسانی است که نیازمند آموزش و فرهنگ سازی است.
رئیس پلیس راهور ناجا چهارعامل سرعت غیر مجاز، سبقت غیر مجاز (به ویژه در جادههای دوطرفه)، عدم توجه به جلو (با محوریت استفاده از تلفن همراه) و خستگی و خواب آلودگی را عامل وقوع ۸۲ درصد تصادفات رانندگی در کشور اعلام کرد و گفت: متوسط سرعت در جادههای کشور ۷۸/۵ کیلومتر و در استان فارس ۸۲/۵ کیلومتر در ساعت است که در این خصوص باید در سطح استان فارس سرعت کنترل گردد.
سردار هادیانفر بر لزوم استفاده کلیه سرنشینان خودرو از کمربند ایمنی تأکید کرد و گفت: استفاده از کمربند برای کلیه سرنشینان خودرو الزامی است و با متخلفان برخورد قانونی صورت میپذیرد.
رییس پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی با بیان اینکه سالانه میلیاردها تومان صرف تهیه کاغذ جریمه میشود، گفت: از اسفندماه ۹۸ قبض جریمه کاغذی به طور کامل در کشور حذف و این کار به صورت هوشمند انجام خواهد شد.
وی با اشاره به وجود ۱۵ هزار اتوبوس و ۶۰۰ هزار کامیون در کشور، افزود: رانندگان اتوبوس نباید بیشتر از ۹ ساعت رانندگی کنند، ولی به دلیل در آمد پایین و مشکلات اقتصادی مجبور به کار اضافی میشوند که در عین حال این موضوع تخلف محسوب میشود و به شدت با آن برخورد خواهد شد.
رئیس پلیس راهور ناجا در پایان گفت: کلیه مسئولان در بخشهای مختلف استان فارس باید برای کاهش و پیشگیری از تصادفات رانندگی اقدامات لازم را انجام دهند تا همچنان استان فارس را در کاهش تصادفات رانندگی در کشور سرآمد ببینیم.
نظر کاربران
چرت و پرت نگو جاده و خبابانهای خراب وسط اتوبانها پر از خندق است تاریکی و نبود چراغ و روشنایی را باعث تصادفات است شما کم کاری و بی کفایتی خود را گردن راننده ها میاندازید شما که با یک جریمه کامیونها را در شهر راه میدهید مفصر نیستید کاش قبل از حرف زدن یک کم فکر کنید و به وجدان خود رجوع کنید
این آمار حقیقت ندارد
اولین عاملی که این آمار را از حقیقت دور میکند در نظر نگرفتن نقش خودرو بی کیفیت با تکنولوژی منسوخ شده بر عامل انسانی ست .
دومین عامل نیز جادههای غیر استاندارد در اشتباه انسانی میباشد .
وقتی خودرو و جاده هر دو مشکلات حاد دارند خودبخود باعث افزایش خطای انسانی هم میشوند و تاثیرشان منحصر به تاثیر مستقیم در تصادفات نیست .
همین دو عامل را اگر در آمار این مسئول وارد کنیم آنگاه از نقش عامل انسانی بیش از ۸۰ درصد کاسته میشود .
پاسخ ها
دقیقآ.
سردار هایانفر عزیز از به دو نکته کلیدی اشاره نکردین1- ماشینهای بی کیفیت و غیر ایمن 2- راهها ی کشور که به جرات میتوان گفت بیش از هفتاد درصد غیر استاندارد هستند. سردار عزیز و گرامی مردم یقین دارند که دغدغه شما حفظ جان مردم است اما حتمآ مطلع هستید که در کشورهای پیشرفت در بزرگراه ها و آزاد راهها تصادفات زنجیره ای بیش از پنجاه ماشین رخ میدهد علاوه بر اینکه کشته ندارند تعداد مصدومین هم خیلی زیاد نیست
سهم پرایدچقدره؟!!.
جاده ها فرسوده هستند مثلا جاده اهواز به اصفهان از ابتدای کارون چهار تا اهواز یعنی حوضیه استفاضی خوزستان فرسوده ونا امن هست نیاز به باز سازی داره کو مسئول کار کن
۹۹ درصد راننده هست ...