گزارش رویترز از حوزههای علمیه در عراق
برای بیش از هزار سال حوزههای علمیه شیعیان در عراق علاقمندان به تحصیل علوم دینی را از سراسر جهان برای تحصیل جذب میکنند.
هزاران طلبه از فارغ التحصیلان مدرسه و دانشگاه برای قرن ها در حوزه های علمیه در شهرهای بغداد، نجف و کربلا به تحصیل مشغول هستند. به گزارش مورخان حوزه علمیه بغداد مقارن با تأسیس شهر بغداد در عراق پایه گذاری شد و در عصر آل بویه با مرجعیت علمی شیخ طوسی به اوج شکوفایی رسید. فقه، اصول فقه، علم حدیث، کلام و حکمت، تفسیر قرآن، تاریخ، تراجم و رجال از دانشهای رایج در حوزه علمی بغداد بوده است.
در کربلا نیز پس از شهادت امام حسین(ع) مدارس دینی ساخته شدند و پس از سقوط اصفهان به دست محمود افغان با مهاجرت علمای ایران به کربلا از جمله محمد تقی شیرازی این حوزه رونق گرفت.
شیعیان که بخش قابل توجهی از جمعیت مردم عراق را تشکیل می دهند در سال های حکومت صدام مورد سرکوب دولت قرار گرفته و طلاب علوم حوزوی به ویژه تحت فشار و آزار بودند. پس از سرنگونی حکومت صدام در سال ۲۰۰۳ پایان ممنوعیت ها برای شیعیان عراق بود و اکنون بسیاری از علاقمندان به علوم حوزوی برای تحصیل علوم دینی به حوزه میآیند. به طور میانگین ۲۵۰ طلبه هر حوزه کربلا و هزار طلبه در حوطه علمیه نجف دروس دینی را زیر نظر اسایتد می گذرانند. خبرگزاری رویترز در گزارشی مصور سری به این حوزه های علمیه در کربلا و بغداد و نجف زده و فضای تحصیل علوم دینی شیعیان در عراق را به تصویر کشیده است.
نظر کاربران
انگار سید ها در ایران بیشتر از عراق اند!! تمام عمامه ها سفیده
البته در زمان صفویه خیلیا میگفتند ما سید هستیم در حالی که نبودند تا از مزایای اون دوره استفاده کنند.