۹۲۵۵۹۷
۲ نظر
۵۰۰۷
۲ نظر
۵۰۰۷
پ

مقام مسئول وزارت بهداشت:

آغاز بحران سالمندی در کشور از سال ۱۴۲۵

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت از آغاز بحران سالمندی جمعیت کشور از سال ۱۴۲۵ خبر داد.

خبرگزاری ایلنا: مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت از آغاز بحران سالمندی جمعیت کشور از سال ۱۴۲۵ خبر داد.

«حامد برکاتی» مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت در ارتباط با جمعیت سالمند کشور گفت: برآورد شده است که تا سال ۱۴۲۵ به طور مشخص ما هنوز کشور جوانی خواهیم بود و به اصطلاح پنجره جمعیتی ما باز خواهد بود.

در سال ۱۴۲۵ سالمندی کشور شروع می‌شود

وی افزود: در سال ۱۴۲۵ به سالمندی جمعیت خواهیم رسید. در آن سال ۳۰ درصد جمعیت کهنسال خواهیم داشت. در آن بازه زمانی است که بحران شروع می‌شود. به عبارت دیگر در ۳۰ تا ۳۵ سال دیگر ما از هر سه نفر، ۱ نفر سالمند خواهیم داشت. اگر با همین ‌رشد جمعیت پیش برویم، این مشکلات پیش خواهد آمد.

برکاتی گفت: وقتی با چنین بحرانی روبرو هستیم، باید زیرساخت‌های لازم را فراهم کنیم. یکی از این زیرساخت‌ها سلامت سالمندان آینده است که جوانان امروز هستند. سلامت جوانان باید بوسیله وزارت بهداشت تامین شود. این تلاش به عنوان یک زیرساخت برای دوره بحرانی جمعیت سالمند خواهد بود.

وی افزود: این فعالیت از سمت وزارت بهداشت آغاز شده است. تلاش می‌کنیم با قوت بیشتر ادامه پیدا کند. سازمان بهزیستی، شورای ملی سالمندان کشور، وزارت رفاه و کمیته امداد هم با این مهم همکاری می‌کنند. امیدواریم با فعالیت‌هایی که انجام می‌شود، این چالش را بی‌دردسر پشت سر بگذاریم.

به ازای هر ۳ نفر یک نفر سالمند خواهد بود

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت افزود: برآوردمان این است که در یک بازه ۳۰ ساله از سال ۱۴۳۰ تا سال ۱۴۵۰ چالش داشته باشیم. بعد از آن نسبت سالمندان کشور کاهش پیدا خواهد کرد. حتما باید برای آن دوران آماده باشیم. ۲۰ سال دوره کمی نیست.

برکاتی در ادامه گفت: عدد سالمندان آن سال‌ها را که نمی‌توانیم تغییر بدهیم. ما تلاش می‌کنیم نسبت جمعیتی را احصا کنیم، ولی اگر با همین رشد زادوولد پیش برویم این اتفاق در سال‌های بعد هم ادامه پیدا می‌کند.

وی افزود: باید به این نتیجه برسیم که دولت زیرساخت‌ها را فراهم کند.باید از زوج‌های جوان حمایت کنیم و به این باور برسیم که دو فرزند کافی نیست. این فقط برای این است که جمعیت ایران پیر نشود.

روند سالمندی جمعیت ایران بسیار سریع است

برکاتی در رابطه با امکان استفاده از تجربیات کشورهای با جمعیت سالمند گفت: وضعیت ما با کشورهای اروپای شرقی که جمعیت سالمند دارند، متفاوت است. روند افزایش سالمندان ما یکی از سریع‌ترین روندها در جهان است. جمعیت آن کشورها در عرض ۷۰ سال پیر شد. کشور ما در عرض ۳۰ سال پیر می‌شود.

وی در این خصوص اظهار کرد: این کشورها زیرساخت داشتند، اما ما زیرساخت‌های مقابله را نداریم. ما حتما باید این حوزه را ویژه‌تر از آنها پیگیری کنیم. حتما مشکلات بیشتری از آنها خواهیم داشت.

میانگین سواد سالمندان در ۳۰ سال آینده ۷ کلاس خواهد بود

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت در پایان بیان کرد: باید تجریبات آنها را ببینیم، ولی نه الگوی جمعیتی و نه سطح سواد سالمندان ما همگون با آنها نیست. سالمندان ۳۰ سال آینده ما میانگین حدود ۷ کلاس سواد خواهند داشت، اما در جمعیت سوییس و سوئد این نیست. سواد سلامت و سواد عمومی جمعیت آنها خیلی بالاتر است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    خفه شین وبمیرین فقط مطرح میکنیدخوب نگین به قول موسسه استرالیایی به کمک مسولین ایران جمعیت ایران وکم کردیم ودشمن ماهمین جاس وقتی بودجه ومنابع شغل حدود۲۰ملیون افغانی میدین عاقبتش این میش و۱۵ملیون جوان بیکاروفقیرنمیتونن ازدواج کنن وبالا۳۰درصدسرپرست خانوادههابیکارن یعنی منفورترین کشوردولت جهانیم تودنیا

  • بدون نام

    در ایران مردم سخت‌کوش هستند الان دبیران هستند که چهل وپنج سال که هنوز تدریس می کنند جای نگرانی. نیست.

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج