انتخابات آمریکا به لحظات نهایی خود نزدیک میشود و رقابت دو نامزدی که بیشترین بخت را برای تصدی ریاستجمهوری بزرگترین اقتصاد جهان دارند، به روزهای پایانی خود نزدیک میشود. هر چند دو نامزد دیگر از سایر احزاب نیز وجود دارند که همواره بخت بسیار اندکی در انتخابات این کشور داشتهاند.
روزنامه دنیای اقتصاد - امیر شاملویی: انتخابات آمریکا به لحظات نهایی خود نزدیک میشود و رقابت دو نامزدی که بیشترین بخت را برای تصدی ریاستجمهوری بزرگترین اقتصاد جهان دارند، به روزهای پایانی خود نزدیک میشود. هر چند دو نامزد دیگر از سایر احزاب نیز وجود دارند که همواره بخت بسیار اندکی در انتخابات این کشور داشتهاند.
این دوره از انتخابات ایالاتمتحده آمریکا با جنجال بسیاری همراه بود که بیشتر این جنجال بهدلیل حاشیههای نامزد بدون سابقه سیاسی جمهوریخواهان، دونالد ترامپ بود. اگر چه پرونده رقیب وی نیز به دلایل بسیاری از جمله انتقادهای وارده به سیاست خارجی آمریکا در مورد برخی کشورها نظیر لیبی و ماجرای پر سر و صدای استفاده از ایمیل شخصی برای مقاصد کاری توسط هیلاری کلینتون و افشای آنها نیز بر این انتخابات سایه افکنده بود. به نظر میرسد انتخابات آمریکا حداقل در سالهای اخیر هرگز تا این حد با جاروجنجال روبهرو نبوده است.
دونالد ترامپ که سابقه سیاسی ندارد و بیشتر شهرت خود را مدیون سرمایهگذاریهای خود بهویژه در املاک است، از آغاز، این انتخابات را با اظهارنظرهای تند در مورد مهاجران، مسلمانان، دیوار کشیدن با مکزیک، تمسخر افراد، درگیری لفظی با پاپ و برخی کارهای دیگر دچار تنش کرد و در ادامه نیز با پخش شدن صحبتهای وی در مورد زنان این هیاهو را به اوج رساند، بهطوریکه حتی حزب جمهوریخواه نیز که از آغاز چندان تمایلی به حمایت از وی نداشت، نسبت به هواداری از وی کاملا دچار تردید شد.
به نظر میرسد پس از پخش اظهارات ترامپ در مورد زنان و برگزاری مناظرههای تلویزیونی نهایی، ترامپ با مشکلات فراوانی در کسب آرا مواجه شده باشد و حتی نظرسنجیها حاکی از افت آرای ترامپ در این مدت هستند. با این همه و به رغم تمام اظهارات حاشیهای ترامپ، علت محبوبیت این نامزد جمهوریخواهان بهویژه در کشوری با نهادهای سیاسی همچون آمریکا جای تامل دارد. به نظر میرسد نوعی بیاعتمادی در میان مردم آمریکا نسبت به سیاستمداران آمریکا ایجاد شده باشد؛ زیرا برخی از هواداران وی را فردی خودساخته میدانند.
شمار هواداران پرتعداد برنی سندرز، نامزد دیگر دموکراتها که بهرغم نداشتن امکانات کافی، رقابت شدیدی با کلینتون داشت بر این امر صحه میگذارد. دلایل اقتصادی و مشکلات ناشی از آن در سالهای اخیر، بیکاری برای برخی اقشار که بسیاری از افراد بیکار تقصیر را به گردن تجارت آزاد و مهاجران مکزیکی میاندازند و برخی عوامل دیگر سیاسی-اقتصادی نیز در تشدید این وضعیت بیتاثیر نیستند. در ادامه به بررسی برخی دلایل محبوبیت ترامپ به رغم تمام سخنان و اقداماتش در آمریکا خواهیم پرداخت.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
ارسال نظر