آخرین اخبار سیل در کشور
فرماندار شوشتر گفت: حدود ۷ روستای بخش شعیبیه شوشتر در معرض خطر سیل هستند که تعدادی خانوار به اردوگاه هلال احمر انتقال داده شدند. جهت آمادگی بیشتر با دهیاران و شوراهای روستا جلسه گرفته شد؛ تیپ ۴۵ ارتش و سپاه نیز پایکار هستند.
انتخاب: فرماندار شوشتر گفت: حدود ۷ روستای بخش شعیبیه شوشتر در معرض خطر سیل هستند که تعدادی خانوار به اردوگاه هلال احمر انتقال داده شدند. جهت آمادگی بیشتر با دهیاران و شوراهای روستا جلسه گرفته شد؛ تیپ ۴۵ ارتش و سپاه نیز پایکار هستند.
خطر سیل در خوزستان؛ انتقال تعدادی از خانوارهای شعیبیه شوشتر به اردوگاه هلال احمر
فرماندار شوشتر گفت: حدود ۷ روستای بخش شعیبیه شوشتر در معرض خطر سیل هستند که تعدادی خانوار به اردوگاه هلال احمر انتقال داده شدند.
حسین پنبهدانهپور فرماندار شوشتر در گفتوگو با فارس در شوشتر، با اشاره به افزایش رهاسازی آب از سد دز، اظهار کرد: پس از رهاسازی آب مشکل خاصی به وجود نیامد و موفق شدیم آب رهاسازی شده را بدون آسیب رساندن به روستاها عبور دهیم.
وی بابیان اینکه امیدوار هستیم مراحل بعدی رهاسازی آب بهاندازهای باشد که برای سیل بندها قابل تحمل باشد، گفت: حدود ۷ روستای شعیبیه در معرض خطر سیل هستند و به اهالی این روستاها اعلام کردیم که در مسیر سیل قرار نگیرند.
فرماندار شوشتر عنوان کرد: جهت آمادگی بیشتر با دهیاران و شوراهای روستا جلسه گرفته شد؛ تیپ ۴۵ ارتش و سپاه نیز پایکار هستند.
پنبهدانه پور گفت: تعدادی از خانوادههایی که در مخاطره هستند به اردوگاه هلال احمر که قبلاً برای اسکان روستاها ایجادشده بود انتقال داده شدند.
چهار روستا در بهبهان خوزستان، در محاصره سیلاب هستند
محمد حری بیان کرد: پل ارتباطی سه روستای 'ماهی دشت'، 'تیله کوه 'و 'سه کنار' این شهرستان به دلیل بالا آمدن حجم آب رودخانه مارون به زیر آب رفته است و امدادرسانی به این سه روستا و انتقال اقلام مورد نیاز از جمله مواد غذایی و امدادی از سایر راه های دسترسی در حال انجام است.
وی گفت: همچنین روستای امامزاده محمد به دلیل افزایش رهاسازی آب از سد کوثر( از ۴۰ به یکصد مترمکعب بر ثانیه) در استان کهگیلویه و بویراحمد دچار سیلاب شده است و تمام راه های دسترسی به این روستا به زیر آب رفته است.
حری با اشاره جمعیت این روستا را ۳۵ نفر اعلام کرد و ادامه داد: تلاش شد که با استفاده از بالگرد هلال احمر، مردم این روستا را به منطقه دیگری منتقل کنیم که موفق به انجام این کار نشدیم.
فرماندار بهبهان ادامه داد: امروز در حال ایجاد یک جاده دسترسی به این روستا هستیم تا کار جابه جایی مردم این روستا انجام شود.
وی گفت: همچنین در شامگاه سه شنبه هفته جاری اهالی یک روستای دیگر این شهرستان که در تهدید وقوع سیلاب بودند تخلیه شدند.
حجم آب سد مارون به یک میلیارد و 90 میلیون مترمکعب رسید
فرماندار بهبهان با اشاره به افزایش حجم آب پشت سد مارون به یک میلیارد و ۹۰ میلیون مترمکعب ، افزود: خروجی آب از این سد از ظهر چهارشنبه هفته جاری به ۴۵۰ مترمکعب بر ثانیه افزایش یافته است و تا کنون نیز در همین سطح است.
به شدت نیازمند همکاری مردم هستیم
فرماندار بهبهان در ادامه بیان کرد: نگرانی ما از حضور مردم در اطراف رودخانه مارون است، با وجود نصب بنر و اطلاعیه به مردم از وضعیت خطرناک این رودخانه، مردم و مسافران احتیاط نمی کنند و در اطراف رودخانه تردد دارند.
حری گفت: احتمال افزایش حجم خروجی آب از سد مارون وجود دارد به همین دلیل مسافران نباید در اطراف رودخانه باشند.
وی افزود: در ساحل رودخانه احتمال رانش زمین وجود دارد و مردم با توجه به اخطاریه هایی که اعلام می شود حتما از حضور در اطراف رودخانه خودداری کنند.
گفتنی است ظرفیت سد مارون در شهرستان بهبهان در جنوب شرق استان یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب است.
بارش باران از روز یکشنبه تا سه شنبه هفته جاری باعث جاری شدن سیلاب در برخی مناطق استان شد و به گفته هلال احمر استان در این مدت به ۴۱۰ نفر گرفتار در سیلاب امدادرسانی شد.
ستاد بحران خوزستان از سوم فروردین نسبت به احتمال وقوع سیلاب در همه رودخانه های استان هشدار داده و سازمان آب و برق خوزستان نیز گفته است که تعدادی از روستاهای شهرستان های اهواز، دزفول، شوشتر، شوش، دشت آزادگان و هویزه شرایط حساس تری را تجربه می کنند.
طی ۲ موج سیلابی در ۴۸ ساعت گذشته، ۱.۵ میلیارد مترمکعب آب وارد مخازن سدهای خوزستان شده است.
در زمستان سال ۹۷ نیز به دلیل بارش باران و رهاسازی آب از سد کرخه و دز بسیاری از مناطق استان درگیر سیلاب شدند.
سیلاب ۳۰ درصد گمیشان را فراگرفت
فرماندار گمیشان گفت: سیلابی که از آققلا در حال خروج بوده وارد برخی از روستاهای شهرستان گمیشان شده و در شهر گمیشتپه نیز حدود ۳۰ درصد مناطق دچار آبگرفتگی شده است.
به گزارش تسنیم، امیرشیر توماج ظهر امروز درباره آخرین وضعیت آبگرفتگی در این شهرستان اظهارداشت: با توجه به بارندگیهای اخیر شاهد افزایش روانابها در مناطق مختلف این شهرستان هستیم.
وی گفت: سیلابی که از آققلا در حال خروج بوده وارد برخی از روستاهای شهرستان گمیشان شده و در شهر گمیشتپه نیز حدود ۳۰ درصد مناطق دچار آبگرفتگی شده است.
فرماندار گمیشان بیان داشت: آبی که به سمت شهرها و روستاهای گمیشان در حرکت است، سرعن چندانی ندارد و عملا نمیتوان به آن عنوان سیلاب را اطلاق کرد اما بخشهای زیادی از این شهرستان را دچار آبگرفتگی کرده است.
وی گفت: از مردم خواستیم در طبقات بالایی منازل خود و محلهای ایمن و اسکان اضطراری حضور پیدا کنند.
توماج اظهارداشت: همه دستگاهها، نیروهای نظامی و انتظامی و گروههای مردمی در حال تلاش هستند تا از ورود روانابها به داخل شهرها و روستاها با حفر خندق و کانال جلوگیری کنند.
وی با بیان اینکه این حادثه شهرستانهای مختلفی را درگیر کرده است، گفت: انتظار داریم تا توجه ویژهای در سطح ملی به این شهرستان شود.
فرماندار گمیشان بار دیگر تأکید کرد: همه روانابهایی که در دشتها اطراف وجود دارد در حال حرکت به سمت شهر گمیشتپه است. تلاش میکنیم تا با همکاران مدیران و مسئولان سطح ملی و استانی روانابها را به سمت تالاب و از آنجا به دریا هدایت کنیم.
تخریب ۳۰۰ پل در کرمانشاه بر اثر سیل
مدیرکل راهداری و حمل نقل جادهای استان کرمانشاه اعلام کرد: بر اثر سیل اخیر در کرمانشاه ۳۰۰ پل روستایی و بین شهری در استان کرمانشاه تخریب شد.
فریبرز کرمی مدیرکل راهداری وحمل نقل جادهای استان کرمانشاه گفت: تخریب این پلها تخریب ۳۰۰ پل در استان کرمانشاهبیش از ۱۸۰ میلیارد تومان خسارت بر جای گذاشته است.
کرمی افزود: هم اکنون تمام راههای مواصلاتی، درون شهری و روستایی استان باز است و تردد بدون هیچ مشکلی در آنها جریان دارد.
این اداره کل به محض دریافت هشدارهای هواشناسی به سرعت به پاکسازی پلهای عبوری وجویها اقدام کرد تا در صورت وقوع سیلاب احتمالی، روانآبها به سمت رودخانهها هدایت شوند.
وی خاطر نشان کرد: همه نیروها و ماشین آلات اداره کل راهداری استان کرمانشاه از ابتدای تعطیلات به طور کامل برای امداد رسانی احتمالی در حالت آماده باش بودند.
به گفته کرمی برف روبی و نمک پاشی جادههای مواصلاتی وروستایی در ارتفاعات، هدایت سیل و روانآبها به سمت رودخانهها و بر طرف کردن مسدودیت جادههای کوهستانی به علت ریزش کوه در ساعات اولیه باعث شد در هنگام وقوع سیل در چند روز اخیر هیچ راه شهری و روستایی دراستان برای مدت طولانی مسدود نشود و تردد در همه محورها جریان داشته باشد.
آب شرب ۱۵۶ روستای سیلزده لرستان وصل شد
مدیرعامل آبفای لرستان از وصل شدن آب ۱۵۶ روستای خسارتدیده در سیلاب اخیر استان خبر داد.
به گزارش ایسنا، مهندس علیرضا کاکاوند اظهار کرد: در سیلاب اخیر آب شرب ۱۶۸ روستای استان قطع شد که نیروهای شرکت تمام تلاش خود را برای وصل آن انجام دادند.
وی با بیان اینکه هماکنون آب ۱۵۶ روستا وصل شده است، افزود: تنها ۱۲ روستای استان با مشکل مواجه است.
کاکاوند اضافه کرد: نیروهای این شرکت برای رفع مشکل روستاهای خسارتدیده در تلاش هستند و در سریعترین زمان ممکن آب این روستاها نیز وصل خواهد شد.
بازگشایی جاده ونایی بروجرد
بخشدار اشترینان از بازگشایی جاده ونایی خبر داد.
به گزارش ایسنا، مقداد صارمی اظهار کرد: بارش باران و جاری شدن سیلاب باعث ریزش کوه و مسدود شدن جاده شده بود که با تلاش عوامل راهداری این جاده بازگشایی شد.
وی ادامه داد: با توجه به تعطیلات نوروز و مراجعه مسافران به منطقه ونایی بروجرد و رفاه حال مردم منطقه ونایی این جاده سریعا بازگشایی شد و تردد نیز در جریان است .
صارمی با تاکید بر اینکه شهروندان و مسافران نوروزی از اتراق در کنار رودخانه خودداری کرده و مراقب کودکان خود باشند گفت: با توجه به بالا آمدن حجم آب رودخانه گلرود در مسیر ونایی ، مسافران نوروزی و شهروندان نکات ایمنی را رعایت کنند .
۳۰ درصد شهر آققلا همچنان دچار آبگرفتگی است
فرماندار شهرستان آق قلا گفت: در سیلاب اخیر 70 درصد از سطح شهر آق قلا دچار آبگرفتگی شده بود که در حال حاضر این میزان به حدود 30 درصد رسیده است.
امانگلدی ضمیر در گفتوگو با خبرنگاران با اشاره به روند کاهشی ارتفاع آب، اظهار کرد: در محلههای کل آباد، حکیم آباد، عیدگاه، تازه آباد، زمین شهری و استاندارد همچنان آب وجود دارد، البته ارتفاع آب در برخی از این مناطق از 3 متر به یک متر کاهش پیدا کرده است.
ضمیر در خصوص علت خارج نشدن آب از این مناطق پس هشت روز از وقوع سیلاب، افزود: بدلیل اینکه شتاب برون رفت آب از رودخانه کند است، برخی از محله ها همچنان درگیر آبگرفتگی هستند. باید از پایین دست آب خارج شود تا مشکل این محلات نیز به طور کامل برطرف شود.
وی گفت: در محله «زمین شهری» بدلیل سیستم فاضلابی که وجود داشت، حدود یک متر برگشت آب از رودخانه را داشتیم که در حال حاضر تخلیه آب از طریق پمپ ها در حال انجام است.
فرماندار آق قلا در ادامه در خصوص وضعیت راههای ارتباطی، گفت: جاده آق قلا به گنبدکاووس بازگشایی شده و لاین دیگر مسیر گرگان به آق قلا نیز تا ظهر امروز باز می شود.
ضمیر خاطرنشان کرد: امیدواریم مسیر آق قلا به اینچه برون با کمک ارتش جمهوری اسلامی تا امشب بازگشایی شود.
نماینده گرگان و آق قلا: آب وارد شده به منازل مسکونی فروکش کرده/ انتقاد به عملکرد ستاد مدیریت بحران
نمیانده مردم گرگان و آققلا در مجلس با بیان اینکه امروز که هشتم فروردین ماه است، مقدار آب وارد شده به منازل مسکونی فروکش کرده و کم شده است، گفت: ستاد مدیریت بحران در این قضیه بهتر از این می توانست عمل کند.
نورمحمد تربتینژاد در گفتوگو با ایسنا، در مورد آخرین وضعیت مناطق سیلزده شمال کشور گفت: استان گلستان و به طور مشخص شهرستانهای آققلا و گمیشان، از اول فرودین ماه دچار سیل شدند. یکی از ویژگیهای این سیل آب ماندگی در منازل، مزارع، واحدهای تولیدی و دامداری بود. آب ماندگی در بسیاری از منازل مسکونی تا ۲.۵ متر رسیده بود که باعث شد منازل مسکونی، واحدهای تولیدی و کشاورزی به زیر آب رفته و مردم دچار مشکل شوند. بسیاری مردم به علت غیرقابل سکونت بودن منازلشان به اسکانهای امن کوچ داده شده و عدهای نیز در طبقات فوقانی منازلشان زندگی میکردند و تدارکات به آنها میرسید.
نماینده مردم گرگان و آققلا در مجلس ادامه داد: امروز که هشتم فروردین ماه است، مقدار آب در منازل مسکونی فروکش کرده و کم شده است. مردم نیز در حال تخلیه آب از خیابانها و مناطق مسکونی هستند. انشاءالله که طی ۲-۳ روز آینده بخش قابل توجهی از آب گرفتگیها به کمک نیروهای کمکی رفع میشود.
تربتینژاد در مورد برآورد خسارات بخش کشاورزی اظهار کرد: برآورد خسارات وارده در زمینه کشاورزی به عهده بخشهای مختلف وزارت کشاورزی است. نماینده مربوط به آن وزارت خانه چند روز قبل به محل وقوع سیل مراجعه کرد و ما در ارتباط با ایشان هستیم. در جلساتی که با هم داشتیم، به طور تخمینی برآوردهای کلی خسارات انجام شد. به عنوان مثال خسارات وارده برای ۲۵۰ هزار هکتار زمینهای زراعی و ۲۰ هزار هکتار باغات آن منطقه برآورد شد. مدیر ستاد مدیریت بحران کل کشور هم پیشنهاداتی مبنی بر ارائه کمکهای بلاعوض ارائه کرد.
وی با اشاره به جلسه روز گذشته ستاد بحران که با حضور رئیس جمهور برگزار شد، گفت: رئیس جمهور نیز روز گذشته، دستوراتی در مورد برآوردها صادر کردند ولی چون هنوز سیل به طور کامل فروکش نکرده است و مردم مخصوصاً در گمیشان کاملاً درگیر این مخاطره هستند، ما از برآورد دقیق خسارات ناتوانیم. ولی شاخصهای کلی در مورد خسارات را بررسی کردهایم. کمیسیون کشاورزی هم به طور کامل نظارت خود را بر این موضوع انجام خواهد داد. انشاءالله که در یک تعامل بسیار خوب بتوانیم برآورد صحیح و دقیقی از خسارات داشته باشیم.
نماینده مردم گرگان و آق قلا در پاسخ به این پرسش تا به این جای کار، ستاد مدیریت بحران چگونه عمل کرده است؟ گفت: علی رغم تلاش شبانهروزی مسئولین، ستاد بحران میتوانست بسیار بهتر عمل کند. در هر بحرانی میتوان بهتر عمل کرد انشاءالله که از این مسائل درس گرفته تا بحرانهای احتمالی بعدی را بهتر مدیریت کنیم.
تربتی نژاد تصریح کرد: در این منطقه از سال ۷۱-۷۲ هیچ سیلی نیامده است. یعنی نزدیک به ۲۷ سال است که مردم با چنین مخاطرهای رو به رو نبودهاند. پیشبینیهای احتمالی اما در مورد این منطقه جدی گرفته نشد. استاندار نیز در این اتفاق حضور نداشت و این یک نقیصه بود.
اعلام آماده باش کامل در کردستان/ موج جدید بارش ها در راه است
ستاد مدیریت بحران کردستان با برگزاری جلسات متعدد اعلام کرد: کل استان باید در آماده باش کامل در راستای مقابله با حوادث احتمالی از جمله وقوع سیلاب باشد.
نظر کاربران
همه اینها به جای خود .
پیاز ارزان نباشه گوشت هم که گران هست .
تو کباب کوبیده چه بزنن تا بصرفه .
من از کلیه مسولین کشور تقاضا توجه به وضع پیاز کشور بکنند.
خدایا بارشها رو تقسیم کن یه مقدار هم واسه بلوچستان خشک بفرست