کام بازار تلخ شد؛ افزایش ۷۰درصدی قیمت شکر
روزنامه همدلی درباره افزایش قیمت شکر در آستانه ماه رمضان نوشت: بر اساس گزارشها، قیمت کالاهای اساسی در یکسال جهش چشمگیری داشته که چندی است، شکر نیز بر فهرست این کالاهای گران اضافه شده است. آن طور که گزارشهای میدانی حکایت میکنند، قیمت شکر بستهبندی از اسفندماه در بازار افزایش یافته و برخی فروشگاهها، این محصول را با قیمت بیش از ۸ هزار تومان عرضه میکنند.
روزنامه همدلی درباره افزایش قیمت شکر در آستانه ماه رمضان نوشت: بر اساس گزارشها، قیمت کالاهای اساسی در یکسال جهش چشمگیری داشته که چندی است، شکر نیز بر فهرست این کالاهای گران اضافه شده است. آن طور که گزارشهای میدانی حکایت میکنند، قیمت شکر بستهبندی از اسفندماه در بازار افزایش یافته و برخی فروشگاهها، این محصول را با قیمت بیش از ۸ هزار تومان عرضه میکنند.
این در حالی است که سال گذشته نرخ فروش مصوب شکر برای کارخانجات تولیدی، ۳ هزار تومان تعیین شده بود. این ماجرا ظاهرا امسال نیز ادامه دارد و به گفته دبیر انجمن صنفی صنایع قند وشکر، بین قیمت مصوب و نرخ شکر در بازار مصرف، فاصلهای ۲ برابری وجود دارد.
آنطور که بهمن دانایی گفته است: «هماکنون نرخ مصوب شکر درب کارخانه و در بازار مصرف تغییری نکرده و همچنان براساس آخرین مصوبه سوم شهریورماه سال گذشته ستاد تنظیم بازار قیمت هر کیلوگرم شکر سفید درب کارخانه برای مصرفکننده 3هزار تومان، شکر فله برای مصرفکننده ۳ هزار و 400تومان، شکر بستهبندی ۹۰۰ گرمی 4هزارتومان و شکر بستهبندی یک کیلوگرمی 4 هزار و 400 تومان تعیین شده است و براساس همین مصوبه عرضه این محصول با قیمت بیشتر مصداق گرانفروشی بوده و در صورت مشاهده براساس مقررات باید با آن برخورد شود.»
این داستان در حالی جریان دارد که نرخ مصوب شکر در کارخانه کیلویی 3 هزار تومان و در بازار مصرف کیلویی 4 هزار و 400 تومان تعیین شده است، اما با این همه گزارشهای میدانی و رسمی نشان میدهد قیمت این محصول در بازار به بیش از 9 هزار تومان رسیده است. ماجرای افزایش قیمت کالاهایی مانند شکر که در لیست ارز بگیران 4200 تومانی هستند، در حالی مطرح است که درباره علت اصلی گرانی آنها اظهارنظرهای مختلفی مطرح شده است.
برخی از دستاندرکاران بازار بر این باور هستند که به دلیل کاهش عرضه این محصول، قیمت شکر از اواخر سال گذشته رشد کرده است. شبیه به اتفاقاتی که چند ماه گذشته در بازار بسیاری از کالاهای اساسی رقم خورد و به دلیل احتکار برخی از کالاها از قبیل محصولات بهداشتی و خوراکی، قیمتها شروع به رشد کردند. این در حالی است که عده دیگری از دستاندرکاران بازار بر این باور هستند که صادرات بیرویه و قاچاق شکر زمینه را برای گرانی این محصول مساعد کرده است. هر چند بر اساس تجربه سالهای گذشته و اتفاقاتی که در بازار دیگر کالاهای اساسی رقم خورد، میتوان گفت که دلالها زمینه سازی اصلی افزایش قیمت کالاهای اساسی هستند.
مشابه این اتفاق در بازار مسکن و خودرو نیز وجود داشته و به گفته بسیاری از آگاهان اقتصادی دلالها جدای از اتفاقات سیاسی یا اقتصادی عامل اصلی گرانی هستند. این موضوع اینروزها در بازار شکر نیز اتفاق افتاده است و به گفته مسئولان اکنون سود زیادی را از این کار میبرند.
بر اساس گزارشهای میدانی در برخی از روزها حتی شکر از بازار حذف شده است و به گفته برخی از فروشندهها، به دلیل اینکه بازار با کمبود عرضه مواجه است، این کالا گاهی از فروشگاهها حذف شده و موجب سرگردانی خریداران شده است. آنطور که دبیر انجمن صنفی صنایع قند و شکر روز گذشته گفته بود: «هماکنون در بازار مصرف هر کیلوگرم شکر بستهبندی بیش از 9 هزار تومان در بازار فروخته میشود که باید گفت هیچ ارتباطی به کارخانههای تولیدکننده این محصول نداشته و این سود غیرقانونی به جیب عدهای واسطه و دلال و برخی از واحدهای بستهبندی میرود.»
نظر کاربران
خاک بر سرتون مگه نگفتین چیزی گرون نمیشه برای ماه رمضون
سلام
پس این عزیزان که مسئولیت حفظ امنیت اقتصادی را داراهستند
نباید اجازه دهند مشتی وطن فروش به جامعه اسیب وارد کنند
سربازان جان برکف امام زمان ( عج) باید رد پایشان بیشتر وگامهایسان استوار ومشتشان فولادی تر وارد میدان شوند
این همه نتیجه تکرار روحانی مچکریم
لعنت این بار شیطان به روح کسانی که این آشفته بازار را درست کردند .
رحم .انصاف .معرفت .نظارت مرده دولت بی کفایت و.....
نگرفته . همه دست یه مشت دلال خدانشناس و خون آشامه که عرصه رو به مردم فقیر تنگ کردند. خدا لعنتشون کنه
الهی بحق علی و اولادش نابود بشید
خدایا هیچ امیدی از مسوولان نیست بحق خدایی خودت ریشه این مفسدان ازبیخ وبن برکن
شهر که بیکلانتر بشه قورباغه هفت تیر کش میشه
تا ماه رمضان هم میاد قیمتها دوباره واویلا میشه
پاسخ ها
عید بود حالا شد رمضون بعد میشه محرم و .... همینجور دور میزنه
توی این مملکت چیزی هست که گرون نشه
پاسخ ها
حقوق من وشما
به جای اینکه مدیریت ضعیف ومریض تانرا درمان کنید تا درآستانه ایام مذهبی فراوانی وارزانی باشه تامردم خوشحال باشند گرانی هوم میاره ،خدا بهتون عقل وشعوربده تااین مسائل ساده رادرک کنید نه اینکه درماه پربرکت رمضان گرانی وکمبود حاکم باشه .اینو بچه مدرسه هم میدونه واقعا متاسفیم بیسواد ها .
شکر هم نمی خوریم
چه می کنه ترامپ !وتیم بالیاقت تدبیر وامید!؟
خاک عالم بر سرتان بااین کارهای زشت و بی تدبیر حسنک کجایی شکر اینم مزارع خوزستان به این بزرگی شکر 8 هزار تومان حتما صادر میکنید بخاطر ارز مثل پیاز گوجه سیب زمینی
مردمان نادان==== کشور ویران
مردمان نادان==== کشور ویران
اگه راست میگین که شماها حامیه ملت ایران هستین ، سلطان شکر را هم اعدام کنید .
همینه دیکه وقتی عامل اصلی رو که افزایش دلار هست رو فراموش وبه سرشاخه ها وبرگها ور میرید نتیجه همین میشه
قیمت شکر بین ۸ تا ۱۰ تومان...
لعنت به پدر و مادر باعث و بانیش
دولت که توانایی کنترل قیمت ها را ندارد قوه قضاییه اقدام کند
تازه اولشه شاهد رشد 500 درصدی قیمت ها نیز خواهیم بود
به برکت دولت حسن کلیدساز
ارزش پول که شده برابر برگ درخت
به قول قدیمیا آب وار(جوی) رابرد