۷۲۰۹۵۶
۱۴ نظر
۵۰۱۱
۱۴ نظر
۵۰۱۱
پ

حجتی: تولید گوشت قرمز برایمان اقتصادی نیست

وزیر کشاورزی اما در پاسخ به سوالات مطرح شده از طرف نماینده سلماس با اشاره به وضعیت تولید گوشت قرمز در کشور گفت: در تولید گوشت قرمز دچار مشکل هم در کاهش تولید و هم عرضه هستیم؛ چون تولید گوشت قرمز به شیوه سنتی دیگر برای تولید کنندگان اقتصادی نیست.

اعتماد آنلاین: نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز سه‌شنبه سوال شهروز برزگر، نماینده سلماس از وزیر جهاد کشاورزی را بررسی کردند. برزگر در سه سوال درباره علت نوسانات قیمت گوشت سفید، قرمز و عدم تنظیم بازار این دو محصول، علت صادرنشدن سیب، مرکبات و محصولات کشاورزی داخلی، علت کاهش تعرفه‌ واردات محصولات کشاورزی و علت نبود ساز و کار مناسب برای جبران خسارت رخدادهای طبیعی برای کشاورزان و دامداران از وزیر جهادکشاورزی سوال پرسید. اما پاسخ‌های محمود حجتی در نهایت باعث قانع شدن نماینده سوال کننده و کل مجلس نشد.

بنابراین از مجموع ۲۱۵ نماینده حاضر در جلسه ۱۲۶ رای موافق، ۵۶ رای مخالف و ۷ رای ممتنع توضیحات وزیر جهاد کشاورزی قانع کننده تشخیص داده نشد.

برزگر: وزارت کشاورزی شیوع تب برفکی را پنهان می‌کند

نماینده سلماس در توضیح سوال خود از وزیر کشاورزی مبنی بر علت نوسانات قیمت گوشت سفید،‌ قرمز و عدم تنظیم آن، گفت: این نوسانات باعث شده که دولت نتواند از ظرفیت‌های تولید داخلی استفاده کند. ما توان تولید یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن گوشت قرمز در داخل کشور داریم، نیاز کشور ۹۰۰ هزار تن در سال است که اکنون ۸۰۰ هزار تن تولید می‌شود اما به جای حمایت از دامداران، شاهدیم که وزارتخانه حتی به خود زحمت جبران خسارت دامداران ناشی از تب برفکی را هم نمی‌دهد.

وی با بیان اینکه وزارت کشاورزی شیوع تب برفکی را در برخی از استان‌ها پنهان کرده، گفت: هنوز این وزارتخانه به کنوانسیون دام‌ها ملحق نشده است. باید بعد از نوسانات نرخ ارز، نهاده‌های دامی را برای دامداران تهیه می‌کرد،‌ این کار صورت نگرفته و حتی اقدام به گران‌فروشی ذخیره‌های سویا و زرت کرده است.

نماینده سلماس به سوال دوم خود درباره علت عدم صادرات سیب، مرکبات و محصولات کشاورزی تولید شده در داخل کشور اشاره و اظهار کرد: این کار وظیفه وزارت کشاورزی است،‌ این وزارتخانه به تنظیم بازار و حمایت از محصولات کشاورزی اهمیتی نمی‌دهد، بازاریابی خارجی صورت نمی‌گیرد و تنها سیب به پاکستان صادر می‌شود،‌ در این شرایط شاهدیم که محصولات باغداران در سردخانه‌ها مانده و مرکبات با قیمت ارزان و فله‌ای از سوی کشورهای دیگر همچون پاکستان خریداری شده و به نام خودشان و با بسته‌بندی شکیل به بازار جهانی صادر می‌شود.

برزگر در توضیح سوال دیگرش در خصوص علت کاهش تعرفه‌های واردات محصولات کشاورزی، گفت: مجلس در سال ۹۶ برای حمایت از بازار،‌ اختیار تنظیم آن را به وزارت کشاورزی داد اما این وزارتخانه به وظایف خود عمل نکرد. این باعث شد که اکنون شاهد کاهش شدید برخی از محصولات و واردات بی‌رویه محصولاتی دیگر همچون برنج، مرغ و شکر هستیم.

وی با بیان اینکه کشور به حدود دو هزار تن برنج نیاز دارد،‌گفت: ما شاهد واردات ۱۰ برابر نیاز این محصول هستیم، این اقدام باعث عدم فروش برنج تولید داخل شده است، از طرف دیگر چغندرکاران هم دو سال است که پول چغندر خود را تحویل نگرفته و شالیکاران برای فروش برنج ضرر می‌کنند.

به گفته برزگر، باید برای کشاورزان خرد و ورشکسته تاسف خورد که توان مدیریتی را در وزارت کشاورزی نمی‌بیند،‌ برای کشاورزانی تاسف می‌خوریم که در کنار دلالان تنها مانده‌اند و قیمت خرید تضمینی گندم برای آنها همچون سال گذشته است و میزان تورم نادیده گرفته شده است.

این نماینده مجلس ادامه داد: مجلس اجازه برداشت ۱.۵ میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی برای توسعه روستاهای کمتر توسعه یافته است اما سوال این است که تاکنون چه میزان از این بودجه در اختیار روستاییان قرار گرفته است. ما شاهد تخلیه روستاها هستیم، سیاست‌های غلطی که باعث شده کشاورزان هر روز ورشکسته‌تر، زمین‌شان کوچک‌تر و سفره‌شان حقیرتر شود.

حجتی: تولید گوشت قرمز به شیوه سنتی اقتصادی نیست

وزیر کشاورزی اما در پاسخ به سوالات مطرح شده از طرف نماینده سلماس با اشاره به وضعیت تولید گوشت قرمز در کشور گفت: در تولید گوشت قرمز دچار مشکل هم در کاهش تولید و هم عرضه هستیم؛ چون تولید گوشت قرمز به شیوه سنتی دیگر برای تولید کنندگان اقتصادی نیست.

او ادامه داد:‌ بر اساس سیاستی که اتخاذ کرده‌ایم دام سبک و پربازده را به سرعت در حال توسعه داریم. گوشت قرمز متاثر از دام سبک است. جهت کنترل قیمت گوشت قرمز نیز تسهیلاتی را برای واردات گوشت دام گرم سبک اختصاص داده‌ایم. امیدواریم مشکل بالا بودن قیمت گوشت قرمز دام سبک حل شود.

حجتی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به وضعیت تولید و صادرات سیب، مرکبات و سایر محصولات کشاورزی گفت: در بخش تولید سیب، مرکبات، کشمش و موز از طریق اعمال تعرفه ترجیحی این محصولات با تعرفه ۵ درصد وارد می‌شود. در غیر این صورت واردت کننده باید با تعرفه‌ ۲۰ درصد وارد کند. در سال گذشته ۶۰۹ هزار تن سیب درختی به پاکستان و هندوستان صادر کردیم که البته این کار آسان نبود اما با اعمال سیاست واردات برنج صادرات، سیب و مرکبات را انجام دادیم و در حال حاضر کمتر از ۵۰ تن سیب در سردخانه‌های سلماس و کمتر از ۳۰ هزار تن سیب در سردخانه‌های سراسر کشور داریم.

او انعطاف وزارتخانه متبوعش در تعرفه گذاری محصولات کشاورزی را بالاتر از حد طبیعی دانست و افزود:‌ به طور مثال در حبوبات به ویژه لوبیا ۴۰ درصد افزایش قیمت را شاهد بودیم ما نیز با ملاحظه مصرف کننده و تولید کننده با اقدامات مقطعی و در پی مشخص شدن نرخ ارز توانستیم نیاز داخلی حبوبات را تامین کنیم.

وزیر کشاورزی حجم خسارات طبیعی در بخش کشاورزی در سال گذشته را ۱۱ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: خسارات ناشی از یخ زدگی در سال جاری نیز بالغ بر ۵۰۰۰ میلیارد تومان است. در منطقه کرمان نیز به دلیل خشکسالی‌های پی در پی تولید «پسته» دچار مشکل است. خشکسالی بخش عمده‌ی استانهای کشور را سال‌هاست که درگیر خودش کرده است.

حجتی در پایان با اشاره به تعرفه‌ی واردات محصولات کشاورزی گفت: تعرفه‌های مصوب دولت نظر بنده را تامین نمی‌کند و شما از بنده باید به اندازه‌ی اختیارم توضیح بخواهید. با همه مشکلاتی که در این بخش وجود دارد باز کمترین مشکل را در زمینه‌ی تعرفه داریم.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    پس فراهم کنید ما هم مثل خودتان خاویار میل کنیم که برای طول رورز روزه گیری دوام داشته باشیم

  • بدون نام

    پس فراهم کنید ما هم مثل خودتان خاویار میل کنیم که برای طول رورز روزه گیری دوام داشته باشیم

  • حجتی

    این وزیررا برکنارکنیدکشاورز ودامداررا نبودکرد

  • پوریاا

    واقعا متاسفم برای متولیان بخش کشاورزی مملکت. هر کاری که از دستشون بر بیاد انجام میدن برای نابودی کشاورزی داخلی

  • بدون نام

    واسه جیب شما و امثال شما که وارد کننده هستین اصلا اقتصادی نیست حق میگی

  • مهدی

    این ها معلول است .با این نرخ ارز،و بعد روانی ان و تورم تحمیلی و تحریم داخلی سعی براین است که هیچ کاری مقرون به صرفه نباشد. لذا محرومیت مردم و بیکاری و رکود همه جانبه باشد.نبایستی عنان اقتصاد را به افرادی که امتحان خورد پس دادن سپرد. تعاونی ها منصفانه مسائل را بعهده گرفته و رفع معضل نمایند.

  • بدون نام

    سلام چرا گوشت گران شود چرا درسیفی جات وغیره از سم ومواد هورموني(هندوانه)استفاده شود که ماازخوردن هندوانه خودداری کنیم این از عدم نظارت مسئولان جهادکشاورزی است

  • بدون نام

    تولید گوشت قرمز اقتصادی نیست تولید محصولات کشاورزی اقتصادی نیست
    تو کشور ما تولید هیچ چیز به جز خودرو اقتصادی نیست
    انرژی هسته ای نیروگاهها کارخونه ها وکارگاههای تولیدی را گل گرفتید
    تنها چیزی که تو ایران اقتصادی هست واردات وقاچاق هست چون با رانت وسفارش وپارتی بازی وارز ارزان قیمت درامد کلانی برای اقازاده ها دارد
    اگه قرار باشه تو مملکت ما گوشت قرمز تولید بشه پولش خورد خورد میره تو جیب شاید یک میلیون نفر
    ولی بهتر که کار راحت بشه وبا یه امضا وارد بشه وپولش بره تو جیب چارتا اقا زاده
    ...

    پاسخ ها

    • pedram

      گل گفتی قبول . کی باید رسیدگی کنه ؟؟؟؟

  • بدون نام

    یک مشت احمق که فقط به فکر خوردن والی کردن جیب ملت،،نمیتوانید،،،،،،،،گم کنید

  • بدون نام

    من پدرم و عمویم قصاب بودند تا اینکه ۳ سال پیش ورشکست شدند عموی بدبختم رفت کارگری آنچنان حرص خورد و سیگار کشید تا دق کرد

    پدرم جلوی چشمانم همین الانش داره پر‌پر میشه موهای سرش همه سفید شدند بخاطر گرانی قیمت گوشت دیگه بازار راکد شد و کسی توان خرید گوشت نداشت قبلا هم وضع زیاد خوبی نداشتن ولی پولی درمیومد شکم سیر بشه ولی بعدش به قهقرا رفتن
    خدا نسازه واسه کاسبان و تجار بی شرف که همشون آقازاده هستن

  • علی

    تا 1400 با روحانی ..20 میلیون رای ملت دوباره به اون جناح یا این جناح میدن اخرشم ...تورم میره بالا و همچنان 20 میلیون نفر موافق سیاست های اینا هستن ..نمیدونم والا ... مشکل ما مردم هستیم...

  • بدون نام

    این اقا با همه کراماتش سومین دوره وزارتش را میگذرونه....چقدر ما بدبختیم...

  • بدون نام

    جناب وزیر خبر داری دامداربیچاره داره جو یونجه ۲۰۰۰تومنی میخره چه جور میخوای دوام بیاره ورشکست میشه گوشت هم گرون میشه

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج