۴۱۶۶۶۲
۱۰ نظر
۵۰۰۲
۱۰ نظر
۵۰۰۲
پ

مردم به سود ۱۵ درصدی هم راضی نیستند

نیمه تمام ماندن ساماندهی بازار غیر متشکل پولی و ادامه فعالیت موسسات اعتباری غیرمجاز، حرکت مستمر نقدینگی را از بانک‌های رسمی به بازار غیررسمی پول به جریان انداخته است.

خبرآنلاین: نیمه تمام ماندن ساماندهی بازار غیر متشکل پولی و ادامه فعالیت موسسات اعتباری غیرمجاز، حرکت مستمر نقدینگی را از بانک‌های رسمی به بازار غیررسمی پول به جریان انداخته است.

حسین محمد پورزرندی مدیرعامل بانک شهر در گفت و گو با خبرگزاری خبرآنلاین در تشریح اینکه چرا بانک‌ها بسختی می توانند نرخ های مورد توافق و ابلاغی شورای پول و اعتبار را برای سپرده ها رعایت کنند، به موارد متعددی اشاره کرد.

وی نقش مؤسسات اعتباری بدون مجوز را همچنان در مهاجرت منابع از بانک‌های رسمی به سمت بازار غیرمتشکل جدی و پررنگ ارزیابی می‌کند و در واکنش به این که بانک مرکزی معتقد است بساط این موسسات جمع شده است، گفت: "بانک مرکزی تلاش فراوانی برای ساماندهی بازار غیر متشکل انجام داده و توفیقات در خور توجهی نیز داشته ولی این قبیل موسسات همچنان در بازار غیر متشکل فعالیت دارند و برآورد من این است که هنوز ۲۵ تا ۳۰ منابع در اختیار موسسات است".

رئیس انجمن اقتصاد شهری ادامه داد: " نرخ ابلاغی شورای پول و اعتبار برای سود سپرده‌ها در حال حاضر حداکثر ۱۵ درصد و نرخ علی الحساب برای تسهیلات ۱۸ درصد است ولی یک محاسبه ساده نشان می‌دهد در حال حاضر به طور متوسط هزینه‌های پایه‌ای هر بانک حدود ۵ درصد است".

پورزرندی در مورد قیمت تمام شده پول در شبکه بانکی گفت: "قیمت تمام شده پول در حال حاضر حدود ۲۱ درصد است ولی پیش از این بالای ۲۴ تا ۲۵ درصد بود".

وی ادامه داد: "واقعیت این است که کاهش تورم هنوز به صورت روشن برای افکار عمومی ملموس نیست به همین خاطر نرخ سود ۱۵ درصدی برای سپرده‌های یک ساله از سوی جامعه، نرخ سود مطلوبی تلقی نمی شود و صاحبان پول را به سپرده‌گذاری تحریک نمی‌کند. ناباوری نسبت به کاهش تورم و رسیدن آن به زیر ده درصد آنچنان قوی است که حتی نرخ سود بیست درصدی اوراق مشارکت هم مردم را به خریدن این اوراق ترغیب نمی‌کند و مشتریان عمده اوراق، صندوق‌های سرمایه‌گذاری هستند. در چنین شرایطی به محض اینکه هر بانکی نرخ سود مصوب ۱۵ درصدی را اعمال کند با خروج منابع روبرو می‌شود".

مدیرعامل بانک شهر گفت: "در حال حاضر گرایش سپرده گذاران به استفاده از ظرفیت صندوق‌های سرمایه گذاری که بانک ها عامل آن‌ها هستند، زیاد شده است. نکته مهم این است که اگر کسی پول خود را در این صندوق‌ها سرمایه‌گذاری کند در واقع سپرده گذاری نکرده است و بانک ها تنها عامل جذب پول هستند. این منابع به صورت بسته‌ای توسط شرکت ها تامین سرمایه در بورس استفاده می‌شود و بعضاً سود‌های خوبی هم حاصل و به سرمایه‌گذاران پرداخت می‌شود".

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    بیشتر در رابطه با صندوق‌های سرمایه گذاری که بانک ها عامل آن‌ها هستند، بنویسید

  • وجدان

    اگراقتصاددان ایرانی بشه پیداکردکه بتونه ارزش پول ملی رادرشأن ایرانی که درجامعه جهانی پرمدعاست بالاببره دستش رابایدبوسید.خجالت آورترین اوضاع راداریم می بینیم.

  • بدون نام

    دلیل راضی نبودن مردم به سود 15 درصدی ،‌کلاهبرداری دولت و بانکهاست. اگر بانکها پیشنهاد کاهش سود را به شورای پول و اعتبار دادند پس چرا دارن به نحوه دیگر با سود بیشتر جذب منابع سپرده گذاری میکنند؟
    تورم بالاتر از این آمار چرتی است که در بوق و کرنا به خورد مردم می دهند.وقتی تورم کم بشه مردم حس میکنن.قدرت خریدشان بالا میره و ....
    با قیمت گوشت و مرغ و برنج و چای و میوه و ..... چه کاهش تورمی؟
    فکر میکنید مردم بی سواد و نفهمن؟؟؟؟ به شعور مردم دارین توهین میکنین.

  • بدون نام

    سود بانک ها خیلی بالاست . یکساله باید ٧ درصد باشه تا فعالیت اقتصادی مقرون به صرفه باشه . الان همه پول گذاشتن بانک سود میخورن . شده کشور تنبلها

  • بدون نام

    عجب! چطور بانکها راضی نیستند از سود وامشون که بالای 18 درصد هست صرف نظر کنند بعد مردم باید کوتاه بیان؟
    چرا مردم باید همچین کاری کنند؟ مگه اقتصاد پررونقی داریم؟ درآمد یا شغل زیاد شده؟ چه اتفاق مثبتی افتاده تا حالا؟
    جالبتر از همه اینه که، بانک ها از بس گردن کلفتن سود سپرده مردم رو به محض ابلاغ بانک مرکزی کم می کنند، اون هم بدون اطلاع! بعد سود وام بانکی که ما داریم میدیم همون سود چندسال پیشه و تغییر نمی کنه!
    بعد مردم باید کوتاه هم بیان؟!

  • محمد

    سلام.اخه اون پیرمرد وپیرزنی که با یکم سپرده توی بانکووسوداون امرارمعاش میکنند چه کاری میتونند بکنند.ومابقی مردم با پولهای اندک چه سرمایه گذاری میتونند انجام بدهند...اگه راست میگید قیمت مصرفی گازو برق واب ومالیات و عوارض شهرداریو بیارید پایین..تاکارخونه داربدبخت بتونه کادکنه

  • بی نام

    بانک و موسسات اعتباری در کنار شرکتهای بیمه بزرگترین عوامل تورم در کشور می باشند مثل زالو عمل میکنند تا همیشه مثل گوشوار به گوشت میمونن . منفعت واسه اونا فقر و فحشا واسه مردم

  • بدون نام

    سود باید بالا بره تا یکسری ک ناتوانن زندگیشونو با سود بگزرونن

  • بدون نام

    تورمی که ما داریم باید سود 50 درصد بدن که مردم بتونن پولشون رو تو بانک بزارن جواب گوی زندگیشون باشن این دولت واقعن در حق مردم ظلم میکونه

  • علی رسایی

    باسلام شرکت تعاونی اعتبار ثامن الائمه در حال حاضر وام های خود را حتی از 24 درصد بیشتر هم پرداخت می کند کدام بازرسی و نظارت از طرف دولت شده بنده شعبه مرکزی خوی وام گرفتم الان 35 در صد بیشتر شده سودش به کجا باید شکایت کنیم ....

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج