۶۵۶۴۷۱
۵۰۱۸
۵۰۱۸
پ

دو سال اشتغالزایی برابر با یک دهه برنامه‌ ریزی

در فاصله سال های ۱۳۸۴ تا پایان ۱۳۹۵ در حالی ۱۰ میلیون نفر به جمعیت ایران اضافه شده است که در سالهای ۸۴ تا ۹۳ اقتصاد ایران از نظر اشتغالزایی عملکرد مطلوبی نداشته است.

خبرآنلاین: در فاصله سال های ۱۳۸۴ تا پایان ۱۳۹۵ در حالی ۱۰ میلیون نفر به جمعیت ایران اضافه شده است که در سالهای ۸۴ تا ۹۳ اقتصاد ایران از نظر اشتغالزایی عملکرد مطلوبی نداشته است.

بررسی ها نشان می دهد تعداد شاغلان ایرانی در پایان سال ۱۳۹۵ به ۲۲ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر می رسند.

به این ترتیب تنها ۲۸.۲۵ درصد از جمعیت ایران فعالیت اقتصادی دارند.در میان جمعیتی که فاقد شغل هستند هم بازنشستگان حضور دارند و هم کسانی که از حضور در بازار کار بازمانده و بیکار محسوب می شوند.

این آمار با توجه به جمعیت ایران نشان از وجود ۵۷ میلیون و ۴۰۰ هزار غیر شاغل در ایران دارد. بر این اساس به طور متوسط هر شاغل مجبور است هزینه ۳.۵ نفر را تامین کند،زیرا اقتصاد ایران در سال های اخیر با بحران بیکاری روبرو بوده است.

بالا بودن نرخ بیکاری در ایران سبب شده است شمار کسانی که از یافتن شغل بازمانده اند به حدود بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر برسد و تداوم وضع موجود در بهترین شرایط تعداد بازماندگان از یافتن شغل را به ۵ میلیون نفر خواهد رساند.

از سوی دیگر شرایط کنونی حاکم بر اقتصاد ایران سبب شده است زایایی اقصاد ایران کاهش یافته و شرایط برای ایجاد شغل از میان برود.

بر اساس این گزارش عدم اشتغال ۵۷.۴ میلیون نفر در ایران به معنای نبود درآمد در ایران نیست، چرا که طبق بررسی ها نزدیک به ۵ میلیون بازنشسته و مستمری بگیر لشگری ، کشوری و صندوق تامین اجتماعی و ... در کشور وجود دارد.

در همین حال،بررسی ها نشان می دهد شمار شاغلان ایرانی در سال ۱۳۸۴ برابر با ۲۰ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر بوده است.

در این سال جمعیت ایران کمتر از ۷۰ میلیون نفر بود اما در فاصله سال های ۱۳۸۴ تا پایان ۱۳۹۵ در حالی که ۱۰ میلیون نفر به جمعیت ایران اضافه شده است و شمار ورودی ها به بازار کار به شدت افزایش داشته ،تعداد شاغلان در ایران افزایش چندانی را تجربه نکرده است. شمار شاغلان در این محدوده زمانی تنها ۲ میلیون نفر افزایش یافته است.

در حالی بازار کار ایران تغییری شگرف را در این دوره زمانی شاهد نبود که بررسی ها نشان می دهد بالاترین درآمد نفتی تاریخ ایران در این دوره زمانی حاصل شده است اما اقتصاد ایران بدون بهره گیری از این ثروت ملی ، قادر به بهبود وضعیت و حل مشکلات ساختاری خود نبوده است.

لازم به توضیح است که تعداد شاغلان ایرانی در فاصله زمانی سال های ۱۳۷۵ تا ۱۳۸۴ افزایشی در حدود ۵ میلیون نفری را تجربه کرده است.

آنچه در بررسی دقیق تر این آمار نمود می یابد این نکته است که ۶۵ درصد از اشتغال ایجاد شده در فاصله سال های ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۵ صرفا در سال های ۱۳۹۴ و ۱۳۹۵ اختصاص داشته است.

در مجموع طی سالهاي ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۳ اقتصاد ايران از نظر اشتغالزايي عملكرد مطلوبي نداشته است و اين عملكرد در شرايطي رقم خورده است كه دقيقاً طي همين دوره سهم جمعيت جوان از كل جمعيت به بيش از ۴۱ درصد رسيده است.

بر این اساس طي سال هاي مذکور بيش از ۴۱ درصد جمعيت كشور را گروه هاي سني ۱۵ تا ۳۴ سال تشكيل داده اند كه نسبت به سهم اين گروه سني از جمعيت در دوره هاي گذشته بي سابقه بوده است.

اين عدم افزايش تعداد شاغالن و همزماني آن با موج جمعيت جوان و تحصيلكرده كشور به خودي خود بيانگر نياز اقتصاد ايران براي اشتغالزايي قابل توجه طي سالهاي آتي است؛ به گونه اي كه نه تنها براي جوانان جديد شغل ايجاد کند، بلكه عقب ماندگي سالهاي گذشته نيز جبران شود.
دو سال اشتغالزایی برابر با یک دهه برنامه‌ ریزی
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج