چرا سریال «ستایش» دیده میشود؟!
آمار بینندگان سریال های تلویزیونی و میزان رضایت مندی آنها از سریالها پیامد چند نکته است که در ذیل به آن میپردازیم.
برنا نوشت: آمار بینندگان سریال های تلویزیونی و میزان رضایت مندی آنها از سریالها پیامد چند نکته است که در ذیل به آن میپردازیم.
معمولا آمار و ارقامی که از سوی رسانه ملی در خصوص میزان دیده شدن و رضایتمندی مخاطبان از مجموعههای نمایشی اعلام میشود، نزدیک به واقعیت است اما شاید جامعه آماری رسانه تنها به یک درصد و نظرسنجی معمولی ختم شود درحالی که با یک نگاه تخصصیتر میتوان فاکتورهای موفقیت یک مجموعه تلویزیونی را به لحاظ دیده شدن و رضایت مخاطب مورد بررسی قرار داد.
بیتردید سریالها در تلویزیون با آمار و ارقام متفاوت دیده می شوند و معمولا آثار نمایشی پرمخاطب ترین تولیدات رسانه ملی هستند. اینکه چه سریالی با چه نوع ساختاری در آثار نمایشی تماشاگر ایرانی را درگیر خودش میکند مبحثی است که با کمی تحقیق میدانی و نظرسنجی از خانوادههای مختلف ایرانی احصاء میشود و مدیران سیما می توانند بر پایه آن اقدام به سفارش و تولید آثار جدید نمایند.
در قدم اول باید گفت تجربه نشان داده تماشاگر ایرانی به شدت وابسته به قصه است و قصههای پرکشش و دنباله دار در کنار شخصیتهای جذاب و خاص، مخاطب را درگیر میکند.
در برخی از مواقع نیز دنبالهدار شدن سریال در فصلهای بعدی ویژگی خاصی است که علاقه مخاطبان را به دنبال کردن آن مجموعههای نمایشی دوچندان میکند اما بارها شده سریالی در فصل اول جذاب از آب درنیامده است و در ادامه نیز مخاطب با سریال همراه نبوده است.
در حقیقت تنها موفقیت یک سریال در فصل اول، نمی تواند در دیده شدن سریال در فصل های بعدی موثر واقع شود.
سریال «ستایش» ساخته سعید سلطانی یکی از آثار موفق تلویزیون در عرصه تولیدات نمایشی بود و همین مسئله کافی است که فصل های دوم و سوم سریال بهرغم اینکه داستانی بسیار ساده و معمولی داشته و دارند با مخاطب مطلوبی روبه رو باشند اما این شرط کافی و لازم برای دادن نمره قبولی به این مجموعه تلویزیونی نیست، چراکه یک سریال تلویزیونی جدا از داشتههایش به پارامترهای مختلفی برای رسیدن به یک استاندارد نیازمند است که نباید تنها به صرف موفقیت چند درصدی مجموعه در نظر مخاطب آن را سریالی موفق قلمداد کنیم.
شخصیت حشمت فردوس در فصل اول کاراکتری خاکستری اما جذاب بود اما برخی از رفتارهای تکراری و درشت و نمایشی او در فصل جدید جزو نقاط ضعف سریال محسوب میشود. بازی اوراکت و گاهی اوقات به دور از شخصیت تیپیکال حشمت فردوس جزو نقاط ضعف این سریال است که نمیتوان به راحتی از کنار آن گذشت.
ضمن اینکه یکی از نقاط عطف کاراکتر حشمت فردوس در فصل اول استحکام کاراکتر و قدرت شخصیت در انجام خواسته هایش بود و به همین دلیل به رغم سیاهی های نقش، او از قالب یک شخصیت واقعی و قابل باور خارج نمی شد درحالی که در فصل سوم یک بازی کنترل نشده و به دور از باور مخاطب در چند قسمت ابتدایی از او دیدیم که البته با گذشت زمان کم کم داریوش ارجمند با احاطه کامل روی نقش بازی کنترل شده تری را ارائه می دهد.
این حقیقت درباره کلیت سریال نیز صادق است که شخصیتهای از پیش تعریف شده در دوران جدید، لحظاتی تماشاگر را از آن خود می کنند اما اتفاقات دراماتیک فصل اول در فصل جدید دیده نمی شود، حتی کشته شدن برخی کاراکترها از جمله «صابر» شکی برای قصه محسوب نمیشود و قصه معمولیتر از آن چیزی پیش میرود که در فصل های ابتدایی شاهد آن بودیم.
رضایت مخاطب تلویزیون از سریال و تماشاگر بالایی که سریال را در فصل جدید دنبال می کند نشان از این دارد که محصول فعلی را نیز دوست دارند و این شاید زنگ خطری است که اعلام میکند مراقب باشیم تا مذاق و سلیقه مخاطب مان را دچار خدشه نکنیم. در واقع مقبولیت سریال از سوی مخاطب تنها دلیل رسیدن به یک استاندارد در سریال سازی نیست، چه بسا خودمان مخاطب را به افت سطح کیفی و رضایت زودهنگام دعوت کرده باشیم که این در نهایت اتفاق مبارکی محسوب نخواهد شد.
اگر استانداردهایی چون:
* فیلمنامه و قصه ای جذاب
* کارگردانی و هدایت بازیگر
* بازی های قابل قبول و شبیه به زندگی و...
مدنظر نباشد و یک سریال با مخاطب انبوه روبه رو شود، قطعا یک جای کار میلنگد. با تمام این اوصاف باید گفت در حال حاضر سریال «ستایش» به لطف فصل های گذشته کاراکتر حشمت فردوس و قصه ای که بعد از گذشت چند قسمت جا افتاده است، امروز یکی از پرمخاطب ترین مجموعه های تلویزیون است اما نمی تواند بهترین اثر کارنامه سعید سلطانی و یا کارنامه بازیگری داریوش ارجمند باشد.
نظر کاربران
چون هیچ تفریح وسرگرمی نیست مجبوریم این فیلمهای چرت رو ببینیم
پاسخ ها
تو که راست میگی
به نظر من داریوش ارجمند حرف نداره
بخدا اکثر مردم نميبينن اينا امار دروغ ميدن که بگن صدا و سيما خيلي بيننده داره
چون هیچ تفریح وسرگرمی نیست مجبوریم این فیلمهای چرت رو ببینیم
پاسخ ها
کاملا موافقم..
هرچند خودم اصلا نگاه نمیکنم.. حیف عمر و وقت نیست؟؟؟؟!
وقتی خسته از کار روزانه میای خونه و تو تلویزیون هیچ گزینه ای برای تماشا نیست و حق انتخاب نداری و نمی خوای ماهواره هم داشته باشی مجبوری بشینی پای این سریال های تخیلی و دو از واقعیت و بی کیفیت . این دلیل بر ایده آل بودن سریال نیست . برای تلویزیون ایران متاسفم .
چون در تلویزیون ایران همه فیلم ها تکراری هست و مردم به اجبار ستایش نگاه میکنن !!!
سریال ستایش فقط فقط فقط فقط بخاطر بازیگری قدرتمند جناب ارجمند است واله اصلا موضوع داستان بسیار پیش پا افتاده است افتاد
پاسخ ها
دقیقا حشمت فردوس رو ازش بگیرند باید درش تخته بشه
داداش مگه چند تا سریال از تی وی پخش میشه که مردم حق انتخاب داشت باشن؟
وقتی همین یکی داره پخش میشه مجبوریم ببینیم و دوسش داشته باشیم
حشمت فردوس واقعا قشنگ بازي ميکنه حرف نداره الکي خرابش نکنيد لطفا يک فيلم زن وشوهر نگاه ميکنيم همينه خسته هم نباشيد دست اندرکاران فيلم ستايش
داريوش ارجمند هميشه بهترين بوده
کدام دیده شدن قصه به انحراف کشیده شده تا حدودی که حول محورهای اصلی مثل ستایش وفردوس وشخصیت های اصلی تا یک قسمت چهل دقیقه ای نمیچرخد وسعی در گنجاندن قصه ای فرعی نقاش ومادرش وبه زور در مخ مخاطب جا میدهند ومخاطب رادر یک عمل اجباری قرار میدهد برای همراهی
امار رو دروغ به مردم ندید . سریال مزخرف
هرچی باشه از سریال هاس مزخرف ماهواره بهتره هرچند که باید سریالهای با قصه های جذاب و دوست داشتنی و یک زندگی اصیل ایرانی بیشتر ور تلویزیون ساخته بشه و مشکلات به روز مردم در ان گنجانده بشه وگرنه فیلم وسریال در حال حاضر در دنیا زیاد ساخته میشه که شاید ۲۰ درصد مخاطب داشته باشه. کشور ما سریال های اصیل و پرمحتوی و خانوادگی خوب خیلی نیاز داره.
با تمام احترام به عوامل فیلم
با این تم و داستان فیلم که خیلی ضعیفه و غیر تاریخی ، جنائی ، درام ، خانوادگی فول نیست پخش این فیلم برا ۵۰ سال قبل خوب جواب میداد . اینهمه ازش تعریف میکنم ؟..؟...........
بنظرم این سریال درجه سه میباشد.
فیلم عالییه افتاد
سریال آموزنده ای نیست فقط چیزی که جالبه نقش داریوش ارجمند درهشمت فردوس هست که کاملا باروحیات آقای ارجمند سازه گاره چون داریوش ارجمند خودش خودخواه هست نقش های خودخواهانه ومغروررا بهتر اجرا میکنه این بازیگر یاد ندارم یه وقت درتلوزیون خنده رولبهای مردم منتقل کنه چون یک هنرمند باید هرنقشی بهش بدن باید بتونه اجرا کنه مثل آقای اکبر عبدی نقش لات نقش آخوند وحتی نقش زن همه نقشی از
اوساخته است ولی بعضیها مثل داریوش ارجمند نقشی که باروحیات وخلق خوی آنها سازگار باشه میتونن اجرا کنن که خیلی راحته انگار دارن زندگی روزمره شونا انجام میدن در قالب شخصیت خودشون
ضعف نویسندگی داره ، داستان سردرگمه، داستان هی از این شاخه به اون شاخه می پره، زیگزالی میره جلو، ولی به نسبت سری 2 بهتر شده ، موسیقی متنش هم کمه ، موسیقی متن احساس امید و ترس و ... بیشتر به بیننده منتقل میکنه، گریم هم که نیازی نیست من بگم همه میبینن
سریال مدیون بازی خوب داریوش ارجمنده، زمانی سریال جذاب ميشه که میره سراغ حشمت فردوس ، البته چند نفر دیگر هم خوب بودن ، مثل غلام که نقشش هم کم بود
واقعا فیلم فیلمای قدیم الان شدن یه مشت قصه چرت و پرت
اونا فصلای فرار از زندان دارن و بازی تاج و تخت ماهم سنایش رو داریم خدایا مرسی بابت این همه لطفتت
بکی
هم خانوادگیه وهم مردم بیکار شب دراز قلندر هم بیکار ی جوری باید وقتشونو پر کنند شب بیداربمونند که روزا خوابشون ببره
از سریالهای مزخرف جم خیلی بهتره من دو فصل قبل رو دیدم و فصل سه رو هم نگاه میکنم بنظرم این فصل آموزنده تر و باحال تر از قبل شده
دليلش خيلي مشخصه سريال از قبل براي مردم شناخته شده هست از همون قسمت اول ميدونن آخرش چي ميشه عملا تكراريه ولي دقيقا چيزي نيست كه قبلا ديدن ضمن اينكه در ساعت 9 تا 10 شب تلوزيون جمهوري اسلامي هيييييييييييييچ چيزي نداره شبكه هاي آي فيلم و نمايش و تماشا كه مثلا دارن فيلم و سريال پخش ميكنن فقط دارن تكراري ميدن تكراري تكراري تكراري خوب فكر ميكني ملت چقدر ميتونن فقط فيلم و سريال تكراري ببينن مجبورن بشينن آبدوغ خيار جديد يعني ستايشو ببينن.
چون مردم میخوان بفهمن ستایش از چه کرمی استفاده کرده
پاسخ ها
خخخخ
کلا مردم فیلم طنز دوست دارن....