کره جنوبی پیشنهاد مذاکره با کره شمالی را داد
در اقدامی برای متوقف کردن فعالیتهای خصمانه در نزدیکی مرز مشترک دو کره و به دنبال یکسری آزمایشات موشکی که پیونگ یانگ در هفتههای اخیر انجام داده، کره جنوبی امروز (دوشنبه) پیشنهاد مذاکرات نظامی با کره شمالی در چند روز آتی را مطرح کرد که نخستین مذاکرات در سطح دولتی بین این دو کشور از اواخر سال ۲۰۱۵ محسوب میشود.
این پیشنهاد نخستین مقدمه چینی رسمی دولت مون جائه این، رئیسجمهور جدید کره جنوبی است که در مه سال جاری میلادی زمام امور را برعهده گرفت و متعهد شد تا ضمن مذاکره با کره شمالی، فشارهایی را بر پیونگ یانگ برای کاهش تنشها در شبه جزیره کره اعمال کند.
سو چو - سوپ، معاون وزیر دفاع کره جنوبی در کنفرانسی خبری گفت: ما خواستار مذاکره با کره شمالی در تاریخ ۲۱ ژوئیه (۳۰ تیر) در تانگیلگاک هستیم تا تمامی فعالیتهای خصمانه که باعث افزایش تنشهای نظامی در این خط فاصل نظامی شده را متوقف کنیم.
تانگیلگاک ساختمانی متعلق به کره شمالی در روستای پانمونجوم در مرز دو کره است که پیشتر برای مذاکرات بین این دو کشور استفاده شده است. آخرین مذاکرات که در سطح دولتی میان دو کره برگزار شد به تاریخ دسامبر سال ۲۰۱۵ میلادی برمیگردد.
این پیشنهاد یک هفته پس از آن مطرح شد که رئیسجمهور کره جنوبی گفت: نیاز مذاکره با کره شمالی برای متوقف کردن برنامههای موشکی و اتمی پیونگ یانگ در حال حاضر نسبت به زمانهای گذشته مبرمتر است.
معاون وزیر دفاع کره جنوبی به جزئیات فعالیتهای نظامی خصمانه که تعریف آن میان دو کره متفاوت است اشارهای نکرد.
کره جنوبی معمولا به تبلیغاتی که با صدای بلند پخش میشود و دیگر اقدامات تحریک آمیز اشاره دارد در حالی که کره شمالی خواستار توقف مانورهای نظامی مشترک آمریکا - کره جنوبی است.
در همین حال صلیب سرخ کره جنوبی نیز امروز پیشنهاد داد تا با کره شمالی درباره تجدید دیدار خانوادههای جدا شده در جریان جنگ کره مذاکره شود.
این سازمان پیشنهاد داد که این مذاکرات در تاریخ اول اوت (۱۰ مرداد) پیش از برگزاری تعطیلات چوسوک در اکتبر صورت گیرد. اما پیونگ یانگ بارها اعلام کرده تا زمانی که سئول ۱۲ پیش خدمتی را که سال گذشته در کره جنوبی پناهنده شدند مسترد نکند وارد هیچ مذاکرهای نخواهد شد.
کره شمالی معتقد است که کره جنوبی این ۱۲ پیش خدمت و مدیر این رستوران را ربوده و خواستار بازگشت آنهاست اما سئول تاکید دارد که این افراد به خواست خود در کره جنوبی پناهنده شدند.
ارسال نظر