۸۰۰هزار هکتار اراضیخوزستان در معرض فرسایش
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: حدود ۸۰۰ هزار هکتار از اراضی خوزستان در معرض فرسایش هستند که ۳۴۵ هزار هکتار از آنها اولویت اول برای مقابله تعیین شده است.
وی افزود: ۴۳ هزار هکتار کانون تحت عنوان بحرانی در جنوب و جنوب شرق اهواز برای مقابله به عنوان اولویت تعیین و انتخاب شده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه برنامه های اجرایی برای مقابله با کانون های گرد و غبار داشته باشیم، گفت: برای هرگونه کار بیولوژیک یا پخش آب نیاز به آب شیرین داریم. همچنین کاشت نهال و بذر مناسب با اقلیم منطقه انجام و حفاظت از خاک نیز باید مدنظر باشد.
بخشنده تأکید کرد: باید مدیریت فعالیت های تشدید کننده که باعث فرسایش خاک می شود را نیز انجام بدهیم.
وی گفت: تهیه طرح جامع برای کل ۷۰۰ هزار هکتار کار اصلی است که باید ظرف دو یا سه ماه آینده روی میز دولت قرار بگیرد. باید کارهای مورد نیاز اجرایی شدن در پنج سال آینده به صورت مستمر تعیین شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهار کرد: پنج میلیون نهال از منابع داخلی خوزستان و هشت استان دیگر تهیه شده و قسمت اعظم آنها حمل و مابقی نیز در حال حمل است. فقط تا ۱۰ فروردین فرصت انجام کار کاشت را داریم.
بخشنده تصریح کرد: اجازه برداشت یک مترمکعب آب بر ثانیه از کانال کوت امیر به طول ۳۴ کیلومتر تا زمان ساخت کانال دائم به ما داده شده است که کار را بسیار پیش می برد. در آینده ای نزدیک یک کانال به طول ۳۴ کیلومتر با ظرفیت انتقال ۲۰ مترمکعب آب بر ثانیه را احداث می کنیم.
وی گفت: همه دستگاه های اجرایی پای کار هستند و وزیر جهاد نیز به صورت مستمر بازدید میدانی دارد که امیدواریم در مدت زمان معقولی بتوانیم کار را به سرانجام برسانیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: همزمان ۱۰ گروه اجرایی شروع به کار کرده و نهال های تهیه شده را غرس می کنند که به تدریج این گروه ها را تجهیزتر می کنیم. ۹۰ درصد مردم خود منطقه هستند و ۱۰۰ درصد از ظرفیت پیمانکاران بومی بهره منده شده ایم.
بخشنده با اشاره به اینکه این نهال ها حداقل تا سه سال باید آبیاری شود تا نتیجه کار را ببینیم، بیان کرد: وزیر جهاد کشاورزی شخصا پای کار حضور دارد و هفته ای سه یا چهار بار در استان خوزستان حاضر می شود.
وی تصریح کرد: پولی که برای شروع کار نیاز داشتیم در کمتر از ۴۸ ساعت اختصاص داده شد ولی در طرح های دیگر باید ۶ ماه دوندگی داشته باشیم که اعتبار مورد نیاز را کسب کنیم. این نشان دهنده جزم شدن عزم دولت برای حل مشکلات خوزستان است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: طرح جامع نیز وقتی ارائه شد بالغ بر یک میلیارد دلار اعتبار نیاز دارد تا طی پنج سال به صورت مستمر اجرایی شود. طرح اختصاص ۱۰۰ میلیون دلار اعتبار برای مقابله با گرد و غبار خوزستان در بودجه سال آینده به مجلس ارائه شده که امیدواریم هرچه سریعتر تصویب شود
نظر کاربران
هر چه زودتر باید سد گتوند خراب شود قبل اینکه اوضاع از این وخیم تر شود.