ائتلاف اصلاحات-اعتدال تا اردیبهشت ۹۶ دوام دارد؟
سخنگوی حزب اعتدال و توسعه بنای این حزب را بر تداوم ائتلاف با اصلاحات خواند و گفت: همان طور که تا الان بزرگان اصلاحات اعلام کردند تداوم این ائتلاف یک استراتژی بلندمدت محسوب میشود.
خبرآنلاین: سخنگوی حزب اعتدال و توسعه بنای این حزب را بر تداوم ائتلاف با اصلاحات خواند و گفت: همان طور که تا الان بزرگان اصلاحات اعلام کردند تداوم این ائتلاف یک استراتژی بلندمدت محسوب میشود.
ائتلاف اعتدال و اصلاحات از سال ۹۲ با اجماع روی نام حسن روحانی برای ریاست جمهوری شروع شد و دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی نام امید بر خود نهاد. با آغاز کار مجلس دهم، برخی از شکندگی این ائتلاف سخن گفتند اما گویا این ائتلاف در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ و پنجمین دوره انتخابات شوراهای شهر و روستا نیز پابرجا خواهد ماند.
مشروح این گفتگو را در ادامه مطالعه فرمایید؛
یک نقدی که به حزب اعتدال و توسعه وارد می شود، این است که با رایزنی فشرده و سهم خواهی نام برخی چهره ها را در حوزه انتخابیه تهران وارد لیست ائتلاف امید کرد اما آنها بعد از وارد شدن به مجلس راه خود را از ائتلاف امید جدا کردند آیا حزب اعتدال و توسعه از این اتفاق تجربه کسب کرد یا همچنان اقدام خود را درست می داند؟
اتفاقا این که توانستیم بخشی از اصولگرایان را از حضور در فراکسیون تندرو برحذر داریم و با خود همراه کنیم موفقیت محسوب می شود. این که فکر کنیم با یک ویترین می توانیم موفق شویم این طور نیست. در مجموع اصولگرایان تندرو سعی کنند از انتخابات هیأت رئیسه طوری وانمود کنند که آن انتخابات مجلس شورای اسلامی دستاوردی نداشت اما رأی اعتماد به آقایان صالحی امیری، سلطانی فر و دانش آشتیانی نشان داد، مردم اکثراً نامزدهای طرفدار دولت را به مجلس فرستادند و با این رأی گرایش خود را در حمایت از آقای روحانی نشان دادند.
با توجه به آنکه اکثریت کرسی های هیأت نظارت بر انتخابات شوراها در اختیار اعضای فراکسیون امید است پیش بینی برخی تحلیلگران آن است که تعداد زیادی از نامزدهای این جناح تأیید صلاحیت خواهند شود و کارت ورود به انتخابات شوراها را می گیرند، حزب اعتدال و توسعه چه رویکردی را در انتخابات شوراها دنبال می کند آیا مستقل می آید یا همچنان در قالب ائتلاف با اصلاح طلبان عمل خواهد کرد؟
موضوع ائتلاف ما با دوستان اصلاح طلب یک برنامه موقت نبود یک استراتژی بلند مدت است که از سال ۹۲ به عنوان گام اول شروع شد و در انتخابات مجلس شورای اسلامی نیز این ائتلاف را تداوم بخشیدیم و همکاری همه جانبه داشتیم، نه فقط در تهران بلکه در تمام استان ها سعی کردیم که به یک لیست واحد برسیم و در این زمینه هم موفق بودیم چون در ۹۵ درصد موارد لیست مشترک داشتیم.
بنای حزب اعتدال و توسعه بر تداوم این ائتلاف است و همان طور که تا الان بزرگان و رهبران اصلاحات اعلام کردند حمایت از آقای دکتر روحانی و همراهی با همدیگر برای تداوم ائتلاف یک استراتژی کلی محسوب می شود. من فکر می کنم ما هم در حزب قصدمان این نیست که لیست مستقل برای انتخابات شوراها ارائه کنیم. قطعا در تعامل با دوستان اصلاح طلب یک جمع بندی کلی داریم و لیست مشترک خواهیم داد. این استراتژی فعلا محکم دارد پیش می رود.
با توجه به اینکه خیلی از چهره های شاخص اصلاح طلب برای انتخابات مجلس نتوانستند کارت ورود بگیرند و اصولگرایان هم عین ۳۰ نامزدشان در حوزه انتخابیه تهران از ورود به خانه ملت باز ماندند چه ارزیابی از انتخابات شوراهای شهر و روستا دارید؟فکر می کنید بخشی از آن رقابت به این صحنه از انتخابات کشیده شود؟
وقتی ما اجازه نمی دهیم افراد با تجربه و توانمند سیاسی در مجلس حضور پیدا کنند، طبیعتا اگر این فرصت برای شان فراهم شود در انتخابات شوراها حضور خواهند شد بنابراین این فرض می تواند درست باشد. این خیلی خوب است که ما افراد سیاسی، با تجربه، صاحب نظر در حوزه های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را که تجربیاتی در فضای اجرایی و پارلمان دارند در شوراها داشته باشیم چون این مسئله می تواند به کارآمد شدن مدیریت شهری کمک کند تا اینکه آدم هایی در شورای شهر باشند که در حوزه های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی تجربه کافی ندارند و صرفا بروند در حوزه هایی دیگری مشغولند یا به عنوان چهره های شناخته شده ورزشی و فرهنگی محسوب می شوند. شورای شهر بیشتر باید از افراد با تجربه اقتصادی، سیاسی، اساتید دانشگاه، افراد صاحب نظر در مدیریت شهری تشکیل شود و فکر می کنم می توان این فضا را در شورای شهر با حضور آدم های موثر ایجاد کرد.
اعتدالیون و اصلاح طلبان در انتخابات مجلس شورای اسلامی شخصیت های سیاسی همسو با خود را تشویق به نام نویسی می کردند اما احساس می شود ائتلاف اعتدال و اصلاحات در انتخابات شوراها با چالش کثرت نامزد مواجه شود به همین دلیل برخی معتقدند برای این انتخابات نباید تشویقی برای نام نویسی افراد صورت گیرد نظر شما چیست؟
خیر اصلا چنین چیزی نیست. ما فکر می کنیم هر چقدر در یک فضای همراهی و ائتلاف پیش برویم می توانیم به گزینه های بسیار موثر، تأثیرگذار و مفید به منظور معرفی کاندیدا به جامعه برسیم. اصلا حساسیت این طوری وجود ندارد که سعی کنیم افراد را برای نامزدی در انتخابات تشویق نکنیم. اتفاقا باید تشویق کنیم که افراد صاحب نظر و توانمند و موثر در انتخابات شوراهای شهر به منزله پارلمان های محلی و شهری حضور پیدا کنند تا این نهاد را از آن بخش از ناکارآمدی که رنج می برد یا گرفتار چالش های عجیب و غریبی شده نجات دهیم و نتیجه اش این باشد که شهرداران لایق، خلاق، سالم و موثری را در شهرها داشته باشیم.
۱۳ عضور شورای شهر اصلاح طلبند و به تبع کاندیدا می شوند ضمن آنکه دوره آینده تعداد اعضای شورای شهر کاهش پیدا خواهد کرد، ائتلاف اصلاحات و اعتدال این کثرت کاندیدا را چگونه مدیریت خواهد کرد؟
کثرت کاندیدا ایرادی ندارد، اتفاقا ما به مردم اجازه می دهیم که در انتخابات دست شان باز تر باشد اما نقش احزاب این است که از پراکندگی رأی جلوگیری کنند حتی اگر ۲۰۰ نفر اصلاح طلب و اعتدالی بخواهند کاندیدا شوند. در واقع مهم این است که لیست واحد شامل چه کسانی باشد که واقعا صاحب صلاحیت باشند. البته به هر صورت هر لیستی می آید هزار ملاحظه وجود دارد شاید واقعا آن لیست بهینه بهینه نباشد ولی این هم تجربه است. به نظر من ارائه لیست واحد در سال ۹۴ تجربه خوبی بود، مردم با متحد شدن و رأی دادن به آن لیست یک هشدار هم به سیاسیون و احزاب دادند تا در ارائه لیست دقت بیشتری کنند. یعنی مردم گفتند "ما نقش خودمان را در رأی دادن به لیست به طور مناسب ایفا کردیم، حالا شما دقت بیشتری کنید". حالا اگر آنها یک مقداری کوتاهی کردند یا ملاحظاتی در آنجا وجود داشت این بار دیگر در مقابل مردم سعی می کنند دقت بیشتری کنند.
به نظر شما لیست ائتلاف اعتدال و اصلاحات در انتخابات شوراها باید همراه با معرفی شهردار مدنظر باشد یا خیر؟
این به معنی کج کار کردن در فضای انتخابات است و با چارچوب فعلی قانون نیز تعارض دارد و منطقی نیست. مردم اعضای شورا را انتخاب می کنند تا آنها شهردار را برگزینند بنابراین نباید این اختیار را از شورا گرفت.
ارسال نظر