۱۳ هشدار هلال احمر به مسافران نوروزی
جمعیت هلال احمر با توجه به شرایط جوی و سیلابی شدن مسیل ها و رودخانه ها در ایام عید نوروز از مسافران نوروزی خواست از تماشای سیلاب و اتراق در حاشبه رودخانهها خودداری کنند.
خبرگزاری ایسنا: جمعیت هلال احمر با توجه به شرایط جوی و سیلابی شدن مسیل ها و رودخانه ها در ایام عید نوروز از مسافران نوروزی خواست از تماشای سیلاب و اتراق در حاشبه رودخانهها خودداری کنند.
در اطلاعیه سازمان هلال احمر خطاب به مسافران نوروزی آمده است:
«۱- پیشبینیهای هواشناسی در تعطیلات طولانی مدت نوروز ۹۸ نشان میدهد شرایط جوی و ناپایداری هوا به نسبت سالیان گذشته نامساعدتر است و میتواند مسافران نوروزی را در برخی از مواقع غافلگیرکند بنابراین اکیداً لازم است مسافران نوروزی خصوصاً در مناطق کوهستانی با تجهیزات کامل امدادی و جیره غذایی کافی و سایر ملزومات ضروری سفر و از قبل وضعیت آب و هوایی مسیر و مقصد را چک کنند.
۲. با توجه به سیلابی شدن مسیلها در مناطق شمالی و غربی کشور چنانچه مقدور باشد هموطنان از سفر به این مناطق تا عادی شدن اوضاع پرهیز کنند.
۳. مسافران لازم است که در مسیرهای اصلی سفر و از ورود به مسیرهای فرعی کم تردد و ناشناخته پرهیز کنند.
۴. اتراق در حاشیه رودخانهها و مسیلها اکیداً توصیه نمیشود.
۵. ۳۰ سانتیمتر آب گل آلود قادر است یک خودرو سواری سبک را معلق و از مسیر خود منحرف کند بنابراین لازم است قدرت آب را دست کم نگیریم و از ورود به مسیرهایی که آبهای خروشان در آنها جاری است، اکیداً خودداری کنیم.
۶. سیلاب تماشا ندارد. چنانچه در مسیر مسافرت به نقاط سیلابی برخورد کردیم حتماً لازم است سریعاً از محل دور شویم. آب خروشان بهتدریج زمینهای اطراف را سست و بهراحتی می تواند افراد حاضر در صحنه را غافلگیر کند.
۷. مراقب رانش زمین و ریزش کوه در مسیرهای کوهستانی باشید.
۸. از حضور در مناطق خلوت و کم رفت و آمد در طبیعت خودداری کنید.»
همچنین در این اطلاعیه از هموطنان در مناطق سیل زده و یا در معرض خطر سیل خواسته شده است تا در موارد زیر با دستگاههای امدادرسان همکاری کنند:
«۱. در روستاها و مناطق در معرض سیل خواهشمندیم که در صورت اعلام خطر از سوی دستگاههای امدادرسان در برابر تخلیه خانه و منطقه محل زندگی خود مقاومت نکنند. وقتی جان مان در معرض خطر است مال ارزشی ندارد.
۲. کودکان و افراد زیر ۱۲ سال را به هیچ وجه تنهایی به خارج از منزل نفرستید.
۳. در پاکسازی بام، جلو و داخل خانهها از برف و سیلاب با نیروهای امدادی همکاری کنید. قطعاً نیروهای امدادی - اغلب داوطلبانه - برای کمک به شما در منطقه حاضر شدهاند و مسئول و یا مقصر حادثه پیش آمده نیستند.
۴. چنانچه منزل شما در منطقه هشدار و نزدیکی رودخانه قرار دارد و یا از استحکام کافی برخوردار نیست، در صورت امکان تا زمان پایان روزهای بارانی به جای دیگری نقل مکان کنید. امکان اسکان موقت و تغذیه اضطراری در اغلب شهرها (در مساجد، ورزشگاهها و…) از سوی جمعیت هلال احمر نیز وجود دارد.
۵. در صورتی که به محل های اسکان موقت رجوع کردهاید تا زمان عادی شدن اوضاع، به محل خانه خود بازنگردید.»
ارسال نظر