علمالهدی: رضاخان، راهآهن را برای مردم ایجاد نکرد
نماینده ولیفقیه در خراسانرضوی گفت: کارنامه رضاخانی در تمام دوران سلطنتش جز جنایت، ظلم، ستم و نوکری برای غرب هیچ نداشت. حتی در ایجاد برخی برنامههای صنعتی، فناوری و ایجاد جریان آموزشی در کشور، رضاخان حرکتی را جز به عنوان خدمت به استعمار غرب انجام نداد. رضاخان راهآهن را در این کشور ایجاد کرد نه برای مردم بود بلکه برای خدمت به ناپاکانی که متفقین بودند و با اشاره آنها این راهآهن را راهاندازی کرد. راهآهن شمال به جنوب یک جریان غیرفرهنگی و غیراقتصادی برای مردم ایران بود.
خبرگزاری ایسنا: آیتالله سید «احمد علمالهدی» امروز ۲۱ تیرماه در تجمع حافظان حریم خانواده به مناسبت روز ملی عفاف و حجاب در مسجد گوهرشاد، اظهار کرد: مسجد گوهرشاد قتلگاه افرادی است که در مقابله و مبارزه با حرکت شیطانی دستنشانده استعمار بریتانیا، رضاخان قلدور، به شهادت رسیدند.
وی افزود: در سحرگاه ۲۱ تیرماه سال ۱۳۱۵ افراد بیگناه و غیرتمندی که در مقام صیانت نوامیس خود در مقابل اقدامات کافرمآبانه رضاخانی قیام کرده بودند در این مکان به خاک و خون کشیده شدند و اجساد طیبه و طاهره آنها به خانوادههایشان بازنگشت. تعداد شهدای مسجد گوهرشاد در سال ۱۳۱۵ هجری شمسی ۴ هزار نفر در تاریخ ثبت شده است.
علمالهدی با بیان اینکه آرمان ارزشمند این افراد صیانت از حجاب و عفت بوده است، خاطرنشان کرد: مسأله حجاب به عنوان یک ارزش قرآنی و واجب دینی مورد توجه همه بوده اما آنچه امروز باید تبیین شود، حرکت نابکارانه و جریان استعماری رضاخانی است که براساس شرایط آن روز و حاکمیت بریتانیا بر این کشور صورت گرفته است.
امام جمعه مشهد با بیان اینکه لباس، نمایش مذهب، جریان فرهنگی و هویت یک ملت است، گفت: مسأله کشف حجاب اجباری و براندازی چادر در راستای براندازی هویت ایرانی و اسلامی این مردم به وسیله رضاخان صورت گرفت. مردم، علما و نخبگان فکری و سیاسی کشور به این مسئله واقف شدند اما اعتراضات نخبگانی در برابر قلدریهای رضاخان به جایی نرسید.
نماینده ولیفقیه در خراسانرضوی ادامه داد: رضاخان مسأله اتحاد شکل را مطرح کرد و با به هم زدن لباس معمول ایرانی آن زمان، هویت مردم را از آنها گرفت. کشف حجاب در واقع در راستای براندازی هویت این مردم و جایگزین کردن هویت غربی به جای هویت اسلامی بود. جامعهای که هویت نداشت و هویت خود را از دست داده بود، با تمام وجود در اختیار جریان حاکم فرهنگی و جریان استعمارگر مسلط قرار میگرفت.
وی خاطرنشان کرد: کارنامه رضاخانی در تمام دوران سلطنتش جز جنایت، ظلم، ستم و نوکری برای غرب هیچ نداشت. حتی در ایجاد برخی برنامههای صنعتی، فناوری و ایجاد جریان آموزشی در کشور، رضاخان حرکتی را جز به عنوان خدمت به استعمار غرب انجام نداد. رضاخان راهآهن را در این کشور ایجاد کرد نه برای مردم بود بلکه برای خدمت به ناپاکانی که متفقین بودند و با اشاره آنها این راهآهن را راهاندازی کرد. راهآهن شمال به جنوب یک جریان غیرفرهنگی و غیراقتصادی برای مردم ایران بود.
علمالهدی تصریح کرد: صنایعی که به وجود آورد، صنایعی نبود که مردم را خودکفا کرده و آنها را در جهت زندگی مرفه کند. کشور را بازار مصرفی صنایع پسخورده و پسمانده غربیها قرار داد. برای اینکه این کشور بازار فروش و مصرف صنایع غربی باشد، صنایع را ایجاد کرد اما صنعت مادر را به وجود نیاورد. تنها خرید اتومبیل غربی، انتقال صنعت نبود.
امام جمعه مشهد ادامه داد: رضاخان دانشگاه را وارد این کشور کرد. دانشگاه به عنوان خدمت به غربیها بود. آن زمان که در کشور ما دانشگاه وجود نداشت ما ابوریحان بیرونی، فارابی، ابوعلی سینا و سرکردگان بزرگ علم، فکر و دانش را در روی زمین داشتیم. این بزرگان از حوزههای علمیهای آمدند که در کشور ما به عنوان یک جریان فرهنگی وجود داشت.
وی افزود: هرکاری که رضاخان انجام داد، نوکری برای انگلیسیها و خدمت برای اروپاییها و غرب بود. هر چه در مملکت بود را در دامن دشمن ریخت و دشمن را بر شئون فرهنگی، اقتصادی و سیاسی مسلط کرد. این کارنامه رضاخانی است.
علمالهدی با اشاره به اینکه چادر صرفنظر از یک پوشش عظیم اسلامی و واجب دینی، یک هویت ملی ایرانی غیر از هویت دینی است، تصریح کرد: در تاریخ نیز لباس زنان ایرانی قبل از اسلام چادر بوده است. رضاخان علاوه بر اینکه با اسلام دشمن بود، با ایران نیز دشمن بود. دشمنی رضاخان با اسلام نه به عنوان پیغمبر و قرآن بلکه به عنوان نابودسازی و براندازی هویت ایرانی بود به این علت که هویت ایرانی با هویت اسلامی به هم گره خورده بود.
امام جمعه مشهد افزود: حکومت و تاریخ رضاخانی غیر از همه ویژگیهایی که دارد، یک نقطه سیاه برای عبرت این مملکت است.رضاخان در سال ۱۳۱۵ کشتار عظیم و فجیع مسجد گوهرشاد را در راستای کشف حجاب اجباری انجام داد. امروز نیز افرادی که با حجاب اجباری مسئله دارند و این مانکنهایی که درست میکند و در خیابانها بدون چادر و روسری ظاهر میشوند، در حقیقت پیاده نظام جریان استکباری هستند که جاسوس آن نیز رضاخان بوده است. این افراد دنبالهرو آنها هستند.
نماینده ولیفقیه در خراسانرضوی گفت: اکنون دیگر آن زمان نیست. امروز روزی نیست که جاسوس انگلیسی و آمریکایی در این مملکت قلم بزند، مقاله بنویسد و ضد حجاب اظهارنظر کند. حجاب حرف و واجب قرآنی بوده و چادر لباس قرآنی است. قرآن چادر را به عنوان لباس زن مسلمان تعیین کرده است. توسعه حجاب با حرکت فرهنگی و فکری انجام میشود.
وی با بیان اینکه ما نمیخواهیم در فرهنگسازی جامعه با زور پیش برویم و با زور نیز نمیتوان پیش رفت، افزود: آنچه در عرصه نظام مطرح بوده، مبارزه با بیحجابی است زیرا هنجارشکنی و منکر شرعی است. ما نمیخواهیم با اجبار فردی را باحجاب کنیم. ما میخواهیم جلوی فساد را بگیریم، با منکر مبارزه کنیم و با ناهنجاری بجنگیم. توسعه حجاب با تحلیل، فکر، قلم و بیان ممکن بوده و حرکتی فکری است.
علمالهدی افزود: هیچگاه ما نمیگوییم با زور باید فردی باحجاب شود اما اگر بیحجابی در جامعه امنیت را به خطر بیندازد، عفت را از بین ببرد و در کشیدن سفره دین از زیر پای جوانان عامل دشمن شود، باید با بیحجابی مبارزه کرد. مبارزه با بیحجابی یک مسئله بوده و توسعه حجاب مسئلهای دیگر است. کار فرهنگی، کار زور نیست اما اجبار در حجاب برای مقابله با ناهنجاری و منکرات شرعیه است.
امام جمعه مشهد گفت: ما قبول داریم که امروز مردم از نظر اقتصادی و معیشت دچار مشکل هستند و این به دلیل دشمنیهای استکبار و برخی ندانمکاریها در مدیریت است اما عدهای عنوان میکنند که مردم دچار مشکل هستند پس بگذارید آزاد باشند. به مردم در جریان فرهنگی و مسایل اخلاقی جامعه آزادی دهید. این منطق غلطی است.
نظر کاربران
جالبه!!!!!!
پاسخ ها
کلا جایی که اسم رضاخان هست سانسوره نظر ننویسی بهتره چون که حالا همه مردم خدمات رضا خان را خوب میدونن
خوب که به رییسی رای ندادیم
چی بگم که سانسور نشه؟
پاسخ ها
عاقلان دانند
ممنون نمی دانستیم خوب شدگفته شد!؟
ما که هر چی مینویسیم شما سانسور میکنی
خدا قوت سانسورچی .
روزنامه های غربی در آن زمان نوشتند که شاه ایران راه آهنی ساخته که از«هیچ کجا به هیچ کجا میرود» . از بندری بی نام و نشان در خلیج فارس به بندری بلا استفاده در حاشیه شرقی دریای مازندران .
پاسخ ها
یعنی تو اون موقع بودی ؟ دایناسوری هستی واسه خودت
مهدیقلی هدایت (مخبرالسلطنه) در کتاب «خاطرات و مخاطرات» خود درباره طرح احداث خط آهن محمره (خرمشهر) به جز (بندر گز) مینویسد: «اول اسفند 1305 من پیشنهاد راهآهن را به مجلس بردم. منالغرائب، مصدقالسلطنه مخالف شد که در عوض قندسازی باید دایر کرد. راهآهن منافع مادی مستقیم ندارد. گفتم از راهآهن منافع مادی مستقیم منظور نیست. منافع غیرمستقیم راهآهن بسیار است. نظمیه یا نظام هم منافع مادی ندارد، ضروری مصالح مملکتاند. قند هم به جای خود تدارک خواهد شد و اثبات شیء نفی ما عـدا نمیکند.» دکتر مصدق اعتقاد داشت که هزینه و زمان اجرای چنین طرحی توجیه اقتصادی و فنی ندارد.
پاسخ ها
اشتباه فک کرد
دنیس رایت در کتاب انگلیس ها در میان ایرانیان مینویسد:« تا پایان دوره قاجار هیچ خط آهن طویلالمسافتی در ایران کشیده نشده بود، در نتیجه هیچگونه قصوری که از جانب بریتانیا باشد، نبود . جولیوس دو رویتر از میان جنبههای متعدد امتیاز وسیع و همه جانبهای که در سال 1872 از شاه کسب کرده بود، در وهله نخست به راهآهنی دل بسته بود که امید داشت بین دریای خزر و خلیج فارس بکشد. دولت بریتانیا از خطری که روسیه را متوجه ایران ساخته بود، بیش از پیش نگران شده بود. سخت عقیده داشت که چنانچه راهآهنی بین خلیج فارس و درون ایران موجود نباشد، کمک نظامی بریتانیا به ایران در صورت حمله روسیه از شمال غیرممکن خواهد بود.»
پاسخ ها
چقدر هم انگلیسی ها موقع حمله روسها به ایران کمک کردند. خخخخخ
حرف زدیم سانسور کردی ...
پاسخ ها
روحش شاد
روحش شاد، آ سمان برایمان راه آ هن بارید ،حاجی .....
واقعا جالب بود
بالاخره رضاشاه خدماتی به ایران کرد.ولی ....
خوب سانسور میکنی سانسور چی
بچه ها نظر من هم سانسور شد!!!
پاسخ ها
اینم فیلتر کردین خوب نوشتم که بابا سانسورچی موش بخوردت
مگر عسلویه برای مردم ساخته شده ؟ما که خیری از عسلویه ندیدیم فقط روز به روز داریم کرسنه تر میشیم
این انگلیسیای حرومی هر چی فشار اوردن که راه اهن ار غرب به شرق باشه که بدردشون بخوره.چون هند مستعمره انگلیس بود و راهشونو نزدیک میکرد . رضاشاه قلدر قبول نکرد و به لج اونا از شمال به جنوب کشید. ( راست میگه خدایی قلدر بوده )
حرفای حاج اقا همیشه درسته
داداش سانسور که نکردی؟!
فقط سانسورکردن
دانسگاه را همیطور