اعتماد: در قضیه مجید حسینی، تلویزیون باخت
سيد مجيد حسيني، مشاور قاليباف، مديرعامل سابق گروه مجلات هشهري، رييس سابق نشر شهر، رييس سابق باغ كتاب تهران و استاد دانشگاه است.
روزنامه اعتماد: سيد مجيد حسيني، مشاور قاليباف، مديرعامل سابق گروه مجلات هشهري، رييس سابق نشر شهر، رييس سابق باغ كتاب تهران و استاد دانشگاه است.
اين آخرين سمت او سرجهازي تمامي نورچشميهاست، براي روز مبادا و هنگام نبودن دولت موافق، بيسمت و عنوان نباشند.
حسيني بنا بر بيوگرافياش علوم سياسي خوانده است. اگر او به لحاظ نظري هيچ بهرهاي از اين علم نبرده باشد (كه اگر برده بود تفاوت طبقه و صنف را متوجه ميشد و دايما از طبقه پزشكان صحبت نميكرد) به معناي واقعي پوپوليسم را نه در نظر كه در عمل ميشناسد.
او حالا پس از جار و جنجالهايش در شبكههاي مجازي، راه به راه در تلويزيون آنتن ميگيرد. آخرين حضور او در تلويزيون كه همين چند شب پيش در برنامه مناظره بود.
برنامهاي كه قرار بود در رابطه با ظرفيت دانشجوي پزشكي در نظام آموزشي كشور باشد اما عملا به پرخاشگري و حمله شخصي حسيني و يارش در برابر دو پزشك حاضر در برنامه تبديل شد.
افرادي كه شيوه پوپوليستي در پيش ميگيرند هميشه نسبت به احساسات غليان شده جامعه شاخكهاي تيزي دارند.
شكاف ميان جامعه پزشكي و مردم اين روزها بنا به دلايلي (كه صداوسيما هم در آن بسيار تاثيرگذار است) به حدي زياد شده كه براي آناني كه دغدغه واقعي سلامت مردم را دارند بسيار نگرانكننده است.
طبيعي است كه مجيد حسيني بعد از شكستهاي پيدرپي رييسش در صندوق راي و همچنين حرف و حديثهايي كه پس از رفتنش از شهرداري پيش آمد، قصد دارد ميان مردم محبوبيتي براي خود دست و پا كند و با مستقل نشان دادن خودش آينده را متصور شود.
با اين رويكرد است كه هميشه آن چيزي را ميگويد كه مردم دوست دارند بشنوند.
همه مردم هم نميدانند آن كه خيرخواه جامعه است، آن كه جامعه و انسانها برايش اهميت دارد، آن چيزي را ميگويد كه {مصلحت} باشد و نه {خوشايند}. حسيني بعد از اينكه از ميان همه مشاغل ريز و درشتش تنها همان استادي دانشگاه برايش ماند، دايما در پي اين است كه خوشايند مردم را بگويد.
از اينرو با اعتماد به نفس زياد، با لحن و رفتاري به شدت توهينآميز در مناظره به جاي آنكه در رابطه با ساختار نظام سلامت در كشور صحبت كند به پزشك مدعو حمله ميكند و از او ميخواهد تا درآمد ماهانهاش را بازگو كند.
شايد اگر آن طرفهاي مناظره ميدانستند با چه كسي روبهرو هستند دستپرتر به ميدان ميآمدند و در جواب اين حملات از او ميخواستند تا از ميزان درآمدش در زمانه شهرداري قاليباف بگويد.
از اينكه مجموع تمام آن رياستها و مشاورها چه ميزان عايدي براي او داشته است؟ اما متاسفانه آن دو پزشك وارد بازياي شدند كه به ميزباني تلويزيون براي باختن آنها طراحي شده بود.
ساعتها ميتوان رفتار و گفتار حسيني؛ ادبيات، طرز نگاه كردن، نشستن و ميميك صورتش را تفسير كرد و به عنوان مورد درسي در كلاسهاي روانشناسي و البته روانشناسي سياسي تدريس كرد. ميتوان از او پرسيد كه چطور وقتي خودش با آن لهجه شيرين مشهدياش همه كار و تمركزش در تهران است، پزشكان را متهم به متمركز بودن در تهران ميكند؟ اگر او حتي يك كتاب در علوم سياسي خوانده باشد، ميداند كه اين وضعيت تقصير پزشكان يا هيچ كس ديگري نيست، بلكه به قول والرشتاين وضعيت پيرامون-مركز است كه چنين نتايجي در بر دارد و همه چيز در مركزي متمركز ميشود.
به نظرم براي اهل دقت فهم مجيد حسيني و سودايي كه او در سر دارد سخت نباشد، حرجي هم نيست. گله ما از صداوسيماست.
صداوسيما خواسته يا ناخواسته به شكافي دامن ميزند كه وراي تمام دعواهاي سياسي، تاثيرات مخربي در جامعه خواهد داشت.
كدام پزشك؟
پس از مرگ عباس كيارستمي و بهواسطه پروپاگانداي چند سلبريتي استارت دو قطبي شدن جامعه و پزشكان زده شد.
سلبريتيهاي ناآگاه از تمام نواقص نظام سلامت كشور، از روي هيجانات، هجمههايي را عليه صنف پزشكان آغاز كردند كه آن هجمهها و پاسخهاي تصويري و مضحك يك پزشك در آن زمان بسيار خبرساز شد.
آن سلبريتيها ديگر نه دنباله نواقص نظام سلامت كشور را گرفتند و نه اساسا هيچ مورد ديگري را هم پيگيري كردند، اما شكاف به وجود آمده هر روز و هر روز گستردهتر شد.
هر از گاهي يكي رهگذر نفتي بر اين آتش ميريخت و نميگذاشت كه اين شعله خاموش شود.
هر يك از آنها را ميتوان تكتك بحث و نقد كرد. اما حكايت صداوسيما در اين ميان جداست. اين سازمان به عنوان تاثيرگذارترين نهاد كشور و سازماني كه با بودجه كلان دولتي ارتزاق ميكند، در مورد يكي از مهمترين مسائل كشور كه هر اقدامي در رابطه با آن ميتواند تبعات عميق و درازمدتي داشته باشد بايد يك سياست و استراتژي كارشناسانه و آيندهبين داشته باشد.
حتي اگر خوشبين باشيم و نگوييم كه صداوسيما بنا بر دلايلي سعي در تشديد اين شكاف دارد، نميتوان اين حجم از غفلت را ناديده گرفت.
هنوز دير زماني از صحبتهاي آن مجري و توهينهايش نميگذرد كه صداوسيما، مجيد حسيني را به ميدان ميفرستد تا با بلند كردن صدايش راه را بر بحث و نقد سودمند نظام سلامت ببندد.
اولين نتيجه اين برنامه قهر پزشكان با صداوسيماست. چه بخواهيم و نخواهيم پزشكان تخصصي دارند كه همه ما به آن نياز داريم يا نياز پيدا خواهيم كرد و همين امر آتوريتهاي به آنها ميدهد كه در يك فضاي دوقطبي و متشنج، بيش از آنها، جامعه ضرر ميكند.
تبعات اتفاقات اينچنيني اين است كه نه تنها از آتوريته پزشكان كم نميكند، بلكه راه را براي تعامل و نقد منتج به تغيير، اعتلا و ترميم نظام سلامت را مسدود ميكند.
صداوسيما در برنامههايش در حالي همه پزشكان را ميلياردرهاي بيدرد و بازارياي ميداند كه همين الان نازپرورده دختران و پسران جواني هستند كه بهترين سالهاي عمرشان را در دورترين مناطق كشور، مناطقي كه حتي به آنجاهايي كه مجيد حسيني با دوربين ميرود تا وجه خيابانياش را تقويت كند شباهت ندارد، در حال خدمت هستند؛ در حالي كه چندين ماه حقوق نگرفتهاند.
مجيد حسيني در حالي تمامي پزشكان را كاسب ميخواند كه من بارها در مطب پزشكي شاهد بودم تعداد بيماراني كه پس از ويزيت، هزينه خود را به صلاحديد دكتر و با اشاره به منشي پس ميگرفتند، بيشتر از كساني بود كه پس از ويزيت مبلغشان عودت نميشد. همان پزشك حاذق كه جزو چند نفر اول رشته خود است، به گواه دستيارانش پركيسهاش صفر است، چراكه در بيمارستانهاي دولتي تنها دغدغه آموزش دارد و تمامي بيمارانش را به اسم همكاران جوانترش كه زماني هم شاگردش بودند رد ميكند تا آنها هم درگير شوند.
شايد بگوييد امثال او آنقدر دارند كه اين رقمها به چشمشان نيايد، اما همه ميدانيم كه چاه ويل حرص پرشدني نيست و اگر آدمي در او بيفتد ديگر بيرون نميآيد.
از جامعه پزشكي دفاع نميكنم. همه آنها را بري از عيب نميدانم. حتي همرشتهاي از همان پزشكي كه در سطور بالا ذكرش رفت، ميشناسم كه بيمارانش (كه اغلب دچار ضايعههاي مغزي هستند و ناتوان در حركت) بايد ساعت ۷ عصر به بعد، چهار طبقه پياده بالا روند تا به مطب برسند، چون كه خانم دكتر حاضر نيست شارژ بيشتري كه در برابر درآمدش هم بسيار ناچيز است به ساختمان محل مطب بدهد تا پس از تعطيلي ساختمان آسانسور كار كند. طبيعي است كه هيچ آدم بدون حب و بغضي نه بر حسب ديدن پزشك اولي، پزشكان را قديسان سفيدپوش ميبيند و نه با مشاهداتش از پزشك دومي آنها را شياطين ميخواند.
بحث من اين است كه صداوسيما در عوض سياستگذاري در راستاي ارتقاي نظام سلامت سعي ميكند ضعفهايش را با موج سواري بر احساسات مردم بپوشاند.
براي همين است كه در كوران طرح ملي فشار خون و در حالي كه ميلياردها پول براي غربالسازي اين بيماري هزينه شده، صداوسيما سخناني از يك روحاني پخش ميكند كه تشويق به خوردن نمك و چربي ميكند و از ديگر سو ژست بررسي اصولي موضوعي ميگيرد اما به جاي متخصص، يك فرد پرخاشگر، پرمدعا و پوپوليست را دعوت ميكند.
صداوسيما در اين مساله بايد به جد در رفتار خود تجديدنظر كند، حتي اگر مايل است كه به هر صلاحديد و مناسباتي به امثال مجيد حسيني دايما تريبون دهد، لااقل در مواردي اين كار را بكند كه تبعات كمهزينهتري داشته باشد.
ميگويند در قمار نهايتا آن كسي برنده است كه ميز قمار را پهن ميكند نه طرفين قمار، اما انگار در اين قماري كه صداوسيما پهن كرده و مردم و پزشكان را روبهروي هم قرار داده، خودش بزرگترين بازنده است، چراكه دقيقا خلاف ماهيت و اصولي عمل ميكند كه چرايياش بر آن مبنا تعريف شده است.
نظر کاربران
مجید حسینی هم کاملا حرف مردم وزد .
حرف حق تلخه حالا شما چرا سوختی برترین ها؟،
قبلا هر پزشک احازه یک مطب در استان را داشت چطوره الان پزشک حتی در یک شهر و استان چند مطب دارد؟
چرند ننویس بابا، حزف حق و میزد، کدام دکتر قبل از پول کرفتن عمل میکنه؟؟ فکر کردی مردم دیگه به امثال شماها اعتناد نیکنند که برداشتی این خبر و نوشتی......
با حرف های قلمبه سلمبه..... داری مظلوم نمایی میکنی
این آقای مثلا دکتر حسینی ، در تمام مسئولیتهایی که در شهرداری در زمان قالیباف گرفت صرفا یک مدیر بسیار ضعیف و بی شخصیت چیز دیگه ای از خودش نشون نداد فقط خوب حرف میزنه در عمل خالی و تهی از عملکرد مثبته
درود ب شرف حسینی
مردم بلوچستان عاشق حسینی هستن مرد حق گو
سیدمجید حسینی نقطه پرگارعشقاست میوه باغ بهشت هست تشکرخاص بلوچستان از حسینی عزیز و دلسوز و حق گو
آقا لطفا اسم نویسنده هم درج شود
پزشکان واقعا حریص هستند و صدا و سیما یک کودن به تمام معناست
حرف حق تلخ است اقای نویسنده اعتماد
ایشون حرف حق را میزند چه مشاور قالیباف باشد چه حتی ضد انقلاب یا چپ یا راست
من خودم 21ساله که در نظام سلامتم
به عینه همین وظع رو کاملا احساس میکنم
صدا وسرما میلی همینه
ای کاش ما مردم صدا وسیما را تخریم کنیم تمام هم وعمش در اور ن پول از اگهی است ونه انتطارات مروم
در این برنامه، حق با حسینی بود.
تو این مورد دقیقا حق با حسینی بود و هست، منکر بودن معدود پزشکان کار راه انداز که به فکر مردم هستن، نیستم، اما مثل قطره در برابر دریا هستن ، هرکسی که گذرش به مطبهای ،خصوصی و دولتی دکتر ها افتاده دیده و احساس،کرده ،تمام گفته های اقای حسینی،رو
تو ایران و پزشکان طبابت نمیکنن، تجارت میکنن ، همه تو کار ساخت و ساز و کاسبی از،درد مردم هستن
اولا بقول حضرت علی ع
انظر الی ما قال و لا تنظر الی من قال
ببین چی میگه، نبین کی داره میگه !!!
دوما. تخطئه گوینده، یکی از پرکاربردترین مغلطه ها از انواع سفسطه است.
سوما اگر مجید حسینی چنین است که میفرمایید چرا او با این حرفها امار پیامکها را ناگهان تغییر داد
چهارما. چرا مردم را بی سواد میدانید. حرفهای حسینی رو با گوشت و پوست لمس میکنن
چرا نمیشه یه دندان ساده رو درمان کرد ؟. بخش قابل توجهی از مردم. دندان و دندانپزشکی رو رها کرده اند
چرا قانون اساسی رو اجرا نمیکنن ؟؟. درمان و آموزش باید رایگان باشد. توده مردم زیر بار این دو خمیده اند
ادامه بدید تا ریشتونو مردم در انتخاباتهای بعدی بکنن
نویسنده نامحترم واقعا سر در کدام آخور دارد ؟؟؟؟
همه ملت را پوپولیست دانستن ناشی از کدام شعور است
امید که حاکمیت پول در عرصه بهداشت پایان یابد
و خدا کند پزشکان سوگندشان را محترم بشمارند، همین
حسینی که همون اول گفت به جای این دکترها باید از دولت نماینده ای حاظر میشد حرفها حقه و تلخ
حسینی که همون اول گفت به جای این دکترها باید از دولت نماینده ای حاظر میشد حرفها حقه و تلخ
متن عالی بود یک پوپولیست بی ادب طماع فقط میخواست خودشو نشون بده منظورم حسینی بود
تمام این آسمون و ریسمون بافتن روزنامه اعتماد بخاطر بغض و عداوتی است که نسبت به صدا وسیما دارد جدیدا مد شده تا حرف حقی میشنوند به آن حمله کنند اما مردم ما آگاهند.
شما از دکتر ها پول گرفتی این نقد را نوشتی استاد .حرف حق تلخ است .خوب ادم یکم انسانیت داشته باشه البته از صد تا دو تا دکتر ادم و انسان هم هست ولی بیشترشان دلال هستند
مجیدحسینی درست میگفت
چقدرازجامعه پزشکی گرفتی که این چرندیات روبنویسی؟
اقاي حسيني حرف حق رو زد چرا مملكت به اين بزرگي بايد تو مشت چندتا پزشك له بشه خوب ظرفيت دانشگاه رو ببريد بالا خود به خود همه چي حل ميشه پزشك زياد ميشه و مشكل سلامت مردم حل ميشه مسخره بازي اخه تو همه چي؟
پاسخ ها
اره تو راست میگی
خوب شد تو مسئول نشدی همه چیو به این راحتی حل کنی
افزایش پزشک و یا افزایش پذیرش در رشته پزشکی اصلا راه حل این مشکل نیست
اصلا هم باعث ارتقای سلامتی و کاهش هزینه های درمانی نخواهد شد
مثل وکلا
تعداد که بیشتر بشه اصلا تخصص افزایش پیدا نمی کنه
این راه حلی هست که به ذهن یه بچه دبستانی میرسه
هرگز افزایش تعداد کمکی نخواهد کرد
راه حل افزایش مالیات و گرفتن صحیح مالیات و توزیع مناسب و عادلانه امکانات پزشکی هست