انقلاب مایکروسافت؛ PC به موبایل پیوند خورد
ظاهرا از سال آینده مایکروسافت امکان این را فراهم میکند که سازندههای گوشیهای هوشمند و تبلتها هم بتوانند از ویندوز ۱۰ استفاده کنند. ویندوز ۱۰ با همه امکاناتی که به شکل سنتی برای کامپیوترهای شخصی فراهم میکرده است.
ویندوز RT قادر نبود اپهای دسکتاپ مایکروسافت را اجرا کند اما یک مود دسکتاپ داشت و برخی از فواید ویندوز که بیش از ۲۵ سال در این سیستم عامل وجود داشت را هم در اختیار کاربران قرار داده بود. حال مایکروسافت با اقدامی جدید قصد دارد آن اشتباه را جبران کند و تلاشی دیگر در راستای ارائه ویندوز برای دستگاههایی با تراشههای ARM انجام دهد.
ظاهرا از سال آینده مایکروسافت امکان این را فراهم میکند که سازندههای گوشیهای هوشمند و تبلتها هم بتوانند از ویندوز ۱۰ استفاده کنند. ویندوز ۱۰ با همه امکاناتی که به شکل سنتی برای کامپیوترهای شخصی فراهم میکرده است.
ارائه ویندوز ۱۰ برای دستگاهها با تراشههای ARM از طریق شراکت میان کوالکام و مایکروسافت امکانپذیر شده است. در ابتدا مایکروسافت از تراشههای اسنپدراگون ۸۳۵ شرکت کوالکام پشتیبانی خواهد کرد و اولین دستگاههایی که با این شراکت تولید خواهند شد لپتاپهای جدید خواهند بود. مایکروسافت از طریق امولاتور کاری میکند که ویندوز ۱۰ بتواند از تراشههای ARM پشتیبانی کند.
این دستگاهها قادر خواهند بود نسخههای ۳۲ بیتی اپلیکیشنهایی مثل کروم و فوتوشاپ را اجرا کنند اما امکان اجرای نسخههای ۶۴ بیتی وجود نخواهد داشت، البته این موضوع خیلی مشکلزایی نیست چون اغلب اپها نسخههای ۳۲ بیتی دارند. این اتفاق به این معنا خواهد بود که از سال آینده میتوانید یک لپتاپ سبک با عمرباتری بالا بخرید که برنامههای دسکتاپ را هم پشتیبانی کند.
مایکروسافت توضیح نداده که فرایند شبیهسازی که امکان اجرای برنامهها بر روی دستگاهها بر تراشه ARM را فراهم میکنند به چه شکل خواهد بود اما گفته شده که توسعهدهندهها لازم نیست هیچ اقدام اضافه یا کار خاصی برای اجرای این برنامهها روی دستگاههایی که تراشههای ARM دارند انجام دهند. البته آن دست از برنامههایی که به شدت وابسته به کارکرد پردازنده مرکزی است بر روی کامپیوترها که از قطعات شرکت اینتل استفاده میکنند کارکرد بهتری خواهند داشت.
مایکروسافت اجرای کامل برنامههای خود را روی دستگاههایی که تراشههای ARM دارند با اجرای برنامه Adobe Photoshop نشان داد و توانست به خوبی از پس اجرای آن بربیاید.
با توجه به تلاش جدید مایکروسافت باید گفت این دومین باری است که این شرکت سعی میکند از دستگاههای دارای معماری ARM پشتیبانی کند. سوال اینجاست که این اتفاق واقعا چقدر ضرورت یا اهمیت دارد که اینطور توجه مایکروسافت را به خود جلب کرده است. اولین مورد از این تلاشها یعنی ارائه ویندوز RT با توقف تولید Surface ۲ و Lumia ۲۵۲۰ کاملا شکست خورد. اما هنوز هم تقاضا برای یک دستگاه که باتری آن عمر بالایی داشته باشد و از قابلیتهای گوشیهای هوشمند مثل قابلیت استفاده از بستههای اینترنت دیتا و سیمکارت خوردن پشتیبانی کند حس میشود. مسئولین مایکروسافت میگویند بسیاری از تولیدکنندهها از آنها میخواستند برای دستگاههایشان امکان پشتیبانی کامل از برنامههای ویندوزی را فراهم کنند و این شرکت هم به همین دلیل دست به کار شده است.
البته این اقدام مایکروسافت برای شرکت اینتل هم چالش جدیدی ایجاد میکند. گرچه مایکروسافت اعلام کرده رابطه بسیار خوبی با اینتل دارد و به همکاری با این شرکت ادامه میدهد اما طبیعتا نهایت استفاده را هم از امکاناتی که کوالکام در اختیارش میگذارد خواهد برد.
به هر حال مایکروسافت هنوز اطلاعات کاملی را در این مورد منتشر نکرده اما این اقدام میتواند تحولاتی اساسی را برای این شرکت و تعداد دیگری از شرکتهای وابسته به این تغییرات، رقم بزند.
ارسال نظر