۶۴۷۲۵۱
۲۰ نظر
۵۰۰۷
۲۰ نظر
۵۰۰۷
پ

من پشیمانم، تو پشیمانی، ولی آنها خوشحالند!

مصطفی داننده در عصر ایران نوشت: من پشیمانم، تو پشیمانی، آنها پشیمانند. نهضت پشیمانی از رای به روحانی این روزها به شدت فراگیر شده است. حق هم دارند. بالاخره زندگی سخت شده است. به معنای واقعی کلمه آینده بسیاری از مردم شده است نان شب.

مصطفی داننده در عصر ایران نوشت: من پشیمانم، تو پشیمانی، آنها پشیمانند. نهضت پشیمانی از رای به روحانی این روزها به شدت فراگیر شده است. حق هم دارند. بالاخره زندگی سخت شده است. به معنای واقعی کلمه آینده بسیاری از مردم شده است نان شب.

حق هم دارند روحانی هنوز نتوانسته است بخش اعظمی از شعارهای خود را محقق کند. مردم چشم به راه گشایش‌های بزرگ سیاسی، اقتصادی و اجتماعی هستند. گشایش‌هایی که هنوز اتفاق نیفتاده است.

به نظر می‌رسد تیم همراه رییس جمهور نمی‌تواند پابه‌پای شعارهای انتخاباتی او بیاید. آنها نه وسط کار نه بلکه همین ابتدای مسیر دولت دوازدهم کم آورده‌اند.

من هم بسیاری از نقدهای مطرح شده به روحانی را قبول دارم اما مانند برخی نمی‌توانم پشیمان باشم. چون می‌دانم روحانی چگونه به سرکار رسید و چه کشوری را تحویل گرفت.

ایران بعد از احمدی نژاد به مثابه ایرانی جنگ زده بود. این را من نمی‌گویم. هاشمی رفسنجانی می‌گفت که خود دولتی را تحویل گرفت که میراث دار جنگ ۸ ساله بود. او شرایط دولت روحانی را از دولت خود سخت تر می‌دانست.

روحانی با ایرانی سروکار داشت که ناگهان از زمین مسطح به دره‌ای عمیق افتاده بود. او در چهارسال اول تلاش کرد ایران را از دره خارج کند. تا حدودی نیز موفق بود.

بگذارید بگویم ایران قبل از روحانی چگونه ایرانی بود.

ایران قبل از روحانی با مشکلات بی‌شمار اقتصادی حاصل از تحریم‌ها روبرو بود. بخش های صادرات نفت، تجارت و مبادلات بانکی ایران زیر ضربات شدید تحریم ها در حال نابودی بود. پول‌های ایران بلوکه شده بود و حتی در برخی موارد ایران مجبور بود مانند دوران قبل از اختراع پول مبادله کالا با کالا انجام دهد. مثلا نفت بدهد و برنج بگیرد. اوضاع ایران شبیه دوره نفت در برابر غذای صدام شده بود. ایران نفت صادر می کند و به جای پول آن کالا دریافت دریافت می کرد. صادرات نفت ایران نیز گام به گام در روند کاهشی به سمت صفر شدن حرکت می کرد.

ایران قبل از برجام، کشوری منزوی در عرصه جهانی بود و دوستان جمهوری اسلامی به انگشتان یک دست هم نمی‌رسید؛ اکثر کشورهای جهان به واسطه فشارهای آمریکا، ایران و ایرانی را تحریم کرده بودند.

میزان نقدینگی ایران به پایین تر سطح خود رسیده بود. این یعنی حتی پرداخت حقوق به کارمندان دولت و یارانه‌ها به خطر افتاده بود.

روحانی توانست به هر وسیله‌ای از جمله برجام این مشکلات بزرگ را تا حدودی حل کند.

اگر در سال ۹۲ شرایط کشور اینگونه رقم نمی‌خورد و روحانی با حمایت اصلاح طلبان به قدرت نرسیده بود، معلوم نبود چه سرنوشتی انتظار ایران و ایرانی را می‌کشد.

ایران حالا در حال نزدیک شدن به دورانی است که هنوز احمدی نژاد سرکار نیامده بود. دورانی که در سپهر سیاست ایران به دولت اصلاحات معروف بود.

حالا تقریبا پاهای ایران روی زمین است. این خود دستاورد بزرگی برای روحانی است. شرایط کشور عادی شده است و در شرایط عادی، مسئله‌ای همچون پشیمانی ایجاد می‌شود.

بسیاری از مردم هنوز از مشکلات کشور خبر ندارند. هنوز نمی‌دانند دولت در برابر چه سدی از مشکلات قرار دارد. این که مردم نمی‌دانند مشکل مردم نیست مشکل دولت و شخص رییس جمهور است.

یکی از مشکلات بزرگ روحانی این است که با مردم زیاد سخن نمی‌گوید. رییس جمهور در این شرایط که مردم در مورد بودجه و عملکرد او سوال دارند باید به طریق مختلف سخن بگوید. روحانی نه صد روز یک بار بلکه هر هفته باید به تلویزیون بیاید و با مردم حرف بزند.

بیایید فراموش نکنیم. امروز به راحتی می‌توانیم به خاطر بودجه‌ای که دولت به مجلس ارائه داده است، روحانی را نقد کنیم و حتی بگوییم پیشمانیم. روزی روزگاری بسیاری از مردم نمی‌دانستند کدام دستگاه و کدام نهاد چقدر بودجه می‌گیرند و این بودجه‌ها را صرف چه کاری می‌کنند. امروز به واسطه شبکه‌های اجتماعی بسیاری از اخبار در اختیار مردم قرار دارد.

ما همه به روحانی نقد داریم. نقدمان هم جدی است. اما هیچگاه از رای به روحانی پیشمان نمی‌شویم. پشیمانی ما یعنی عدم شرکت در انتخابات. عدم شرکت ما در انتخابات یعنی روی کار آمدن کسانی که ایران را به ته دره انداختند.

تا می‌توانیم روحانی را نقد کنیم. اصلا به او رای دادیم که بتوانیم نقدش کنیم. به او بگوییم اشتباه می‌کند. بلند هم بگوییم، داد بزنیم. اما پشمیان نشویم.

ما یک مسیر را انتخاب کردیم که به نظر می‌رسد مسیری درستی است. راهی که در زمان دولت اصلاحات نیز آن را طی کردیم. شاید راننده‌ای اشتباه کنند اما این اشتباه بدین معنا نیست که مسیر اشتباه است.

باید کمک کنیم کشور دوباره از این مسیر خارج نشود.

آنهایی که ایران را از مسیر خود خارج کردند امروز از برخی پشیمانی‌ها خوشحال هستند. چون می‌دانند پشیمانی ما یعنی عدم شرکت در انتخابات. عدم شرکت در انتخابات یعنی بازهم به قدرت رسیدن آنها.

شاید روحانی در برخی تصمیمات خود اشتباه کرده باشد اما ما باید به فردا امید داشته باشیم و ناامیدی را تزریق نکنیم.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • یه پشیمون

    منم بخدا خیلی پشیمونم ولی چ فایده

  • بدون نام

    بس کن بابا.دست ازسردولت احمدی نژادبرنمی دارید.چرا؟؟؟

  • بدون نام

    ماازرای دادن پشیمان نیستیم بودجه۹۷وقطع ناگهانی یارانه مردم راناامیدوسردرگم کرده واز به فکرمشکلات فرزندانمان بعدازعیدهستیم قطع ۳۱میلیون نفر

  • بدون نام

    کتش یادبگیریم از طرف همه ملت حرف نزنیم ونظر ندیم
    جنا نویسنده مقاله،میدونم وضع دولتی که روحانی تحویل گرفت چی بود!اما روحانی دروغ گفت ووعده درست شدن اوضاع اقتصادی رو دادوتاامروزمردم تغییری حتی بسار اندک ندیده اند واینکه امروز مردم مطلعند که بودجه مملکت کجا به باد میره وصرف چی میشه صدقه سری دولت روحانی نیست وازسایتهای مختلف غیرمجاز درز میکنه بعد به مطبوعات مجاز میرسه،ودرآخر اینکه یعنی شما حق اینو هم که مردم از انتخابشون ابراز پشیمانی کنن میخاین ازشون بگیرین؟؟؟؟!!!!

  • صمدی

    اقای داننده چرا عوامفریبی میکنی؟
    اقای روحانی نه مشکل وزارت زنان رو حل کرد نه از اهل تسنن وزیری برگزید نه کیفیت ماشین های تولیدی افزایش یافت نه وضع معاش مردم بهبود یافت و هزارتای نه دیگه...
    چقد وقت اخه...یک کار مثبت ازش ندیدیم.همش حرف حرف ..
    اصلا در حد ریاست جمهوری نبود.

  • بدون نام

    اگر بودجه به صفر رسیده بود پس بفرمایید ای اختلاسهایی که انجام شده و میشه وبا سرجمعش میشود درکویر لوت وکویر دیگر ایران دوم را ساخت این پولها از کجا می‌آمد که هپولی شد؟لطفا یکی جواب بده!

  • بدون نام

    هرجا کم می آرن پای احمدی نژاد وسط میکشن این ادعاها دیگر رنگی نداره

  • بدون نام

    مثل سگ پشیمانیم

  • مسعود

    این چه توجیه مسخره ایه؟ اگه واقن نمیتونست کاری بکنه وارد فاز دوم انتخابات نمیشد.انقدر سخت بود.

  • امید

    من به ایشون رای دادم و اصلا و ابدا پشیمان هم نیستم

    پاسخ ها

    • بدون نام

      خوشبحالت، حتما نفست از جای گرم بلند میشه ک برات گرونی و قطع یارانه مهم نیس.

  • بدون نام

    عزیزم نویسنده مقاله سرت تو کدوم اخوره!!!!!

  • ياران

    جناب مقاله نویس،، ازوضعیت اقتصادی مردم ایران چرا نمیگی چرا بدتر شده، اینقدر برجام نکنید چه فايده برای مردم ایران داشت ...


    .. مردم ایران فقط به خدا پناه میبرن

  • بدون نام

    هیچ کس پشیمان نیست مردم را نا امید نکنید.این برنامه را راه انداخته اند تا در۱۴۰۰ شرکت در انتخابات کمتر شود تا آنهایی که شکست خورده اند جان بگیرند و شاید برنده شوند .

    پاسخ ها

    • بدون نام

      لطفا فقط درباره خودت اظهار نظر کن.خیلیا پشیمونن...

  • ع

    اقای داننده واقعیت اینکه اونها خوشحالند چون میداند چه خبره در جیب شون حالا میگویید که آیا دوباره رای گیری بشود چه میشود من میگویم نمی آیم تا وقتی که اینها مردم آدم حساب نکنند وشب بلند بشن بگن گرانی راتحمل کنید ولی ما نمیتوانیم همش حرف فقر را میزنند حالا تایید میکنی یانه

  • بدون نام

    همه ی این حرفایی ک زدی ، به نفع کی بود؟؟
    به نفع مسولین یا مردم؟؟صادرات نفت و... پولش تو جیب کی رفت؟؟ ما در حال حاضر وضعیت رفاهی و اقتصادیمون صدبرابر بدتر از جنگ زده ها شده.

  • بدون نام

    داداش اشتباه میزنی دولت احمدی نژاد شش هفت سال پیش تموم شد اگه هواست باشه اگه یه کودک اون موقع بدنیا بیاد الا ن کلاس اوله چرا قبول نمی کنید روحانيتون خراب کرد

  • ولایت

    کسانی که بدون تحقیق به این دولت اشرافی رای دادند علاوه بر اینکه وضعیت مردم رو بدتر کردن باید قیامت هم جواب بدن....

  • بدون نام

    اینایی که به طرفداران رئیسی میگن شکست خورده ، بگید ببینم شما تو چی پیروز شدید ؟ بی بصیرتی ؟ چی گیرتون اومد ؟ روحانی چی بهتون داد ؟ جز ذلت و نکبتی که در نتیجه برجام عایدتون شد . چرا چشاتونو باز نمی کنید ببینید از دولت قبل وضع بهتر که نشد بدترم شد حالا که عین کلیمیا میخوان شنبه رو تعطیل کنن

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج