۴۸۳۵۶۸
۵ نظر
۵۰۰۹
۵ نظر
۵۰۰۹
پ

۵۴ درصد درآمدهای یک بانک از جریمه دیرکرد

این روزها بانک ها از جریمه دیرکرد مشتریان روزگار خود را سپری می کنند. بررسی آخرین صورت های مالی بانک تجارت نشان می دهد که این بانک بیش از ۵۴ درصد کل درآمد خود را مدیون جریمه دیرکرد است.

روزنامه خراسان: این روزها بانک ها از جریمه دیرکرد مشتریان روزگار خود را سپری می کنند. بررسی آخرین صورت های مالی بانک تجارت نشان می دهد که این بانک بیش از ۵۴ درصد کل درآمد خود را مدیون جریمه دیرکرد است.

با این حال، تجارت تنها بانکی نیست که از جریمه دیرکرد ارتزاق می کند، بلکه سایر بانک ها نیز کم و بیش به جریمه دیرکرد وابسته اند و این یعنی بازی باخت- باخت بین مشتریان و بانک ها. شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید بانک ها از چه محلی درآمد کسب می کنند که می توانند نرخ های سود بالایی را پرداخت کنند. برای بررسی محل های درآمدی بانک ها به صورت های مالی ۹ ماهه بانک تجارت سر زدیم که اطلاعات بیشتری نسبت به سایر بانک ها داشت. نتیجه بررسی ها بسیار عجیب بود: بانک تجارت بیش از ۵۴ درصد کل درآمدهای خود را از وجه التزام یا همان جریمه دیرکرد کسب می کند.

این بانک در ۹ ماهه نخست امسال بیش از ۶ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان جریمه دیرکرد ثبت کرده است. یعنی معادل دو ماه هزینه یارانه خانوارهای ایرانی. این در حالی است که مجموع درآمدهای مشاع این بانک تنها ۱۰ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان بوده است. با این حساب بیش از ۵۸ درصد درآمدهای مشاع(درآمدهای ناشی از سپرده گذاری و تسهیلات دهی) در گرو جریمه دیرکرد است.

در مقابل، درآمدهای غیر مشاع بانک که ریشه در فعالیت های کارمزدی دارد تنها ۹۸۴ میلیارد تومان عنوان شده است. این در حالی است که این رقم در مدت مشابه سال قبل تنها ۲۳ درصد بوده است. اگرچه بانک تجارت تنها بانکی است که اطلاعات ۹ ماهه خود را با جزئیات زیادی منتشر کرده، اما وضعیت سایر بانک ها در گزارش های سال ۹۴ بهتر نیست.

نمودار بالا وضعیت درآمدزایی بانک ها را از وجه التزام نشان می دهد. به این ترتیب در روزهایی که رکود بر اقتصاد حکمفرماست، جریمه دیرکرد بهترین ابزار برای سود ده نشان دادن بانک ها می باشد. هر چند که افزایش سهم وجه التزام در رکود طبیعی به نظر می رسد، بالا رفتن ریسک موسسات مالی خطری است که آن ها را تهدید می کند. از این مسائل که بگذریم، حرمت شرعی وجه التزام از سوی اکثر مراجع اعلام شده است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    انشالله بر شکسته بشوند

  • دانیال

    چون بانکداری اسلامیه اینجوریه

  • بدون نام

    در بانک ... برای تعویض برگه ای که برداشت وواریز را ثبت میکند 4هزارتومان میگیرند برای برداشت از دفترچه خودت هزار تومان میگیرند
    خدا صد رحمت به آرش رباخوار

  • رضا

    بانکها بخشنامه بانک مرکزی مبنی بر بخشودگی جرایم را درصورت تسویه را ندارند وبه آن عمل نمیکنند

  • ناشناس

    واقعن خدا به داد مردم برسد دیروز خواستم وام بگیرم با خواباندن پرده در چند ماه گذشته چون ضامن می خواست من خانه ام را دررهن بانک خواستم بگذارم 18 درد سود 10000000 ریال هزینه دفتر اناد رسمی 600000تمان شهرداری ممیزی سالانه مالیات هم شد 29 درص سود پول مردم نزد بانکها سود ناچیز اما پول بانکها سود بالا دارند زندگی را وزنده بودن مردم با قوانین نادرست نابود ومایوس وافسرده می کنند کدوم کشور است که اینگونه زندگی رابر مردم خودش سخت ودشوار ونفس گیر می کند همین خانه بیش از 25 م توان شهرداری ونظام مهندسی ازم گرفتند کی پاسخگو دیر کرد ...

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج