۸۷۱۳۳۳
۵ نظر
۵۰۱۱
۵ نظر
۵۰۱۱
پ

پرخطرترین استان‌ها در بروز ده نوع سرطان

معاون تحقیقات وزیر بهداشت ضمن تشریح نتایج دومین گزارش ثبت سرطان مبتنی بر کل جمعیت ایران، پرخطرترین استان‌های کشور در مورد شیوع ١٠ سرطان شایع کشور را معرفی کرد.

خبرگزاری ایلنا: معاون تحقیقات وزیر بهداشت ضمن تشریح نتایج دومین گزارش ثبت سرطان مبتنی بر کل جمعیت ایران، پرخطرترین استان‌های کشور در مورد شیوع ١٠ سرطان شایع کشور را معرفی کرد.

رضا ملک زاده با اشاره به اینکه تازه‌ترین آمار ثبت شده موارد جدید بروز سرطان تحت «نظام ثبت سرطان ایران»، مربوط به سال ۱۳۹۴ (دومین سال ثبت سرطان با پوشش ۷۷ میلیون و ۵۳۹ هزار نفری کل جمعیت در ۳۰ استان) است، اظهار کرد: به دنبال ایجاد شبکه ملی ثبت سرطان در ایران، نخستین نتایج گزارش ثبت سرطان در کشور که مربوط به آمار ثبت شده سرطان‌ها در سال ۹۳ بوده، پس از تجزیه و تحلیل داده‌ها، در سال گذشته نهایی و اعلام شد و امروز شاهد اعلام نتایج دومین گزارش آن هستیم.

مجری اصلی بزرگترین مطالعه کوهورت خاورمیانه و شمال افریقا در ایران، از بروز ۱۰۸ هزار و ۷۹۸ مورد جدید سرطان در ایران شامل ۵۸ هزار و ۹۲ مرد (۵۳.۳۹ درصد) و ۵۰ هزار و ۷۰۶ زن (۴۶.۶ درصد) در سال ۹۴ خبر داد و گفت: این رقم در سال پیش از آن، ۱۱۲ هزار مورد شامل ۶۰ هزار و ۴۳۲ (۵۳.۹ درصد) مرد و ۵۱ هزار و ۶۲۸ (۴۶.۱ درصد) زن بوده است.

به گفته دکتر ملک زاده، شمار سرطان‌های بروز یافته براساس نرخ استاندارد شده سنی در هر دو جنس کل کشور طی سال ۹۴، شامل ۱۴۹.۷۴ در هر ۱۰۰ هزار نفر (حدود ۱۵۶.۹۵ مرد از هر ۱۰۰ هزار و ۱۳۴.۴۳ زن از هر ۱۰۰ هزار) بوده است.

شایع‌ترین سرطان‌ها در ایران

معاون تحقیقات وزارت بهداشت، شایع‌ترین سرطان‌ها در ایران را براساس آخرین آمار بروز استاندارد شده سنی آنها در سال ۹۴ شامل سرطان پستان با ۳۲.۹، سرطان پروستات با ۱۶.۹۳، سرطان پوست (غیرملانوم) با ۱۴.۶۸، سرطان معده با ۱۳.۷۰، سرطان روده بزرگ با ۱۳.۳۱ در هر ۱۰۰ هزار نفر برشمرد.

وی افزود: این رتبه بندی شایع‌ترین سرطان‌های ایران در سال ۹۴ در مقایسه با سال ۹۳ حفظ شده است.

سرطان معده شایع‌ترین بدخیمی در جمعیت مردان ایرانی است

رئیس پژوهشکده بیماری‌های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران، سرطان معده با ۱۷.۷۴، پوست غیرملانوم با ۱۷.۴۹، پروستات با ۱۶.۹۳، روده بزرگ با ۱۴.۱۳ و مثانه با ۱۲.۵۶ در هر ۱۰۰ هزار نفر را شایع‌ترین سرطان‌ها در میان مردان ایران برشمرد و گفت: سرطان معده شایع‌ترین بدخیمی در جمعیت مردان ایرانی است. به طوری که در سال ۹۴، ۶ هزار و ۵۳۷ نفر مبتلا به سرطان معده شدند. این درحالی است که پروژه Globocan سازمان بهداشت جهانی، سرطان ریه را به عنوان شایع‌ترین سرطان در میان مردان دنیا و سرطان معده را چهارمین سرطان شایع این جمعیت معرفی کرده است.

به گفته استاد ممتاز گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران، میزان بالای بروز سرطان معده در ایران اگرچه کاهش یافته و پیش بینی می‌شود این روند کاهش در سال‌های آینده نیز ادامه یابد، اما بروز بیشتر آن در میان جمعیت مردان ایران، ممکن است به علت شیوع بالای عفونت هلیکوباکتر پیلوری و چندین عامل خطر محلی به ویژه مصرف تریاک، مصرف بالای نمک و سایر عادات غذایی باشد. بر همین اساس، مطالعات بیشتر برای مشخص کردن عوامل خطر و در نتیجه طراحی برنامه‌های مناسب برای پیشگیری از سرطان معده در ایران ضروری است.

معاون تحقیقات وزیر بهداشت، همچنین سرطان‌های پستان با ۳۲.۹، روده بزرگ با ۱۱.۷۰، پوست (غیرملانوم) با ۱۰.۸۵، معده با ۸.۶۷ و تیروئید با ۷.۳۱ را پنج سرطان شایع در بین زنان ایرانی اعلام کرد و گفت: در سال ۹۴، ۱۲ هزار و ۵۸۸ زن ایرانی مبتلا به سرطان سینه شدند.

افزایش شیوع چاقی در بین زنان ایرانی به دلیل عادات غذایی، کم تحرکی و چاقی

وی با اشاره به عوامل خطر بروز سرطان سینه و افزایش سرطان روده در بین زنان کشور، به طور ویژه بر تأثیر چاقی بر این نوع سرطان‌ها تاکید کرد و با بیان اینکه متأسفانه شاهد افزایش شیوع چاقی در بین زنان ایرانی به دلیل عادات غذایی، کم تحرکی و چاقی هستیم، گفت: میزان بالاتر بروز سرطان سینه در زنان ایرانی نسبت به سایر سرطان‌های شایع در این جنس، سیاستگذاری ها برای پیشگیری، تشخیص و درمان زودهنگام این نوع سرطان را ضروری می‌سازد.

پرخطرترین استان‌ها در بروز ۱۰ نوع سرطان شایع در مردان و زنان ایرانی

ملک زاده، با استناد به نتایج نخستین سال اجرای ثبت سرطان مبتنی بر کل جمعیت ایران (سال ۹۳) پرخطرترین استان‌های کشور در بروز ۱۰ نوع سرطان شایع در مردان و زنان را اعلام کرده و با بیان اینکه نتایج سال ۹۴ نیز پس از آنالیز داده‌ها، به زودی اعلام خواهد شد، افزود: در بین جمعیت مردان ایران، در سرطان معده در اردبیل، زنجان، خراسان شمالی، سرطان پروستات در یزد، فارس، تهران، سرطان روده بزرگ در سمنان، تهران و یزد، سرطان مثانه در کرمان، یزد، آذربایجان غربی، سرطان ریه در آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، کرمان، سرطان خون در اصفهان، یزد، کرمانشاه، سرطان سیستم عصبی در آذربایجان غربی، یزد، زنجان، سرطان مری در زنجان، خراسان شمالی، گلستان، سرطان غدد لنفاوی در یزد، خوزستان، کرمانشاه و سرطان حنجره در خراسان شمالی، کرمان، خراسان جنوبی، استان‌های رتبه اول تا سوم (پرخطر) را دارا هستند.

یزد، زنجان و آذربایجان غربی، استان‌های پیشتاز در بروز ١٠ سرطان شایع در مردان معرفی شدند

معاون تحقیقات وزیر بهداشت، سه استان یزد، زنجان و آذربایجان غربی را استان‌های پیشتاز در کل ۱۰ سرطان شایع مردان معرفی کرد.

وی، استان‌های دارای رتبه اول تا سوم ۱۰ سرطان شایع زنان ایران را برشمرد و گفت: سرطان سینه در تهران، یزد، سمنان، سرطان روده بزرگ در سمنان، تهران، یزد، سرطان معده در اردبیل، زنجان، آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی، سرطان تیروئید در کهکیلویه و بویراحمد، یزد، چهار محال و بختیاری، سرطان خون در اصفهان، یزد، اردبیل، سرطان ریه در بوشهر، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، سرطان سیستم عصبی در یزد، زنجان، آذربایجان غربی، سرطان مری در زنجان، خراسان شمالی، گلستان، سرطان تخمدان در یزد، تهران و سمنان و سرطان رحم در زنجان، یزد و تهران شایع هستند.

یزد، خراسان رضوی و اصفهان دارای بیشترین موارد بروز ۱۰ سرطان شایع زنان ایران هستند

به گفته معاون وزیر بهداشت، استان‌های یزد، خراسان رضوی و اصفهان دارای بیشترین موارد بروز ۱۰ سرطان شایع زنان ایران هستند.

ملک زاده گفت: بیشترین موارد بروز تمام انواع سرطان در ایران، در گروه سنی ۷۵ تا ۸۵ سال دیده می‌شود.

مجری اصلی مطالعه بزرگ کوهورت گلستان، خاطرنشان کرد: درحالیکه سرطان‌های دستگاه گوارش فوقانی به ویژه معده و مری در شمال غرب و شمال شرق ایران به دلیل وجود عوامل خطری همچون مصرف تریاک، نوشیدن چای داغ، مصرف کم میوه و سبزیجات تازه و بهداشت نامناسب دهان و دندان بیشتر است، همچنین، بدخیمی‌های سینه، روده بزرگ، پوست، تیروئید، مثانه، پروستات و تخمدان در بخش‌های مرکزی و جنوب ایران عمدتاً به دلیل سبک زندگی، رژیم غذایی، کم تحرکی و چاقی فراوانی بیشتری دارد، هر چند که اظهار نظر دقیق در این باره نیازمند مطالعات اپیدمیولوژیک است.

ملک زاده یادآور شد: البته سرطان مری در استان گلستان به دلیل بهبود اوضاع اقتصادی و اجتماعی و به ویژه دسترسی کامل به آب آشامیدنی بهداشتی به جای آب غیرلوله کشی و سوخت استاندارد به جای سوخت‌های نفتی و بیوزیستی در فضای بسته خانه که از جمله عوامل خطر سرطان مری در این استان طی سال‌های گذشته بود، کاهش چشمگیری یافته به طوری که از ۱۰۰ در هر ۱۰۰ هزار مورد، به ۲۰ در هر ۱۰۰ هزار بروز (یک پنجم) رسیده است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    بنظر می رسد عامل اصلی ازدیاد سرطانها بر اثر وجود تشعشعات الکترونیکی وپارازیت ومواد غذایی نامرغوب است چون در گذشته به این صورت فعلی سرطان وجود نداشت

  • بدون نام

    لرستان نبود خدارو شکر

    پاسخ ها

    • بدون نام

      معلوم نیست چی میدین به ملت همش شیمیایی

  • بدون نام

    ملت نادان== مدیران نادان

  • پویا

    پارازیت ماهواره ای علت اصلی بروز اینهمه سرطان در ایران است
    مسئولین التماس تفکر

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج