ایران چندمین کشور شاد دنیاست؟
سال گذشته نروژ شادترین کشور دنیا بود و امسال فنلاند شادترین است و ایران رتبه ۱۰۸ را دارد؛ کشوری که هنوز جوان است و پیشینه تمدنی دارد، دین اسلام را دارد، بعد از یک انقلاب آمده و ادعای خیلی بزرگی دارد، نباید جامعه افسرده ای داشته باشد.
خبرگزاری تسنیم: مصطفی معین روز در نخستین همایش انجمن علمی پزشکی روان تنی ایران با اشاره به افزایش سطح نابرابریها در کشورهای جهان از جمله ایران به عنوان یکی از عوامل بروز بیماریهای روانی در جوامع اظهار داشت: درحال حاضر ۴۰ درصد جمعیت روستایی و ۳۰ درصد جمعیت شهری ایران زیرخط فقر هستند و ثابت شده است که در کشورهایی که سطح نابرابری ها بالا است، مشکلات اجتماعی و اقتصادی بیشتر است.
وی افزود: سال گذشته نروژ شادترین کشور دنیا بود و امسال فنلاند شادترین است و ایران رتبه ۱۰۸ را دارد؛ کشوری که هنوز جوان است و پیشینه تمدنی دارد، دین اسلام را دارد، بعد از یک انقلاب آمده و ادعای خیلی بزرگی دارد، نباید جامعه افسرده ای داشته باشد. چه کسی گفته که شادی ضدارزش است، چه کسی گفته که دین ما دین گریه، سوگ و ماتم باید باشد، به نظر میرسد که اینها نوعی بدعت، سوء برداشت و سوء استفاده است.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران به نرخ خودکشی به عنوان یکی از نشانههای افسردگی در جوامع اشاره کرد و گفت: نرخ خودکشی در استانهایی که از توسعه انسانی کمتری برخوردار هستند مانند ایلام، لرستان و سایر استانهای محروم بیشتر است. در آمارهای مربوط به دیگرکشی نیز رتبه ایران بین پنج تا ۱۰ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر است و در مرحله هشدار قرار دارد.
معین گفت: آمارها نشان میدهد که نابرابری و بی عدالتی در کشور ما بسیار زیاد و جدی است و در این زمینه در مرحله هشدار قرار داریم و همین مسئله سبب بروز بسیاری از مسائل در کشور شده است.
وی افزود: آمار دیگری مربوط به سال ۲۰۱۴ در خصوص سطح شکنندگی کشورها نشان میدهد که ایران در سطح بالایی از شکنندگی قرار دارد؛ شکنندگی یعنی بی ثباتی در همه زمینههای اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، خانوادگی و نابرابری بین جنسیتها که بسیار خطرناک است؛ درحالیکه در جامعه ارزشی مانند ایران میتوان تمام این مسائل را با برنامه ریزی و سیاستگذاری پیشگیری و کنترل کرد.
این متخصص بیماریهای کودکان و فوق تخصص آسم، ایمونولوژی و آلرژی اطفال گفت: از ۲۰ سال گذشته تفاوتهای عجیبی از نظر میزان شیوع و بار بیماریها در جهان درحال رخ دادن است و این روند همچنان نیز ادامه دارد؛ شرایط اجتماعی مانند نابرابری، فقر و تغییر سبک زندگی، اپیدمیولوژی بیماریها را تحت تاثیر گذاشته و تغییر داده است. بسیاری از بیماریها جنبه روان تنی (سایکوسوماتیک) دارند و هیچ بیماری نیست که جنبه روانی و جسمی نداشته باشد.
معین اظهار داشت: ۵۵ درصد دلایل ایجاد بیماریها عوامل سایکوسوماتیک ناشی از مسائل محیطی و اجتماعی و حدود ۳۰ درصد جنبه ژنتیکی دارند. همه بیماریهایی که امروزه شیوع بالایی را در دنیای یافته اند مانند سرطانها و دیابت عوامل خطر مشترکی در جامعه دارند از مصرف سیگار و الکل گرفته تا رژیم غذایی، چاقی و عدم تحرک کافی که مسائل روانی به همه این عوامل دامن میزند.
وی افزود: در برخی تحقیقات انجام شده در آمریکا متوجه شدند که ۲۵ تا ۷۵ درصد ۱۰ علامت جسمی که در بیماریها بروز میکنند مانند تپش قلب، کم انرژی بودن و بی حال بودن، درد سینه و احساس وزوز داخل گوش، علت ارگانیک و جسمی ندارند و علت بروز آنها یک عامل روانی است.
معین ادامه داد: همچنین نتایج تحقیقاتی که در این زمینه صورت گرفته است، نشان می دهد که گروههایی که از نظر اجتماعی و اقتصادی در سطح پایین تری قرار دارند، وضعیت قلبی عروقی بدتری نسبت به سایرین دارند و همچنین افرادی که از سطح اجتماعی و اقتصادی بالاتری برخوردار هستند سطح کورتیزول خون آنها پایین تر است و واکنشهای روانی کمتری دارند.
وی با بیان اینکه روان و جسم ارتباط تنگاتنگی با هم دارند و جنبه های ژنتیک و سایکولوژیک در تعامل با عوامل جسمی است که سبب بروز بیماریها میشوند، افزود: اگر فردی ظرفیت بدنی بالا یا به عبارت دیگر سیستم دفاعی قوی تری داشته باشد، توان تحمل بیشتری نسبت به ناهمواری های زندگی دارد و کمتر بیمار میشود و اگر ظرفیت بدنی پایین تری داشته باشد، در مقابل بیماریها مقاومت کمتری نشان میدهد.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران درخصوص راهکارهای برون رفت از این مشکل گفت: اگر بتوانیم عوامل خطر مشترک (سیگار، الکل، مواد مخدر، تحرک کم بدنی، رژیم غذایی ناسالم) را برطرف کنیم، می توانیم تاحد زیادی از بسیاری بیماریها را کنترل کنیم؛ اما این امور فقط با یک نهاد بهمانند نظام سلامت کشور محقق نمیشود.
نظر کاربران
اخری
پاسخ ها
چون تلگرام سبب شادی مردم بود فیلتر شد بجاش از پیامرسانهای تزریق سربه زیری استفاده خواهند شد
از آخر اوله
شاد کجا بود!پول نداریم شام بخوریمبیایم واست شاد هم باشیم!!!!
ما همیشه در حال عزا هستیم،عزای گرانی عزای بیکاری عزای ازدواج عزای ناامیدی به همه چیز
پاسخ ها
مرحبا. تازه خیلی عزاهای دیگر هم هستند، خیلی
تازه گي ها هم عزاي برجام اضافه شده . عزاي گراني بي دليل همه چيز .عزاي اتفاقات بد پيش رو
دو ماهشم که رسمی در تقویم
الکی میگه ما که از خوشی داریم می میریم. ما اولیم
چندمین کشور؟ آخرین دیگه، انتظار دیگهای داشتن؟
ایرانو شادی اگر شادی دیدی سلام مارا هم برسان غمگین ترین مردم جهانیم نه خاور میانه
کشوری که این همه ثروت خدا دادی دارد چرا 40%مردمان روستایی و 30%از مردمان شهری اش زیر خط فقر باشد یعنی 70% مردم ایران زیر خط فقر هستند،هر چیزی علتی دارد و علتی که می شود برای 70%زیر فقر بودن ایران ابراز کرد این است که این همه سرمایه های خدا دادی برای مردم کشورمان خرج نمی شود و بر سر سفره های مردم نمی نشیند و اشتباهأ بر سر سفره مردمان کشورهای دیگر می نشیند.
پاسخ ها
۳۵ درصد
ببخشید چجوری حساب کردی؟۳۰و۴۰ می شود ۷۰ حالا این هفتاد و تقسیم بر دو کن!میانگین میشود ۳۵
اینا همه اش از وجود پر برکت اجرای قوانین اسلام و وجود مسلمانان با خدا در کشور هست. اون هم از نوع سیعه
اتفاقا چون قوانین اسلام دلبخواهی و گزینشی اجرا میشه و از دین سواستفاده میشه وضعمون اینه...هر عیب که هست از مسلمانی ماست
آخرین کشور جهان هستش دیگه شادی نمونده با این همه گرانی و بیکاری در کنارش بیماری بی پولی
شاد؟!!! شوخی میکنی؟!!
پاسخ ها
ایران غمگین ترین کشور دنیاست
از اخر اول
شادی بخوره تو سرمون اجازه بدید یه لیوان آب با خیال راحت از گلومون پایین بره
ایران شانس اورده هنوز 108 شده.با تو جه به کشورهای در حال جنگ و یا قحطی زده افریقا.اگه جنگ و قحطی این کشورها نبود الان ایران رتبه اخر رو داشت.افسردگی تو این کشور موج میزنه.اگر خواستین به حرف من برسین فقط برین وسط مردم و به رفتار هاشون نگاه کنید
میگذاشتید که این امار را هم نوبخت بگه.
برای اقتصاد گفت هفدهمین اقتصاد برتر دنیاییم.(که کلی همه بهش خندیدن و کامنت گذاشتن براش)
اینم میگفت پنجمین کشور شاد دنیا هستیم و ال و بل.
اخه نوبخت ... سواد ریاضی نداره...
پاسخ ها
راست میگه اقای نوبخت مدیران این مملکت از هفدهم جلوترن بعد بن سلمان و بیل گیس و چند تنی دیگه قدرتمندترین پشتوانه مالی دارند
اصلا از ريخت نوبخت لج م ميگيره ....
تو ایران چیزی به اسم شادی نیست اینجا شادی فقط مال اقا زادهاست
پاسخ ها
گدازاده ها و دزدها
تورو خدا جیب مارو نزنید شادی پیشکش
شادی دیدین سلام منم بهش برسونید.
اخری....
از 12 ماه 11 ماه عزاداری است پس شادی کجا بوده....
پاسخ ها
افرادی هم که اعتقاد به عزاداری ندارن شاد نیستن.خیلی ربط نداره ،کلا مردم نسبت به هم محبت ندارن به هم میرسن لبخند نمیزنند و نسبت به کسی که حتی نمیشناسن کینه و دشمنی دارن و بدخواه هم هستن اینها هم از نشانه های شاد نبودنه،لازم نیست همیشه در حال رقص و پایکوبی باشیم
بدون نام اشتباه تو همین جاست.مثلا جشن رنگ ها رو دیدی تو کشورای ازاد برگزار میشه.وقتی مردم کنار هم و در حال بگو و بخند باشن کینه ها از بین میره و درد ها حتی برای لحظاتی فراموش میشه.مشکل این کشور اینه که ازادی و انجام چنین مراسماتی ممنوع هستش
صدو پنجاه،صد و شصتم هستیم
وقتی خودتون آمار میدید از هر چهار نفر ایرانی یکی مشکل روانی داره و افسردگی غالب است
بعد الان میگید کشور ۱۰۸ شاد جهانه؟!!
آخرین کشور دنیا
یک سوال؟
اینکه در ایران بعضی از روزها عزای عمومی اعلام میشود
دقیقا در این روزها چه باید نکنیم که قبلش میکردیم.
پاسخ ها
به نکته ی ظریفی اشاره نمودید
خخخخخخ
پاسخ ها
همون
متاسفانه درسته این ها همه دال بر بی کفایتی مسئولین مملکت رو میرسونه که خودشون راحت ملت هم تو فقر و بدبختی گرفتار.
از حق نگذریم ما تو ایران دین اسلام رو کردیم دین گریه و عذا.
شادی جرم هست.کنسرت جرمه.مهمونی جرمه
باشد که رستگار شویم
پاسخ ها
این دین همینه مزخرفه
افسردگی ایرانیان از بی پولی و بیکاری و گرانی است ؟
پاسخ ها
و خیلی چیزهای دیگه که در حوصله ی این مقال نمی گنجد
قابل توجه برنامه ریزان محترم حداقل یکبار گزارش کارشناسی جالبی ارائه شد آیا جنایتکار ندا د همواره در رویا و توهم نباشیئ
دست امید و اعتدال و اصلاحات و دولت های اشتراکی در وزیر ها درد نکند.
آخرین
هه شادی ...!!!!
معنیش چیه؟
ای بابا اخه این سوالی است که میپرسید?خوب معلومه اولین کشور شاد دنیا
پاسخ ها
اسم با مسما و خوبی انتخاب کردی
خیلی وقتها پیامهامونو نمی بینیم
از نظر جوک ساختن اول
از نظر شاد زندگی کردن از اول اخر
یدونه مونده به آخری!
پاسخ ها
آخره آخره
هه شاددددد!!!؟108؟
شادي؟؟؟؟ واژه اش از فارسي حذف شد
۱۰۸ از چند؟؟؟ خجالت کشیدین بنویسین؟؟؟
باید به مسوولین تبریک گفت که آمارهاشون همیشه نشان دهنده بهترین وضعیت در کشور هست. توی باتلاق افتادیم و روز به روز بیشتر فرو میریم
ایران کشوری مرده پرست و بدبخت شده.. از ماست که بر ماست
پاسخ ها
دقیقا
به جناب دکتر وقتی وزارت بهداشت ما فقط به کسب درامد توسط پزشکان تمرکز داره به جای اینکه دنبال راهکاری جهت کاهش بیماری های روانی و پیشگیری از بیماریهای ناشی از سیگار چاقی و کم تحرکی مثل سکته زودرس در نوجوانان و جوانان باشه. البته مشکل اصی از مسعولین و مجلس بی سوادمونه که فقط و فقط یه سند چشم اندازیو بلدن. و بس. متاسفانه دولت مردان حتی در شعارهاشون حتی در شعارهای انتخاباتی هیچ حرفی از مسکلات اجتماعی مثل خودکشی بی بندباری افراد متاهل افسردگی جوانان نمیزنند انگار همه چیز گل و بلبله به نظرشون.
دولت مردای مای فقط به فکر یا دعواهای سیاسیشون در داخل و خارج هستند یا در فکر رسوا کردن اختلاس دیگری هستند........ . کجای کشور ما نهادی وجود داره که هدفش پیشگیری از این گونه مشکلات باشه. در کشور ما حتی کوچکترین اسباب شادی را از مردم گرفتن. زنان جامعه ما هیچ گونه سرگرمی ندارند . مردم ما حتی نمیتوانند اهنگ شاد گوش کنند مردم ما هر روز تحدید جنگ و تحریم بالای سرشونه این همش حقیقته.
از همه این ها بگزریم جوانی که در سن بیست و هفت سالگی مثلا شاغل میشه چطور میتونه ثرمایه جمع کنه و خودشو سر و سامان بده. جوانی که ماهیانه یک و نیم حقوق میگیره این پولو خرج چی بکنه. چه قدرشو خرج شادی خودش و خانواده اش بکنه. من هم یک افسرده از جامعه ایرانم. جامعه ای که خدا عاقبتشو به خیر کنه.
پاسخ ها
البته خوب گفتی ولی حیف که مقداری غلط املایی داری. البته مهم نیست چون خیلی از مسئولین هم همین جوری هستند و همین جوری هم خیلی حرف میزنند
معمولا" اشتباه تایپیه که پیش میاد وگرنه هممون درستشو بلدیم ولی رو صفحه کلید اینجوریه دیگه... گزینه ی ویرایش هم وجود نداره اینجا
یکی از ابزارهای سنجش غم و شادی در هر جامعه نشاط اجتماعی در آن جامعه است که در بعضی از جوامع ممکن است دسترسی به مشروبات الکی، روابط با جنس مخالف و آزادیهای جنسی، جزء محورهای ارزیابی قلمداد شود. اما برای سنجش دقیق شادی یا غم یک ملت اولا باید درون آن کشور زندگی کرد و دوم اینکه به ارزشها و معیارهای دینی و اخلاقی آن اجتماع توجه نمود
پاسخ ها
بازم اینجا سرو کله تون پیدا شد،اینجا رو هم عزا اعلام کنید
آقا ابراهیم اون معیاراهایی که گفتی جزء محورهای ارزیابی نیست ؛ در هیچ کجای دنیا دسترسی به مشروبات الکلی معیار شادی نیست
کمی سطح درک و مطالعه تونو بالا ببرید تورو خدا
چقدر و چند نسل دیگه باید بگذره تا ازین میزان سطحی نگری و یکجانبه حرف زدن عبور کنیم !؟
درست است که میزان افسردگی در جامعه ما بالاست (15 درصد) و مسائلی مانند 8 سال دفاع مقدس، مشکلات اقتصادی، تضاد طبقانی، اخبار تنشزا، درگیریهای سیاسی، تبعیض اجتماعی در سنجش غم و شادی ملت ما موثر بودهاست. اما باتوجه به مسائل گفته شده معیارهای اخلاقی، توکل به خدا، وحدت و همدلی ملت و امید به آینده مانع از تسلط افسردگی به جامعه میشود.
پاسخ ها
حرفهای در پیتی
دوست عزیز با همدلی وتوکل بخدا و سایر فاکتورهایی که شما گفتین نه ایجاد کار میشه نه ایجاد شادی نه امار ازدواج بالا میره ونه امار طلاق کم میشه این مملکت احتیاج به مسولین عملگرا داره همین وبس کسانیکه جوانان بیکار وناامید این مملکت رو مثل بچه های خودشون بدونند که البته اگه این جور بود الان وضعیت این نبود
چندمین کشور چی چی؟
ازدرعقب اولین کشورشادیم
ایران از نظر شادی در رده ی هزارم است چطور شاد باشیم با این همه گرونی وتورم وبیکاری ومشکلات چطور میخایم شاد باشیم؟
نگفت تو چندتا کشور؟احتمالا آخرشدیم دیگه
مگه شاد بودن حرام نیست
پاسخ ها
چرا از نظر بعضی ها همه چی حرام چه برسه به شادی ولی ایران دیگه چاره نداریم شرایطش رو هم ندارم برم باید سوخت و ساخت
شادی ازلب همه رفتن بااین زندگی فلاکت.من جوان سی ساله هرروز آرزوی مرگ میکنم....
پاسخ ها
منم همین طور
به همین قبله قسم ما غمگین ترین ملت تاریخیم.
ایران از آخر، رتبه اول است
باید گفت افسرده ترین کشور جهان است چطور کشوری که غنی ترین میراث فرهنگی و گردشگری جهان را داراست وپیشینه هفت هزار ساله راداراست و ثروتمند ترین منابع طبیعی و زمینی دنیا را دارد ومذهبش کاملترین دین هاست چرا باید یکی از افسرده ترین های دنیا باشد دلیلش هم خیلی خوب معلوم است هر انسان بالغ و عاقلی میداند عدم پایبندی به شایسته سالاری و گمارده شدن افراد نالایق در پست های کلیدی و حساس و دروغ پشت دروغ گفتن به مردم ایران.
۴١ سالمه لیسانسه مجرد بیکار . میخوای برات بندری برقصم . پارسال به فکر خودکشی بودم . ...
اخرین
این آمار مزخرف و زایده کجاست. واقعا" بعضی از روشنفکران بدنبال چی هستند. این کشور ها با جامعه ای مرده وهیچ گونه ارتباط اجتماعی وخانوادگی( رابطه زن وشوهری وفرزندی) درآن وجود ندارد. چگونه کشور شادهستند. جامعه ای بخاطر عدم همدلی وهمزادی .. مثل شهرهای مرده هاوسرد. ..... باتمام وجود کمبودها وفشاراقتصادی و.... مردم ایران خوشبخت ترین جامعه جهانی اند. که باهم همزیستی وباهم دلی زندگی می کنند.
پاسخ ها
چه زدی؟ توهمت خیلی بالاس
معلومه پول مفت ... خوب بهت ساخته خبر از مشکلات بی پایان جامعه نداری هنوز مزه ی بی پولی رو نچشیدی هنوز رنگ بیکاری و رو ندیدی
توی منابع چندم جهانیم؟توی شادی و سرخوشی چندم جهانیم؟.من که شخصا هم تپش قلب دارم هم حالت بیحالی و وزوز گوش رو دارم هم بقیه ی عوارض افسردگی رو.
تااقای نوبخت وعده پوچ وتوخالی به مردم مخصوصامابازنشستگان وکارمندان میده اخرین کشوریم
وقتی افسرده میشی اوضاع هر روز بدتر از قبل میشه باید سریعا خودتو نجات بدی،در غیر اینصورت دیگه هیچ چیز خوشحالت نمیکنه.آدم افسرده نمیتونه موفق باشه واین دوباره علتی میشه برای ادامه افسردگی، و اثری که روی جسم میذاره خودش یک مصیبت بزرگه...
الان که دارم این متن رو مینویسم اشک از چشمام سرازیر میشه . چند سال قبل به طرز وحشتناکی گرفتار اختلالات افسردگی واضطرابی شدم که اگر درمان نکرده بودم قطعا الان مرده بودم .با وجود این گه سه سال دارو مصرف کردم و کلی عوارض داشت بازهم کاملا خوب نشدم خدا نصیب هیچ کس نکه مشکلات روانی خیلی سخت تر از مشکلات جسمی درمان میشوند دلیلش نبود امید انگیز وشادی هست من که توی این بیست و چهار سال عمری که از خدا گزفتم معنی شادبودن را درک نکردم .
شادي اقتصاد خوب و سالم نياز داره ،نه تهديد و تحريم
کاربر۲۱:۰۰عالی گفتی.
شادی اگه با رضایتمندی توام بشه میشه یه درصدی واسش مشخص کرد.درغیر اینصورت میشم الکی خوش
ما فقط تو تقویم دو ماه داریم مخصوص عزا
شادی کجا بود حاجی
شادی چیه من نمیدونم
بدبخت ترین مردمان تاریخ ما هستیم
هچکدوم
ضمن عرض احترام به نویسنده این مطلب، گذشته از تمام آمار و ارغام مندرج در متن فوق، سوال این است که آیا ایران اساسا در جمع کشورهای شاد جای میگیرد؟
پاسخ ها
اصلا در جمع کشورهای جهان جا میگیره؟ ما حتی تو اعلام وضعیت هوا در اخبارهای کشورهای دیگه نیستیم ، چه برسه تو آمار یه مورد مثل شادی. اما در مورد غم و عزاداری پیشرو هستیم. جوری همیشه ناراحتیم که انگار همین الان بهمون خبر فوت بعضی هارو دادن
شادی با ایران نسبت نداره شادی مال اروپا و امریکا و عربهاست
برو بالا تر
شادی چی هست؟
عزیزان این خواست خداست که ما مسلمانان در این دنیای فانی عذاب بکشیم و در اخر در بهشت برین زندگی کنیم.....
پاسخ ها
اگر خداوند انسانهایی مثل مارو بهشت ببره عدالتش زیر سوال میره!
آخرین
شادي كه خيلي وقته از زندگي ايراني ها رخت بر بسته اين سوال و اصلاح كنيد و بپرسيد ايران چندمين كشور غمگين و نا اميد دنياست
پاسخ ها
اگه اولی نباشه بعد از سوره و عراق و افغانستان حتما هست. غمگین ترین کشور دنیا
46 سالمه نه خونه دارم نه زن 2500 حقوق با يه پرايد خوب حالا من بايد به چي دلم خوش باشه و شاد ......!؟
ايران سرزمين استرسها و نا اميدي ها ........
نميدوني فردا جنگه ؟ تحريمه ؟ تورمه ؟
البته از طرفي بهشت اختلاسگران و رانتخواران ....
اینم احتمالا کار دشمنه
مگه هنوز هم ما جز رده بندی ها حساب میشیم؟ واااای رده بندی شادی!!! حتی اسمش هم ... عجیب به نظر میاد
" کشوری که هنوز جوان است و پیشینه تمدنی دارد، دین اسلام را دارد، بعد از یک انقلاب آمده و ادعای خیلی بزرگی دارد، نباید جامعه افسرده ای داشته باشد. "
اين جمله بالا كه اول مطلب آورده شده چقدر دردناك بود!!
پاسخ ها
به غیر از پیشینه تمدن ، بقیه موارد جز معایب عمده کشور هست. بیخودی خوشحال نشو
چراشاد نباشیم؟چی از افغانستان وتیمور شرقی کم داریم؟مردم اروپا وامریکا به رفاه ما حسودی می کنن
شايددددد به اين دليله كه شاد بودن دركشور ما حرام است...
ایران کشوری که با شادی مخالف است و جرم محسوب می شود 12 ماه سال همش عزا و غم حالا من جوان به چی باید دل خوش باشم? نمی دونم
جایگاهی ندارد
پاسخ ها
70 درصد ایرانیان شب گرسنه میخابند اونهایی که سیر میخوابند مال مردم خورن ودزدن
همینه که هست.میخوای بخواه نمی خوای کسی جلو شما رو نگرفته.well come
همینه که هست.میخوای بخواه نمی خوای کسی جلو شما رو نگرفته.well come