آسیب جدی آلودگی هوا بر زنان باردار
یک فوق تخصص ریه با اشاره به نقش و تاثیر هوای آلوده در به خطر انداختن سلامتی انسان، گفت: مردم در ایام آلودگی هوا از ترددهای غیرضروری پرهیز کرده و گروههای حساس نیز هرگز در این هوا رفت و آمد نکنند.
خبرگزاری ایسنا: یک فوق تخصص ریه با اشاره به نقش و تاثیر هوای آلوده در به خطر انداختن سلامتی انسان، گفت: مردم در ایام آلودگی هوا از ترددهای غیرضروری پرهیز کرده و گروههای حساس نیز هرگز در این هوا رفت و آمد نکنند.
دکتر محمداسمعیل حجازی در این خصوص اظهار کرد: آلودگی هوا در نتیجهی رکود مواد سمی در جو و افزایش مقدار آن ناشی می شود و عمدتا در نتیجهی دگرگونی هوا و عدم پالایش و تهویه کافی جو و همچنین افزایش آلایندههای جوی، آلودگی هوا نیز افزایش مییابد.
وی با تاکید بر اینکه، آلودگی هوا به معنای مخلوط شدن هوا با گازها، قطرات و ذراتی است که کیفیت هوا را کاهش میدهند است، تشریح کرد: در اثر فعالیت کارخانهها، خودروها، سیستم گرمایش خانهها و... مقدار مواد سمی در جو افزایش یافته و متعاقبا آلودگی هوا ایجاد می شود.
وی افزود: وقتی گروههای حساس جامعه به ویژه بیماران قلبی و بیماران ریوی در معرض این هوای آلوده قرار میگیرند، باعث تشدید بیماریهایشان شده و در نتیجه ممکن است باعث حملات قلبی-ریوی شود.
حجازی خاطرنشان کرد: افراد مسن نیز در برخورد با این هوای آلوده ممکن است مبتلا به مشکلات تنفسی، عصبی و... شوند؛ چرا که مغز یکی از نقاط بسیار حساس بوده و در مواجهه با آلودگی هوا نیز ممکن است با کاهش اکسیژن مغز، برای افراد مسن مشکلات عصبی ایجاد کند.
وی در خصوص تاثیر هوای آلوده بر روی کودکان نیز یادآور شد: بیماری کودکانی که آسم یا بیماریهای آلرژیک دارند در مواجهه با هوای آلوده تشدید یافته و همچنین کودکانی که زمینههای ژنتیکی در مورد بیماریهای آلرژیکی و آسم دارند نیز ممکن است در مواجهه با هوای آلوده مبتلا به آسم و بیماریهای آلرژیک شوند.
وی در خصوص زنان باردار و تاثیرات آلودگی هوا بر این گروه نیز یادآور شد: هوای آلوده بر روی زنان باردار نیز میتواند آسیبهای جدی به مادر و به ویژه جنین وارد کرده و یا موجب مرگ جنین شود و همچنین زایمان زودرس، وزن پایین نوزاد و رشد ناکافی جنین در شکم مادر نیز از دیگر عوارض هوای آلوده است که به مراتب آسیبهای آن سنگینتر از مصرف سیگار برای زنان باردار است.
این فوق تخصص ریه در خصوص تاثیر هوای آلوده بر روی افراد عادی و سالم نیز یادآور شد: افراد سالم زمانی که در معرض این هوای آلوده قرار میگیرند مبتلا به عوارض پوستی و ریوی شده و همچنین در طولانیمدت نیز این هوای آلوده میتواند به ابتلای فرد به بیماری انسداد مجاری هوایی کمک کند.
وی تاکید کرد: افراد سالمی که در چنین هوای آلودهای اقدام به ورزش کردن میکنند، با توجه به اینکه در حین ورزش، ضربان قلب بالا رفته و تعداد تنفسها نیز افزایش مییابد، مقدار استنشاق هوای آلوده توسط فرد نیز افزایش مییابد و در نتیجه افراد مبتلا به خستگی زودرس، سردرد و عوارض بعدی میشوند، از این رو افراد نباید در چنین هوایی ورزش کنند.
وی با تاکید بر اینکه مردم موارد بهداشتی را در ایام آلودگی هوا رعایت کنند، اضافه کرد: افراد مستعد و گروههای حساس جامعه اگر حتی یکبار در معرض هوای آلوده قرار بگیرند، بیماریشان تشدید یافته شده و همچنین افراد سالم نیز اگر به طور مستمر در چنین هوایی تنفس کنند، دچار عوارض ناشی از آن خواهند شد.
حجازی در توصیهای خاطرنشان کرد: در مواقعی که هوای شهر آلوده است باید تمامی افراد سعی کنند که تردد خود را کم کرده و همچنین گروههای حساس نیز از تنفس در هوای آزاد خودداری کنند.
وی گفت: در ایام آلودگی هوا، عدم استفاده از خودروهای شخصی و استفاده از وسایل نقلیهی عمومی در کاهش آلودگی هوا بسیار موثر است؛ چرا که خودروها از مهمترین موارد ایجاد کننده آلودگی است، از این رو مردم باید علاوه بر رعایت نکات بهداشتی در مواجهه با هوای آلوده، در جهت کاهش آلودگی هوا نیز قدم بردارند.
این فوق تخصص ریه در خصوص اهمیت تعطیلی مدارس در ایام آلودگی هوا، تاکید کرد: دقت کنیم، زمانی که میزان آلودگی هوا به هشدار میرسد و در شاخص ۱۰۰ الی ۱۲۰ قرار میگیرد، باید مدارس ابتدایی تعطیل شوند؛ چرا که چندروز مدرسه نرفتن مشکل خاصی به وجود نمیآورد در حالی که استنشاق هوای آلوده توسط کودکان میتواند موجب بروز عوارض زودرسی چون، بی حوصلگی، سردرد و... شود و همچنین عوارض دیگری را نیز در پی داشته باشد.
وی در خصوص تاثیر ماسکهای فیلتردار در هوای آلوده نیز خاطرنشان کرد: ماسکهای فیلتردار در این خصوص بسیار موثر هستند و حتما کسانی که ناچارند در روزهای آلوده در هوای آلوده تردد کرده و یا در هوای آزاد کار میکنند، از این ماسکها استفاده کنند.
وی در پایان گفت: با توجه به اینکه آلایندههای هوا جذب ماسکهای فیلتردار میشوند، از این رو مدت مناسب برای مصرف این ماسکها چهار الی شش ساعت است و باید بعد از این بازهی زمانی تعویض شود.
گفتنی است؛ به مدت چنذین روز متوالی است که آلودگی، چتر خود را بر فراز شهر تبریز پهن کرده و در بسیاری از موارد نیز موجبات تعطیلی مدارس را فراهم آورده است.
ارسال نظر