اینروزها ایالت «فلوریدا» به صحنه اصلی نبرد برای تکیهزدن بر کرسی ریاستجمهوری آمریکا بدل شده است؛ ایالتی که پیروزی در آن، دستکم به گمان مشاوران «هیلاری کلینتون»، نامزد دموکراتها، متضمن پیروزی در مجموع آرای الکترال انتخابات هشتم نوامبر است.
روزنامه شرق: اینروزها ایالت «فلوریدا» به صحنه اصلی نبرد برای تکیهزدن بر کرسی ریاستجمهوری آمریکا بدل شده است؛ ایالتی که پیروزی در آن، دستکم به گمان مشاوران «هیلاری کلینتون»، نامزد دموکراتها، متضمن پیروزی در مجموع آرای الکترال انتخابات هشتم نوامبر است.
بااینحال و در شرایطی که بانوی اول سابق آمریکا راهی این ایالت شده تا با برپایی چندین گردهمایی بزرگ انتخاباتی، آرای پرابهام فلوریدا را به سبد خود بریزد، به نظر میرسد معاونان و مشاورانش مأموریت جدیدتری یافتهاند: رد نتایج نظرسنجیهایی که حکایت از پیشتازی رقیب جمهوریخواه او در فقط شش روز مانده به برگزاری انتخابات دارد.
آنان نه فقط به روش پیشین «دونالد ترامپ» در رد نتایج نظرسنجیهای نامطلوب متوسل شدهاند، بلکه تأکید کردهاند هیچ مدرکی دال بر ریزش آرای نامزد دموکراتها در نتیجه انتشار نامه «جیمز کومی»، رئیس سازمان افبیآی، مبنی بر بازگشایی دوباره پرونده ایمیلهای او وجود ندارد. یکی از مقامات ارشد کمپین انتخاباتی هیلاری در گفتوگو با خبرنگاران اذعان کرده رقابت بسیار تنگاتنگتر از روزهای پیشین در جریان است، اما این درست همان تحول پیشبینیپذیری است که اردوی دموکراتها از روز پس از پایان مناظرات در انتظارش بوده است.
این مقام مسئول در پاسخ به سؤال خبرنگاران درباره نتیجه تازهترین نظرسنجی مشترک «ایبیسی» و «واشنگتنپست» که نامزد جمهوریخواهان را با یک درصد اختلاف در صدر نشانده، مدعی شد نظرسنجی مذکور احتمالا از لحاظ شیوه و مدل دچار کاستیهایی بوده، چراکه باوجود هرچه کمترشدن اختلاف دو نامزد، همه شواهد حاکی از اشتباهبودن نتایج این نظرسنجی است. مشاور ارشد کلینتون همچنین با زیرسؤالبردن نتایج دیگر نظرسنجیهایی که نشان از کاهش اشتیاق و اقبال رأیدهندگان به هیلاری در نتیجه انتشار نامه رئیس افبیآی دارند، خاطرنشان کرد اگر بخواهیم به آمار داوطلبان، ثبتنامشدگان و گفتهها و شنیدهها هم اکتفا کنیم، هواداران کلینتون اکنون مشتاقتر از پیش به دنبال حضور پای صندوقهای رأی هستند.
اما نظرسنجی مشترک ایبیسی و واشنگتنپست که برای اولینبار از ماه میگذشته تاکنون، ترامپ را جلوتر از نامزد دموکراتها نشانده، تنها نمونهای نیست که نشان از کاهش اقبال رأیدهندگان به هیلاری دارد. جدای از نظرسنجی روز یکشنبه «نیویورکتایمز آپشات» که خبر از پیشتازی چهاردرصدی میلیاردر نیویورکی در ایالت حساس فلوریدا داشت، نتایج نظرسنجی «پولیتیکو» و «مورنینگکانسالت» نیز نشان میداد اختلاف هیلاری با رقیب جمهوریخواهش فقط به سه درصد کاهش یافته است.
اختلافی که بیش از هر چیز مدیون آن ٣٣ درصد پاسخدهندهای است که اعلام کردهاند ازسرگیری بررسی پرونده ایمیلهای هیلاری در دوران صدارتش بر وزارت خارجه، احتمال رأیدادن آنان به نامزد دموکراتها را بهشدت کاهش داده است. این در حالی است که میانگین اختلاف دو نامزد در سایت «آرسیپی» که مرجع معدل نظرسنجیهای ملی است، تا ٢,٢ درصد کاهش یافته است.
ردپای روسی
با همه این اوصاف و در شرایطی که بسیاری از رهبران دموکرات اقدام اخیر افبیآی در بازگشایی پرونده یکی از نامزدها در آستانه انتخابات هشت نوامبر را نقض قانون و اقدامی سیاسی برخلاف رویه بیطرفانه آن سازمان دانستهاند، گزارشها حکایت از آن دارند افبیآی بررسی پرونده مشابه دیگری درباره کمپین نامزد جمهوریخواهان را نیز که مدتی پیش از ترس تأثیر روی نتایج انتخابات متوقف کرده بود، از سر گرفته است.
البته موضوع این پرونده «پل مانافورت»، دبیر مستعفی کمپین انتخاباتی دونالد ترامپ و دریافتهای غیرقانونی او از مقامات اوکراینی است که احتمالا در روزهای آتی باری دیگر مبحث ارتباطات دوستانه نامزد جمهوریخواهان با مسکو را به یکی از محورهای مانور اردوی دموکراتها بدل خواهد کرد.
گفته میشود مانافورت که در ماه آگوست گذشته از سمت ریاست کمپین انتخاباتی ترامپ استعفا داده، نه فقط به سیاستمداران اوکراینی مثل «ویکتور یانوکوویچ»، رئیسجمهوری سابق اوکراین، که در سال ٢٠١٤ و در نتیجه اعتراضات مردمی یا به قول برخی کودتا، به روسیه گریخت، مشاوره میداده، بلکه بنا بر دستنوشتههایش، مبلغ ١٢میلیونو ٧٠٠ هزار دلار نیز از منابع خارجی پول دریافت کرده است.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
ارسال نظر