۷۲۱۸۸۴
۷ نظر
۵۰۱۴
۷ نظر
۵۰۱۴
پ

هشدار درباره فاجعه نفت ۱۰۰ دلاری

بانک "یو بی اس" هشدار داد قیمت نفت به سطح حساسی برای رشد اقتصادی جهانی رسیده و ممکن است در صورت تداوم افزایش، اقتصاد آمریکا را دچار رکود کند.

خبرگزاری ایسنا: بانک "یو بی اس" هشدار داد قیمت نفت به سطح حساسی برای رشد اقتصادی جهانی رسیده و ممکن است در صورت تداوم افزایش، اقتصاد آمریکا را دچار رکود کند.

این بانک سرمایه گذاری سوئیسی جدیدترین موسسه مالی است که نسبت به پیامدهای اقتصادی سه رقمی شدن قیمت نفت هشدار می دهد.

نفت تحت تاثیر تاثیر تقاضای قوی، کاهش عرضه از سوی تولیدکنندگان بزرگ و تنش‌های ژئوپلیتیکی فزاینده در خاورمیانه و ونزوئلا، نزدیک به بالاترین رکورد خود در سه سال و نیم گذشته معامله می شود.

نفت برنت سال گذشته حدود ۴۸ درصد رشد قیمت داشت و اخیرا به بالای ۸۰ دلار در هر بشکه صعود کرد. در این بین، قیمت نفت خام آمریکا ۴۳ درصد طی یک سال گذشته افزایش داشت و اخیرا به مرز ۷۲ دلار در هر بشکه صعود کرد.

زمانی که قیمت نفت به شدت افزایش پیدا می کند، هزینه سوخت را بالا برده و توان خرید مصرف کنندگان یک اقتصاد را کمتر می کند. اما زمانی که قیمت نفت به شدت کاهش پیدا می کند، روی رشد کشورهای تولیدکننده تاثیر منفی می گذارد.

طبق گزارش "یو بی اس"، تا این اواخر قیمت نفت بین محدوده ۵۰ تا ۷۰ دلار در هر بشکه بود. با این حال اکنون که نفت به مرز ۱۰۰ دلار نزدیکتر شده، تاثیر قیمتهای بالاتر نفت دوباره منفی می شود.

اقتصاددانان "یو بی اس" اظهار کرده اند قیمت مناسب نفت که تاثیر مثبتی بر رشد اقتصاد جهانی خواهد گذاشت، بین ۵۰ تا ۷۰ دلار در هر بشکه است.

صعود نفت به ۱۰۰ دلار در هر بشکه، برآورد "یو بی اس" از رشد جهانی در سال ۲۰۱۹ را از ۴ به ۳.۸۶ درصد تنزل خواهد داد. تورم نیز در صورت بالا ماندن قیمت نفت، از ۳.۱ به ۴ درصد افزایش خواهد یافت.

پیامدهای اقتصادی نفت ۱۰۰ دلاری در نقاط مختلف جهان متفاوت خواهد شد اما مطمئنا ریسک ها برای اقتصاد آمریکا را افزایش می‌دهد.

به گفته تحلیلگران "یو بی اس"، ما باید احتمال افزایش قیمت نفت را جدی بگیریم به خصوص که افزایش قیمت نفت قبل از پنج رکود از شش رکود گذشته اتفاق افتاده است.

بر اساس گزارش "یو بی اس"، افزایش قیمت نفت در سال میلادی جاری، یازدهمین افزایش بزرگ قیمت نفت در ۷۰ سال گذشته بوده است. اقتصاددانان این بانک هشدار دادند که روند افزایش نفت به دلایل متعدد ممکن است ادامه پیدا کند.

توافق میان کشورهای اوپک و غیراوپک برای محدود کردن تولید و حذف مازاد عرضه، سطح ذخایر نفت جهان را کاهش داده است. در این بین، تنش ژئوپلیتیکی و تحریمهای آمریکا علیه ایران و ونزوئلا، ابهاماتی را نسبت به آینده عرضه نفت به وجود آورده است و از سوی دیگر، افزایش تولید آمریکا نمی‌تواند با تقاضای رو به رشد برابری کند و "یو بی اس" تصور می کند که تاثیر سرمایه گذاری اندک در پروژه های نفتی بزرگ از سال آینده ملموس خواهد شد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    برترینها شمانگران اقتصادآمریکانباش مملکت خودت دریاب

  • بدون نام

    نفت صد دلاری فاجعه نیست تخم مرغ ده هزار تومانی فاجعه است

  • بدون نام

    یارانه هامون میربالاپس

  • بدون نام

    اگر 100دلار یابیشتربشه به نفع سران اختلاسگر ایران می باشد پول بیشتری به جیب می زنند به نفع مامردم عادی بیچاره نیست

  • اسد

    عربستان وکویت وکشورهای حوزه ی خلیج فارس را امریکایی ها ترغیب می کنند ونفت را به بیست دلار می رسانند چون اعراب برای نابودی ایران وتضعیف اقتصاد ایران هر کاری می کنند میگی نه؟؟؟ ببین.!!!! فقط دوهفته ی دیگه نهایت یک ماه ببین نفت را به بیست دلار می رسونند ونفت ایران راهم نمی خرند به خاطر تحریم ها واوجاست که خوش بحال چین میشه نفت می خره جنس بنجول چینی میده

  • نفت

    نفت ارزان یا گران اصلا ما مردم بدبخت هیچی حس نمیکنیم به حقوق کارمندها هم 300 تومان اضافه میکنند بجاش از 10 جا پسش میگیرند هیچ فایده ای برا ماس بدبخت نداره سهم ما رو کی برامون حساب میکنه
    همون بشه پاداش به اصطلاح مدیراشونو بدند
    800 ...700 میلیون تومان پاداش 200 تا مدیر که الکی نیست

  • نفت

    نفت ارزان یا گران اصلا ما مردم بدبخت هیچی حس نمیکنیم به حقوق کارمندها هم 300 تومان اضافه میکنند بجاش از 10 جا پسش میگیرند هیچ فایده ای برا ماس بدبخت نداره سهم ما رو کی برامون حساب میکنه
    همون بشه پاداش به اصطلاح مدیراشونو بدند
    800 ...700 میلیون تومان پاداش 200 تا مدیر که الکی نیست

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج